HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztalon ikonnév átlátszóság - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztalon ikonnév átlátszóság

#1 Felhasználó inaktív   ForrestFire 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 30. 17:49

sziasztok

kérdésem a következő: hogy tudom azt megcsinálni hogy az asztalon elhelyezkedő ikonok alatti szöveg háttere átlátszó legyen, magyarul ne egy hozzárendelt alapszín legyen, hanem a wallpaper legyen egyből mögötte?

köszi
desktop: Asus P5K, Core2duo E6550, 2x1 Gb Geil Ultra ram, Galaxy 9600 GT OC 512 Mb with zalman VF 1000 led, 320Gb samsung sata2, 420W Xilence, Samsung SyncMaster 223BW [21.6'' wide, 1650x1080@60],
laptop: Acer 5101 aWLMi ~ AMD Turion 64 MK36,  15.4" WXGA, ATI X1100, 100Gb HDD, 2 Gb DDR2
phone: iPhone 3GS 16 Gb, jailbraked

#2 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 18:03

Vezérlőpult/rendszer/speciális/ Legjobb teljesítmény.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 30. 19:10

jaja! meg a meglévő KIEMELT xp topic! erre meg kérhetsz lakatot...

#4 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 30. 19:16

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 19:10

jaja! meg a meglévő KIEMELT xp topic! erre meg kérhetsz lakatot...

:offtopic:
Ezt fejezd már be, szerintem nem csak engem idegesít. Ha minden kérdés a Windows XP topicba kerülne, nem lenne szükség egy egész fórumrészre (lásd Microsoft OS). Sokkal könnyebb egy rövid topicot megtalálni és átolvasni, mint egy óriás, sokezer hozzászólásos témában bogarászni a problémád megoldása után.

#5 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 19:22

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 18:03

Vezérlőpult/rendszer/speciális/ Legjobb teljesítmény.

Ha már nem "egyéni (?)" (Custom), gondolom, inkább "legjobb megjelenés (?)" (Best appearance) lenne a jó (bocs, nem ismerem a magyar kifejezést). :) A "best performance" mindenesetre épp kikapcsolja az összes extrát, köztük a "Use drop shadows for icon labels on the Desktop"-ot is, amire szükségünk van. :)

#6 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 19:23

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 19:16

Ezt fejezd már be, szerintem nem csak engem idegesít. Ha minden kérdés a Windows XP topicba kerülne, nem lenne szükség egy egész fórumrészre (lásd Microsoft OS). Sokkal könnyebb egy rövid topicot megtalálni és átolvasni, mint egy óriás, sokezer hozzászólásos témában bogarászni a problémád megoldása után.

:( ugyanmá! 1000x komolyabb kérdések hangzanak el, a helyükön az xp-s topicban, (részemről is) ha xp-ről van szó! ezt kéne mindenkinek megérteni, nem pedig a lovat adni az új fórumtársak alá! azt gondolom olvastad már, hogy új topic indítás előtt gondosan nézz körül! és ezt nem én találtam ki, tehát nem értem mi a gondod?

#7 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 20:10

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 19:23

[...]
tehát nem értem mi a gondod?

Talán az, hogy bicskanyitogató stílusban akarsz itt önjelölten moderátoroskodni... :think:

No offense, de jelentsd egyszerűen a megfelelő helyen, aztán hagyd rá, ha zavar, akkor ne olvasd, ha meg ráadásul segíteni se akarsz akkor ne is írj az ilyen jellegű topikokba...

ON: a topikindító nem említette, hogy milyen oprendszer alatt is képzeli a dolgot (sejthetően xp persze), ezért itt a leírás az egyéb windowsos rendszerekre is: kattide.

#8 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 20:34

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 19:22

Ha már nem "egyéni (?)" (Custom), gondolom, inkább "legjobb megjelenés (?)" (Best appearance) lenne a jó (bocs, nem ismerem a magyar kifejezést). :) A "best performance" mindenesetre épp kikapcsolja az összes extrát, köztük a "Use drop shadows for icon labels on the Desktop"-ot is, amire szükségünk van. :)

Igaz. :D Én is angol windows-ból próbáltam találgatni mi lehet a szöveg a magyarban, aztán meg el is b@sztam ahogy látom.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#9 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 20:57

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 20:10

Talán az, hogy bicskanyitogató stílusban akarsz itt önjelölten moderátoroskodni... :think:

No offense, de jelentsd egyszerűen a megfelelő helyen, aztán hagyd rá, ha zavar, akkor ne olvasd, ha meg ráadásul segíteni se akarsz akkor ne is írj az ilyen jellegű topikokba...

ON: a topikindító nem említette, hogy milyen oprendszer alatt is képzeli a dolgot (sejthetően xp persze), ezért itt a leírás az egyéb windowsos rendszerekre is: kattide.

:( no bicska, és no moderátor. de a lényeget nem fogtad meg. egyébként nekem is szóltak már be, hogy fölösleges topic, és lakatot rá, pedig 1000x komolyabb kérdés volt, nem ilyen banális "probléma".
direkt "elrontottam" a desktop ikonokat, és mondtam a nejemnek hogy csinálja meg, hogy átlátszó legyen. nagyan alap user az asszony. 5 perc alatt megcsinálta... ja, és ezért nem nyitott új topicot a hwswn...  :smoker:

#10 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 21:33

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 20:57

:( no bicska, és no moderátor. de a lényeget nem fogtad meg.
[...]

Akkor világosíts fel, hogy mi a lényeg, hiszen közel 6 év alatt nekem nem esett le.

Vagy mégis: itt a fórumon a hozzá nem értők az értelmesen feltett kérdéseikre a hozzáértőktől segítséget szoktak kapni, de legalábbis normális hangvételű iránymutatást. Na ebben lenne neked még nagyon sokat fejlődni.

#11 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 21:45

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 21:33

Akkor világosíts fel, hogy mi a lényeg, hiszen közel 6 év alatt nekem nem esett le.

Vagy mégis: itt a fórumon a hozzá nem értők az értelmesen feltett kérdéseikre a hozzáértőktől segítséget szoktak kapni, de legalábbis normális hangvételű iránymutatást. Na ebben lenne neked még nagyon sokat fejlődni.

a lényeg az, hogy ha -tegyük fel- csak én külön topicot nyitottam volna minden értelmesen feltett kérdésnek kb. az MS topicban lenne vagy 100-200 általam létrehozott topic, de ha ezt mindenki csak egyszer megteszi, akinek gondja van az xp-vel, sztem. kb. annyi lenne, mintha megnézed az xp hszek számait. (pár ezer) szóval sztem. akár milyen régen is vagy itt, biztosan nem hiába van az a felszólítás, hogy új topic nyitása előtt nézz körül! sajnálom, hogy neked 6 év alatt ez nem tűnt fel. én 1 hónap alatt megtanultam a leckét, mikor eccer-kétszer kaptam a pofámra. és be kell vallanom: igazuk volt. nem akarok moderátor lenni, nem is lene rá időm, de nekem fontos hogy a számomra érdekes topicokat könnyen megtaláljam a sok apró szir-szar között, (már elnézést) és nem esik nehezemre ezt jelezni, nem fontoskodásból, de gonodolom a moderátoroknak nincs idejük minden szir-szart átnézni... szal. max. csak segíteni akarok. ha neked ez úgy jött le, hogy bicskanyitogató, hát sajnálom. legközelebb, csak a jelzés gombot fogom nyomni, nem szeretnélek megbántani vele. bár nekem ugyanolyan jogom van erre, mint neked teccik v. nem...

#12 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 21:59

Te tényleg értetlen vagy, vagy ez csak úgy kapásból jön? Hol írtam én olyat, hogy mindenki mindenről nyugodtan nyisson topikot?

Idézet

itt a fórumon a hozzá nem értők az értelmesen feltett kérdéseikre a hozzáértőktől segítséget szoktak kapni, de legalábbis normális hangvételű iránymutatást
Feltűnt a kiemelt szó? Mert nem egyszer, főként ha volt kiemelt, meg nagyobb forgalmú topik, illetve ha látszott, hogy a szaki a közelébe se szagolt a keresőnek, akkor én ezt szoktam csinálni, útba igazítom, lehetőség szerint normális hangvételben.
Amit te csinász: Lakat! Minek ez a topik? :omg:  Ilyen alapvető kérdést feltenni... hogyhogy nem tört el az újjad, amikor ekkora hülyeséget bepötyögtél?
Mondhatom, hatalmas segítség vagy így, csak arra vagy jó, hogy a szerencsétlen (és tapasztalatlan) témafelvetőnek elmegy a kedve az egész hwsw-től, közvetett módon úgymond te kárt okozol a HWSW bt.-nek. Nem dolgozol te a ph!-nak...?

A másik. Bármennyire is azon a véleményen vagyok, hogy a közös témáknak egy topikban a helye, a fórum mérete miatt sokkal hamarabb meg lehet találni a minket érdeklő információt, ha azok egy normálisan elkészített, saját topikban vannak, azon egyszerű oknál fogva, hogy egy nagyságrenddel kisebb találat lesz topikcímre keresve, ami ráadásul valószínűleg pont arról szól, amit keresel.

De látod, most ez a topik is sikeresen nem arról szól már, amiről kellene, valószínűleg miattam. :rolleyes:

#13 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 22:11

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 21:59

Te tényleg értetlen vagy, vagy ez csak úgy kapásból jön? Hol írtam én olyat, hogy mindenki mindenről nyugodtan nyisson topikot?Feltűnt a kiemelt szó? Mert nem egyszer, főként ha volt kiemelt, meg nagyobb forgalmú topik, illetve ha látszott, hogy a szaki a közelébe se szagolt a keresőnek, akkor én ezt szoktam csinálni, útba igazítom, lehetőség szerint normális hangvételben.
Amit te csinász: Lakat! Minek ez a topik? :omg:  Ilyen alapvető kérdést feltenni... hogyhogy nem tört el az újjad, amikor ekkora hülyeséget bepötyögtél?
Mondhatom, hatalmas segítség vagy így, csak arra vagy jó, hogy a szerencsétlen (és tapasztalatlan) témafelvetőnek elmegy a kedve az egész hwsw-től, közvetett módon úgymond te kárt okozol a HWSW bt.-nek. Nem dolgozol te a ph!-nak...?

A másik. Bármennyire is azon a véleményen vagyok, hogy a közös témáknak egy topikban a helye, a fórum mérete miatt sokkal hamarabb meg lehet találni a minket érdeklő információt, ha azok egy normálisan elkészített, saját topikban vannak, azon egyszerű oknál fogva, hogy egy nagyságrenddel kisebb találat lesz topikcímre keresve, ami ráadásul valószínűleg pont arról szól, amit keresel.

De látod, most ez a topik is sikeresen nem arról szól már, amiről kellene, valószínűleg miattam. :rolleyes:

:( tudod, kettőn áll a vásár - gondolok itt az offolásra... egyébként írtam hogy bocsi, többet csak a jelzést nyomom! amúgy, ha föltesz egy ilyen kérdést a helyén, garantálom hogy pillanatok alatt megkapja a választ, pedig ez nem is cset... ezt a károkozásos vádaskodást meg vond vissza.
de a legnagyobb gond az, hogy ha mindezek ellenére segítenek valakinek, és az még azt se mondja: jó van köszi, v. valami... szal. tényleg nincs értelme ennek a topicnak, meg már szénné is offoltuk, közös erővel.

#14 Felhasználó inaktív   ForrestFire 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 22:43

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 21:11

...de a legnagyobb gond az, hogy ha mindezek ellenére segítenek valakinek, és az még azt se mondja: jó van köszi, v. valami... szal. tényleg nincs értelme ennek a topicnak, meg már szénné is offoltuk, közös erővel.

mindenkinek köszönöm aki építő jelleggel hozzászólt és segített a problémám megoldásában. Azért nem tudtam eddig megköszönni mert barátnőmnél voltam és csak most értem haza. Egyébként nem megyek bele semmilyen vitába, csak annyit hogy szerintem is felesleges ezer meg ezer hozzászólást átböngészni hogy hátha valahol hasonlít a problémámhoz. Lesz 100-200 topic? Na és? Aki nem akarja, úgysem olvassa el, a többiek meg hadd döntsék már el hogy mit kérdeznek. Még1x köszöntem!!!!!

Szerkesztette: ForrestFire 2006. 10. 30. 22:44 -kor

desktop: Asus P5K, Core2duo E6550, 2x1 Gb Geil Ultra ram, Galaxy 9600 GT OC 512 Mb with zalman VF 1000 led, 320Gb samsung sata2, 420W Xilence, Samsung SyncMaster 223BW [21.6'' wide, 1650x1080@60],
laptop: Acer 5101 aWLMi ~ AMD Turion 64 MK36,  15.4" WXGA, ATI X1100, 100Gb HDD, 2 Gb DDR2

#15 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 03:35

amugy nem kell mind a 4000 oldalt atbongeszni.
there is a thing called Kép Search   :cool:

de amugy enis azon az allasponton vagyok hogy az ilyen pitianer problemak siman elfernenek az xp-s topikban es az ott megfordulo visszajaro segitokesz emberek nem hiszem hogy egybol ne tudnak ra a valaszt. de mondjuk tok mindegy, hiszen jogavan uj topikot nyitni. :smoker:

Szerkesztette: des 2006. 10. 31. 03:36 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#16 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 31. 11:22

Idézet: des - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 3:35

amugy nem kell mind a 4000 oldalt atbongeszni.
there is a thing called Kép Search   :cool:

de amugy enis azon az allasponton vagyok hogy az ilyen pitianer problemak siman elfernenek az xp-s topikban es az ott megfordulo visszajaro segitokesz emberek nem hiszem hogy egybol ne tudnak ra a valaszt. de mondjuk tok mindegy, hiszen jogavan uj topikot nyitni. :smoker:

Igen, a kereső segíthet annak, aki ért hozzá. Az újoncok általában nem ilyenek. A gyűjtőtopikban sok a zaj, egyszerre sok beszélgetés folyik, ha nem ebben szocializálódtál, nehéz követni (lásd még irc csatornalog vs. privát beszélgetés).

A hívogató "nézz körül, mielőtt írogatsz" kereső témákat dob ki, kifejezetten frusztráló tud lenni, ha te az ikonfeliratok átlátszóságáról szeretnél olvasni, és olyan találatot kapsz, hogy "Windows XP". Pff, ennyit te is tudtál. Máris jobb, ha olyan témacímet látsz, hogy "Asztalon ikonnév átlátszóság", tudod, hogy ezt keresed, odakattansz, megtudsz mindent, jössz legközelebb is. A tapasztalatok szerint a motor is jobban viseli a sok rövid témát, mint a kevés nagyot. Nem mondom, hogy minden egyes apró kérdésnek érdemes saját topikot nyitni, de ne essünk át a ló túlsó oldalára sem. :) Az a rossz, amikor ugyanazzal az apró kérdéssel ötven topic is foglalkozik. Ha csak egy ilyen nyílik, az kifejezetten előnyös a fentebb leírtak miatt. Uff.

Csatolt fájl:

#17 Felhasználó inaktív   AzErdos[TM] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 11:29

:o

Csatolt fájl:

AzErdos[TM]
--------------------------------
"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one." -- Benjamin Franklin
Kedvenc szamom: 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2

#18 Felhasználó inaktív   ForrestFire 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 11:38

Többször hallom azt hogy "az újonc" ... gondolom jelen esetben rám vonatkozik :) tetszik... amúgy 2003 óta vagyok itt, igaz hogy nem sokat kommenteltem még, az is igaz hogy úgy tűnik nem ismerem a keresés gombot de mint a fenti esetben láttuk ez nem minden esetben hozza a várt eredményt, ilyen értelemben újonc vagyok...
;)

Szerkesztette: ForrestFire 2006. 10. 31. 11:44 -kor

#19 Felhasználó inaktív   AzErdos[TM] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 11:45

bocsanat, friss rendszer, elfelejtettem, hogy ezen meg nem allitottam be a cuccot, csak gepiesen csinaltam a kepet.
Nem a legalso bepipalt a nyero, hanem a felette levo. :/ Magyar Win nincs hirtelenjeben.
AzErdos[TM]
--------------------------------
"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one." -- Benjamin Franklin
Kedvenc szamom: 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2

#20 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 19:20

Idézet: ForrestFire - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 11:38

Többször hallom azt hogy "az újonc" ... gondolom jelen esetben rám vonatkozik :) tetszik... amúgy 2003 óta vagyok itt, igaz hogy nem sokat kommenteltem még, az is igaz hogy úgy tűnik nem ismerem a keresés gombot de mint a fenti esetben láttuk ez nem minden esetben hozza a várt eredményt, ilyen értelemben újonc vagyok...
;)

:omg: rengeteg helyre regeltem már én is magam. tudok olyan helyet ahová vagy 6 éve. de ez a francot se érdekli. ha ennyi ideje van pc-d és ilyen banális kérdést teszel föl, felölrá még egy új topicban, hogy mindenki lássa. hát ez nem engem minősít.  :(

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó