Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 14. 22:50
Amelyik gépbe tennéd, oda mögé beteszed a routert. Aztán morzsolgatod a rózsafüzért, mert ha én ilyet találok bármerre, akkor jó eséllyel egy aláírás erejéig kell majd felmenned a főnökhöz.
Miért, a főnök nem te vagy?
Idézet: MisterY - Dátum: 2012. 10. 15. 21:15
a céged hálózatra telepítettél olyan eszközt, ami onnan kifelé ellenőrizetlenül juttathat ki adatot.
Ez nem igaz, olyan hálózati eszközre tette, amit a többi gép is használ, szóval nem ellenőrizetlenül megy ki az adat. Pont ez lehet az egyik lebukási lehetőség, szerveren látszani fog, hogy +1 gép netezik. A logokból az is látszik, hogy miket látogat.
Idézet: Dextrose - Dátum: 2012. 10. 15. 11:55
na megoldottam. a halokartyas megoldas tenyleg szopatott, egyik driver se volt jo neki. Rákötöttem a routert egy switchre, van még ott egy modem, egy masik router is (ezek mind egy másik asztalon vannak), tehát nem olyan feltünő...mondjuk a tápot látni ahogy a konnektorrol csatlakozik, de az is beleolvad a környezetbe. az ssid hidden.
Nagyon veszélyes játékot játszol. Az még oké, hogy munka után kihúzod, hazaviszed. Viszont ha elmész hugyozni és egy rendszergazda megtalálja, míg nem vagy az irodában? Vagy viszed magaddal a routert kábelestől a wc-re?
Egyébként meg el tudom képzelni, ahogy Dex a bíróságon védekezik: "De hát bírónő...", (kacsintás, ó, je, bébi) "... elvette a netem és még ufókutatásra sem volt lehetőségem, csak dolgozni tudtam". Erre az egész tárgyalóterem felszisszen: "Híjjjj", miközben lesújtó szigorral bámulnak a munkáltatóra, azt gondolván, hogy "ember az ilyen rabszolgahajcsár, ekkora kegyetlenséget, még hogy csak kizárólag dolgozni"
Szerkesztette: Raynes 2012. 10. 16. 08:50 -kor