HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 06. 22:52

Idézet: ebertek - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 20:39

Két hétig nem voltunk itthon... aztán amióta megérkeztünk (Szombat este), nagyon lassú a net (~1MBit/s). Pécs. Modem már többször volt újraindítva, de ettől nem hatódott meg.. Ötlet?

Az tökéletes, bőven a garantált érték fölött van. Igazából nehéz belekötni az ÁSZF szerint. Sehol nincs benne, hogy egész évben a 3Mb, 6Mb, 1.5Mb, stb... sávszélt kell adniuk. :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#102 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 07. 00:01

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 22:24

A Chello stabilitása már csak városi legenda. A legócskább sarki ISP is stabilabban szolgáltat.

Itt nálam már 5 éve megy, szinte csont nélkül. Én speciel nem örülnék, ha hirtelen "visszamenne oda, ahonnan jött", mert nekem megfelel. Te meg akkor váltsál ADSLre most, aztán kész. Én pár napja hosszabbítottam meg +2 évvel az egyik hűségemet.
Make love not Wor.

#103 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 06:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 0:01

Itt nálam már 5 éve megy, szinte csont nélkül. Én speciel nem örülnék, ha hirtelen "visszamenne oda, ahonnan jött", mert nekem megfelel. Te meg akkor váltsál ADSLre most, aztán kész. Én pár napja hosszabbítottam meg +2 évvel az egyik hűségemet.

OFF
Nem vált ő semmire, több éve itt veri magát, szerintem mazochista...
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#104 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 07:09

2. Lecsökken a profit, és már nem éri meg tovább működtetni ezt az egészet. És az UPC visszamegy oda, ahonnan jött.

Aztán a jónép mehet a Tíkomhoz vagy az Invitelhez, hogy annak a topicjában folytatódjon a sírás, hogy szakad, szar, vagy mehet a Dunawebhez, meg a garázscég-pajtásaihoz, amit úgy általában nem szeretnék minősíteni.

Már akinek van lehetősége váltani. Akinek nem, annak marad a GPRS. :omg:

#105 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 09:46

2. Lecsökken a profit, és már nem éri meg tovább működtetni ezt az egészet. És az UPC visszamegy oda, ahonnan jött.

Esze ágában sincs.
A fő termék valószínűleg a kábeltévé, ahol versenytárs nélkül tudnak olyan csomagot adni, amiből a 70% nem érdekel senkit.
Melléktermék a net, és a telefon.
Ahol nem tud kábelen szolgáltatni, oda kínálja a Directet, ráadásul olyan csatornák fizetősek, amik a kábeles bővített/családi csomag része.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#106 Felhasználó inaktív   james555 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 07. 14:20

Tudnatok segiteni abban hogy ami bejon kabel a modembe azon lehet-e TV adast nezni mert szeretnek egy TV kartyat a gepembe annak idejen direktbe huztak a szamitogepemhez ezt a kabelet a masik viszont jovval arreb van es azt maceras lenne a gephez odavezetni

#107 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 07. 14:48

Idézet: james555 - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 14:20

Tudnatok segiteni abban hogy ami bejon kabel a modembe azon lehet-e TV adast nezni mert szeretnek egy TV kartyat a gepembe

A kábelmodem előtt kell szétosztani, ott van egy szűrőcucc, ebből menjen TVbe a kábel. Ha Y-ban már el van osztva, és kábel másik végén tudsz TV-t nézni, akkor a PC-n is menni fog.
Make love not Wor.

#108 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 15:36

chello light-om van, és szeretném a netet az asztali, ill. a laptop (wifi) között megosztani. mit kell vennem, jól gondolom, hogy kábeles router-t? létezik ilyen?

kösz.
GA-P35-DS3L - E6550 - HD5750 - 4 GB KLDD48F - WD1001FALS - HD502IJ - GH22NS40 - 485W - 2243SW

#109 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 15:53

Idézet: Xikita - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 14:36

chello light-om van, és szeretném a netet az asztali, ill. a laptop (wifi) között megosztani. mit kell vennem, jól gondolom, hogy kábeles router-t? létezik ilyen?

kösz.

Netmegosztás topic

-C0pp3rM!n3-

#110 Felhasználó inaktív   james555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 16:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 15:48

A kábelmodem előtt kell szétosztani, ott van egy szűrőcucc, ebből menjen TVbe a kábel. Ha Y-ban már el van osztva, és kábel másik végén tudsz TV-t nézni, akkor a PC-n is menni fog.

Lehet kicsit zagyva voltam ....
Szoval ugy van ez hogy ez egy csaladi haz es a haz sarkanal ahol bejon az UPC kabal ott van egy doboz es ott szet van osztva ket fele ..egyik vezetek megy a szamitogep szobaba a masik a tobbi szobaba az a TV de sajnos a TV kabel nem megy a szamitogep szobaba oda csak az megy amelyik direktbe van kotve a modemel ...

szoval akkor most feltehetek +meg 1 Y elosztot kozvetlen a modem ele ?

#111 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 17:35

Idézet: james555 - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 16:59

Szoval ugy van ez hogy ez egy csaladi haz es a haz sarkanal ahol bejon az UPC kabal ott van egy doboz es ott szet van osztva ket fele ..egyik vezetek megy a szamitogep szobaba a masik a tobbi szobaba az a TV de sajnos a TV kabel nem megy a szamitogep szobaba oda csak az megy amelyik direktbe van kotve a modemel ...

Igen, csak jo minosegu legyen az eloszto, es az abbol kiindulo TV fele meno agra kell tenni egy vissziranyu szurot.

Szerkesztette: repattila 2006. 11. 07. 17:36 -kor

#112 Felhasználó inaktív   james555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 18:13

Koszonom a valaszt mar csak az a kerdes hogy hol lehet ilyen szurot beszerezni es pontosan mi a tipusa ?

elore is koszi

#113 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 19:06

Idézet: james555 - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 17:59

Elöbb nézd meg a modem oldalán 192.168.100.1 a jelszinteket. A többit privátban.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#114 Felhasználó inaktív   CegePetike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 14:09

Idézet: james555 - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 19:13

Koszonom a valaszt mar csak az a kerdes hogy hol lehet ilyen szurot beszerezni es pontosan mi a tipusa ?

elore is koszi

Szerintem egyszerűbb lenne, ha kihívnád a szakikat. A szűrő tipusa akár utcánként is változhat.
Ezt csak azért javaslom, nehogy a végén a te géped csináljon zajokat. Akár fel is jelenthetnek hállózat veszélyeztetésért. Volt már rá példa. Olyan embernél is, aki nem előfizető, csak rákötötte magát a kábelre.

#115 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 18:52

Idézet: CegePetike - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 14:09

Szerintem egyszerűbb lenne, ha kihívnád a szakikat. A szűrő tipusa akár utcánként is változhat.
Ezt csak azért javaslom, nehogy a végén a te géped csináljon zajokat. Akár fel is jelenthetnek hállózat veszélyeztetésért. Volt már rá példa. Olyan embernél is, aki nem előfizető, csak rákötötte magát a kábelre.

:rolleyes:
Már itt is félni kell?  :confused:
Esetleg még Baracska is lehet belőle ?
Jaj  :think:  inkább a füstjeleket olvasom ezek után. :D  :D  :D

#116 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 19:07

Idézet: chhoward - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 18:52

Már itt is félni kell?  :confused:

Nem, csak nem kell barkácsolni, ha nem értesz hozzá. :)

#117 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 19:10

Hmm.... Úgy néz ki a 89.132.0.0-89.135.255.255-ös tartományban a UPC méri az adatforgalmat, pedig ez egy UPC-s IP-tartomány... :think:

Ez pedig ellenkezik ÁSZF-ben meghatározott bejegyzéssel, miszerint a belső hálózaton lévő forgalom nem kerül mérésre...

hmmm...érdekes.. :think:

#118 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 19:49

Idézet: Parker - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 19:10

Hmm.... Úgy néz ki a 89.132.0.0-89.135.255.255-ös tartományban a UPC méri az adatforgalmat,

Akkor nézd meg jobban, mert nincs mérve.

#119 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 19:58

Sziasztok!
Ma vettem egy GIGABYTE GN-BR01G routert, de nem akar vele a Chello internet működni. Tudna valaki segíteni?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#120 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 20:11

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 20:49

Akkor nézd meg jobban, mert nincs mérve.

Reméltem is ,hogy parker téved nem mintha számítana  :Đ

Idézet

Sziasztok!
Ma vettem egy GIGABYTE GN-BR01G routert, de nem akar vele a Chello internet működni. Tudna valaki segíteni?

Mi a probléma???? Nincs net? Összeköt! Táp kihuz bedug mindkettöbe vár 5 percet (modemfüggö) > beirja firefoxba : prov.chello.hu  beregeli magát > megin kihuz táp mindkettőből és megy a net 5 p múva

Szerkesztette: Gizmoka 2006. 11. 08. 20:14 -kor

Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.