HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#1801 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 28. 09:44

Idézet: Primary - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 22:54

Ez kimerítő válasz volt, köszi  :respect:
Valami intel atom megoldáson agyalok.
Switch 3kHuf, gép az mondjuk max 20k, mert sokminden található itthon. Itt didyman szerint egy netbook belső is megfelelő alternatíva lehet.
Egy jófajta router, amivel úgy ahogy kiválthatná ezeket az is huszonX ezer forint. És ott igen csak krolátozott, hogy miket tud ellátni cucc, meg a sebességgel is szoktak gondok lenni.

Ja, ha igy talalsz valami ertelmes vasat, akkor szolhatsz nekem is :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1802 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 09:48

Ha már atom: LINK
Meg van ott óccsóbb is.

Szerkesztette: VKP 2009. 12. 28. 09:49 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1803 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 09:58

Idézet: potyo - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 0:02

Erre a célra akkor valami Linuxos megoldás jöhetne szóba, ha már direkt erre lesz a gép.

Természetes.

#1804 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 10:11

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 10:44

Ja, ha igy talalsz valami ertelmes vasat, akkor szolhatsz nekem is :)

Ez a laptopos dolog jobb mint egy asztali atomos, mert kevesebbet fogyaszt.
Vaterán múltkor néztem (pár hete), volt kettő is, szaréhúgyé, de most egysincs.
Mondjuk az asztali változat mellett szól, hogy azzal egyrészt komolyabb dolgokat lehet csinálni olcsóbban, meg mondjuk nem tudom pontosan hogyan vannak ezek, de egy itunes szerver jellegű dolgot elfuttatnék rajta, oda meg nem biztos, hogy linux a legjobb, vagy mondjuk egy eeePC 701x belső, egy komolyabb gép belsejét meg nem vágják utánad olcsóért.

Ez a fonera router nagyon szimpatikus, csak egy iTunes emblémát hiányolok róla.
szerk.: A media szerver részhez az van írva, hogy soon. Modnjuk egy újabb szoftverrel tudni fogja?

Szerkesztette: Primary 2009. 12. 28. 10:12 -kor

#1805 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 11:37

Idézet: Primary - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 10:11

Ez a laptopos dolog jobb mint egy asztali atomos, mert kevesebbet fogyaszt.
Vaterán múltkor néztem (pár hete), volt kettő is, szaréhúgyé, de most egysincs.
Mondjuk az asztali változat mellett szól, hogy azzal egyrészt komolyabb dolgokat lehet csinálni olcsóbban, meg mondjuk nem tudom pontosan hogyan vannak ezek, de egy itunes szerver jellegű dolgot elfuttatnék rajta, oda meg nem biztos, hogy linux a legjobb, vagy mondjuk egy eeePC 701x belső, egy komolyabb gép belsejét meg nem vágják utánad olcsóért.

Ez a fonera router nagyon szimpatikus, csak egy iTunes emblémát hiányolok róla.
szerk.: A media szerver részhez az van írva, hogy soon. Modnjuk egy újabb szoftverrel tudni fogja?

Tolnal egy linket valami asztali cuccra? Le vagyok maradva hardwareben :(

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1806 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 12:42

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 12:37

Tolnal egy linket valami asztali cuccra? Le vagyok maradva hardwareben :(

Persze: http://ipon.hu/webshop/product/intel_d945g...230___oem/39673

#1807 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 14:06

Idézet: VKP - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 9:48

Ha már atom: LINK
Meg van ott óccsóbb is.

Idézet: Primary - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 12:42

:respect:

Nezelodok meg egy kicsit, csak ezekbe meg azert kell cucc. Tap, meg ram, meg disk, meg valmi rendes wifi kartya, ami normalisan sugaroz. Ajjajj, latom mar, draga lesz en nekem megint :)

#1808 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 14:56

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 15:06

Nezelodok meg egy kicsit, csak ezekbe meg azert kell cucc. Tap, meg ram, meg disk, meg valmi rendes wifi kartya, ami normalisan sugaroz. Ajjajj, latom mar, draga lesz en nekem megint :)

Na igen, ezaz. Én is az este gondolkodtam, hogy Fonera helyett ilyen lehetne, de táp minimum kell, PC tápot meg nem fogok mellé rakni, mert akkor lőttek az alacsony fogyasztásnak. Spéci táp kell mellé (mondjuk ezt én is tudok építeni jó hatásfokút, de akkor sem olcsó), aztán wifi, switch, stb., ráadásul ezek mind fogyasztanak is. Szóval számomra nem alternatívája a Foneranak.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1809 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 15:46

Idézet: potyo - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 14:56

Na igen, ezaz. Én is az este gondolkodtam, hogy Fonera helyett ilyen lehetne, de táp minimum kell, PC tápot meg nem fogok mellé rakni, mert akkor lőttek az alacsony fogyasztásnak. Spéci táp kell mellé (mondjuk ezt én is tudok építeni jó hatásfokút, de akkor sem olcsó), aztán wifi, switch, stb., ráadásul ezek mind fogyasztanak is. Szóval számomra nem alternatívája a Foneranak.

Nezegettem, tisztesseges haz van olyan 10 korul. 150-300 wattos tappal, de az nem gaz, annyit fog felvenni, amit eszik, nem a tap nevleges teljesitmenyet. Ugy 45-50 korul jon ki a haz, lap, giga memoria, valami wifi kartya, meg a viccmester. Valami kis switchet lehet melle tenni meg parezer forintert, ez igy eletkepesnek latszik, erre mar olyan full-feldged linuxot teszek, hogy megszolal. Cserebe mondjuk a cucc is megszolal, merthogy nem passziv se a tapja, se a procihutese :(

Nem tunik rossznak a fonera, csak kisse parazok, hogy nem fogja megoldani az osszes problemamat :(

#1810 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 16:00

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 16:46

Nezegettem, tisztesseges haz van olyan 10 korul. 150-300 wattos tappal, de az nem gaz, annyit fog felvenni, amit eszik, nem a tap nevleges teljesitmenyet. Ugy 45-50 korul jon ki a haz, lap, giga memoria, valami wifi kartya, meg a viccmester. Valami kis switchet lehet melle tenni meg parezer forintert, ez igy eletkepesnek latszik, erre mar olyan full-feldged linuxot teszek, hogy megszolal. Cserebe mondjuk a cucc is megszolal, merthogy nem passziv se a tapja, se a procihutese :(

Nem tunik rossznak a fonera, csak kisse parazok, hogy nem fogja megoldani az osszes problemamat :(

Egy 150-300W-os táp kis terhelésnél elég rossz hatásfokkal üzemel. Mondjuk ha már van, akkor rá lehet akasztani a switch-et is, a fogyasztás valószínűleg 40W környékén megáll, de erre még rájön a táp hatásfoka, amit itt nem saccolok többre 70%-nál, máris 60W körül vagyunk. Ezek az ITX tápok valószínűleg jobb hatásfokkal vannak kis terhelésnél, mint a normál ATX tápok, de a 70%-tól többre nemnagyon számítok ezeknél sem.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1811 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 28. 16:12

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 15:46

erre mar olyan full-feldged linuxot teszek, hogy megszolal. Cserebe mondjuk a cucc is megszolal, merthogy nem passziv se a tapja, se a procihutese :(

Koléga ezt mikrotik routerboradokkal csinálja, aztán kész.
Make love not Wor.

#1812 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 16:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 16:12

Koléga ezt mikrotik routerboradokkal csinálja, aztán kész.

akkor meg kene tanulni mikrotikul :) Es nem vagyok rola meggyozodve, hogy az a nyomtatos hulyesegeimet is tudja, meg mittomen squidet, ilyesmit, hamar

#1813 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 16:30

Idézet: potyo - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 16:00

Egy 150-300W-os táp kis terhelésnél elég rossz hatásfokkal üzemel. Mondjuk ha már van, akkor rá lehet akasztani a switch-et is, a fogyasztás valószínűleg 40W környékén megáll, de erre még rájön a táp hatásfoka, amit itt nem saccolok többre 70%-nál, máris 60W körül vagyunk. Ezek az ITX tápok valószínűleg jobb hatásfokkal vannak kis terhelésnél, mint a normál ATX tápok, de a 70%-tól többre nemnagyon számítok ezeknél sem.

Hat ja, ez mondjuk igaz. Akkor kell loni meg egy kicsi tapot is. Eh.

#1814 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 28. 16:41

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 16:29

akkor meg kene tanulni mikrotikul :) Es nem vagyok rola meggyozodve, hogy az a nyomtatos hulyesegeimet is tudja, meg mittomen squidet, ilyesmit, hamar

Mivel Linuxot lehet rá reszelni, így azt tud, amit akarsz. Ő sem arra használja, amire eredetileg ki lett találva, bár ez nekem kicsit magas volt.
Make love not Wor.

#1815 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 17:40

A letöltő gépem mérve eszik 37W-ot. AMD Geode 1Ghz-en, tápfesz minimumon, 1G RAM, vmi régi nforce2-es lap, alap vga, 40G noti vinyó rencernek, meg egy 1.5T samu.
Ennél sokkal kevesebbet noti sem eszik. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1816 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 21:30

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 15:06

:respect:

Mondjuk wifiben nem gondolkodtam egyenlőre, diszk meg a routerhez is kellene.
Ram meg táp akadna (mondjuk nem itx), de ha újonnan is veszed sokkal széleskörűbb gépet kapnál.
Ház teljesen felesleges, kb akármi megteszi, meg nem kell olyan helyre tenni (ha teheti az ember), ahol zavar a hangja.

szerk.: A Fonera router elég jó, még médiaszerverkedni is tud, de én akkor is nagyon korlátozva érezném magam vele.

Szerkesztette: Primary 2009. 12. 28. 21:35 -kor

#1817 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 22:38

Nem nagyon talalok ehhez valo topikot, ujat meg inkabb nem nyitok emiatt. PRTG-hez ert-e valaki? A freeware-t hasznalom, eleg a 10 szenzor, minden szep es jo, egyedul a halozati nyomtato monitorozasaval vagyok meglove, mert mindenaron pages/secben akarja merni a nyomtatast ami a napi grafikonon marhara nem latszik, nekem meg valami olyasmi kene, hogy ha egy nap kinyomtattak 145 oldalt, akkor grafikon bal fele 0, jobb oldala 145 es a ketto kozott meg a vonal, ami egyre no. Nem lehet ilyet, vagy csak en vagyok a bena/nem talalom a juzermanban?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1818 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 11:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 16:41

Mivel Linuxot lehet rá reszelni, így azt tud, amit akarsz. Ő sem arra használja, amire eredetileg ki lett találva, bár ez nekem kicsit magas volt.

Hmm, hmm, nezegetem, nezegetem, nem rosszak ezek, de ahogy nezem nem nagyon van olyan, amin van wifi is, meg 3-4 ethernet is az also arkategoriaban. Igazabol ahogy nezem atombol lehet venni gyarilag passziv bordas cuccot, nem tudom, tapot lehet valahol kapni venti nelkul? Nyilvan lehet, csak nem talalom :) Vagy legalabb olyan hazat, amiben kisebb tap van? Gondolom valami venti azert talan kell, csak, hogy vigye a levegot egy kicsit.

Igazabol azt neztem, hogy fogok pl egy ilyet: http://www.ebolt.hu/product229291_category..._3_ev_gar..html teszek bele egy giga ramot, valami vinyot, a pciba bedugok egy ilyet: http://www.ebolt.hu/product84651_category2...ati_kartya.html vagy valami hasonlot, ledobok melle egy valami kis vacak switchet, azt jol van. Fentre meg bekabelezek, azt leteszek egy akarmilyen masik kutyut, amivel tudom ugyanezt az ssidt szorni, es akkor orom es bodotta', ezen barmilyen arm kepes distro elfut vigyorogva.

Intel doksi szerint a cucc max loadon eszik 40 wattot, ha azt ki is hajtanam esetleg, akkor is egy 50-60 wattos tapnak elegnek kene lenni. Ehhez kene talnom valamit. Tapot vagy hazat tappal, amibe az egy disk meg a pci kartya is befer, es lehetoleg minel halkabb, meg minel hatekonyabb :)

#1819 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 12:32

oo, fingom sincs az armot hogy kevertem ide :)

#1820 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 13:39

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 12:25

Igazabol ahogy nezem atombol lehet venni gyarilag passziv bordas cuccot, nem tudom, tapot lehet valahol kapni venti nelkul? Nyilvan lehet, csak nem talalom :) Vagy legalabb olyan hazat, amiben kisebb tap van? Gondolom valami venti azert talan kell, csak, hogy vigye a levegot egy kicsit.

Itt lesd meg. Valami 18k körül ajánlottak nekem pici adapteres házat. Üffélnek akartam összerakni konyhába egy passzív atomos gépet, mert teli lett a púpom azzal, h évente, és mindíg hétvégén xarik be a zsíros levegőben, oszt ilyenkor nem érdekli őket, h 40e/alkalom. Na, persze a gép 60-ért már sok lett, nem kérték az agyatlanok...
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.