HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 11:05

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 10:57

Akkor mégsem vagy elégedett?
A feltöltés is beszámít a korlátba, tehát örülj, hogy nincs nagyobb. :Đ
Egyébként is, az ASZF tilt mindenfajta szervertevékenységet, akkor minek neked a feltöltés.
A DC++ megosztás törvénytelen! Csak nem ilyesmin gondolkodsz?  :Đ

A HDTV, IPTV törvényes dolog, sok helyen fizetős. Használni mégsem tudod, mert az UPC vezetőinek korlátos agykapacitásába nem fér bele a fejlődés.

a pantelnél kb ugyanez olcsóbban elérhető, ennyi.
bármilyen meglepő, nem csak dc (torrent, ed2k stb.) megosztás van a világon :p viszont a munkám miatt néha van, hogy gigás fájlokat kell feltöltenem, nem jönne rosszul néha, ha gyorsabban menne.

az iptv nem számít bele a forgalomba másutt sem, a hdtv pedig csupán a nagyfelbontású mozgóképet jelenti, az nincs benne, hogymáholdon, iptv-n, esetleg p2p érkezik.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#262 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 11:10

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 12:05

a pantelnél kb ugyanez olcsóbban elérhető, ennyi.
bármilyen meglepő, nem csak dc (torrent, ed2k stb.) megosztás van a világon :p viszont a munkám miatt néha van, hogy gigás fájlokat kell feltöltenem, nem jönne rosszul néha, ha gyorsabban menne.

az iptv nem számít bele a forgalomba másutt sem, a hdtv pedig csupán a nagyfelbontású mozgóképet jelenti, az nincs benne, hogymáholdon, iptv-n, esetleg p2p érkezik.

Az UPC-nél az iptv is beszámít a forgalomba. Az UPC-nél még a levelek letöltése is beszámít a forgalomba, mert gondoskadtak róla, hogy még az se a hazai hálózatról történjen. :mad:
Én a stream hdtv-re gondoltam, nem p2p-re. Tudom, az is iptv, de nagyobb sévszél kell neki, ergo sokkal hamarabb elfogy a korlátos forgalmad.
Ha neked többször kell több gigás fájlokat feltölteni, akkor sok mást nem is csinálsz a neten.
Egyébként NSD többször, cinikusan hansúlyozta, ez nem munkavégzésre van kitalálva, arra ott a business csomag ~ 70-ért. Az szimmetrikus és korlátlan.
Ja, és az ÁSZF szerint mindenfajta szervertevékenység (ergo, bármilyen megosztás) szigorúan tilos.

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 11. 20. 11:15 -kor

#263 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 11:13

upcnél _nincs_ iptv, a stream hdtv szerintem nem igazán az. gigás fájlok szerencsére nincsenek annyira sűrűn, hogy emiatt business csomagra legyen szükségem, egyszerűen csak megjegyeztem, hogy nem volna rossz, ha gyorsabb lenne. btw a ~60 különbségbe jó pár futáros dvdküldés is beleférne :D

#264 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 11:16

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 12:13

upcnél _nincs_ iptv, a stream hdtv szerintem nem igazán az. gigás fájlok szerencsére nincsenek annyira sűrűn, hogy emiatt business csomagra legyen szükségem, egyszerűen csak megjegyeztem, hogy nem volna rossz, ha gyorsabb lenne. btw a ~60 különbségbe jó pár futáros dvdküldés is beleférne :D

De máshol van iptv, amit nem használhatsz, mert az UPC vezetőinek korlátos az agykapacitása.
A futár nem rakja a megfeleő helyre a DVD anyagát. Azt valakinek meg kell tennie.  :D

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 11. 20. 11:18 -kor

#265 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 11:20

de engem nem érdekel a máhol elérhető iptv, ezenkívül szeretném megjegyezni, hogy a hagyományos tvnézésem is max napi félóra (szomszédok :Đ ), szóval erősen sokadik szempont.

ha megpusztulsz, akkor se fogod nekem bemagyarázni, hogy a upc nekem rossz ;) nem tökéletes, de az itt elérhető szolgáltatások közül ez felel meg nekem most a legjobban.

a futár átadja a dvdt annak, aki leszedné a tartalmát az ftpről :p

Szerkesztette: qnadam 2006. 11. 20. 11:21 -kor

#266 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 11:26

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 10:47

de milyen jó, ha 24/7 letöltéssel rángatom le a filmeket, rögtön írom is ki dvdre, és akkor ott van a polcon, hogy bármikor megnézhessem :Đ

Aztán honnan, meg milyen minőségben? Inkább megvárom, míg Tecsóban 590-ért akciós lesz 3 év múlva, az akkor eredeti, nem esik szarrá alatta a feketepiaci hamis TDK nyersanyag, nem oropsz feliratos, mint az Operaház fantomja, valamint rajt van az utolsó 20 perc is, meg az extrák.
Make love not Wor.

#267 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 11:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 11:26

Aztán honnan, meg milyen minőségben? Inkább megvárom, míg Tecsóban 590-ért akciós lesz 3 év múlva, az akkor eredeti, nem esik szarrá alatta a feketepiaci hamis TDK nyersanyag, nem oropsz feliratos, mint az Operaház fantomja, valamint rajt van az utolsó 20 perc is, meg az extrák.

ne nekem mondd, irónia volt :)

#268 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 12:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 12:26

Ez igaz arra az egyre kevesebb filmre, amelyik egyáltalán megjelenik itthon DVD-n.

De a többség meg sem jelenik. Csak egy példának mondjuk a híresebbek közül a München.
De számtalan pédát sorolhatnék még.
Sajnos a kiadók erősen hanyagolják a magyar piacot, ami természetesen serkenti az illegális dvd forgalmat. Igaz, ezt megpróbálják fordítva is értelmezni. De nem az a lényeg, hogy melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás.
A lényeg az, hogy jelenleg, és a jövőben még inkább, a kurrens DVD-k lelőhelye az internet.
A filmek egy része tartalmaz magyar szinront és/vagy feliratot, de ennek ellenére nem forgalmazzák itthon. Ezeket be lehet szerezni különböző internetes áruházakból.
A többség azonban még csak hírből sem ismeri a magyar nyelvet. Aki tudja annyira az idegen nyelvet, hogy nézheti eredetiben, az megrendeli egy netes külföldi áruházban, aki viszont szinkront szeretne, csak az illegális utat választhatja. :(

Lehet szidni,lehet elitélni, de ez van. :mad:

#269 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 12:36

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 10:53

Már nem emlékszel? A T-online botrány idején kezdted Te is emlegetni az ADSL korlátot. (Persze azt nem hangsúlyoztad, hogy ott 150 giga fölött ment ki a biztosíték, hol van ez a 30-hoz).
Azóta többször is örömmel adtál hírt arról, hogy a T-online bevezette a korlátos csomagokat, nem említve azt a nem elhanyagolható tényt, hogy a korlátlanokat is megtartotta, sőt sok szolgáltató nem is foglalkozik korlátos csomagokkal.

Akkor ki is terjeszti a korlátos ADSL pletykát?

Ez nem pletyka, tény, hogy kirúgott pár nagyforgalmú ügyfelet. Az is tény, hogy vannak korlátos illetve korlátlan csomagok.

De ezt meg NSD terjesztette (már ha tények közlését lehet pletykaterjesztésnek nevezni), nem a UPC. Ha érzed a nüansznyi különbséget...

#270 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 12:50

Idézet: JoeBlac85 - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 10:33

Szerintem annak  a felhasználónak ténleg elég, aki megnézni a freemail, és az iwiwet, max rákeres néhány zenére. Szerintem ezek az emberek azok, akik az internet hétköznapi felületét használja, ha lehet ilyet mondani, de aki már jobban ismeri a netet, az bitokában van olyan helyeknek, ahol nem kell különböző élvezeti cikkekre pénzt kiadni, vagy annak tört részét, és meg tud szerezni minden ilyen dolgot. Erre már a 30 GB édes kevés. A DC++ meg annyit, hogy nem tartom egy biztonságos dolognak, soha nem is használtam, de szerintem nem is fogom. Azért kösz a tippet, ha tudok valami érdemlegeset, majd szolok mindenkinek.

Aranyapám, 1994 óta netezek, 1998 óta otthonról is napi rendszerességgel, azt hiszem ismerem a netet és a lehetőségeit. Mégis elég a 30 giga. De! lehet, hogy pont ezért, tudod egy bizonyos idő elteltével már nem célja az embernek vinyóra tükrözni a világhálót. Szerintem a saját szokásaidat tedd rendbe, mielőtt általánosságban osztod az észt.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#271 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:03

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 13:08

Ez igaz arra az egyre kevesebb filmre, amelyik egyáltalán megjelenik itthon DVD-n.

De a többség meg sem jelenik. Csak egy példának mondjuk a híresebbek közül a München.
De számtalan pédát sorolhatnék még.
Sajnos a kiadók erősen hanyagolják a magyar piacot, ami természetesen serkenti az illegális dvd forgalmat. Igaz, ezt megpróbálják fordítva is értelmezni. De nem az a lényeg, hogy melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás.
A lényeg az, hogy jelenleg, és a jövőben még inkább, a kurrens DVD-k lelőhelye az internet.
A filmek egy része tartalmaz magyar szinront és/vagy feliratot, de ennek ellenére nem forgalmazzák itthon. Ezeket be lehet szerezni különböző internetes áruházakból.
A többség azonban még csak hírből sem ismeri a magyar nyelvet. Aki tudja annyira az idegen nyelvet, hogy nézheti eredetiben, az megrendeli egy netes külföldi áruházban, aki viszont szinkront szeretne, csak az illegális utat választhatja. :(

Lehet szidni,lehet elitélni, de ez van. :mad:

Bazz... de jó annak, akinek van ideje filmet nézni.
Már vagy 10 éve nem fordult elő, hogy leültem volna és egyhuzamban megnéztem volna egy kétórás filmet. Igaz 10 éve nem is gyártottak olyat, amit érdemes lenne megnézni.
Ha filmet akarsz nézni, akkor azt nem otthon kell megtenni. El kell vinni a kislányt egy moziba ott egészen más a hangulat. Hátsó sorban rumli a bugyiban, stb...
Ki hallott már olyat, hogy valaki otthon néz filmet...? :eek:

Szerkesztette: ufonauta 2006. 11. 20. 13:04 -kor

#272 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:03

Idézet: moq - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 13:50

"... elég a 30 giga. De! lehet, hogy pont ezért, tudod egy bizonyos idő elteltével már nem célja az embernek vinyóra tükrözni a világhálót. Szerintem a saját szokásaidat tedd rendbe, ..."

Egyetértünk!
(Azért az upload lehetne legalább a mostani duplája  ;) )

Szerkesztette: HJM 2006. 11. 20. 13:07 -kor

#273 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:10

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 13:36

Ez nem pletyka, tény, hogy kirúgott pár nagyforgalmú ügyfelet. Az is tény, hogy vannak korlátos illetve korlátlan csomagok.

De ezt meg NSD terjesztette (már ha tények közlését lehet pletykaterjesztésnek nevezni), nem a UPC. Ha érzed a nüansznyi különbséget...

Az is tény, hogy akit a T-online átlagosnak nevez, az az UPC-nél már egy rohadt letöltőgépnek számít, akinek még az írmagját is ki kell irtani. :Đ  Gondolj bele, 150 giga alatt nem szóltak semmit. De Te akkor összemostad ezeket a dolgokat. És azt is elfelejtetted megemlíteni, hogy ez nem egy Chello plus árkategóriás csomagban történt.

Az UPC-nél (de a t-csoportnál is) azóta többször is történt sávszélességemelés, sőt még korlátemelés is. A t-csoport azóta már duplájára emelte azt a bizonyos 150 gigát.

Az UPC-nál a mostani (megemelt) sávszélességekkel, és (azóta szintén megemelt) korlátokkal az alábbi forgalom generálható (le+fel összesen):
light: 24858 MByte,  azaz 24,28 GByte
standard: 74574 MByte, azaz 72,83 GByte
classic: 141048 MByte, azaz 137,74 GByte
plus: 282096 MByte, azaz 275,48 GByte
Mint látszik, a classic még most sem éri el a t-csoport akkori korlátját, és az mégis országos botrányt okozott. A mai korlátot még a plus csomag sem haladja meg.

Csak érdekességképpen, a teljes forgalmazható mennyiség alapján számolható átlagsebességek:
light: 512/128 kbit/s helyett 62,85/15,71 kbit/s
standard: 1536/384 kbit/s helyett 188,55/47,14 kbit/s
classic: 3072/512 kbit/s helyett 382,10/63,68 kbit/s
plus: 6144/1024 kbit/s helyett 764,20/127,37 kbit/s
Furcsa, hogy vajon miért nem ezeket reklámozzák? :D Ezzel a sebességgel azért már lehet találni korlátlan csomagot, ezeknél sokkal olcsóbban.

A reklámozott sebesség maximális használati ideje (a korlát elérési ideje):
light: 18:12:16
standard: 18:12:16
classic: 19:30:17
plus: 19:30:17
Ugye, milyen hatalmas idő?

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 11. 20. 13:11 -kor

#274 Felhasználó inaktív   CSanal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:10

Idézet: JoeBlac85 - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 10:33

A DC++ meg annyit, hogy nem tartom egy biztonságos dolognak, soha nem is használtam, de szerintem nem is fogom. Azért kösz a tippet, ha tudok valami érdemlegeset, majd szolok mindenkinek.

Ahham, értem, a szexet próbáltad már? Állítólag az sem biztonságos.  :omg:

#275 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:15

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 12:10

Az is tény, hogy akit a T-online átlagosnak nevez, az az UPC-nél már egy rohadt letöltőgépnek számít, akinek még az írmagját is ki kell irtani. :Đ  Gondolj bele, 150 giga alatt nem szóltak semmit. De Te akkor összemostad ezeket a dolgokat. És azt is elfelejtetted megemlíteni, hogy ez nem egy Chello plus árkategóriás csomagban történt.

Az UPC-nél (de a t-csoportnál is) azóta többször is történt sávszélességemelés, sőt még korlátemelés is. A t-csoport azóta már duplájára emelte azt a bizonyos 150 gigát.

Az UPC-nál a mostani (megemelt) sávszélességekkel, és (azóta szintén megemelt) korlátokkal az alábbi forgalom generálható (le+fel összesen):
light: 24858 MByte,  azaz 24,28 GByte
standard: 74574 MByte, azaz 72,83 GByte
classic: 141048 MByte, azaz 137,74 GByte
plus: 282096 MByte, azaz 275,48 GByte
Mint látszik, a classic még most sem éri el a t-csoport akkori korlátját, és az mégis országos botrányt okozott. A mai korlátot még a plus csomag sem haladja meg.

Csak érdekességképpen, a teljes forgalmazható mennyiség alapján számolható átlagsebességek:
light: 512/128 kbit/s helyett 62,85/15,71 kbit/s
standard: 1536/384 kbit/s helyett 188,55/47,14 kbit/s
classic: 3072/512 kbit/s helyett 382,10/63,68 kbit/s
plus: 6144/1024 kbit/s helyett 764,20/127,37 kbit/s
Furcsa, hogy vajon miért nem ezeket reklámozzák? :D Ezzel a sebességgel azért már lehet találni korlátlan csomagot, ezeknél sokkal olcsóbban.

A reklámozott sebesség maximális használati ideje (a korlát elérési ideje):
light: 18:12:16
standard: 18:12:16
classic: 19:30:17
plus: 19:30:17
Ugye, milyen hatalmas idő?

a light-nál mióta 24giga a limit?
GA-P35-DS3L - E6550 - HD5750 - 4 GB KLDD48F - WD1001FALS - HD502IJ - GH22NS40 - 485W - 2243SW

#276 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:16

Idézet: CSanal - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 14:10

Ahham, értem, a szexet próbáltad már? Állítólag az sem biztonságos.  :omg:

És mennyire ki lehet fulladni tőle!  :D  :Đ  :D  :Đ

#277 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:20

Idézet: Xikita - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 14:15

a light-nál mióta 24giga a limit?

Az nem a limit, kedves, hanem annyit tudsz forgalmazni, ha mindig kihasználod a teljes le és feltöltési sebességedet. Amígy nem éred el a korlátot, addig a 512/128-al, aztán a tizedével.

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 11. 20. 13:28 -kor

#278 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:20

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 10:25

most lehet hogy meg fogsz lepődni, de nekem tényleg elég a 30gb. na ehhez mit szólsz?

Jah, a chello szerint ez 600.000 weboldal megnézése. Kérdés, hogy ma egy modern internetes felhasználó weboldalakat nézeget-e vagy fel is használja azt a szélessávot? Mert különben minek a szélessáv? a weboldal 512k-val is lejön, ott csak a reakcióidő számít.

SzaboZE

#279 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:25

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 14:20

Jah, a chello szerint ez 600.000 weboldal megnézése. Kérdés, hogy ma egy modern internetes felhasználó weboldalakat nézeget-e vagy fel is használja azt a szélessávot? Mert különben minek a szélessáv? a weboldal 512k-val is lejön, ott csak a reakcióidő számít.

SzaboZE

És az UPC PR-osai még soha nem láttak olyan weboldalt, amelyik nem csak szöveget tartalmaz. Különben ekkora baromságot nem írnának le.
Érdekes, hogy még a sját weboldalukat sem nézik. Pedig azon is van multimédiás tartalom. Néhány erőszakos, csapnivaló reklám képében.

#280 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 13:28

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 13:10

A magenta családnál nem a mennyiség, hanem a jogi vonzat miatt volt botrány. Ugyanis ők korlátlanként árulták, aztán megpróbálták a 150 gigáig korlátlan kifejezést bevezetni, amire már az NHH is mondta, hogy nemkéne...

Mi viszont ezt áruljuk, le van írva, hogy ennyi, szó sincs kiírtásról. Ilyen termékeket árul a UPC, meg lehet venni ha tetszik, ha nem tetszik, lehet venni mástól, ha nincs vagy az sem tetszik, lehet csinálni céget, aztán kínálni vele olyan szolgáltatást, amilyet látni szeretnél - azért kívánom, hogy akkor csak olyan ügyfeleid legyenek, akik 24/7-ben kihasználják a csomag adta maximális sávszélt :)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.