HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#3221 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 12. 30. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Erzsébeti - Dátum: 2015. 12. 30. 18:02

Jól látod.. én vagyok.. a fanyűvő...:)

Szóval kipróbáltam, de én egy router mögött ülök (és a wifit használom), és ezzel az IP címmel csak a routeremig jutok (TL-WR 841ND Tp Link) mivel ez a routerem címe.

Akkor megnézed a routered WAN címét és átjáróját, és abba próbálsz belépni.
Vagy kiiktatod a routeredet, hogy direktbe a digiét lássad.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#3222 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 12. 30. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Erzsébeti - Dátum: 2015. 12. 30. 18:02

Jól látod.. én vagyok.. a fanyűvő...:)

Szóval kipróbáltam, de én egy router mögött ülök (és a wifit használom), és ezzel az IP címmel csak a routeremig jutok (TL-WR 841ND Tp Link) mivel ez a routerem címe.

2 napja emlegettelek, mert 5 filléres asztalos izével szoptam :-D Router WAN oldalát kellene meglesni, de azt hittem az nincs. Kösd ki, kész. Ha van routered, akkor annak jó a wifije, innentől miért babráljuk a szolgáltatót? Vagy mittomén, lehet kérdezek inkább, mert ezt még a ház elől is összerakom, esetleg ha vagy holnap ilyen 14-16h közt, akkor arrafelé tudok menni, nem nagy kaland. Itt többet szenvednénk, mint összeraknánk...
Make love not Wor.

#3223 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2015. 12. 30. 22:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2015. 12. 30. 19:24

Akkor megnézed a routered WAN címét és átjáróját, és abba próbálsz belépni.
Vagy kiiktatod a routeredet, hogy direktbe a digiét lássad.

Köszi.

Néztem már egy két címmel (http://192.168.0.1; vagy a http://192.168.100.1) de nem engedett be...
Valószínűleg kiiktatom a routert, és közvetlenül be fogom dugni vezetékesen a gépet, és akkor valószínű, hogy be fogok jutni...
Ez egy kicsit macerás (rejtett kábelezés stb..)

Ezt találtam segítségként:
http://setuprouter.c...g8247/login.htm

#3224 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 12. 30. 22:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 30. 21:35

2 napja emlegettelek, mert 5 filléres asztalos izével szoptam :-D Router WAN oldalát kellene meglesni, de azt hittem az nincs. Kösd ki, kész. Ha van routered, akkor annak jó a wifije, innentől miért babráljuk a szolgáltatót? Vagy mittomén, lehet kérdezek inkább, mert ezt még a ház elől is összerakom, esetleg ha vagy holnap ilyen 14-16h közt, akkor arrafelé tudok menni, nem nagy kaland. Itt többet szenvednénk, mint összeraknánk...

Úgy szokik az lenni. 5 filléres izé, oszt rámegy egy fél délelőtt... :)
Az lesz ahogy írod, a router ki lesz iktatva míg próbálkozok.

Azért akarom használni az ONT wifijét mert fizikailag az egység a padláson van, míg a routerem az meg a földszinten. az emeleti viszonylatban jól jönne ha lenne egy erősebb wifi.
Plusz a műhelyemben is lenne tőle élvezhetőbb jelerősség. Most ott szinte alig látszik valami a TpLink-ből...

Mondjuk azt nem értem, hogy a családi-házas övezetben hogy lehet az, hogy a környéken legalább van 3-4 olyan jeladó ami erősebben nyom, mint a saját routerem, vagy amíg T-s voltam akkor jobban nyomták mint a T-s Cisco router nyomta...
Legalább is százalékosan erősebbek. Ők vajon mit használnak???

Mondjuk annak örülnék. ha eljönnél, 1) könnyebb tisztább szárazabb érzés nekem..
2) régen taliztunk!

Ha nem gond, akkor számítok rád.

#3225 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 30. 23:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Erzsébeti - Dátum: 2015. 12. 30. 22:51

Úgy szokik az lenni. 5 filléres izé, oszt rámegy egy fél délelőtt... :)
Mondjuk annak örülnék. ha eljönnél, 1) könnyebb tisztább szárazabb érzés nekem..
2) régen taliztunk!

Ha nem gond, akkor számítok rád.

Max. annyi a szopó, hogy mire odajutok arra összebaszod :-D Másik, hogy a digit nem ismerem csuklóból, de nagy baj nem lehet belőle, 2 routert is egymás után lehet rakni jól, csak át kell látni. Max. 1.5 nap és kész is vagyok :-D

Reggel megkerülöm a várost, fél munkanap, megbeszélés, délután akármi, hazafelé úton jelentkezem ha nem sietsz nagyon a kocsmába.
Make love not Wor.

#3226 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 12. 30. 23:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 30. 23:18

Max. annyi a szopó, hogy mire odajutok arra összebaszod :-D Másik, hogy a digit nem ismerem csuklóból, de nagy baj nem lehet belőle, 2 routert is egymás után lehet rakni jól, csak át kell látni. Max. 1.5 nap és kész is vagyok :-D

Reggel megkerülöm a várost, fél munkanap, megbeszélés, délután akármi, hazafelé úton jelentkezem ha nem sietsz nagyon a kocsmába.

Amíg T-s voltam volt olyan, hogy 3 router volt egymáson...:)

Kihozták a Cisco cuccát, de a hülye egy szóval nem mondta, hogy az nem csak egy modem, hanem egy komplett router is..
Feldugta a TP-linkemet, és be is konfigurálta a tag.
Én pedig kb. fél évig használtam így... fura volt, hogy van a "környéken" egy erősen szóró cucc mert nálam a lakásban is adta a 40-70%-ot, de betudtam, hogy van ilyen... egyszer csak a szomszédnál csodálkoztam, hogy hogy van wifije, mikor routere sincs. na akkor jöttem rá hogy hoppá ez egy router is.Rejtett antennás volt, max a fenekében vigyorogtak a portok... Addig a kutya nem törődött a dobozzal.. Felszerelték ment és rá sem néztem...
Szerencsémre ez a felismerés jókor jött mert a második routerem (gagyi kis SMC) éppen behalt, és vásárláson törtem a fejem, és éppen körülnéző fázisban voltam. De nem vásároltam még semmit (szerencsére).

Nem megyek én sehova holnap délután. Tárt karokkal (sörökkel) várlak! :)

#3227 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 31. 11:50

LEgalább megtudtam:

2015. december 1-től a DIGI nagysebességű vezetékes internet hálózata felkészült az IPv4 és IPv6 címek használatára (dual-stack). Az előfizetőknek az elérés és átállás sem többletköltséggel, sem további tennivalóval nem jár.

A DIGI által kihelyezett routerek (Huawei Echolife HG8247H / HG8245H (routing modban) és ZTE ZXHN 218N / 298N (routing modban) alapvetően készen állnak az IPv6 rendszerre. Kérjük, ellenőrizzék további hálózati eszközeik és az azokon futó operációs rendszerek kompatibilitását és beállításait.

KÉRJÜK, HOGY MINÉL HAMARABB ELLENŐRIZZE SAJÁT TŰZFALA BEÁLLÍTÁSAIT, HOGY TOVÁBBRA IS MEGFELELŐEN BIZTOSÍTSA HÁLÓZATI ESZKÖZEINEK VÉDELMÉT!

Elvileg még DHCPvel is felveszi a címet, vagy nem. Pont azok nem derülnek ki az oldalról, ami kellene :-D
Make love not Wor.

#3228 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2015. 12. 31. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 31. 11:50

LEgalább megtudtam:

2015. december 1-től a DIGI nagysebességű vezetékes internet hálózata felkészült az IPv4 és IPv6 címek használatára (dual-stack). Az előfizetőknek az elérés és átállás sem többletköltséggel, sem további tennivalóval nem jár.

A DIGI által kihelyezett routerek (Huawei Echolife HG8247H / HG8245H (routing modban) és ZTE ZXHN 218N / 298N (routing modban) alapvetően készen állnak az IPv6 rendszerre. Kérjük, ellenőrizzék további hálózati eszközeik és az azokon futó operációs rendszerek kompatibilitását és beállításait.

KÉRJÜK, HOGY MINÉL HAMARABB ELLENŐRIZZE SAJÁT TŰZFALA BEÁLLÍTÁSAIT, HOGY TOVÁBBRA IS MEGFELELŐEN BIZTOSÍTSA HÁLÓZATI ESZKÖZEINEK VÉDELMÉT!

Elvileg még DHCPvel is felveszi a címet, vagy nem. Pont azok nem derülnek ki az oldalról, ami kellene :-D

Jahno!

A telefonszámom megváltozott a régihez képest.

Most olyan van amiben egy rakás "8" szám van, és "2" el kezdődik.
Ez meg van neked?
De a házi szám az még mindig él....

#3229 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 31. 13:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Erzsébeti - Dátum: 2015. 12. 31. 12:58

A telefonszámom megváltozott a régihez képest.

Most olyan van amiben egy rakás "8" szám van, és "2" el kezdődik.

Ja, kipuskáztam :-) Ezeket még bőven itt melóztatjk az irodában, nem is értem. Szabály az szabály, legrosszabb esetben is 2 embernek bent kell maradni, hogy támogassa a többieket. Akkor is, ha az iroda teljesen üres, mert "a többiek" szabadságolnak.
Make love not Wor.

#3230 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 31. 19:02

Ez fos, Digi modem nem NATol, semmi nincs benne konfigva és egyelőre be sem jutottunk. Na majd jövőre max. újra játszunk. Érdekes, UPC oldalán külön doksi van rá, miképpen kell felkonfigolni, itt meg nagyságrendileg tudjuk csak a működését.
Make love not Wor.

#3231 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 01. 02. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 31. 19:02

Ez fos, Digi modem nem NATol, semmi nincs benne konfigva és egyelőre be sem jutottunk. Na majd jövőre max. újra játszunk. Érdekes, UPC oldalán külön doksi van rá, miképpen kell felkonfigolni, itt meg nagyságrendileg tudjuk csak a működését.

Találtam valamit aminek a hasznát tudod venni.:

http://m.setuprouter...manual-1979.pdf

#3232 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 01. 02. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Erzsébeti - Dátum: 2016. 01. 02. 16:17

De még talán ez is...

http://support.huawe...137&pid=8952137

http://setuprouter.c...g8247/login.htm

Szerkesztette: Erzsébeti 2016. 01. 02. 16:54 -kor

#3233 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 02. 16:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Erzsébeti - Dátum: 2016. 01. 02. 16:17

Én ezt el nem olvasom, meg minek?
Make love not Wor.

#3234 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 01. 02. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 01. 02. 16:42

Én ezt el nem olvasom, meg minek?

mittudomén...
csak nézelődöm oszt ez jött szembe...

#3235 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 02. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Erzsébeti - Dátum: 2016. 01. 02. 17:42

mittudomén...
csak nézelődöm oszt ez jött szembe...

Mondtam, hogy az alap gyári leíársokkal nem megyünk semmire, mert a Digi nyilván saját konfiggal adja oda és ha abból kitilt, akkor ki vagyunk a tiltva. Jól. És vagy Digiből kell kiszedni, vagy digis fórumon valami hozzáértőtől, hogy hátha NATolni is tud vagy szokott a doboz.
Make love not Wor.

#3236 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 01. 03. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 01. 02. 17:47

Mondtam, hogy az alap gyári leíársokkal nem megyünk semmire, mert a Digi nyilván saját konfiggal adja oda és ha abból kitilt, akkor ki vagyunk a tiltva. Jól. És vagy Digiből kell kiszedni, vagy digis fórumon valami hozzáértőtől, hogy hátha NATolni is tud vagy szokott a doboz.

Olvasgattam mindenfélét a témában, és arra jutottam, hogy be kell mennem a Digihez, és kérnem kell a kütyü átállítását olyan módba, hogy routerként üzemeljen.
Ahogy látom ez nem fog problémát okozni...
Szal, holnap bemegyek az ügyfélszolg-ra és meg látom mit tudok intézni....

#3237 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 03. 22:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Erzsébeti - Dátum: 2016. 01. 03. 16:38

Olvasgattam mindenfélét a témában, és arra jutottam, hogy be kell mennem a Digihez, és kérnem kell a kütyü átállítását olyan módba, hogy routerként üzemeljen.

Weben is írhatták volna. UPC oldalára első Google találat, hogy miképpen lhet buta DSL és NAt közt váltogatni, az újabb modemeknél meg mellécsomagolják leírásnak. Reméljük jó informátort találtál, de ez így elég mókás. Ha bele kell rúgni, akkor akár innen is. Mostani routered lehet mögötte, akkor a torrent bonyás, vagy szépen megtanítjuk nem NATolni, akkor eljő a világbéke. Ha bátrak vagyunk megy távolról is, vagy este a ház elől :-)
Make love not Wor.

#3238 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 01. 04. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 01. 03. 22:07

Weben is írhatták volna. UPC oldalára első Google találat, hogy miképpen lhet buta DSL és NAt közt váltogatni, az újabb modemeknél meg mellécsomagolják leírásnak. Reméljük jó informátort találtál, de ez így elég mókás. Ha bele kell rúgni, akkor akár innen is. Mostani routered lehet mögötte, akkor a torrent bonyás, vagy szépen megtanítjuk nem NATolni, akkor eljő a világbéke. Ha bátrak vagyunk megy távolról is, vagy este a ház elől :-)

Na, sikerült összehozni végre...
Eljutottam az ONT bejelentkező felületére, de amit a neten találtam bejelentkező névként, és jelszóként az nem müxik, így magába az ONT routerébe nem sikerült bejutnom...
A gyári alapbeállításban ha minden igaz user-user a dolog, míg amit digispecifikusan találtam az sem müxik...:(
Próbálok még olvasgatni.... hátha...
Gondolom az nem probléma, hogy wifin keresztül próbáltam meg. A saját Huawei-s wifijén. Gondolom ha már el tudok jutni a bejelentkező oldalig akkor már csak az adatokkal van a bibi...

#3239 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 01. 04. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Erzsébeti - Dátum: 2016. 01. 04. 17:38

Na, sikerült összehozni végre...
Eljutottam az ONT bejelentkező felületére, de amit a neten találtam bejelentkező névként, és jelszóként az nem müxik, így magába az ONT routerébe nem sikerült bejutnom...
A gyári alapbeállításban ha minden igaz user-user a dolog

Ne a wifijén keresztül, bár ha jelszót kér, akkor már jó lehet. Jó az ott kábelen az alatta lévő routeren át. Ugyanúgy el kell érned. Amúgy fent írtam: "Elvileg a felhasználónév és jelszó az admin / admin"
Make love not Wor.

#3240 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 01. 04. 19:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 01. 04. 18:04

Ne a wifijén keresztül, bár ha jelszót kér, akkor már jó lehet. Jó az ott kábelen az alatta lévő routeren át. Ugyanúgy el kell érned. Amúgy fent írtam: "Elvileg a felhasználónév és jelszó az admin / admin"

Ja igen admin-admin.
Elírtam az előbb.

Olvastam már mástól, hogy a digi saját név-jelszó párost használ, csak amit olvtam azok sem jöttek be.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.