HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#1421 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 24. 16:23

Idézet: Lacima - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 12:54

Épp ez az. Menekülni nem akarok, hanem bent maradni :)  Nem akarom, hogy más jöjjön lefikázzon mindent, több százezerért megcsinálni a rendszert és utána maradni karbantartani. Ugyanis jelenleg engem hívnak mindennel, ezért szeretném ezt én megcsinálni. Lerajzolok valami vázlatfélét és berakom ide abból már látszik, hogy mit is szeretnék :)

Kérdések alapból:
- ingatlanok egymástól hány méterre vannak
- ezek egy közös tulajdonon fekszenek vagy van köztük más tulajdon is (üveg kábel vagy bármi más fektetés innentől kezd érdekessé válni, építési engedély közmű egyeztetés stb.)

Technikai:
- mégis ki lesz a primari szerver? Mert ha könyvelés és egyéb ügyviteli adatokat össze akarnak hozni ott befigyel ki tárolja és hogyan az alap adatokat és melyik a hiteles.
- mekkora az eddigi internet elérés sávszéle egyenként, és ezt mire használják? ha egy helyen táplálnak be akkor arra kell számolni ott növelni kell a sávszélt, hogy meg maradjon a többinek a kapacitás, ezt tudja e biztosítani a jelenlegi megoldás és szolgáltató?

Egyéb:
- tessék a tulajnak elmondani, ha most nem tudja mit szeretne csak ötletel és erre alapozva lesz valami megcsinálva vagy lehet módosítani vagy újra kell mindent elölről kezdeni, hw részről nem biztos de sw részről már igen.
- a számlázás, nyilvántartásokra törvények vonatkoznak azoknak meg kell felelnie az újnak. Amit felvázoltál inkább egy helyen lesz a központ és a többi lesz a telephely elgondolás, vagyis egyik helyen lesz a központi adatbázis és mindenki erre csatlakozva kliensként dolgozik tovább.
- ha ez lesz WLAN sávszélessége és megbízhatósága miatt már nagyon kérdésessé válik.

Amit javaslok:
- keresd meg a szoftver fejlesztőjét és kérdezd ki a meglévő rendszerről és hogyan lehet ezt egybe fogni, lehet erre nem alkalmas csak új programmal, persze ennek mennyi lesz az ára
- nézd meg a jelenlegi szerverek pontosan mit látnak el és ebből mi marad helyben, nem lehet központosítani
- mekkora a jelenlegi internet savszél kitől és ezek összevonása mekkora sávszélt jelent és mit tud ajánlani rá a szolgáltató
- ezeket össze adva oda dugod a tulaj alá és rá kérdezel még így is? ha azt mondja igen lehet tovább lépni
- ja igen új központi menedzselhető switch árait és kábelezés árait is mutasd meg neki.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1422 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 19:46

Na le lett fújva minden :) Aki megcsinálta az új hotelben a kábelezést az kiosztotta az észt is. Mindenki egy hálózatban, 2 hotel egy routeren, a 3-ik hotel önálló routerrel. 2db Planet gigabit routert tettek be :) valamint az ip kiosztás náluk 300-ig van 254 helyett :) Bár költséghatékonyság volt a fő szempont, a vendégeknek külön adsl lesz behúzva külön wifi routerrel gondolom, hogy ne kelljen szarozni a konfigurálással. Nekiálltam egy kis táblázatot csinálni, hogy 1 hotel ip tartomány mondjuk 50-100-ig, következő 100-150-ig stb, aztán mikor megláttam, hogy úgy állították be, hogy egyik gép ip címe x.x.x.19 a következő x.x.x.45 és így tovább tehát semmi rendszeresség, leszarom az egészet. Mondtam is, hogy tegyenek a router mellé egy nagy piros főkapcsolót, hogy tudja a személyzet ha nincs internet mit kell csinálni :)

Szerkesztette: Lacima 2009. 03. 24. 19:47 -kor

#1423 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 21:11

Idézet: Lacima - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 19:46

Na le lett fújva minden :) Aki megcsinálta az új hotelben a kábelezést az kiosztotta az észt is. Mindenki egy hálózatban, 2 hotel egy routeren, a 3-ik hotel önálló routerrel. 2db Planet gigabit routert tettek be :) valamint az ip kiosztás náluk 300-ig van 254 helyett :) Bár költséghatékonyság volt a fő szempont, a vendégeknek külön adsl lesz behúzva külön wifi routerrel gondolom, hogy ne kelljen szarozni a konfigurálással. Nekiálltam egy kis táblázatot csinálni, hogy 1 hotel ip tartomány mondjuk 50-100-ig, következő 100-150-ig stb, aztán mikor megláttam, hogy úgy állították be, hogy egyik gép ip címe x.x.x.19 a következő x.x.x.45 és így tovább tehát semmi rendszeresség, leszarom az egészet. Mondtam is, hogy tegyenek a router mellé egy nagy piros főkapcsolót, hogy tudja a személyzet ha nincs internet mit kell csinálni :)

99% sejtettem hogy nem az van ténylegesen mint elsőre gondoltátok.

:offtopic:  Nekem 2 hónapomba került rendbe tenni szerződésileg nyilvántartásilag egy céget, és rá 3 hónapba hálózatilag úgy hogy közben csak hétvégén lehet leállni, mindez 30 végponttal. Ellehet képzelni a kábelezést és a teljes káoszt, volt is bontott kábelem szép számmal. Volt olyan iroda akihez 9 szer hurkolódott végig a kábelezés. Volt olyan iroda ahova elment a kábel be egy switchbe vissza a rendezőbe onnan vissza az irodába egy másik gépbe. Hát nem voltam boldog de a tulaj sem, mert nem kicsi pénzeket fizetett az előző rendszergazdás cégnek. Igaz nekem csak a rendrakás volt a feladat meg felkészíteni a fiát az átvételre, családi cég fiú IT főiskola végzett, még ennyit diplomás nem kérdezett meg csodálkozott a szerszámokon meg műszereken :-( ala képzési színvonal, gyakorlat nuku.  :offtopic:

#1424 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 21:16

Na ja, csak itt a rendberakást se engedik. Gondolom aki megcsinálta az valakinek a valakije :(

#1425 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 21:27

Idézet: Lacima - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 21:16

Na ja, csak itt a rendberakást se engedik. Gondolom aki megcsinálta az valakinek a valakije :(

Akkor szétrakod a kezed és asztat mondod te mindent megtennél de képtelen vagy ezt a problémát megfelelő felhatalmazás hiányában megoldani, kéretik a kivitelezővel rendbe rakatni.

ON - én anno egy nagyon jó nevű cégnél dolgoztam, és én simán ezt válaszoltam az igazgatónak ha kérdőre vont miért is nem működik valami úgy ahogy elképzelte. persze külön IT igazgatóság volt, de a sk igazgatóság IT ügyeit én intéztem és csináltam igen jól működő rendszert. Más miatt de távoztam, azóta néha egy két főnökkel akikkel jóban voltam találkozok és mondják sokkal szarabb lett minden és egy kicsit kupisodott. Egy sör mellet elég jól elbeszélgetünk. Néha poénkodok milyen szar lehet alkalmazottnak lenni.  :D  és dagad a májam. Főleg amikor néha 4x pénzért csinálok egy két hetes munkákat nekik mint külsős cég. Ilyenkor olyan jó nézni a IT igazgató fejét ahogy vörösödik mert ugye velem nem ö szerződik, és neki ilyenkor magyarázkodni kell, miért is nem tudta a hibát kideríteni és megoldani - vagy emberei - ami nekem 2 napomba telt. - OFF

#1426 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 24. 21:57

Idézet: Lacima - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 19:46

Na le lett fújva minden :)

Kapkodásból elég gyakran ez van, mire hozzád eljut az infó, hogy kurvasürgősen meg kell szögelni valamit, arra lehet máshol már rég leelőlegezték a melót is. Ha nem állandó júzerem, oszt sürgős/fontos, akkor eddig 101%-ban csak szopó volt belőle, szóval ne bánd.
Make love not Wor.

#1427 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 08:29

Idézet: szaki - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 22:27

... és dagad a májam. ...

:offtopic:  A sörtől van.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1428 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 08:31

Idézet: szaki - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 22:11

... családi cég fiú IT főiskola végzett, még ennyit diplomás nem kérdezett meg csodálkozott a szerszámokon meg műszereken :-( ...

Nincs mit csodálkozni azon, hogy a fiú mit csodálkozott, főiskolán hálózatot csak annyit tanulnak, hogy létezik, gyerek úgysem fogja fel, mert nagy rakás elmélet, száraz, majd mire kijön éles rendszer elé, majd akkor lesz 1 idő múlva rálátása, azaz tapasztalata. Az elmélet csak arra jó, hogy a rackszekrényt ne keverd össze a kávéautomatával. Na ez túlzás persze...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1429 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 11:37

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 8:31

Az elmélet csak arra jó, hogy a rackszekrényt ne keverd össze a kávéautomatával. Na ez túlzás persze...

Azért egy üres rackre is rá bírnak csodálkozni, így nem is olyan durva a hasonlat. De most írtam vagy ide, vagy másik topikba :-(
Make love not Wor.

#1430 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 17:31

Hali,

Hibakereseshez ossze kell surgosen utnom egy tesztkornyezetet. Egy olyan NAT vagy proxy megoldasra lenne szuksegem lehetoleg Windows alapokon, ahol 2 kulonbozo internet kapcsolatot tudok tovabb NATolnli/proxyzni egy kliensnek ugy, hogy felvaltva kapcsolodjon a 2 intenetkapcsolaton keresztul. Pl. KulsoIP1-el elkezd egy sessiont egy webszerver iranyaba, a szerver valaszol, majd a kovetkezo kerest ugyanabban a sessionben mar KulsoIP2-rol kuldi. Remelem ertheto, hogy mit akarok...

Koszonom elore is.

#1431 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 19:28

amikor villanyász dolgozik  :D

#1432 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 19:29

drága csatornát + csatrona lezárót megvesszük, de rendes aljzatra már nincs pénz :D

#1433 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 01:06

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 20:28

amikor villanyász dolgozik  :D

Nálunk villamos kolléga erre azt mondta: ez szarkafészek. Első hallásra eldőltünk a röhögéstől...

#1434 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 01:33

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 19:29

drága csatornát + csatrona lezárót megvesszük, de rendes aljzatra már nincs pénz   :D

Legalább a lukba belepotyog minden szemét. Az is lehet, hogy utólag bővítették, tegnapra, occsón. Én már csak ilyen negatív vagyok, időnként isajna gazam is lészen :-(
Make love not Wor.

#1435 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 01:40

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 1:06

Nálunk villamos kolléga erre azt mondta: ez szarkafészek. Első hallásra eldőltünk a röhögéstől...

Nálunk ma jöttek elő olyanok, amire kolléga azt mondta, hogy "ez az egész egy lehugyozott sóskifli".

Én értékeltem, de valójában sírni kellene, költségvetés nem tudom hol, mert csak töredékébe látok bele, de az is megütötte az 1 milliárdot :-(
Make love not Wor.

#1436 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 08:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 2:33

Legalább a lukba belepotyog minden szemét. Az is lehet, hogy utólag bővítették, tegnapra, occsón. Én már csak ilyen negatív vagyok, időnként isajna gazam is lészen :-(

Frissen csinált rendszer.

#1437 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 16:02

Sziasztok!
Valószínűleg nem helyénvaló a kérdése helye, de a Bolhapiac láttán zavarba jöttem.  :(

Keresnék egy 3com switchhez rögzítőfüleket: 3c16475 SS3 baseline eszközről van szó.

Hol tudok ilyet vásárolni?

Segítséget köszönöm!
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#1438 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 18:18

Idézet: StLewis - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 17:02

Sziasztok!
Valószínűleg nem helyénvaló a kérdése helye, de a Bolhapiac láttán zavarba jöttem.  :(

Keresnék egy 3com switchhez rögzítőfüleket: 3c16475 SS3 baseline eszközről van szó.

Segítséget köszönöm!

hova szeretnéd rögzíteni?
rack szekrénybe? falra?  asztalhoz?
ha semi extra akkor az alján szokott lenni csavarhely, amire/amivel felakasztható

#1439 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 18:40

SuperStack3-hoz elvileg csak rack ful van, ezzel rogzitheto rackbe (nyilvan:) es falra is.

#1440 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 18:46

Idézet: StLewis - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 16:02

Sziasztok!

Segítséget köszönöm!

Ha tényleg rackhez kell, és nem találsz fület, akkor viszonylag olcsón vehetsz racktálcát:

http://elektrobolt.h...p/list.php?id=3

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.