HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#441 Felhasználó inaktív   marklar76 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 01. 21:06

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Annak idején, amikor a lakást felújítottuk, huzattam be egy UTP kábelt a falba. Most lenne itt az ideje, hogy használjam, de sajna nem megy :(

A felépítés kb így néz ki:

router <---UTP kábel ---> fali csatlakozó (UTP kábel a falban) fali csatlakozó <---UTP kábel---> gép

A gép látja, hogy össze lett dugva, kér is címet a DHCP-től, de nem kap. (Jól van konfigolva, ha közvetlenül dugom össze a routerrel a gépet, minden okés).

Ma szálanként leellenőriztem multiméterrel a falban lévő UTP kábelt, elvileg jól van összekötve - legalábbis a színek a két fali csatiban ugyanolyan sorrendben vannak - valamint nincs szakadás.

Próbáltam sima és fordított kábeleket is, de semmi. Van ötletetek, hogy mi lehet a baj és hogyan lehetne leküzdeni?

köszi!
m.

#442 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 01. 21:12

Idézet: marklar76 - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 22:06

Próbáltam sima és fordított kábeleket is, de semmi. Van ötletetek, hogy mi lehet a baj és hogyan lehetne leküzdeni?

Pfff, másik kábel, és 10 megára konfigolás, hátha az érpásak sorrendje nem tetszik.
Make love not Wor.

#443 Felhasználó inaktív   marklar76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 21:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 21:12

Pfff, másik kábel, és 10 megára konfigolás, hátha az érpásak sorrendje nem tetszik.

Sajna áthúzni nem tudom a kábelt, mert nem egyenes a szakasz...  :(

A routeren is világít, hogy van link, de nem normálisan, hanem szabályosan villog.

Egyéb ötlet? Az segíthet, ha megcserélek pár bekötést a fali csatikban?

#444 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 21:39

Idézet: marklar76 - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 22:20

Sajna áthúzni nem tudom a kábelt, mert nem egyenes a szakasz...  :(

Egyéb ötlet? Az segíthet, ha megcserélek pár bekötést a fali csatikban?

Másik UTPkre gondoltam, de ha már a dobozhoz is hozzányúlsz, akkor nem nagyon kellene csak úgy megcserélgetni, hanem előbb írd ide milyen sorrendben vannak a színek, mert pld. a narancsfehér/naracs érpárt ha felcserélik, akkor pont ilyet művelhet, link van, de nem működik, hiszen 1-2 ér az kell egyenesen.
Make love not Wor.

#445 Felhasználó inaktív   marklar76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 21:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 21:39

Másik UTPkre gondoltam, de ha már a dobozhoz is hozzányúlsz, akkor nem nagyon kellene csak úgy megcserélgetni, hanem előbb írd ide milyen sorrendben vannak a színek, mert pld. a narancsfehér/naracs érpárt ha felcserélik, akkor pont ilyet művelhet, link van, de nem működik, hiszen 1-2 ér az kell egyenesen.

Hmm... nem mindegy a sorrend? (szorri, laikus vagyok a témában) Mert a falban lévő kábelnél nem ugyanaz a sorrend van, mint a "rendes" gyári kábelnél. Viszont minden csatlakozó tű a megfelelő tűvel van összekötve.

#446 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 21:46

Idézet: marklar76 - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 22:45

Hmm... nem mindegy a sorrend?

Nem mindegy, pont ez a csavart érpár lényege. Akkor most büntiből visszaolvashatsz egy bekötési rajzért, mert volt már sokszor.
Make love not Wor.

#447 Felhasználó inaktív   marklar76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 21:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 21:46

Nem mindegy, pont ez a csavart érpár lényege. Akkor most büntiből visszaolvashatsz egy bekötési rajzért, mert volt már sokszor.

Akkor ez jó hír:) Remélem, emiatt nem műkszik! Köszi!  :)

#448 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 01. 21:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 22:46

Nincs az olyan messze. ;)
Nálam mindig megtalálni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#449 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 22:04

Idézet: marklar76 - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 22:58

Akkor ez jó hír:) Remélem, emiatt nem műkszik! Köszi!  :)

Mert nekiestek, mint süket az ólajtónak, közben az fali cuccon meg poénból vannak a színek, ábrák, rajzok, mi?
Make love not Wor.

#450 Felhasználó inaktív   marklar76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 22:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 22:04

Mert nekiestek, mint süket az ólajtónak, közben az fali cuccon meg poénból vannak a színek, ábrák, rajzok, mi?

Villanyszerelő volt...

#451 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 23:26

Idézet: marklar76 - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 23:33

Villanyszerelő volt...

Isten kurvakibaszott faszát már azt. Olvass vissza 3-at, oszt meglátod.

Aztán végy nagy levegőt, kösd át újra, majd élvezd a működést. tuti menni fog. Faszomba már, nem bírok szolíd lenni, minden melóból kitúrbak aztán megy a gányolástaknyolás, mert miért fizessenek külön nekem, ha villanyásznak a behúzás bent van az árban, pár dobozért meg nem kér plusz lóvét. Aztán mindig ez lesz a vége. Faszomatmár.
Make love not Wor.

#452 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 23:41

ahelyett, hogy ajanlanad magad, hogy jopenzert kimesz hozza, es megcsinalod! latod ezert kopik fel az allad! ;)

(szerintem ne kajabalj! felesleges. ha koll neki, megkeresi az infot. ha nem, az o baja!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#453 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 23:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 22:46

Inkabb a falialjzathoz mellekelt rajzot keritse elo, mert lattam mar olyan aljzatot, amelyen szinenkent sorban (2 narancs, 2 zold, 2 kek, 2 barna...) kell bekotni a 8 eret, es az aljzat belso kialakitasa tette helyre a sorrendet, mig a tobbieknel meg a EIA 568A/B szerint kell befuzni.

Mega :lama: kerdes jon: van valami jelentosege, hogy (vz, z, vn, k...)-nek, vagy (vn, n, vz, k...)-nek koti az ember az egyeneset?
Vagy csak megszokas kerdese?
(Kollegam mindig A-A-nak koti, en meg B-B-nek :) )

Szerkesztette: nyunyu 2007. 05. 02. 00:02 -kor

#454 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 00:15

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 0:41

ahelyett, hogy ajanlanad magad, hogy jopenzert kimesz hozza, es megcsinalod! latod ezert kopik fel az allad! ;)

Fenét. Fórumon nem sok nagy bizniszt kötöttem még, vagy éppen már rossz volt nézni amit összeszopnak, aztán megcsináltam. Most mennyiért kössek be két dobozt a falon, amivel elmegy a fél napom? Jobb esetben lehet ketten is kellene menni, oszt akkor akár hamar is működne, csak tuti bejátszik valami szopószorzótényező, amikor gagyi színezés, lehet kiméregetni a dobozt, meg ha mellé még szar is, és/vagy meg van tépve a kábel, akkor órákat el lehet szívózni vele. Utoljára valaki 2ezer pénzes díjazáson felháborodott, én meg néztem, kell vinni egy csomó cuccost, autózni vagy 20 kilométert, elmegy 3 óra, csókolom. Itthon maradtam sörözni, oszt csókolom. Sajna ez van, aprólék melóért nem éri megmozdulni, mert lehet annyit szívni vele, mint az állat, az idő meg ketyeg, ha rendesen felkészülük akkor meg csomó cuccost kell magammal cipelni, plusz 2 új dobozt, mert az jó.
Make love not Wor.

#455 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 00:18

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 0:49

Vagy csak megszokas kerdese?
(Kollegam mindig A-A-nak koti, en meg B-B-nek :) )

Elvileg a kábelen meg jobb minőségű dobozon rajt van a címke, amit szeret, oszt annak kell kötni. Én meg B szerint kötök, mert csak, odaát a vízen tl szinte mindenki Aban mozog, itt meg százalékosan B veri a pálmát.
Make love not Wor.

#456 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 01:00

megint nem ertem a felhaborodasod! korrektul leirtad, hogy mennyi idodbe, beruhazott eszkozbe kerul a dolog. ki tudod szamolni, hogy mennyiert eri ez meg Neked. no ezt szepen megmondod a delikvensnek. (ha kerdezi hogy miert ennyi, akkor elsorolhatod a fentieket..) ha nem tetszik, akkor megvonod a valad. ha felhaborodik: ignoralod. (esetleg a "nekem ennyibe van, ha koll megyek, ha nem, Te dolgod!" valaszt adod.) a legtobb amit veszthetsz vele, hogy nem nyertel rajta egy munkat.

de felhaborodni ezeken?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#457 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 01:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 2:00

ki tudod szamolni, hogy mennyiert eri ez meg Neked. no ezt szepen megmondod a delikvensnek.

Ez nehéz ügy, delikvenset meg maráhra nem szokta érdekelni, hogy miért ennyi. Az sem, hogy havi X nem fizetőő júzert a fizetősökön keresem meg, évi 1milliót kell szerszámba rakni, meg blábláblá.

Kutyát nem szokta érdekelni, én bajom, oldjam meg. egy úzer bólogatott rá rendesen, akivel már 5 éve melózunk egyebeket, de szintén felmértem hálózatot, kibeszéltem a lelkem, ajánlat, estébé, mellékes userrel való jópofizás amit elvárnak, aztán lan építés nem lett, mert bérelt hely, ahol külsős céggel nem melóztatnak. Hab a tortán, a bérelt helyen van nonstop support, így az én melómat amit 60+FA környékére számoltam kb. anyagárban meg is csinálták, ahol szintén megkaptam a "miért ennyi, hoszen csak 5 gépet kell bedugni".

Öregszem, már nézegetem a hegyeket, meg a vityillót, szoktatom magam a borokhoz, oszt majd lesz valamit. Válllakozásos topikba már meg akartam írni, hogy júzernek occsó legyen, tegnapra. Ha sokat fizet akkor azért várja el az ugrálást, ha 1.0 júzer és tényleg kell a gép, akkor azért kell tegnapra, de lóvéja nincs. Én meg rohangászom, mint pók a falon, és nem tudok mit kezdeni az egésszel.

Most meséljem miért annyi, meg mert ez működni fog, meg ilyenek? Ááááá, kicsukva, látod, mindenhol villanyászok vannak, aztán utólag jönnek sírni, egy levakolt/tapétázott fallal meg sejtheted mire lehet menni, lehetetlennél/lehetetlenebb kérések. Inkább hagyjanak békén, nagyon kevés a megfejtem, megcsináljuk, megegyezünk nem lehúzós árban verzió.
Make love not Wor.

#458 Felhasználó inaktív   marklar76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 07:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 23:26

Isten kurvakibaszott faszát már azt. Olvass vissza 3-at, oszt meglátod.

Aztán végy nagy levegőt, kösd át újra, majd élvezd a működést. tuti menni fog. Faszomba már, nem bírok szolíd lenni, minden melóból kitúrbak aztán megy a gányolástaknyolás, mert miért fizessenek külön nekem, ha villanyásznak a behúzás bent van az árban, pár dobozért meg nem kér plusz lóvét. Aztán mindig ez lesz a vége. Faszomatmár.

Azt mondta, csinált már ilyet, én meg elhittem.

Másfelől ahogy írod is, 1 kábel bekötéséért nem biztos, hogy érdemes külön embert hívni. Senkinek sem éri meg. Se neked, se nekem.

De nagyra értékelem, hogy segítettél! Ma este át is fogom kötni.

#459 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 09:22

Idézet: marklar76 - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 8:43

Azt mondta, csinált már ilyet, én meg elhittem.

Nem akarod visszahívni, oszt beszólni Neki, hogy akkor most miért nem megy, oszt csinálja meg garanciában? De télleg, jönnekmennek a kontár emberek, aztán ha jól szopatják őket a visszamászkálásokkal, akkor talán nem fog több UTP-t nyomkodni, meg lehet nem is tudja a hülyeségét, csak gányol valamit, user meg nem szól ha rossz.

Persze ilyenkor azért user is értsen hozzá, vagy tényleg ne működjön,  vagy valami kivitelezési hiba legyen. Én már simán ISDN dobozosra képzelem ezt a valamit, mert UTP egyenesbe kötve általában azért el szokott indulni.
Make love not Wor.

#460 Felhasználó inaktív   marklar76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 11:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 9:22

Nem akarod visszahívni, oszt beszólni Neki, hogy akkor most miért nem megy, oszt csinálja meg garanciában?

Ha még meglenne a száma, bizisten visszahívnám.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.