HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#501 Felhasználó inaktív   pedro_amigo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 29. 15:12

Szevasztok!

Tanácsért fordulnék hozzátok. Talán nagyon alapkérdések lesznek, de kérem ha időtök engedi azért erre is szenteljetek némi figyelmet.

Egy 3G ADSL netet szeretnék megosztani tégla társasházban.  A bevezetett net a 6.-ikon míg az én lakásom az 1.-emeleten van. Látatlanban milyen esélyt láttok wifi-s routerrel történő megosztásra, illetve ha nagy a távolság akkor milyen erősebb rádiós routert javasoltok a megosztásra? Az eredeti kapcsolat 1 Mbit-es, és nem fix IP-címes hanem direct. Szerintetek 2 gép ilyettén párhuzamos működtetése esetén mennyire lassulhat a kapcsolat egyiknél és másiknál?

Válaszokat előre is köszönöm...

#502 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 29. 15:45

Idézet: pedro_amigo - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 16:12

Egy 3G ADSL netet szeretnék megosztani tégla társasházban.  A bevezetett net a 6.-ikon míg az én lakásom az 1.-emeleten van.

Drót.
Make love not Wor.

#503 Felhasználó inaktív   pedro_amigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 15:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 15:45

Drót.

Köszi, de annak a levezetése nem olyan egyszerű. Mellesleg drótos router konfigurálása, beállítása hasonlatos a wifi-shez?

#504 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:12

Idézet: pedro_amigo - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 16:55

Köszi, de annak a levezetése nem olyan egyszerű. Mellesleg drótos router konfigurálása, beállítása hasonlatos a wifi-shez?

Valakivel már végigjátszottuk, de akkor ablakba antennák ki, aztán kész, úgy is lehet. Drótos router meg egyszerűbb, mert ugyanúgy konfigolod, csak wifi rész nélkül.
Make love not Wor.

#505 Felhasználó inaktív   pedro_amigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 16:12

Valakivel már végigjátszottuk, de akkor ablakba antennák ki, aztán kész, úgy is lehet. Drótos router meg egyszerűbb, mert ugyanúgy konfigolod, csak wifi rész nélkül.

Kb mennyivel ezelött dumáltátok le valakivel?

#506 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:35

Idézet: pedro_amigo - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 17:17

Kb mennyivel ezelött dumáltátok le valakivel?

Nemtom, lehet már bőven tavaly volt, de wlan topik erről szól, beolvasol, oszt routerre bármilyen kis antenna, azt ablakba ki, majd ablakba vevőantenna, aztán kész. Kár bonyolítani.
Make love not Wor.

#507 Felhasználó inaktív   antunoviclaslo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 19:38

Hello Mindenkinek.

Szétnéztem a fórumon de iljet még ne,nem találtam de ha mégis van akkor bocs.

Van egy hálozat. A és adott egy laptop amit úgyszintén be kellene rakni a hálózatba. A probléma az hogy a switcheren nincs több hely. Ezért egy másik próbálkozás az hogy egy számitogépen keresztül firewire-al probalkoztam de akkor a laptop lássa a számitógépet de a többi halúzati gépet nem.

Mit kellene tennem, hogy a laptob lássa a többi gépet és forditva?
Van mikor rossz szemmel néznek rád

#508 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 29. 19:50

Idézet: antunoviclaslo - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:38

Hello Mindenkinek.

Szétnéztem a fórumon de iljet még ne,nem találtam de ha mégis van akkor bocs.

Van egy hálozat. A és adott egy laptop amit úgyszintén be kellene rakni a hálózatba. A probléma az hogy a switcheren nincs több hely. Ezért egy másik próbálkozás az hogy egy számitogépen keresztül firewire-al probalkoztam de akkor a laptop lássa a számitógépet de a többi halúzati gépet nem.

Mit kellene tennem, hogy a laptob lássa a többi gépet és forditva?

Veszl egy 4-5 portos soho switchet pár ezer Ft-ért és meg van oldva.

#509 Felhasználó inaktív   antunoviclaslo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 19:52

Igazad van de ha nem kell akkor nem igen költenék rá egy forintot sem
Van mikor rossz szemmel néznek rád

#510 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:21

Idézet: antunoviclaslo - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 19:52

Igazad van de ha nem kell akkor nem igen költenék rá egy forintot sem

Na szamoljunk
- switch es kabelek egyutt kb 12e FT max es akkor mar jo minosegrol beszelunk, ami takarja a sajt ket kemeny munkaorad koltsget is amit a kabelezessel es a konfiguralassal toltesz

- Egy gep egy laptop gepbe kell ket lan kartya ott konfigolni a wint vagy egyebet szetszed berak konfigol kb 3 oras mert elsore nem sikerul
- laptop elo es kapcsolat felepit 1 ora
- beallitasokkal szarakodunk mert vagy van internet vagy nincs melette vagy nincs belso halo vagy van 4 ora
"elbaszunk" vele ket napot es kesobb is folyamatos problemak lesznek
ha ez WLAn duplazodik az ido, plusz a hibak gyakorisaga a hasznalat intenzitasaval egyenes aranyban novekszik. az egesz sk munka dijadat viszonyitva sokkal tobbre jon ki.
Az informatika atok de jo hogy van.

#511 Felhasználó inaktív   pedro_amigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 10:49

Szevasztok srácok!

Tényleg bogarászhatnám az előző beírásokat, biztosan találnék fogódzkodókat, de kérlek most bocsássátok ezt meg nekem hogy nem teszem. Egész sok témában megtettem, de most szorít az idő.

Szóval wifi-s net megosztáshoz kellne egy erősebb router (5 emelet függőlegesen, téglaház.) Emellett a lakás másik részében van egy szabad wifi. A kérdésem az volna van-e olyan router ami adott esetben megosztóként (jelküldő) adott esetben viszont wifi antennaként ( szabad wifi fogása) működik. Mert lehet hogy ez a megosztás nem sokáig fog működni, namár most én nem szeretnék 2 különböző "equipment" -et beszerezni ha mód van rá... És mit javasoltok , hol szerezzem be?

Előre is köszönöm a segítséget... 

#512 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 11:44

Idézet: pedro_amigo - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 11:49

Szóval wifi-s net megosztáshoz kellne egy erősebb router (5 emelet függőlegesen, téglaház.) Emellett a lakás másik részében van egy szabad wifi. A kérdésem az volna van-e olyan router ami adott esetben megosztóként (jelküldő) adott esetben viszont wifi antennaként ( szabad wifi fogása) működik.

5 emeltet ünmagában nem visz át, oda én repeatert szoktam építeni két összefordított accespointból. Többi le van írva, egyik wlanon kliens módban veszi a jelet, seggébe dugva UTPvel egy másik accesspoint, ami sima AP módban van, többi wireless kliens tud rá csatlakozni.

LinkSys AP-k tudják, de mostanság SMC-vel is operálok, az majdnem fele ár.
Make love not Wor.

#513 Felhasználó inaktív   pedro_amigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 13:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 11:44

5 emeltet ünmagában nem visz át, oda én repeatert szoktam építeni két összefordított accespointból. Többi le van írva, egyik wlanon kliens módban veszi a jelet, seggébe dugva UTPvel egy másik accesspoint, ami sima AP módban van, többi wireless kliens tud rá csatlakozni.

LinkSys AP-k tudják, de mostanság SMC-vel is operálok, az majdnem fele ár.

Köszönöm a gyors választ, de ez sajnos csak részben magyarázat ....Azt addig értem hogy 5 emeletre már 2 összefordított Acces Pointot javasolsz. (Bár tökéletesen ez sem tiszta, hogy tulajdonképpen hogy kell ezt összerakni--de ez legyen az én bajom) És ahhoz Mit szólsz , ha azt mondom, hogy 5 emelet távolságban is 4-es szinten fogom a jelet, csak éppen nem kaptam IP. cím leosztást, tehát minden zsír volt vételben csak épp nem műkszödött a net...

Az alap kérdés azonban arra vonatkozott volna, hogy van-e egyáltalán , létezik-e az hogy valamilyen wifi router ( ani jelet passzol adott beállításban) az működjön mint vevőantenna a másik oldalon.... Most tekintsunk el az 5 emelet tavolsagtol...

Koszonom...

#514 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 17:40

Idézet: pedro_amigo - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 14:50

Az alap kérdés azonban arra vonatkozott volna, hogy van-e egyáltalán , létezik-e az hogy valamilyen wifi router ( ani jelet passzol adott beállításban) az működjön mint vevőantenna a másik oldalon....

Igen, ezt hívják kliens módnak, aminél a a végén UTP-n kijön a jel, amivel azt csinálsz, amit akarsz. Ha wlanon jön ki, akkor repeaternek (jeliméstlőnek) hívják, de nekem nem szokott működni, meg fene ki van vele, így:

wlan jel - klens módú AP - UTP kábel - AP - wlan kliensek verziós az működik. Ahogy azt sokszor le lett már írva.
Make love not Wor.

#515 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 17:42

Na, ismerős kérdezi, hogy a CAT5-ön megy-e a gigabit. Elmondtam, meg mondom akkor már legyen CAT6, vagy CAT7 jobbféle, erre mondja a kábelek már meg vannak, behúzta a villanyszerlő

Persze dobozról elképzelés nincs, meg arról sem ki fogja bekötni, meg miképpen működik az egész, csak behúzta, mert mert, gondolom mindenféle koncepció nélkül.
Make love not Wor.

#516 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 17:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 18:42

Na, ismerős kérdezi, hogy a CAT5-ön megy-e a gigabit. Elmondtam, meg mondom akkor már legyen CAT6, vagy CAT7 jobbféle, erre mondja a kábelek már meg vannak, behúzta a villanyszerlő

Persze dobozról elképzelés nincs, meg arról sem ki fogja bekötni, meg miképpen működik az egész, csak behúzta, mert mert, gondolom mindenféle koncepció nélkül.

Esetleg egy mérési jegyzőkönyvet az orra alá dugni...
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#517 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 19:40

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 18:52

Esetleg egy mérési jegyzőkönyvet az orra alá dugni...

Te is tudod, olyat a legritkábban szoktam csinálni, mert pláne nem fizetik meg. Ma is bejelentkeztek egy melóra, hogy jövő hétig jó lenne megoldani. Ilyenkor sima ügy, pinyóban van 2 guriga kábel, meg mindenféle, de rendes jegyzőkönyvezős műszert inkább bérel az ember, csak ahhoz időben kell szólni, odamenni, visszavinni, ha ember lemondja/odébbteszi, akkor buktam a bérlés árát...
Make love not Wor.

#518 Felhasználó inaktív   Vaj001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 18:08

Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogyha az edimax ps - 1102 print server kütyümet beállítottam 192.168.0.255 ip-re, akkor hogyan tudnám újra elérni? mert erre az ip-re nem enged még pingelni sem.. :) (reset gomb az nincs rajta. :( )

#519 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 18:16

Idézet: Vaj001 - Dátum: 2007. jún. 9., szombat - 19:08

Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogyha az edimax ps - 1102 print server kütyümet beállítottam 192.168.0.255 ip-re, akkor hogyan tudnám újra elérni? mert erre az ip-re nem enged még pingelni sem.. :) (reset gomb az nincs rajta. :( )

http://ipscan.source....net/ipscan.exe
http://ipscan.source....net/ipscan.zip
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#520 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 19:30

Juj, 255-os vegu IP az a komplett alhalo broadcast cime, nem lehet egyedi eszkoznek adni.
Ervenyes IP csak 1-254 lehet.

Valahogy ki kene resetelni a kutyut, de ha nincs rajta resetgomb, akkor tanulopenz :D

Szerkesztette: nyunyu 2007. 06. 09. 19:37 -kor

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.