HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:55

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 16:29

Igaz, de a t-com is fogja hozni az adsl2-t, hogy pontosan mikor azt nemtudom, de szerintem rövidesen. Ezért írtam ha most emel, ésszel kell emelnie, vagy emelhet mégegyszer. Bár ez lehet nekik semeddig se tart :)

Ha idén Tíkom csinál még további ADSL2+ fejlesztéseket és mondjuk jővőre lesz egy hasonló emelés, akkor a külföldről imár jól ismert up to 2, 8 és 24Mbps ADSL csomagokat lehet várni, amire az alternatívok már idén törekednek, mivel nekik mint egy lépéssel az inkubens előtt kell lenniük hogy eladhatóbbak legyenek. Viszont ezen sebességek után már nincs hova emelni, csak komolyn infrastruktúra fejlesztés árán, ami hosszú ideig is elhúzódhat.

Egy ilyen emelésre UPC ugyanúgy reagálna mint most, hasonlóan külföldhöz nálunk is az ADSL-hez hasonló csomagsebességek jelennének meg. De ezzel ugyanúgy végletekig ki lenne használva a technológia mint ADSL-nél.

Telekom fronton többféle fejlődés lehet. Az első az hogy sűrűbb node hálózat épül ki a nagyvárosokban 1.5-1km távolságra az előfizetőtől, ekkor maradni fog az ADSL2+. Ennek a szerepe az hogy a távolabbi előfizetőnél is el lehessen érni nagyobb sebességeket vagyis a jelenlegi 512kbps-24mbps tartomány 15-24mbps-re szűküljön.

Kábelnetnél ez hasonló node sűrítéssel lehet megoldani, ezzel elérve hogy csúcsidőben is jobban elérhetők legyenek a maximális sebesség értékek. A cél és az eszköz itt is hasonló csak más probémát kell megoldani.

Egy másik fejlesztési alternatíva telco részről még sűrűbb node hálózatot alakítani ki így az előfizetőkhöz még jobban lerövideül a rézkábel távolság, akár maximum 600-700 méterre. És az alkalmazott technológia lecserélődik VDSL2-re, így 50-100Mbps tartományba lehet felvinni a sávszélt. Persze ez is csak nagyvárosokban lesz kifizetődő fejlesztés.

Kábelnet fronton erre lehet válaszolni hasonló node sűrűsséggel, új technológiának pedig ott lesz a DOCSIS 3.0.

A vége pedig az lesz mindkét technológiánál hogy teljesen elfogy az csavart érpár és a coax és végig üvegszál lesz az otthonokig. Vagy tömbházak esetén csak a házig és azon belül az utolsó 100 méterre megmarad a coax és a telefon érpár, de olyan kis távolságon azokon is biztosítható a 100/100Mbps.

Ha pedig ennél is több kell már akkor egyértelműen csak a teljes optikai infrastruktúra jöhet szóba, gigabitet máshogy nem igazán lehet már csinálni, de az még a nagyon távoli jővő.

#2262 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:12

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 15:55

Kábelnet fronton erre lehet válaszolni hasonló node sűrűsséggel, új technológiának pedig ott lesz a DOCSIS 3.0.

A vége pedig az lesz mindkét technológiánál hogy teljesen elfogy az csavart érpár és a coax és végig üvegszál lesz az otthonokig. Vagy tömbházak esetén csak a házig és azon belül az utolsó 100 méterre megmarad a coax és a telefon érpár, de olyan kis távolságon azokon is biztosítható a 100/100Mbps.

Ha pedig ennél is több kell már akkor egyértelműen csak a teljes optikai infrastruktúra jöhet szóba, gigabitet máshogy nem igazán lehet már csinálni, de az még a nagyon távoli jővő.

:respect:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2263 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:12

Ha ISP oldalról nézzük a broadbandet, akkor Tíonlánynak van úgy 300 ezer ügyfele, UPC-nak meg 200 ezer. Az alaphálózati szolgáltató oldalról akkor Tíkomnak van 500 ezer, UPC-nek meg 200 ezer. Szóval piacvezető

ISP-ként még talán-talán, de alaphálózati szolgáltatóként kevés esélyt látok a piacvezető szerepre. Igen komoly felváráslásokat kellene ahhoz megejteni. Pl. ha a kábeles üzletágát eladná Tí és UPC felvásárolná az piaci növekedés hozna. Az is ha pl. HTCC-t megvenné UPC, kérdés mennyire akarnak a Monortel mellett még további telecom területeket Invitel és Hungarotel által. A HTCC-ben foglalt Pantel optikai gerinchálózata jó vétel lenne, és az Invitel+Euroweb+Freestart+Elender ISP ügyfélbázis is szépen hízlalná a broadband ügyfélkört.

A UPC korábban is jelzett már szándékot hogy virtuális mobilszolgáltatás felé kacsingat, de az anyacég szívesen vásárol mobil szolgáltatót is. A Vodka meg az utóbbi időben kezd kivonulni a már kevésbé növekvő piaciről és is bizony a mién is ilyen. Egy ilyen mobil bevásárlással UPC erősíthetné magát és akár 4play szolgáltatást is kínálhatna.

Egy így megerősített UPC már komolyabb piaci szereplő lenne, csak felmerülnének újabb kérdések. Megérné e adott területeken párhuzamos infrastruktúrát megvenni a 3playhez, amikor annak a célja pont az infrastruktúra optimalizálás. Mert előfizetőt venni az még oké, de adott területen kétféle infrastruktúrát fenntartani és azokat még egymással versenyeztetni üzletileg nem racionális.

Persze ha a Tíkom venné meg a HTCC-t, esetleg még a Vodkát is akkor egészen más felé billene a mérleg.

Szerkesztette: shabba 2007. 01. 23. 16:15 -kor

#2264 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:20

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 15:06

Ha megnézed Pantel lefedettsége nem túl nagy, ha ezen területeken még tovább szűkítesz a szerint ahol legalább 10Mbps sebesség elérhető, még kisebb lefedettséget fogsz kapni.

Fene tuggya, most hogy az invitelt is felvásárolta HTCC, talán mégis? :)

#2265 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:25

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 16:12

Ha ISP oldalról nézzük a broadbandet, akkor Tíonlánynak van úgy 300 ezer ügyfele, UPC-nak meg 200 ezer. Az alaphálózati szolgáltató oldalról akkor Tíkomnak van 500 ezer, UPC-nek meg 200 ezer. Szóval piacvezető.

És azt azért még tegyük hozzá, hogy T-nek sokkal nagyobb a területi lefedettsége, mint UPC-nek, és ehhez képest szerintem a 300.000 vs. 200.000 broadband ügyfélszám "nem is rossz". Mondhatnám, hogy "teljesítmény a köbön" :D :D :D Persze a UPC javára :D :respect:  :p

#2266 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:29

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 16:25

És azt azért még tegyük hozzá, hogy T-nek sokkal nagyobb a területi lefedettsége, mint UPC-nek, és ehhez képest szerintem a 300.000 vs. 200.000 broadband ügyfélszám "nem is rossz". Mondhatnám, hogy "teljesítmény a köbön" :D :D :D Persze a UPC javára :D :respect:  :p

Lassan kibontakozik a népies urbánus vita is.  :p

Megjöttek a kövek.Ki akar Első lenni???  :cool:  :D  :Đ
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2267 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:40

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 17:20

Fene tuggya, most hogy az invitelt is felvásárolta HTCC, talán mégis? :)

HTCC-nél Hungarotel a saját területén nyújt internetszolgáltatást, Invitel a saját területén és viszontértékesítettet Tíkomnál, Euroweb viszontértékesítettet Tíkomnál. Pantel viszontértékesített Tíkomnál és Tíkom terület egyes részein hurokátengedésest.

Alaphálózati szolgáltatásban három terület van. Invitel Invitel területen, Hungarotel Hungarotel területen, Pantel hurokátengedéssel Tíkom terület egy csekély részén. És mind a három teljesen független egymástól, külön csomagok, külön árak.

HTCC-ből akkor lehetne komolyabb piaci szereplő ha egyesítené ezeket a hálózatokat, fizikailag is összekötni és de egy brandba is összegyúrni. A benne lévő cégekből ugyanúgy ki kellene alakítani egy hasonló cégcsoportot mint Tíkomnál. Lenne egy Onlány részleg a benne lévő ISP-k ügyfélköréből, lenne egy Com részleg a három cég telefon előfizetőiből, és lenne egy System részleg nagyvállalti ügyfeleknek, optikai gerinccel, kvázi ez ugyanaz amit a Pantel eddig is csinált. És ha okosak vennének még hozzá egy mobil részleget is.

Persze az meglévő cégek integrációja csak az első lépés, hisz piacilag ez még egy igen csekély 20%-ot alig elérő terület. Innentől ezerrel kellene önteni bele a pénzt fejlesztésre, hogy Pantel optikai infrastruktúrát kihasználva minél több Tíkom városban betelepüljenek és onnan minél több előfizetőt hozzanak át, hisz piacilag csak úgy lehetne igazán növekedni.

Ha egy ilyen forgatókönyv játszódna le és HTCC inkább megerősödne akkor UPC-nek szerintem mégkevesebb babér teremne, akkor inkább már csak piaci 3.-ok lehetnének.

Én úgy tudom a HTCC pénzügyi bekeftető és eddig is eladásra kínálta magát. Lehet ezzel az akkvizíciójával csak még értékesebbé kívánják tenni a céget hogy később még több pénz lássanak belőle. Szerintem még egy egységes branddé való integrálás után is ott lebegne a lehetősége hogy felvásárolják a céget. És egy ilyen felvásárlásra lehetne esélyes pl. a UPC, Tíkom, de jöhetne vevő akár országhatárron kívülről is, pl. egy másik nagy telecom cég részéről, de kisebb lehetne pl. a GTS-CE. Mondjuk arra kevés az esély hogy több nagy telecom szereplő is fantáziát látna kis országukban, hisz ahhoz túl kicsi a piac hogy itt sokan elférjenek. Hosszútávon max kettőt, de talán hármon nagyobb piaci szereplő tudok elképzelni.

Szerkesztette: shabba 2007. 01. 23. 16:42 -kor

#2268 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:51

Idézet: tikva - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 18:29

Lassan kibontakozik a népies urbánus vita is.  :p

Megjöttek a kövek.Ki akar Első lenni???  :cool:  :D  :Đ

Én dobnám az első követ a upc-re, ha marad a korlát  :)

#2269 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:56

2hónapot szerintem megérdemlek egy évben amúgy én is ha közel járok akkor cbay, de beleszaladok én is a korlátba, ha vki sértőnek vette sajnálom, de nem vok egyedül, ugye NSD a cby oldalon láttál már hasonló hozzászólásokat és thx a védelmet

#2270 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:57

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 16:40

HTCC-nél Hungarotel a saját területén nyújt internetszolgáltatást, Invitel a saját területén és viszontértékesítettet Tíkomnál, Euroweb viszontértékesítettet Tíkomnál. Pantel viszontértékesített Tíkomnál és Tíkom terület egyes részein hurokátengedésest.

Alaphálózati szolgáltatásban három terület van. Invitel Invitel területen, Hungarotel Hungarotel területen, Pantel hurokátengedéssel Tíkom terület egy csekély részén. És mind a három teljesen független egymástól, külön csomagok, külön árak.

HTCC-ből akkor lehetne komolyabb piaci szereplő ha egyesítené ezeket a hálózatokat, fizikailag is összekötni és de egy brandba is összegyúrni. A benne lévő cégekből ugyanúgy ki kellene alakítani egy hasonló cégcsoportot mint Tíkomnál. Lenne egy Onlány részleg a benne lévő ISP-k ügyfélköréből, lenne egy Com részleg a három cég telefon előfizetőiből, és lenne egy System részleg nagyvállalti ügyfeleknek, optikai gerinccel, kvázi ez ugyanaz amit a Pantel eddig is csinált. És ha okosak vennének még hozzá egy mobil részleget is.

Persze az meglévő cégek integrációja csak az első lépés, hisz piacilag ez még egy igen csekély 20%-ot alig elérő terület. Innentől ezerrel kellene önteni bele a pénzt fejlesztésre, hogy Pantel optikai infrastruktúrát kihasználva minél több Tíkom városban betelepüljenek és onnan minél több előfizetőt hozzanak át, hisz piacilag csak úgy lehetne igazán növekedni.

Ha egy ilyen forgatókönyv játszódna le és HTCC inkább megerősödne akkor UPC-nek szerintem mégkevesebb babér teremne, akkor inkább már csak piaci 3.-ok lehetnének.

Én úgy tudom a HTCC pénzügyi bekeftető és eddig is eladásra kínálta magát. Lehet ezzel az akkvizíciójával csak még értékesebbé kívánják tenni a céget hogy később még több pénz lássanak belőle. Szerintem még egy egységes branddé való integrálás után is ott lebegne a lehetősége hogy felvásárolják a céget. És egy ilyen felvásárlásra lehetne esélyes pl. a UPC, Tíkom, de jöhetne vevő akár országhatárron kívülről is, pl. egy másik nagy telecom cég részéről, de kisebb lehetne pl. a GTS-CE. Mondjuk arra kevés az esély hogy több nagy telecom szereplő is fantáziát látna kis országukban, hisz ahhoz túl kicsi a piac hogy itt sokan elférjenek. Hosszútávon max kettőt, de talán hármon nagyobb piaci szereplő tudok elképzelni.

Szerinted ez a kis piac el tudna tartani meg egy "nagyot"?
Szerintem ennek az uj brand dolognak vajmi keves az eselye, tul nagy mar ahhoz a tobbiek altal biztositott lefedettseg. Igy csak ugyfelek elcsabitasaval lehetne szamolni szerintem, az pedig tekintve, hogy a racionalis befektetessel elerheto maximum savszeleket kozelitjuk, valamint az arakon se lehetne sokat faragni, szinten nem egy kecsegteto ut.
Szerintem a mostani viszonyok eppen, hogy a szolgaltatok szamanak csokkeneset fogjak okozni, ugyanis egyre kevesbe van miben versenyezni, a tovabbi fejlesztesekhez pedig nem lesz eleg tokeje a kis szolgaltatoknak. (szolgaltato alatt a sajat halozaton szolgaltatokat ertem)

#2271 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 17:06

ha marad a korlát akkor követ fogok dobni, hogy a foöd elnyeli a upc-t

#2272 Felhasználó inaktív   Kr3w 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 17:25

Idézet: pacee22 - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 18:06

ha marad a korlát akkor követ fogok dobni, hogy a foöd elnyeli a upc-t

Remélem maradni fog, csak felemelik. Én bízom abban, hogy nem törlik el a korlátot, véletlenül se terheljék szét a kedves letöltőgépek értelmetlenül a hálózatot... :smoker:
Amugy mekkora követ dobsz ha törölnek, és nőni fog a ping és az X MBit se lesz X MBit? (a'lá T-Online) :p

#2273 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 17:41

akkora kő lesz hogy 1 centi koax nem marad a lakásokban, ha marad a korlát ill tré lesz a net

#2274 Felhasználó inaktív   PunishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 17:46

Idézet: Di4b0lIc - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 12:16

Fair service policy: megvárták még lejött a prison break, és a 24 legújabb része, csak utána korlátoztak:)  :respect:

Hehe engemis PB letoltese utan korlatoztak le:D

#2275 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 17:53

Ekkora front mégsem lehetett ma a levegőben.  :think: 
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#2276 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 17:57

Idézet: Kr3w - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 17:25

Remélem maradni fog, csak felemelik. Én bízom abban, hogy nem törlik el a korlátot, véletlenül se terheljék szét a kedves letöltőgépek értelmetlenül a hálózatot... :smoker:
Amugy mekkora követ dobsz ha törölnek, és nőni fog a ping és az X MBit se lesz X MBit? (a'lá T-Online) :p

A letöltőgépek nevében:  :D

Aki korlátot akar az menjen az állatkertbe,vagy a sittre...
De tényleg ,ha nem lessz korláteltörlés legalább a Plus dijcsomagban akkor PáPá...

#2277 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 18:07

Idézet: tikva - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 17:57

A letöltőgépek nevében:  :D

Aki korlátot akar az menjen az állatkertbe,vagy a sittre...
De tényleg ,ha nem lessz korláteltörlés legalább a Plus dijcsomagban akkor PáPá...

A többiek nevében:  :D

Nem fogsz hiányozni...
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2278 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 18:08

Uraim, várjuk ki a végét!  :D

#2279 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 18:13

Idézet: moq - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 18:07

A többiek nevében:  :D

Nem fogsz hiányozni...

/off
Maradj a betárcsázós megoldásnál a jövőben MOQ.  :Đ :D
FREE FAST INTERNET.
/on
Korlátolt korlátozás.Az egész arról szól,hogy ennyi évvel a chello indulása után se lett a hálózat annyira jó és stabil,hogy korlát nélkül müködtessék?
Ne keljen az embereknek azon filóznia hogy 5,15,30,60Gibabájtotrotrotrot lehet elpuffogtatni.
A sávszélesség szűkitése,bővitése is tudja a forgalmat szabályozni szerintem.Aki keveset használ kissebb dijcsomagban lassabban netezzen,aki többet az gyorsabban nagyobb sávszélen.
Ez lenne a normális nem?  :rolleyes:

#2280 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 18:20

ezzel teljesen egyet értek, de a 2 felső csomagnak ne legyen korlátja a két kis csomagnak legyen de nagyobb

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.