HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#2001 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 03. 13:50

A zyxeleket miert nem szeressetek?
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2002 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 03. 13:51

Idézet: asdf - Dátum: 2010. 07. 03. 14:50

A zyxeleket miert nem szeressetek?

Kicsiben annó meghajtottam, az jobban bírta natban, mint az első sarki akármi. Sok sessiontől viszont előbb elborul, a nagy Zywallokat meg nem emlegetem, ott pont az nem működött, amiért megvettem :-)
Make love not Wor.

#2003 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 14:34

Idézet: csozsi - Dátum: 2010. 07. 03. 12:36

Hogy a SMC BARRICADE 7004VBR-t hol találtad, meg sem merem kérdezni. Kb 5 éve nem gyártják, hálistennek. Amennyire jó volt a nagyobb testvére, ez annyira pocsék lett.
A Netgear elmegy, de azt is csak a múzeumok polcain találni, boltban nem valószínű.
Nem tudom, hol akarsz vásárolni, és mennyi pénzed van, de próbálkozz egy e-digitalban a legdrágább tp-linkkel, ami kapható.
Linksys-t valamiért nem kerestél. Általánosságban a leghasználhatóbbak, bár egy-egy típusnál fordult elő szériahiba.

Ezeket aprón találtam, nagyon pénzem nincs, ezért keresgélek itt, nekem nem baj, ha használt, csak működjön jól.
Akkor mindenképp TP-linket fogok venni.

Ebből nagyon szükséges a legdrágábbat venni? Az olcsóbbak nem olyan jók vagy csak szimplán nem tudnak annyit?
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2004 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 14:41

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 07. 03. 15:34

Ezeket aprón találtam, nagyon pénzem nincs, ezért keresgélek itt, nekem nem baj, ha használt, csak működjön jól.
Akkor mindenképp TP-linket fogok venni.

Ebből nagyon szükséges a legdrágábbat venni? Az olcsóbbak nem olyan jók vagy csak szimplán nem tudnak annyit?

Legdrágábbat nem érdemes, de 7004est jó eséllyel azért adják el, mert kinőtték ésvagy baja is van. Ezen nem érdemes 1k-t spórolni, mikor 6-7ezresért újat kapsz, az legalább működhet.
Make love not Wor.

#2005 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 15:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. 07. 03. 15:41

Legdrágábbat nem érdemes, de 7004est jó eséllyel azért adják el, mert kinőtték ésvagy baja is van. Ezen nem érdemes 1k-t spórolni, mikor 6-7ezresért újat kapsz, az legalább működhet.

Értem, még annyi segítésget kérnék, hogy mit hogyan kell összekötni?

Erről vélemény:

TP-LINK TL-SF 1008
TP-LINK R860
TP-LINK TL-R460

Csináltam egy ipconfig /all -t:

Kép

Szerkesztette: Trebron09 2010. 07. 03. 15:59 -kor

.-= Vasak =-.

#2006 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 17:36

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 07. 03. 16:29

... még annyi segítésget kérnék, hogy mit hogyan kell összekötni?
...

A router WAN portjába kell a bejövő internetes kapcsolatot kötnöd. Tehát, ha eddig pl. kábelmodemből kapta a gép a netet, akkor most a kábelmodemből a router fogja kapni (a WAN portjára). Aztán a LAN portokra lehet tenni a helyi hálózat gépeit (azaz a 2 gépet ha jól figyeltem). A wifi is értelemszerűen "ide" kapcsolódik, persze kábel nélkül. A LAN oldalról, azaz a gépekről be tudsz majd utána lépni a router konfigurációs oldalára (böngészőből), s beállítgatni mi merre. Akkor is nézd majd meg, ha látszólag minden OK. Ha használt az eszköz, érdemes emiatt (is) resetelni.

ps.: a router WAN portját tutira be tudod kötni majd, hisz a gépből kihúzod, WAN-ra étteszed a kábelt. A routerhez általában 1 db ethernet link kábelt adnak, amivel 1 gépet tudsz majd a LAN oldalára bekötni. (az általában 4 LAN port gyakorlatilag egy 4-es switch). Ahhoz, hogy több gépet is rákábelezz, plusz kábel kell még, gépenként 1.

ps/s.: amúgy tényleg, linksys nem nagyon került szóba. vannak ott is jól működő példányok, amik bírják a sok szálat. meg ahogy Jahno mondja: csicsó bele van. :) Cisco. De otthonra valóban mindegy, jó az olcsóbb is, ha megy. Többre úgysem fog használódni.

Szerkesztette: Warrior 2010. 07. 03. 17:41 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2007 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 18:21

A router WAN portja az RJ45-ös csatlakozó? Azért kérdeztem, mert nekem a netnek (ami a szűrőből jön) kisebb a csatlakozója (fehér vékony kábel) az megy be a mostani D-link modemembe, majd a modemből RJ45-ön a hálókártyába.
.-= Vasak =-.

#2008 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 18:42

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 07. 03. 19:21

A router WAN portja az RJ45-ös csatlakozó? Azért kérdeztem, mert nekem a netnek (ami a szűrőből jön) kisebb a csatlakozója (fehér vékony kábel) az megy be a mostani D-link modemembe, majd a modemből RJ45-ön a hálókártyába.

Igen, rj45. Ami a modemből a hálókártyába megy, azt kell a hálókártyából kihúzni, áttenni a WAN portra. Így fogja a gép helyett maga a router kapni a netet. Mármint a modemen keresztül.

Bármilyen "más" kábelen jön be a net eredetileg, a modem azért van, mert "lehozza", Ethernet szabványúra (demodulál). Ugyanis a hálózati eszközök ezt a nyelvet beszélik. Tehát a modem mindenképp kell, az a szolgáltatóé. Ő gondoskodik arról, hogy az akár telefon- akár koaxiális kábelen beérkező jelből Ethernet legyen. S visszafelé is: azaz pl. a géped által küldött csomagokat ő teszi fel (modulálja) a koax- agy telefonkábelre, aztán ki az épületből, stb.
Szóval csak a gép hálókarijába menő RJ45-ös dugót kell kihúzni, s bedugni a WAN portjára a routernek. Aztán a LAN portra rá a gép hálókártyáját, egy másik UTP kábellel. Remélem van belőle. Mert annyi kell, ahány gépet akarsz rákábelezni.

ps.: tehát a router topológiailag a PC (PC-k) és a modem közé fog kerülni.

Szerkesztette: Warrior 2010. 07. 03. 18:49 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2009 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 18:48

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 07. 03. 19:21

Ja. amit eddig a gépbe dugtál, azt kell a routerbe.
Make love not Wor.

#2010 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 18:55

Kép
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2011 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 19:29

ezer köszönet!!!

ezekszerint nem kell még egy modemet vennem a másik géphez, mert már a router alapból azt a jelet adja a hálókártyáknak?

RJ45 kábelem az van bőven, több méter is, akkor csak ez kell a router és a 2 gép közé?

Egy olcsó TP-linket veszek az jó lesz? (gondolok itt a megbízhatóságra, élettartamra).

(Tudom már ezerszer feltettem ezt a kérdést, de sajnos csak az említett típusok közül tudok választani, ebből kéne a legjobbat kihozni amennyire lehet.)

Szerkesztette: Trebron09 2010. 07. 03. 19:33 -kor

.-= Vasak =-.

#2012 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 19:41

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 07. 03. 20:29

...
ezekszerint nem kell még egy modemet vennem a másik géphez, mert már a router alapból azt a jelet adja a hálókártyáknak?
...

Bizony nem kell! Hisz akkor fölösleges volna a router, mert a másik gép a "másik" modemen keresztül már csakis a koaxhoz, vagy telefonhoz csatlakozhatna. Tulajdonképpen mintha még 1 előfizetésed lenne, s ezeket összekötni bajosabb volna, habár nem lehetetlen.
Neked az a cél, hogy a bejövő internetkapcsolatot a modem után, azaz a saját géped "szintjén" oszt szét, csinálj belőle egy kis helyi hálózatot.
A szolgáltató annyit fog "látni" nagyjából az egészből, hogy ott a modem, s arra kapcsolódik egy ethernet eszköz (ami a router WAN portját jelenti). A router szeparálja le, osztja le az egyetlen bejövő vonalat pl. 4 gép felé, meg csinál még pár hasznos dolgot.
Tehát a lakásba bejövő kábel a modemmel bezárólag a szolgáltatói oldal, oda nem lehet nyúlni, s nem is volna sok értelme. A te dolgod a modem "után", azaz a modem RJ45-ös oldalán kezdődik. Oda kell a router WAN-portja, a többi, LAN portok meg a gépek felé. Tehát egy kis helyi hálót csinálsz a modem "mögött", pontosan ott, ahol eddig egyetlen gép volt. Aztán azt kötsz rá, amit akarsz. Akár switch-et is, oszt mehet rá a gépterem... :)

Szerkesztette: Warrior 2010. 07. 03. 19:42 -kor

#2013 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 20:18

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. 07. 03. 20:41

Bizony nem kell! Hisz akkor fölösleges volna a router, mert a másik gép a "másik" modemen keresztül már csakis a koaxhoz, vagy telefonhoz csatlakozhatna. Tulajdonképpen mintha még 1 előfizetésed lenne, s ezeket összekötni bajosabb volna, habár nem lehetetlen.
Neked az a cél, hogy a bejövő internetkapcsolatot a modem után, azaz a saját géped "szintjén" oszt szét, csinálj belőle egy kis helyi hálózatot.
A szolgáltató annyit fog "látni" nagyjából az egészből, hogy ott a modem, s arra kapcsolódik egy ethernet eszköz (ami a router WAN portját jelenti). A router szeparálja le, osztja le az egyetlen bejövő vonalat pl. 4 gép felé, meg csinál még pár hasznos dolgot.
Tehát a lakásba bejövő kábel a modemmel bezárólag a szolgáltatói oldal, oda nem lehet nyúlni, s nem is volna sok értelme. A te dolgod a modem "után", azaz a modem RJ45-ös oldalán kezdődik. Oda kell a router WAN-portja, a többi, LAN portok meg a gépek felé. Tehát egy kis helyi hálót csinálsz a modem "mögött", pontosan ott, ahol eddig egyetlen gép volt. Aztán azt kötsz rá, amit akarsz. Akár switch-et is, oszt mehet rá a gépterem... :)

Ez jó hír, pedig már kezdtem modemet is keresgélni... :D
Router választás ügyben tudsz v.mi okosat mondani, hogy a felsorolt típusok közül melyiket vegyem?
A szolgáltató látni fogja, hogy 2 gépről netezek? (most jut eszembe, nekem dinamikus IP-m van jelenleg, ezt az IP-s dolgot (router/xp beállítás) majd hogy kell beállítani? Vagy ennyire ne szaladjunk előre? :) )

Mind a 2 gépen Nod ESS 4.2 van, de láttam, hogy a routerekbe van beépített tűzfal, ezek nem fognak "ütközni" egymással ?

A szerződésemben csak az van írva, hogy 1 gépről netezhetek, ahhoz, hogy több gépről netezhessek előfizetést kéne váltanom (invitel).
.-= Vasak =-.

#2014 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 20:24

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 07. 03. 20:29

(Tudom már ezerszer feltettem ezt a kérdést, de sajnos csak az említett típusok közül tudok választani, ebből kéne a legjobbat kihozni amennyire lehet.)

Ha a múzeumi darabokat az egyik helyi cég rendszergazdája ajándékozza, akkor talán elfogadható.

Idézet

Egy olcsó TP-linket veszek az jó lesz? (gondolok itt a megbízhatóságra, élettartamra).

Gyaníthatóan ez új, és azért az is valami.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2015 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 20:32

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 07. 03. 21:18

A szolgáltató látni fogja, hogy 2 gépről netezek? (most jut eszembe, nekem dinamikus IP-m van jelenleg, ezt az IP-s dolgot (router/xp beállítás) majd hogy kell beállítani? Vagy ennyire ne szaladjunk előre? :) )

Mind a 2 gépen Nod ESS 4.2 van, de láttam, hogy a routerekbe van beépített tűzfal, ezek nem fognak "ütközni" egymással ?

A szerződésemben csak az van írva, hogy 1 gépről netezhetek, ahhoz, hogy több gépről netezhessek előfizetést kéne váltanom (invitel).

Ha nagyon érdekelné, láthatná. A router tűzfalát nem babrálni, némelyikben nincs is.
Adsl esetén a kapcsolathoz felhasználónév/jelszó páros tartozik. Vagy külön rá szoktál kattintani a csatlakozás ikonra, vagy amikor a böngésző meghívja, leokézod. Ezt a csatlakozási módot (pppoe) kell beállítani a routeren, a pc-ken ezentúl a "nincs automatikus tárcsázás"-t állítod be, vagy a "tárcsázázás, ha nincs kapcsolat"-ot.

#2016 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 20:37

Idézet: csozsi - Dátum: 2010. 07. 03. 21:32

Ha nagyon érdekelné, láthatná.

Igazából nem is nagyon érdekli, valószínűleg nagyobb költsége lenne a figyelésnek, mint haszna. Régen pl. Chello ÁSzF-jében benne volt, hogy nem szabad a netet megosztani, aztán ezt módosították valami olyanra, hogy ingatlanhatáron kívülre nem szabad, azt viszont már tényleg csak helyszíni szemlével tudnák megállapítani. Meg kérdés, hogy mi van a wireless routerekkel, amik köztudomásúlag nem nagyon tisztelik a kerítéseket meg a képzeletbeli határvonalakat, pláne, hogy a UPC maga is ad wireless routert, ha kéred.

#2017 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 23:59

Ez a 2 közül melyik a jobb:

TP-LINK R402M
TP-LINK TL-R460
.-= Vasak =-.

#2018 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 00:09

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 07. 04. 00:59

Ez a 2 közül melyik a jobb:

TP-LINK R402M
TP-LINK TL-R460

Tök mindegy, de mondom wlanosat illik venni, pld WR543G.
Make love not Wor.

#2019 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 01:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. 07. 04. 01:09

Tök mindegy, de mondom wlanosat illik venni, pld WR543G.

Wireless-t én itthon a büdös életbe nem fogok használni, laptop most nincs, ezért feleslegesnek tartom. :D
.-= Vasak =-.

#2020 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 06:05

A két típus közül ja mindegy, adatlapjaik alapján nagy különbség nincs.

Majd lehet belinkeljük ezt a hsz-t, mikor legközelebb keresel wifis routert. :cool2: Mert később szokott kelleni az okostelefonhoz, vagy asszony/barát notebookjához.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.