HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 18. 22:56

Idézet: pzstm - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 14:51

Már alig várom ezt a 2007-es évet! :)

Hát én annyira azért nem várom. :(
Gázáremelés stb. :down:
:offtopic:
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#722 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 23:29

valami történik? :think:
chello classic, sftp feltöltés, egy kb harmincmegás pdf 70-71kbájttal ment fel, ezt betudtam annak, hogy esetleg tömörített átvitel, bár ez annak se gyenge :)
de most megy egy zip, és stabilan ezzel a sebességgel :eek:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  up.png (0byte)
    Letöltések:: 0

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#723 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 23:33

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 23:29

valami történik? :think:
chello classic, sftp feltöltés, egy kb harmincmegás pdf 70-71kbájttal ment fel, ezt betudtam annak, hogy esetleg tömörített átvitel, bár ez annak se gyenge :)
de most megy egy zip, és stabilan ezzel a sebességgel :eek:

Lehet olvastak a hireket a UPC -nel? :)

#724 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 23:40

Idézet: repattila - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 23:33

Lehet olvastak a hireket a UPC -nel? :)

hmm. érzésre nem tűnik kétszeresnek a sebesség :think:

ha felment, nézek sima ftp-t, gyanús, hogy a tcmd rosszul számol.

#725 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 23:48

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 23:40

hmm. érzésre nem tűnik kétszeresnek a sebesség :think:

ha felment, nézek sima ftp-t, gyanús, hogy a tcmd rosszul számol.

rosszul számol, nem piszkáltuk

#726 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 23:49

és tényleg :lama:
sima ftp-vel hagyományos sebesség van. kár, pedig olyan jól nézett ki :D

#727 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 23:58

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 23:48

rosszul számol, nem piszkáltuk

Pedig lehetne 1 "kicsit" a korlátot felfele piszkálni.  :]  :nevet2:
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#728 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 11:59

Reméljük a UPC is tartogat nekünk valmi kis karácsonyi vagy újévi meglepetést! :-)

Szerkesztette: pzstm 2006. 12. 19. 12:11 -kor

#729 Felhasználó inaktív   NZIM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 13:34

Idézet: pzstm - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 11:59

Reméljük a UPC is tartogat nekünk valmi kis karácsonyi vagy újévi meglepetést! :-)

Persze, áremelés + vonalszakadás  :Đ
Asus P5B ł Core 2 Duo E6300 ł Asus HD 2900XT 512MB ł 4GB 800MHz DDR2 RAM ł Chieftec cft620

"...há' nyálad se vót, ugy kellett a szádba köpni he'... "

Eladó Athlon 3500+ S939 ADA3500IAA4CN ára:5000Ft PÜ.

#730 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:23

Kis hírek a nagyvilágból rovatunk következik.

Ma az egyik ismerősöm Light (!) előfizetését lekorlátozták, merthogy tegnapelőtt (igen, egy nap alatt) 6,8 Gigát (!) töltött le!! Aki kicsit jó matekból könnyen kiszámolhatja, hogy ehhez kb 33 óra kéne a napban :D Az ügyfélszolgálaton természetesen elismerték, hogy mérési hiba, elnézést meg minden, de, és most jön a poén, mivel ő nem tudta leszedni a korlátozást, jelezte a problémát, és _majd_valamikor_ (max. 1-2 nap) leszedik, de azért a modem legyen utána újraindítva :D Ja és persze felhívni nem áll módukban, ha megtörtént. Magyarán érdemes óránként bekommandózni az asztal alá és próbálgatni hogy vajon leszedték-e már a korlátot, vagy biztosra menni és 3 napig a Light 10%-án netezni, majd csak 1x újrarúgni :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#731 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:26

Idézet: moq - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 15:23

Kis hírek a nagyvilágból rovatunk következik.

Ma az egyik ismerősöm Light (!) előfizetését lekorlátozták, merthogy tegnapelőtt (igen, egy nap alatt) 6,8 Gigát (!) töltött le!! Aki kicsit jó matekból könnyen kiszámolhatja, hogy ehhez kb 33 óra kéne a napban :D Az ügyfélszolgálaton természetesen elismerték, hogy mérési hiba, elnézést meg minden, de, és most jön a poén, mivel ő nem tudta leszedni a korlátozást, jelezte a problémát, és _majd_valamikor_ (max. 1-2 nap) leszedik, de azért a modem legyen utána újraindítva :D Ja és persze felhívni nem áll módukban, ha megtörtént. Magyarán érdemes óránként bekommandózni az asztal alá és próbálgatni hogy vajon leszedték-e már a korlátot, vagy biztosra menni és 3 napig a Light 10%-án netezni, majd csak 1x újrarúgni :)

Az esetek 98%-ában a feloldáskor kimegy egy SNMPreboot a modem felé, tehát észre fogja venni. A maradék 2% esetére mondja ezt a support, amikor esetleg elkavaroghat a packet (ezt most bonyolult lenne kifejeteni, miért hogyan, de elméletben előfordulhat).

#732 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:41

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 15:26

Az esetek 98%-ában a feloldáskor kimegy egy SNMPreboot a modem felé, tehát észre fogja venni. A maradék 2% esetére mondja ezt a support, amikor esetleg elkavaroghat a packet (ezt most bonyolult lenne kifejeteni, miért hogyan, de elméletben előfordulhat).

Azért Tőled azt vártam, hogy leesik, nem ez a story lényege. (Amúgy nagyon jól tudom, hogy megy ez, elvégre idén leszek 7 éves chellos.) Hanem: mi az hogy nem hajlandóak visszahívni, amikor az ő hibájukból elcseszett akármit helyrehoznak és ennek nincs fix időpontja? És erre nem az a válasz, hogy mert 98%-ban úgyis észreveszem, mert lehet hogy nem vagyok otthon és mondjuk ehhez időzítem a hazaérkezésemet. Persze, tudom hogy ez jogilag és ÁSZF-ben foglaltak szerint jól van így, ez mindössze egy apró hozzáállásbeli különbség lenne (főleg hogy amúgy minden szarért tudnak hívogatni).
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#733 Felhasználó inaktív   atus3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:51

Idézet

(\__/)
(O.o )
(> < )<-- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Amúgy hogy halad ez a world domination dolog?

#734 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 15:55

Idézet: atus3 - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 15:51

Amúgy hogy halad ez a world domination dolog?

:D Te, kva lassan, de a jó munkához idő kell : :cool:

#735 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 16:28

Idézet: moq - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 15:41

Azért Tőled azt vártam, hogy leesik, nem ez a story lényege. (Amúgy nagyon jól tudom, hogy megy ez, elvégre idén leszek 7 éves chellos.) Hanem: mi az hogy nem hajlandóak visszahívni, amikor az ő hibájukból elcseszett akármit helyrehoznak és ennek nincs fix időpontja? És erre nem az a válasz, hogy mert 98%-ban úgyis észreveszem, mert lehet hogy nem vagyok otthon és mondjuk ehhez időzítem a hazaérkezésemet. Persze, tudom hogy ez jogilag és ÁSZF-ben foglaltak szerint jól van így, ez mindössze egy apró hozzáállásbeli különbség lenne (főleg hogy amúgy minden szarért tudnak hívogatni).

Tudom, de az a része az én kompetenciám. A többi részére szándékosan nem reagáltam. Tudod, halottról és a munkáltatódról vagy jót, vagy semmit ;)

Csak hogy megvilágítsam: egybites helpdeskesnek nem biztos hogy van jogosultsága korlátfeloldani, mert visszaélésre adhat okot, azaz eszkalálnia kell, azaz nem tud neked időpontot mondani, ha megszakad sem. Ez olyan, mint a kiszállásos technikusok nevében sem ígérhet percre pontos időpontot, csak egy 3-4 órás intervallumot, mert ebben az intervallumban a technikusok az adott örnyék címen sorba mennek - földrajzilag.
Ez így nyilván nem jó, de ha azt mondaná, hogy 1 órán belül kész és nem lenne kész, az se lenne jobb. Így legalább nem hazudik.

#736 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 17:09

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 16:28

...mert ebben az intervallumban a technikusok az adott környék címen sorba mennek - földrajzilag....

Erre hagy reagáljak egy idézettel, amit pár napja mondott egy ilyen címre kiszálló "technikus":

Idézet

Nehogy azt hidd, hogy akármilyen logika szerint megyünk, ahogy esik úgy puffan. Megkapjuk a délutáni címeket,  egy csepel, egy zugló, egy 17.ker. stb

És miközben ezt mondta, megjelent egy másik UPC-s technikus, aki ugyanebbe a házba jött egy másik lakás tv csomagját átállítani :D Na ennyit a jól szervezettségről. Igen, 2007-ben vagyunk, mindenféle útvonaltervező szoftver virágzásának idejében.

#737 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 18:41

Idézet: moq - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 17:09

Erre hagy reagáljak egy idézettel, amit pár napja mondott egy ilyen címre kiszálló "technikus":

Utvonaltervezo vagy sem, ha en technikus lennek, es mondjuk delelott 11-re peldaul a foldhivatalba kene mennem, akkor 10-re mennek egy XI. keruleti cimhez, akarmit mond is az utvonaltervezo.

Es ezt en meg olyan nagy bunnek sem tartanam, neki is eppen eleg szar lehet, ha csak igy tudja intezni a dolgat, nem kell szivatni pluszban.

A technikai hozza nem ertes az persze mas, elvegre egy technikus ertsen mar valamit a temahoz :)

#738 Felhasználó inaktív   galilei 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:18

Én is kiváncsi vagyok, mit lép a UPC az ADSL sávszél növekedésre.
Még jó, hogy most jár le a hűségnyilatkozatom, így választhatok majd. Ami még vonzó lehet, hogy állítólag telefon előfizetés nélküli ADSL is lesz.
Meg voltam eddig elégedve a chelloval, de ha nem lépnek ők is hasonlóan, akkor elveszítenek egy ügyfelet, és sztem nem csak engemet. A minimum sztem a sávszél ill. ezzel együtt a korlát duplázás.
Majd meglátjuk ...

#739 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 20:22

Idézet: galilei - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 21:18

Még jó, hogy most jár le a hűségnyilatkozatom, így választhatok majd. Ami még vonzó lehet, hogy állítólag telefon előfizetés nélküli ADSL is lesz.
Meg voltam eddig elégedve a chelloval, de ha nem lépnek ők is hasonlóan, akkor elveszítenek egy ügyfelet, és sztem nem csak engemet. A minimum sztem a sávszél ill. ezzel együtt a korlát duplázás.
Majd meglátjuk ...

Tuti fognak rá lépni! Ennyire azért tudnak józanul gondolkodni szvsz! Más miatt nem is, akkor a pénz miatt!
Ha semmit nem tesznek, akkor valóban jelentős ügyfélszámcsökkenésre számithatnak!

#740 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 21:21

Idézet: galilei - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:18

Majd meglátjuk ...

Azért olyan nagy vándorló tömegeket ne vizionálj. Eleve nagy százaléknak hűsége van, a maradék nagy része meg nagyon leszarja milyen nete van, mert nem ért hozzá és nem akar foglalkozni vele. Bejön rajta a zorigo meg a mellesleg.hu és ez neki elég. A szolgáltató váltáson csak akkor gondolkozik ha a freemail nem jön be. Ez az átlag netező. Az a nagyon tudatos chellista akiről te beszélsz, kb. 1-2%-ban lehet jelen.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.