HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 16. 15:18

Idézet: Rapman - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 14:54

Egyáltalán van olyan h céges chello szolgáltatás, és magáncégeknek van limit?
Itt sztem chello classic van.

Van lakossági és üzleti _csomag_. A lakossági csomagok a chello light, standard, classic, plus, amire előfizethet cég is, de ugyanannyiba kerül és ugyanazok a feltételei, mint magánzemélynek.
Az üzleti csomag a UPC business, aminek van egy standard tartalma, de egyéni megállapodásokkal mindegyik módosítható - pl up- és downstrem is növelhető kétmegánként, etc. Erre is előfizethet cég vagy magánszemély, és ugyanannyiba kerül mindkettőnek illetve ugyanaz a tartalma.

A UPC szempontjából mindegy, hogy neki Gibsz Jakab vagy a GipszStukkó Bt. fizet, ugyanazért a pénzért mindkettőnek ugyanazt szolgáltatja. Kis pénz, kis szolgáltatás... tudod :)

#202 Felhasználó inaktív   Rapman 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 16. 15:19

Akkor cumi lesz mert most feloldják a korlátokat. És gyanitom a napi 2-3 giga adatforgalom mellett csöcs lesz a cégesnet :)

Ja és 6 gépre van leosztva! Ez nagyon érdekes lesz.

#203 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 15:20

Idézet: cyberde - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 15:07

Ha elértétek a 30gb letöltést, 64/64 kb/s-ra korlátoznak, a hónap végéig.  :)

Szerintem ugyan 384/64-re, de ezen nem veszünk össze :)

#204 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 16. 15:26

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 5:01

ha már ennyire hivatkozol UPC oldalra, legalább nézd meg rajta az adatokat is :) olyan sebességek szerepelnek rajta, amik már nem érvényesek és limitált a PC-k száma is az oldalon, ami ugye már szintén nem él :D

PC-t azt vedd csatlakozási egységnek, vagy aktív eszköznek, ami IPvel rendelkezik. Ebből egyet dughatsz rá. Bárt  a konkrét megfogalmazásra azért kíváncsi lennék.
Make love not Wor.

#205 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 16:13

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 9:36

asus wl500g

Azért ez nem a legolcsóbb! Egyébként nekem is kéne ajánlani vmi routerszerűséget ami 2szintes sorházban működik mindkét szinten és megfelelően titkosítható! Jah és vezetéknélküli legyen! :-)

#206 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 16:28

Szio pzstm.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#207 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 16:38

Hali! :-)

#208 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 16:47

Idézet: pzstm - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 16:13

Azért ez nem a legolcsóbb! Egyébként nekem is kéne ajánlani vmi routerszerűséget ami 2szintes sorházban működik mindkét szinten és megfelelően titkosítható! Jah és vezetéknélküli legyen! :-)

Nem a legolcsóbb, viszont nem fogsz vele szívni, azt garantálom. Ha arra van szükséged, hogy bekapcsold és menjen, átlője a wifit falon, tudd printservernek is használni (LPT-n és USB-n egyaránt) arra jó választás. Mondjuk veszel wifi routert, meddig tervezed használni, 2-3-4 évig? Amíg el nem avul a technológia. Ilyen távlatban meg 5e Ft különbség ne mondd, hogy számít a minőségi cuccért... Egyébként Drayteket javasolnám, csak az mégdrágább, de Jahno olvtárs majd megerősít vagy cáfol hogy mit vegyél, ő ilyenekkel is csencsel.

De egy szavazat a wl500g-re (egy kollgámnak pedig wl500gd van, szintén nem bánta meg).

#209 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 17:23

Értem! Nem is tudom! Csak valahogy nem ennyit akartam rászánni de fontos lenne hogy ha lent használom vagy ha az emeleten akkor is megfelelően működjen! :-) Szóval most olvastam cikket róla és gondolkodóba ejtett! :-)

#210 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 16. 17:31

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 16:47

Egyébként Drayteket javasolnám, csak az mégdrágább, de Jahno olvtárs majd megerősít vagy cáfol hogy mit vegyél, ő ilyenekkel is csencsel.

Ja, már a második Draytekem döglik meg az elmúlt 6 év alatt, azért ez nem állapot. Mondjuk mindegyik előtt szétfolyt az ADSL modem, meg annak a tápja is, de akkor is, ennyiért szerintem kibírhatna egy villámcsapást.

Drayteket publikusan nem emlegetjük, mert kiröhögnek. Abból kb. 20ezer egy default kategóriás router, wlanos meg nyugodtan lehet duplázni.

Jó 1 éve én a 11 megásom asszem 43 küvecsért vettem. Jahh, bocsmá, ennyiért működni fog örökké, vagy tán tovább. De vegyenek az ilyenek STLabot, oszt felőlem szopjanak vele, saját Draytekem már 4 éve megy 24 órásban, VPN-el, tokvonóval, oszt csoki.

De felőlem vehet Senaot, vagy lowcost Ciscot is, ebben a kategóriában én már nem vitatkozom, ezek úgy működnek. Esetleg Sonicwall router, meg rá egy fasza Senao AP  :Đ
Make love not Wor.

#211 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 17:55

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 17:47

Nem a legolcsóbb, viszont nem fogsz vele szívni, azt garantálom. Ha arra van szükséged, hogy bekapcsold és menjen, átlője a wifit falon, tudd printservernek is használni (LPT-n és USB-n egyaránt) arra jó választás. Mondjuk veszel wifi routert, meddig tervezed használni, 2-3-4 évig? Amíg el nem avul a technológia. Ilyen távlatban meg 5e Ft különbség ne mondd, hogy számít a minőségi cuccért... Egyébként Drayteket javasolnám, csak az mégdrágább, de Jahno olvtárs majd megerősít vagy cáfol hogy mit vegyél, ő ilyenekkel is csencsel.

De egy szavazat a wl500g-re (egy kollgámnak pedig wl500gd van, szintén nem bánta meg).

egy szavazat a zyxell-nek, meg az MSInek is

a háromból az MSi a legolcsóbb

#212 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 18:52

Az Asus tényleg nem a legolcsóbb. Nagyker áron is 24 ezer. Az MSI-t (LAN/Wifi MSI 54Mb/sRouter RG60G+Turbo ) 12-ért be tudom szerezni. Még az SMC jöhetne szóba az 10 ezer lenne. Most is az van, csak vezetékesbe. Talán a vezeték nélküli is ugyan olyan jól együttműködik a chelloval?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#213 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 19:23

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 18:52

Talán a vezeték nélküli is ugyan olyan jól együttműködik a chelloval?

Vezetékes-wlanos között ilyen értelemben nincs különbség. Sőt már a mai routerek (szinte kivétel nélkül) mind mennek a Chelloval. Ha jól emlékszem csak a Terayon->Motorola modemváltáskor (2004.?) voltak kompatibilitási gondok. Motorola->Webstar átállásnál már nem volt. Az új telefonos modemeket meg egy ideig biztos nem cserélik le.

Szerkesztette: Fresi 2006. 11. 16. 19:24 -kor

#214 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 20:23

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 19:23

Ha jól emlékszem csak a Terayon->Motorola modemváltáskor (2004.?) voltak kompatibilitási gondok. Motorola->Webstar átállásnál már nem volt. Az új telefonos modemeket meg egy ideig biztos nem cserélik le.

Nekem a mai napig terrayon volt és nem volt semmi gond a routerekkel.

SzaboZE

#215 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 22:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 15:26

PC-t azt vedd csatlakozási egységnek, vagy aktív eszköznek, ami IPvel rendelkezik. Ebből egyet dughatsz rá. Bárt  a konkrét megfogalmazásra azért kíváncsi lennék.

yaa, egyet dughatsz rá, mert fizikailag lehetetlen is lenne többet, de csak ezért nem lehet 2őt. Aztán onnan lakáson belül annyi gépre osztod szét, amennyire akarod, teljesen törvényesen. Már kb 2 éve lehet.

#216 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 04:42

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 19:23

Vezetékes-wlanos között ilyen értelemben nincs különbség. Sőt már a mai routerek (szinte kivétel nélkül) mind mennek a Chelloval. Ha jól emlékszem csak a Terayon->Motorola modemváltáskor (2004.?) voltak kompatibilitási gondok. Motorola->Webstar átállásnál már nem volt. Az új telefonos modemeket meg egy ideig biztos nem cserélik le.

Köszi!
Akkor vagy SMC, v. MSI lesz.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#217 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 08:15

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 16:20

Szerintem ugyan 384/64-re, de ezen nem veszünk össze :)

Kedves mester, az uploadot miért veritek agyon?

#218 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 08:18

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 23:04

yaa, egyet dughatsz rá, mert fizikailag lehetetlen is lenne többet, de csak ezért nem lehet 2őt.

Meg mert csak egy DHCP lease-t kapsz... ha neked egy zsinórvég egy gépet jelent, akkor majd egyszer mutatok neked OC192-es kábelvéget, oszt arra köss rá egy PC-t :D Avagy nemcsak NAT router van a világon hanem switch is.

#219 Felhasználó inaktív   claym4n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 12:11

A véletlen műve, hogy Minimum csomag + chello classic határozatlan időre havi 12345,60 Ft, vagy ilyen frappáns az UPC árpolitikája?

#220 Felhasználó inaktív   beluspk 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 17. 12:24

Lenne 2 kerdesem:

Az elso az, hogy szeretnek mac andresst cserelni, de miutan lecsereltem, es regisztralnam a prov.chello.hu-n,  az eddig megszokottakkal ellentetben nem tudom veghezvinni a regisztraciot. Eddig csupan 1x kellett ugye a mac cimet kijelolni es submitra nyomni, de most bejott egy masik ablak, ahol a pct kell asszem regisztralni, es hiaba nyomom mind a 2x a cseret es submit, a vegen kijon, h ismeretlen hiba. Mi a megoldas?

masik:

Most tervezek egy router cseret, fontos a wifi is, ezt neztem ki (sokan ajanlottak): Linksys WRT54GL
Velemenyek? Erdemes ilyet venni, 20-nal tobbet nem szeretnek ra kolteni.

Valaszokat elore is koszonom.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.