HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#1781 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 19. 18:21

Idézet: Primary - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 18:08

Ettől tartottam én is. Egyáltában mitől tud elromlani? Linksys BEFSR41

Gondoltad, hogy örökké fog menni?
Make love not Wor.

#1782 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 19. 18:57

Idézet: Primary - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 18:08

Ettől tartottam én is. Egyáltában mitől tud elromlani? Linksys BEFSR41

Van elég lehetőség, hogy elromoljon.

Egyébként ismerőséknél a router fűtéscsövek közé van betéve. Így télen olyan forró a cső, hogy egy másodpercig nem bírtam hozzáérni. Még nem olvadt meg a router műanyag borítása, valószínűleg már nem is fog. De az is biztos nem tesz jót neki...

Példának ott van az FDDI esete is. (Optikai kábelen megy az adat, fizikai szinten NRZI jelkódolás és az adatot 4B/5B kódolták.) Néhány év múlva, majdnem egyidőben sorra mentek tönkre az FDDI kártyák. Később kiderült, hogy azért történt a tömeges meghibásodás évek múltán, mert egyszerűen kifáradt a dióda a kártyában. A 4B/5B miatt túlsúlyban voltak az 1-esek, ez ugye NRZI jelkódolással túl sok dióda ki- vagy bekapcsolást okozott.

#1783 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 20:12

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 19:57

4B/5B miatt túlsúlyban voltak az 1-esek, ez ugye NRZI jelkódolással túl sok dióda ki- vagy bekapcsolást okozott.

Ez azért elég gyenge indok. Inkább a kondenzátorok száradhattak ki bennük.

Szerkesztette: potyo 2009. 12. 19. 20:12 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1784 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 22:22

Idézet: potyo - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 20:12

Ez azért elég gyenge indok.

Miért?

Hirtelen ezt találtam Google-val:

Idézet

8B/10B Encoding
The Fibre Channel FC-1 layer describes the synchronization and the 8B/10B encoding scheme. FC-1 defines the transmission protocol, including serial encoding and decoding to and from the physical layer, special characters, and error control. Gigabit Ethernet utilizes the same encoding/decoding as specified in the FC-1 layer of Fibre Channel. The scheme utilized is the 8B/10B encoding. This scheme is similar to the 4B/5B encoding used in FDDI; however, 4B/5B encoding was rejected for Fibre Channel because of its lack of DC balance. The lack of DC balance can potentially result in data-dependent heating of lasers because a transmitter sends more 1s than 0s, resulting in higher error rates.

Forrás: cisco.com

#1785 Felhasználó inaktív   uvbull 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 20. 01:06

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 18:54

Milyen weboldalra ment fel és írta ki hogy működik?  :think:

admin felületen van olyan rész hogy connect és ott simán felcsatlakozott a neter égett is a net led, csak nem ment valamiért :(

#1786 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 01:20

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 23:22

Miért?

Hirtelen ezt találtam Google-val:

Mondjuk így már oké, de ha ettől túlmelegszik a lézer, akkor az eleve egy szar konstrukció...

Szerkesztette: potyo 2009. 12. 20. 01:22 -kor

#1787 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 08:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 19:21

Gondoltad, hogy örökké fog menni?

Nem, de azért 2-3 évnél többet szántam neki.

#1788 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 20. 14:19

Idézet: Primary - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 8:47

Néha előbb is elhullik. Van mikor sokáig megy. Ez olyan. Én néha belenyúltam a tutiba, még gariidőn belül hullott, aztán szophattam vele, utána meg kb. gari lejárta után, akkor meg azért anyáztam.
Make love not Wor.

#1789 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 12. 21. 11:28

Idézet: Primary - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 8:47

érdemes megnézetni azért előtte a tápot, hátha csak nem ad elég kakaót. kondicseréket azért meg lehet úszni olcsón is.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1790 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 11:07

Sracok, mit erdemes venni olyan kompakt dobozbol (tehat koszonom, nem teszek be egy regi pct, mert hangos, nagy, es sokat eszik) amit lehet heggeszteni is (mittomen, openwrt, vagy ilyesmi, ahogy neztem ebben van a legtobb cucc, de az se baj, ha nekem kell ra tornaszni egy linuxot). Tobb dolgot is meg kellene oldanom itthon, mert kezd kisse kenyelmetlenne valni a dolog :)

-Mindenkepp kell meg egy cucc, fel kell vinnem valamit az emeletre is, ami AP, vagy bridge vagy tokom tudja, mert igen gyaszos a jelerosseg (leginkabb semmilyen helyenkent). Be tudom kabelezni, tulajdonkepp felig mar meg is van, de meglehetos lusta vagyok, lehet egy wds jobb lenne.

-Kene ra usb, mert a nyomtatodugdozas egyre kevesbe jatszik, jo lenne fix helyre dugni, aztan oda nyomtatni. Raadasul jo lenne ketto :) Illetve az egyik nyominger az nem is nyominger, hanem ilyen all-in-one kutyu, szoval jo lenne halozaton keresztul scannelni is :) Azt mondjuk meg meg kell neznem, hogy tud-e gombnyomasra scannelni, akkor akar tolhatja rogton localra is, de valoszinu azert jobb lenne valami normalis software a gepen, amivel scannelhet a kiscsalad, mert felhasznalobaratabb. Linuxprinting.org szerint a printerrel sincs baj, es pl a sane is tamogatja a scannert.

-Van egy nas, azt be tudom mountolni hogy mindenfele vackot tarston rajta a router, ugyhogy tulajdonkepp csak annyi tar kell bele, hogy el tudjon indulni, meg fel tudja mountolni, a tobbi vackozast akar mar onnan is lehet, ha kell (meg ide gyulhetne akar a scan, ha maskepp nem megy).

-Meg nyilvan, akkor az ember szogelne ra valamit, hogy mittomen torrentet meg letoltest csak be kelljen hajigalni bele, aztan csinalja, illetve en szivem szerint raknek ra valami caching proxyt, meg dns proxyt, meg ilyesmiket, szoval ugy altalaban nem lenne baj, hogy ha kitalalok valami hulyeseget, akkor azt bele tudnam szogelni.

Jelenleg van egy wrt54g, viszont sikerult pont azt az egy revisiont kifognom, amire semmi hackelt firmwaret nem lehet ertelmesen kifogni, meg egyebkent is egy hatar szar az egesz. (torrent pl altalaban erosen hanyattvagja) Illetve van egy valami fax se tudja, wd nas, az megy smbvel.

Ezt nezegettem az asusnal: http://asus.com/prod...OWUB0XOSysr4sBM, van rajta valami ilyen multi-function-printer ize, de egyreszt baromira nem derul ki a marketing bullshitbol, hogy pontosan hogy is mukodik (valami forumbol mint ha azt vettem volna ki, hogy a gepek local usbnek latjak :confused:), masreszt a kompatibilitasi listaja gyaszos, foleg vistaval (nekem meg a ceges laptopon az van), es egyebkent is eleg ad-hocnak latszik (ertsd, nehany mellett ott van, hogy tesztelve, szoval gondolom a tobbit ki se probaltak). Harmadreszt meg fingom sincs, hogy egyebkent milyen a software, es gyanitom ha kicsirelem a firmwaret valami okositottra, akkor ez a funkiconalitas egyebkent is megy a levesbe :)

Szoval varnam az otleteket, hogy milyen kisebb kutyukbe erdemes beruhazni. Nyilvan nem ipari meretekben kell gondolkodni, de azert nyilvan nem fogok megsertodni, ha nem megy a legolcsobb 10ks vacakkal.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1791 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 14:01

Én ezzel szemezek egy ideje, csak most épp nincs pénzem megvenni: http://www.fon.com/e...onera2nFeatures Otthoni célra szerintem elég jó. Kell mellé egy USB hub, külső merevlemez és meg van oldva a hálózati nyomtató és a NAS is. Torrent, letöltés, akár feltöltés is, meg ilyen twitter meg hasonló marhaságok is, bár annak épp nem látom értelmét. Valamelyik WRT van rajta, tehát hegeszthető is.

#1792 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 21:16

Egy csóró pécével hogyan lehet legegyszerűbben hálózatot csinálni, meg neten megosztani, ha max 2 hálózati kártyát lehet bele tunkolni.

#1793 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 21:41

Ezt fogalmazd meg mégegyszer, mert ez így értelmetlen

#1794 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 21:56

Idézet: potyo - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 22:41

Ezt fogalmazd meg mégegyszer, mert ez így értelmetlen

Hogyan lehet megoldani, hogy egy pc-vel netet osszak, illetve hálózatot.
Max 2 hálózati kártya jöhet szóba. Mi szükséges még, hogyha több géppel kell elérni az internetet, és a hálózatot. Mindezt minél olcsábban. EZ csak egy ötlet, de igazából a behalt routert kívnom így pótolni, ha van értelme így.

EZ a fonera router tényleg jónak néz ki, ha gyorsan tud fájlokat másolni, meg kényelmesen lehet torrentezni, illetve megosztani fájlokat. Itt em lehet meghívóval operálni, hogy csökkentsük azt a 79 jurót?

#1795 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 22:11

hatize, aszongya az okossag, hogy egy kwh aram olyan 50 forint korul van. Eszik egy gep mondjuk 100 wattot, megy egesz nap, az kb 750 ora, szamold ki, mennyire eri meg gepet betenni :)

fonera mennyire piszkalhato? mert szerintem a scanneles mizeriamon elbukik :(
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1796 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 22:26

Idézet: Primary - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 22:56

Hogyan lehet megoldani, hogy egy pc-vel netet osszak, illetve hálózatot.
Max 2 hálózati kártya jöhet szóba. Mi szükséges még, hogyha több géppel kell elérni az internetet, és a hálózatot. Mindezt minél olcsábban. EZ csak egy ötlet, de igazából a behalt routert kívnom így pótolni, ha van értelme így.

EZ a fonera router tényleg jónak néz ki, ha gyorsan tud fájlokat másolni, meg kényelmesen lehet torrentezni, illetve megosztani fájlokat. Itt em lehet meghívóval operálni, hogy csökkentsük azt a 79 jurót?

Így már van értelme.

A PC-t egyik hálókártyával a modemre dugod, beállítod a kapcsolatot, ahogy kell. Valószínűleg egyszerűen automatikusra állítod az IP és a DNS-t is. A lényeg, hogy a gépen menjen a net. Ezután ennek a kapcsolatnak a tulajdonságainál a Speciális fülön engedélyezed a Hálózati többi felhasználójának, hogy ennek a gépnek az internetkapcsolatát használják. Ekkor a másik kártyádnak beállítja a 192.168.0.1 IP címet. Azután a másik kártyára dughatsz egy switch-et, abba meg a többi gépet. A többi gépen az IP-ket 192.168.0.xxx-re állítod, alhálózati maszkot 255.255.255.0-ra, az alapértelmezett átjárót és a DNS-t pedig 192.168.0.1-re (DNS-t állíthatod a Google vagy az OpenDNS címeire is). Ezután már elvileg menni fog a hálózat is a gépek között és a net is. Hálózathoz egyéb dolgok is szükségesek lehetnek, mint pl. azonos munkacsoport, de a nethez a fentiek elegendőek. De ez így nem egészen olyan, mintha egy router osztaná a netet, mert pl. port átirányítás is hiányzik a hálózat gépei felé. Böngészés, MSN, Skype, ilyesmi működni fog azért így is. Torrent is többé kevésbé.

De szerintem inkább érdemes venni egy kis routert, ha nincs semmi extra igény. Pl. DI-524 már 8000Ft körül kapható, szerintem korrekt kis darab. 50Ft-os áramdíjjal meg 100W fogyasztáskülönbséggel számolva nagyjából 1600 óra után behozza az árát. Az meg csak kb. három hónap.

#1797 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 22:54

Idézet: potyo - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 23:26

Így már van értelme.

A PC-t egyik hálókártyával a modemre dugod, beállítod a kapcsolatot, ahogy kell. Valószínűleg egyszerűen automatikusra állítod az IP és a DNS-t is. A lényeg, hogy a gépen menjen a net. Ezután ennek a kapcsolatnak a tulajdonságainál a Speciális fülön engedélyezed a Hálózati többi felhasználójának, hogy ennek a gépnek az internetkapcsolatát használják. Ekkor a másik kártyádnak beállítja a 192.168.0.1 IP címet. Azután a másik kártyára dughatsz egy switch-et, abba meg a többi gépet. A többi gépen az IP-ket 192.168.0.xxx-re állítod, alhálózati maszkot 255.255.255.0-ra, az alapértelmezett átjárót és a DNS-t pedig 192.168.0.1-re (DNS-t állíthatod a Google vagy az OpenDNS címeire is). Ezután már elvileg menni fog a hálózat is a gépek között és a net is. Hálózathoz egyéb dolgok is szükségesek lehetnek, mint pl. azonos munkacsoport, de a nethez a fentiek elegendőek. De ez így nem egészen olyan, mintha egy router osztaná a netet, mert pl. port átirányítás is hiányzik a hálózat gépei felé. Böngészés, MSN, Skype, ilyesmi működni fog azért így is. Torrent is többé kevésbé.

De szerintem inkább érdemes venni egy kis routert, ha nincs semmi extra igény. Pl. DI-524 már 8000Ft körül kapható, szerintem korrekt kis darab. 50Ft-os áramdíjjal meg 100W fogyasztáskülönbséggel számolva nagyjából 1600 óra után behozza az árát. Az meg csak kb. három hónap.

Ez kimerítő válasz volt, köszi  :respect:
Valami intel atom megoldáson agyalok.
Switch 3kHuf, gép az mondjuk max 20k, mert sokminden található itthon. Itt didyman szerint egy netbook belső is megfelelő alternatíva lehet.
Egy jófajta router, amivel úgy ahogy kiválthatná ezeket az is huszonX ezer forint. És ott igen csak krolátozott, hogy miket tud ellátni cucc, meg a sebességgel is szoktak gondok lenni.

#1798 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 23:02

Idézet: Primary - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 23:54

Ez kimerítő válasz volt, köszi  :respect:
Valami intel atom megoldáson agyalok.
Switch 3kHuf, gép az mondjuk max 20k, mert sokminden található itthon. Itt didyman szerint egy netbook belső is megfelelő alternatíva lehet.
Egy jófajta router, amivel úgy ahogy kiválthatná ezeket az is huszonX ezer forint. És ott igen csak krolátozott, hogy miket tud ellátni cucc, meg a sebességgel is szoktak gondok lenni.

Erre a célra akkor valami Linuxos megoldás jöhetne szóba, ha már direkt erre lesz a gép.

Szerkesztette: potyo 2009. 12. 27. 23:04 -kor

#1799 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 23:45

Idézet: potyo - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 14:01

Én ezzel szemezek egy ideje, csak most épp nincs pénzem megvenni: http://www.fon.com/e...onera2nFeatures Otthoni célra szerintem elég jó. Kell mellé egy USB hub, külső merevlemez és meg van oldva a hálózati nyomtató és a NAS is. Torrent, letöltés, akár feltöltés is, meg ilyen twitter meg hasonló marhaságok is, bár annak épp nem látom értelmét. Valamelyik WRT van rajta, tehát hegeszthető is.

Ahogy látom, elég sokat fejlődött a fon az első verziók óta. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1800 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 23:52

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 0:45

Ahogy látom, elég sokat fejlődött a fon az első verziók óta. :D

Igen, elég jelentősen. Csak épp most néztem, hogy az emailben azt írták, hogy 67,15€ az ára, a honlapon meg 79€-t ír...

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.