HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 13. 14:31

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 14:05

Abouse-től nektek válaszoltak a beküldött log fájlra? Nekem még az automatikus levél sem érkezett meg. Pedig az azonnal jönni szokott.

Nekem sem. :( Lehet, hogy azt is hekkelik?  :D

Remélem NSD tud majd mondani valamit ezügyben.

Szerkesztette: Brett Shaw 2006. 12. 13. 14:32 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#622 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 15:23

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 14:31

NSD

NSD? Ez micsoda.

#623 Felhasználó inaktív   atus3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 15:25

NSD = önkéNteS chello helpDesk a hwsw-n :-)

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 11:11

Már a tűzfalas fórumban írtam róla, de itt is jelzem.

Szintén folyamatos portscan alatt vagyok. 445 port támadva, mind 80.99.xxx.xxx cimről jön. Kb 2 napja.

Valami hasonlót tapasztalok itt. Állandó, 6-8 kb/sec felém irányuló forgalom van a hálókártyán esténként, de a forrás IP cím nem megállapítható, olyan, mintha csak a modem és a hálókártya között történne?!?! Ezt onnan gondolom, hogy pl. amikor átregeltem a másik hálókártyát, az ideiglenes IP címen is azonnal beindult ez a forgalom!!! Ami még különösebb, hogy a visszirányú forgalom (feltöltés) ilyenkor 0!

Ha az elméleti sávszélességem maximumával töltök, akkor erre jön rá a 6-8 kb/sec, vagyis ilyenkor látszólag az előfizetett sávszélnél gyorsabban jön az adat.

IP forgalom figyelő szoftver nem mutat ki semmilyen, külső végponttal történő forgalmat. Rootkit, vírus nincsen. Több operációs rendszerrel, 2 hálókártyával tesztelve is ugyanaz.

A modem logban nincs semmi, ami ezt megmagyarázná.

Nemrég szereltek a háztömbben -- lehet, hogy ez valami chello-s tesztforgalom?!? Láttatok már ilyet?

Szerelőt akartak küldeni modembevizsgálásra, de a szaki telefonon megkérdezte, hogy megy-e a Net, mondtam igen, meg hát nap közben még csak be sem tudom mutatni a hibát (csak éjjel jött eddig elő), úgyhogy nem jöttek berhelni.

Szerkesztette: atus3 2006. 12. 13. 15:27 -kor

#624 Felhasználó inaktív   banya146 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 13. 15:30

Engem is folyamatosan támadnak a 80.98.... tartományból és a 80,5900 és 1433 címeken.

#625 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 13. 15:33

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 15:23

NSD? Ez micsoda.

Azért így rögtön meg nem köpködlek, de ilyen történelmi szemilyég kapcsán azért jó lenne visszaolvasni vagy mi.
Make love not Wor.

#626 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 15:36

Ket napja nalam is folyamatosan jelentkezik ~15-20kB bejovo forgalom. Veletlenszeru IP-rol veletlenszeru port-ra.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#627 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 13. 16:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 15:33

Azért így rögtön meg nem köpködlek, de ilyen történelmi szemilyég kapcsán azért jó lenne visszaolvasni vagy mi.

Ne bántsd már szegény JOINT-ot! ;) Új fiú még itt.

Egyébként: NSD :)

Szerkesztette: Brett Shaw 2006. 12. 13. 16:08 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#628 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 13. 18:53

Nah, akkor kicsit reszletesebben:
Tehat, mint emlitettem, nalam 15-20 kByte(!!) bejovo forgalmat general (DU-Meter szerint) a <veletlenszeru IP-krol veletlenszeru portokra> erkezo kapcsolodasi kiserlet, mely az <Ethereal> szerint az <ARP> mezoben 889600 csomagot generalt 50 perc alatt (296,5/sec). RaGooglizva: egy ilyen csomag 68 vagy 86 byte, operacios rendszertol fuggoen. Eszerint (68-cal szamolva) en 20162 byte-nyi csomagot kapok masodpercenkent, azaz 1,74GB-ot naponta. 24/7-es online allapotot feltetelezve valamivel tobb, mint 17 nap es 5 ora alatt kimeriti a havi korlatomat anelkul, hogy erdemben hasznaltam volna a nethozzaferesem. Termeszetesen nem nullan allok, igy annal is hamarabb.

(Vagy ez nem szamit bele a havi forgalomba?)

Szerkesztette: HookR 2006. 12. 13. 18:57 -kor

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#629 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 19:07

HookR:

Ez kicsit furcsa. Az ARP layer2-es protocol, ott még nincs semmi IP meg port, azok már layer3 meg 4. Az ARP flood mindig ugyanarról a mac addressről jön, broadcastra küldi? arp tábla szerint melyik IP tartozik src mac-hez, esetleg az mi, egy headed?

Nem hiszem hogy ettől nőni fog a forgalmad, mert ha broadcastra küldi akkor sem a mac addressed nem szerepel a csomagban, az IP-dhez meg végképp nem köthető így egy ilyen csomagot nehéz lenne bármelyik előfizetőhöz kötni. Szerintem a headeden a forgalom mérés IP szintű, ez pedig nem layer3-as csomag így nem kötödik az IP-hez, így szerintem nem növeli az adatforgalmadat.

Ez inkább csak a hálózati szolgáltatónak gond, mert ez a flood terheli a hálózati eszközét és ez gondot okozhat a működtetésben.

Szerkesztette: shabba 2006. 12. 13. 19:08 -kor

#630 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 19:57

Az elejen szogezzuk le, hogy csak egy reszet ertem annak, amit irsz, kisse laikus vagyok a temaban :)
(Lehet, hogy hianyosan, vagy nem a megfelelo reszletet kihangsulyozva adtam informaciot)

Idézet: shabba - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 19:07

Ez kicsit furcsa. Az ARP layer2-es protocol, ott még nincs semmi IP meg port, azok már layer3 meg 4.

Termeszetesen nem csak ARP-n keresztul kapom a szeretetcsomagokat (de donto tobbsegeben ott: 99,8%), hisz a tuzfal (belinkelt) logjabol derult feny ra, hogy UDP-n es TCP-n erkeznek a veletlenszeru kapcsolodasi kiserletek. Vagy nem jol ertem, hogy a TCP es UDP csomagokhoz sok-sok ARP csomag tartozhat (akar tobb ezer)? Az ARP-n erkezettek kimagaslo szama mar onmagaban gyanus?
Szamomra eddig az ARP csomagok a nem kivanatos adatforgalom mertekenek meghatarozasaban nyujtottak segitseget.

Idézet

Az ARP flood mindig ugyanarról a mac addressről jön, broadcastra küldi? arp tábla szerint melyik IP tartozik src mac-hez, esetleg az mi, egy headed?

Ezt hol tudom megnezni?

Elkepzelheto, hogy ez kifejezetten felem iranyulo flood? Tekintve, hogy az en esetem elter a tobbiek altal emlitettol.

Idézet

Nem hiszem hogy ettől nőni fog a forgalmad, mert ha broadcastra küldi akkor sem a mac addressed nem szerepel a csomagban, az IP-dhez meg végképp nem köthető így egy ilyen csomagot nehéz lenne bármelyik előfizetőhöz kötni. Szerintem a headeden a forgalom mérés IP szintű, ez pedig nem layer3-as csomag így nem kötödik az IP-hez, így szerintem nem növeli az adatforgalmadat.

Tehat az ARP csomagok fuggetlenek a TCP-s es UDP-s csomagoktol?

Idézet

Ez inkább csak a hálózati szolgáltatónak gond, mert ez a flood terheli a hálózati eszközét és ez gondot okozhat a működtetésben.

Ha nem is veszes mertekben, de az en savszelessegem is terheli :)

Szerkesztette: HookR 2006. 12. 13. 20:00 -kor

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#631 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 00:35

Ezt az emailt kaptam a chello-tól!

"Tisztelt Előfizetőnk!

Mindenek előtt szeretnénk megköszönni, hogy már hosszú ideje hűséges chello felhasználóink között tudhatjuk.

Internetezzen továbbra is kedvező havidíjjal!
Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a szerződésében vállalt hűségideje hamarosan lejár. A megállapodásban rögzítettek szerint ennek következtében a chello szolgáltatás kedvezményes havidíja a hatályos ÁSZF szerinti listaárra módosul.
Önnek lehetősége van arra, hogy hűségnyilatkozatának meghosszabbításával továbbra is kedvezményes, vagy akár a jelenleginél is kedvezőbb havidíjjal internetezzen.

Mindezt egyszerűen és kényelmesen, az interneten keresztül is megteheti. Weboldalunkon keresztül akár magasabb felhasználói igényeket is teljesítő, nagyobb sebességű internet csomagot is választhat kedvezményesen. Sőt, egyszerűen és kényelmesen rendelheti meg kiegészítő szolgáltatásainkat, mint a rendkívül magas szintű, teljes körű számítógépvédelmet biztosító UPC SmartGuard biztonsági csomagunkat, valamint az egyszerű otthoni vezeték nélküli internetezést lehetővé tevő UPC WiFi csomagunkat."

Szerintem ez egy nagyon rendes gesztus tőlük, ha valaki elfelejtené nem kerülök vissza rögtön a nem kedvezményes csomagba! Már csak el kell döntenem, hogy melyik kedvezményt válasszam! :Đ

Szerkesztette: pzstm 2006. 12. 14. 00:47 -kor

#632 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 02:32

Srácok, nálatok a FILM+ hogy jön be? Nálam vagy jó a kép és serceg a hang, főleg reklámok alatt, vagy rossz a kép és jó a hang. Ez természetesen finomhangolástól függ, köztes állapotot sajnos nem sikerült állítanom, amikor elfogadható lenne mindkettő. Az összes többi csatorna jól jön be. Kíváncsi lennék, hogy másnak is vannak e ilyen tapasztalatai, vagy a TVm-el kezd lenni valami.

#633 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 05:59

Fő e-mail címemere naponta 4-5 spamet kapok. Ezeket elmetettem és elküldtem az abouse-nak. Visszaírtak, hogy a levél fejlécére is szükségük van.
Hol találom az e-mail fejlécét? Egyátalán mi az a fejléc?

#634 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 08:16

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 5:59

Hol találom az e-mail fejlécét? Egyátalán mi az a fejléc?

Az a e-mail teteje, amit altalaban nem vagnak az arcodba a levelezo programok, de lehet toluk kerni, mondjuk "level forrasa", "mutatasd a teljes szoveget" vagy hasonlo fantazianeven.

Ebben egyebkent teljesen kovethetoen bennvan az abuse szamara minden lenyegi informacio: honnan jott a level, mit hazudnak, honan jon a level, milyen IP-rol jott, milyen program kuldte, milyen szerevereken at jutott el hozzad, milyen idopontban/egyedi azonositokkal, az atmeno szerveren futott-e valami spamszuro, ha igen hany pontosra ertekelte, stb...

Mondhatni, hogy tulkepp eleg lenne az abuse-nak csak a header, akar a level nekul is :)

Itt egy reszlet egy valos fejlecbol, ha ilyet kuldesz az abuse-nak, jot kuldesz:

To: *******@******.hu
From: Vatera <ertesito@vatera.com>
Subject: =?iso-8859-2?Q?Vatera_-_A_mai_nappal_lej=E1r=F3,_=D6n_=E1ltal_kor=E1bban_?=
 =?iso-8859-2?Q?licit=E1lt_term=E9kek_=E9rtes=EDt=F5je?=
Message-ID: <e1e5c7110bcc*****6c3ce2b377002bc9@localhost.localdomain>
X-Priority: 3
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
X-Freemail: message scanned

Udv: Nezelodo

#635 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 09:43

Fejléc Outlook Express-ben nem a Fájl -> Tulajdonságok -> Részletek-nél van? Ez benne van azokban a levelekben amiket elküldtem az abouse-nak:

Kép
(mail címet kitörőltem)

Lehet, hogy nincs idejük bogarászni és ezért kérik tőlem? Semmi gond, akkor ezentúl ezt küldöm el.

Egyátalán van értelme elküldeni a spam-okat?

Szerkesztette: JOINT72 2006. 12. 14. 09:49 -kor

#636 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 09:55

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 9:43

Lehet, hogy nincs idejük bogarászni és ezért kérik tőlem? Semmi gond, akkor ezentúl ezt küldöm el.

Ez a te üzeneted fejléce, az abuse-nak a spam fejlécére van szükség.

SZERK.: Ja, és a teljes fejléc kell, ez csak egy kivonat.

Szerkesztette: debaj 2006. 12. 14. 09:58 -kor

#637 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 10:20

Hogy van most ez a chello plus akció? Csak upc telefonnal együtt érvényes? Ha telefon nélkül akarom megrendelni akkor nem jár a kedvezmény? Vagy érdemes megrendelni a telefonnal, még akkor is ha nem használom, aztán 1 év múlva a telefon lemondani, ha már nem lesz ingyen a havidíja? Jól értem, segítsetek :) Thx.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#638 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 10:25

Sziasztok.

A chellos emai-címemről tudok levelet fogadni, de levelet küldeni viszont nem. A Mozilla Thunderbird a következőt írja ki:

"Az üzenet küldése sikertelen.

Az üzenet küldése sikertelen, mert nem lehetett kapcsolatot teremteni az SMTP kiszolgálóval
(mail.chello.hu). A kiszolgáló elérhetetlen, vagy visszautasítja az SMTP kapcsolatokat. Ellenőrizze az
SMTP-kiszolgálója beállításainak helyességét, és próbálja újra, vagy lépjen kapcsolatba a
rendszergazdával."

Az adatmódosító oldalon, meg nem tudom megváltoztatni a kódomat, pedig jól írtam be. Hibás jelszót jelez

Na most ha valamilyen módosítás történt a levelezőszerverrel, akkor miért nem lehet értesíteni valamilyen formában az ügyfeleket?

Ha valaki tudja mit kell beállítani, akkor ne fogja vissza magát.

#639 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 10:43

Idézet: Parker - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 10:25

Sziasztok.

A chellos emai-címemről tudok levelet fogadni, de levelet küldeni viszont nem. A Mozilla Thunderbird a következőt írja ki:

"Az üzenet küldése sikertelen.

Az üzenet küldése sikertelen, mert nem lehetett kapcsolatot teremteni az SMTP kiszolgálóval
(mail.chello.hu). A kiszolgáló elérhetetlen, vagy visszautasítja az SMTP kapcsolatokat. Ellenőrizze az
SMTP-kiszolgálója beállításainak helyességét, és próbálja újra, vagy lépjen kapcsolatba a
rendszergazdával."

Az adatmódosító oldalon, meg nem tudom megváltoztatni a kódomat, pedig jól írtam be. Hibás jelszót jelez

Na most ha valamilyen módosítás történt a levelezőszerverrel, akkor miért nem lehet értesíteni valamilyen formában az ügyfeleket?

Ha valaki tudja mit kell beállítani, akkor ne fogja vissza magát.

Volt ezen vagy az előző oldalon : kapcsold ki a jelszavas hitelesítést, akkor működik :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#640 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 11:18

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 9:55

Ja, és a teljes fejléc kell, ez csak egy kivonat.

Html, head és body rész is kell?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.