HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#281 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 18:37

Nem találtam fax modemes témát úgyhogy ide teszem fel a kérdésem.
A gépembe van egy faxmodem (PCI). Össze is van kötve a telefon stb, van hozzá ingyenes faxszoftver is, működik is zsírul. A szoftver tud üzenetrögzítős funkciót is.
Egyetlen egy problémám, hogy ugye csak akkor működik minden ha megy a gép, csak akkor tudok faxot fogadni illetve üzenetet.
Kérdésem az lenne ha egy hardveres külső modemet vennék, akkor az működne akkor is ha nem megy a PC? Vagy az milyen elven mükszik?
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#282 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 20:18

Idézet: tutis - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 18:37

Nem találtam fax modemes témát úgyhogy ide teszem fel a kérdésem.
A gépembe van egy faxmodem (PCI). Össze is van kötve a telefon stb, van hozzá ingyenes faxszoftver is, működik is zsírul. A szoftver tud üzenetrögzítős funkciót is.
Egyetlen egy problémám, hogy ugye csak akkor működik minden ha megy a gép, csak akkor tudok faxot fogadni illetve üzenetet.
Kérdésem az lenne ha egy hardveres külső modemet vennék, akkor az működne akkor is ha nem megy a PC? Vagy az milyen elven mükszik?

2-3 éve volt olyan külső modem (pl. U.S.Robotics), ami önmaga képes volt fogadni a faxot.
Az ára vetekedett egy kommersz asztali faxkészülékével.

Egy pc-t fel tud kelteni a bejövő csengetés, de egy kikapcsolt, vagy hirbernált állapotról a komplett boot-folyamat hosszabb, mint amit akár ember, akár faxgép kivárna.
A készenléti állapotban lévő gép az hamar reagál, de szerintem nem sokkal fogyaszt kevesebbet, mint normál üzem közben.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#283 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 20:22

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 19:18

Egy pc-t fel tud kelteni a bejövő csengetés, de egy kikapcsolt, vagy hirbernált állapotról a komplett boot-folyamat hosszabb, mint amit akár ember, akár faxgép kivárna.
A készenléti állapotban lévő gép az hamar reagál, de szerintem nem sokkal fogyaszt kevesebbet, mint normál üzem közben.

Hát pont nekem is ez a bajom, mert okés hogy beállítom a gépet hogy készenlétből "ébredjen fel" csengetéskor, de nem akarom örökké járatni. :(
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#284 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 21:16

Idézet: tutis - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 20:22

Hát pont nekem is ez a bajom, mert okés hogy beállítom a gépet hogy készenlétből "ébredjen fel" csengetéskor, de nem akarom örökké járatni. :(

Ha Windowsról beszélünk, akkor az energiagazdálkodásban beállítható, hogy mennyi idő után menjen készenlétbe.

Tökéletes megoldás nincs. Esetleg egy hagyományos, üzenetrögzítős faxkészülék.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#285 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 21:18

Idézet: tutis - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 20:22

Előtted elmondták. Ha nem tudsz olyan külső USR-t pukkasztani, ami PC nélkül is működik, aztán szoftverrel át lehet róla tölteni a faxokat/üzeneteket, akkor marad az asztali fax. Én igaz, hogy filmeset vettem, de 23ezer pénz volt, normálpapíros Panasonic, aztán 1-1 filmtekercs 1 évet kibír, annyit nem használjuk. Ha sokat használod, akkor lézeres fax, ha az drága, akkor tessék számolni a fax drágább, vagy a géped futása.

Ilyen USRjeim nekem is vanak, de múltkor valaki 2ezrest akart érte adni, annyiért nem fogom elkótyavetyélni, meg nem érdemes kipróbálgatnom, egyáltalán XP alatt megy-e, meg ilyenek.
Make love not Wor.

#286 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 22:48

Egész Miskolcon, Debrecenben nem bírok venni minőségi, gyárilag-szerelt utp kábelt. Ftp-ről nem is álmodom.  :( 

#287 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 23:04

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 22:48

Egész Miskolcon, Debrecenben nem bírok venni minőségi, gyárilag-szerelt utp kábelt. Ftp-ről nem is álmodom.  :( 

Ha feléd a Systimaxnál kezdődik a minőség, akkor nem csodálom. De egyéb trükkökből tele van az ország, default Roline cuccok teljesen jók.
Make love not Wor.

#288 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 23:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 23:04

Ha feléd a Systimaxnál kezdődik a minőség, akkor nem csodálom. De egyéb trükkökből tele van az ország, default Roline cuccok teljesen jók.

Annyira azért nem kell minőség. Roline is teljesen jó lenne. Itt viszont csak Kolink van, azt meg nem szeretem. De majd hozatok egy szatyorral pestről, az elég lesz bőven.  :)

#289 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 02:31

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 23:12

Itt viszont csak Kolink van, azt meg nem szeretem.

Pedig teljesen jó. Van belőle sok. Első sarkon viszont sikerült vennem krimpelt dugóval "készregyártott" UTPket, azt anyázom rendesen.
Make love not Wor.

#290 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 21:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 1:31

Pedig teljesen jó. Van belőle sok. Első sarkon viszont sikerült vennem krimpelt dugóval "készregyártott" UTPket, azt anyázom rendesen.

Kínai méteres, meg 3 méteres, 10-ből kettő szakadt...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#291 Felhasználó inaktív   rajoco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 02. 27. 15:07

Hello. Gondom van. :s
Vettem a Toshiba Satellite 1800-as laptopomhoz egy usb-s ethernet adaptert, h. meg tudjam osztani a netet. DE! Az asztali gépen megy rendesen az eszköz, viszont ha a laptoppal használnám, akkor kb 5 másodpercig van net, aztán pedig megszakad! A hálózati kapcsolatokban semmi hibát nem ír, jönnek akkor is a csomagok lefele, 11 ezer kb. de a net nem megy. Mi lehet a baj? Ja, T internetes vagyok, van egy terayon ta102-es modem, de mondom, hogy az asztali géppel kipróbáltam az eszközt, és semmi baja nem volt. Előre is köszi a segítséget!

#292 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 15:26

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 20:18

2-3 éve volt olyan külső modem (pl. U.S.Robotics), ami önmaga képes volt fogadni a faxot.
Az ára vetekedett egy kommersz asztali faxkészülékével.

S1-ben tenyleg nem fogyaszt sokkal kevesebbet, viszont S3 mar joval kisebb fogyasztas (akkor olyan max 4-5 w, mert ugye a tap 5 voltjárol megy - a stanby-srol - azok meg alt max ennyit anak, vagy ennyit se)
S3-ban csak a memoria kap delejt, hogy ne felejtse el a dolgokat... (minden mas kikapcsol!)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#293 Felhasználó inaktív   SereG 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 27. 17:52

Sziasztok! Remélem jó helyre írok, felmerült egy probléma, és jóvolna, ha tudnátok segíteni! :$ Adott egy gép, melyen Debian fut. Ő ADSL kapcsolatot osztott eddig. Eth0-ba megy az adsl csati (192.168.0.1), eth1 pedig a 192.168.1.1-es címmel muzsikál. Ebből a maddzag egészen a laptopig megy, amin WinXP fut 192.168.1.2-es címmel. Minden szép és jó, a nat megy, a squid is osztja a netet (ha bármi baj lenne), de jött a háztartásba még egy PC. Router/switch híján a linux kapott még egy hálókártyát, ő lett eth2. Adtam neki címet (192.168.2.1) az újdonsült PC pedig a 192.168.2.2-es címmel bír. Tüzfal újrakonfigolva, squid szintén, a ping és a netosztás megy. Azt szeretném elérni, hogy a 3 gép között filemegosztás működjön. Bár a két XP azonos, WORKGROUP nevű munkacsoportban van, mivel külön tartományban vannak, (gondolom) ezért nem látják egymást, se a linuxot (csak a ping megy). Gondoltam tartományvezérlőre, a Samba -t ajánlották, feltettem, ráolvastam, kérdezősködtem, az eredmény viszont zéró. Elakadtam. Jelenleg az a fapados megoldás megy, hogy proftp-t tettem a linuxra, és így végülis működik, de ez nem megoldás :( Ha valaki tud segíteni, hogy mi a baj, akár a címkiosztásnál, akár tartományvezérlőnél, vagy más megoldást javasol, akkor örök hála neki! Kösz előre is, üdv: V.

#294 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 18:05

iptablessel csinald meg az atjarast a ket kartya kozott. mi sem egyszerubb...

#295 Felhasználó inaktív   SereG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 18:17

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 19:05

iptablessel csinald meg az atjarast a ket kartya kozott. mi sem egyszerubb...

Nem értek iptableshez, tűzfalat is innenonnan szedett infók alapján csináltam meg. Ez egy otthoni hálózat, és muszály túl lennem rajta. Másrészt, ha ping, nat, squid, úgy általában megy, akkor nem gondoltam volna, hogy iptablesnek bármi köze van ahhoz, hogy legalább a két XP lássa egymást. De ha "mi sem egyszerűbb", mint iptablessel túllenni a dolgon, akkor kérlek oszd meg velem azt a sort is, amit én beszúrok a szkriptbe, és minden mennifog :)

#296 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 18:22

pedig csak a googleig kene elmenni...

#297 Felhasználó inaktív   SereG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 18:36

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 19:22

Persze, néztem google-t is, mivel nem vágom a probléma megoldását. Gondolom te sem, ha ugyanezt javaslod, miközben a megoldás egy "mi sem egyszerűbb" iptables parancs. Nem szeretnék türelmetlennek látszani, de akkor ez vagy nem a megfelelőbb hely, ahol konkrét segítséget lehet kérni, vagy te nem vagy a megfelelő ember, hogy konkrét segítséget nyújts. Mivel nem ismerem sem a helyet, sem téged, rádbízom a döntést.

#298 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 18:41

csainalj bridget vazze, bridge-utils, stb...
minden benne van a googles linkbe
nem fogom helyetted megcsinalni...

ha nem tudsz onallosagot mutatni, akkor csak varj amig a sultgalamb a szadba repul...

#299 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 15:57

Egy kis segítségeteket kérném,

Adott egy Topcom BR-604-es wireless nélküli router amibe egy ADSL van dugva. Ez a router osztja az egész házban (többlakásos társasház) a netet a falban húzott patch kábeleken keresztül. Az egyik lakó kitalálta, hogy a nála végződő pontot szeretné wirelessen működtetni egy Linksys WRT54GL routerrel.

Kérdésem az, hogy ezt hogy lehetne összefűzni? Gondolom a Topcom LAN portjából induló vezetéket a Linksys WAN portjába kell dugni és a Linksyst PPPoE helyett valami másra állítani, hogy működjön a wireless illetve a Linksysből továbbfűzött LAN is. Milyen módba kell tenni a Linksyst? Nem félek a hackelt firmtől, nekem is azok pörögnek a Linksys-eimen :)

Előre is köszi a segítséget!

Szerkesztette: Tiga 2007. 02. 28. 16:00 -kor

#300 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 16:22

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 15:57

Egy kis segítségeteket kérném,

Adott egy Topcom BR-604-es wireless nélküli router amibe egy ADSL van dugva. Ez a router osztja az egész házban (többlakásos társasház) a netet a falban húzott patch kábeleken keresztül. Az egyik lakó kitalálta, hogy a nála végződő pontot szeretné wirelessen működtetni egy Linksys WRT54GL routerrel.

Kérdésem az, hogy ezt hogy lehetne összefűzni? Gondolom a Topcom LAN portjából induló vezetéket a Linksys WAN portjába kell dugni és a Linksyst PPPoE helyett valami másra állítani, hogy működjön a wireless illetve a Linksysből továbbfűzött LAN is. Milyen módba kell tenni a Linksyst? Nem félek a hackelt firmtől, nekem is azok pörögnek a Linksys-eimen :)

Előre is köszi a segítséget!

Ha csak wirelesst akar használni, akkor elég volna egy access point.

Egyébként dinamikus ip-cím kérésre állítsa a Linksys routerét ppoe helyett.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »