HWSW Informatikai Kerekasztal: Xbox 360 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (241 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Xbox 360 II.

#3661 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 22. 18:37

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. dec. 21., vasárnap - 19:26

Ahogy a PS3-nak is, pl. a szarabb grafika.

Olvastam erről teszteket, mondjuk azt hogy kb egyik irányba se volt meggyőző.

Továbbra is az a véleményem, hogy az x-et csak a warez mint ingyéjáték adja el itthon. Ha a képességeket és a tulajdonságokat néznék akkor nem sok olyan van amiben a ps3 maradna alul. /Zaj a gépben, zaj az optikában, melegedés, rrod, hd film nyista, gyengébb hardver, fizetős online játék - csak ami az embernek hirtelen eszébe jut. Előnyök? Warez. :) És nem vagyok elfogult, egyik gépem sincs./

#3662 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 19:02

Az bizony igaz, a PS3-mal sokkal kevesebb gond van, nem zajos stb. Meg tobbet is tud pl. Blu-Ray meg bongeszo. En is azt vettem volna a BR filmek miatt (az kit erdekel hogy erosebb a hardver ha szarabbul teljesit? :)). De sem a HD-DVD, sem a Blu-Ray nem erdekel.
Sot, a warez sem jatszott kozbe mikor megvettem a bokszit (aprilisban). De az teny hogy ez egy oriasi elony.

Kivancsi leszek hogy a PS4<->Xbox720 korul mit alkotnak majd. Valami nagyot kell robbantaniuk hogy megerje konzolt venni (tulsagosan silanyok a jatekok).

Ja, itt egy grafikai osszehasonlitas (Fallout 3) a PC, PS3 meg a bokszi kozott.
http://uk.gamespot.com/features/6202552/in...g=topslot;img;2
Nyilvan a PC a legszebb :) Az Xbox360 es a PS3 kozotti kulonbsegek (ha csak az elso ket kepet nezed) ->

- low-res texturak (PS3), ez a masodik kepen jobban latszik, nezd meg a sziklakat az eloterben
- gyengebb arnyekolas (PS3), szinten ugyanott latszik a legjobban
- hianyzo elemek (PS3), ez az elso kep, a hid oszlopa nem vet arnyekot a vizre es nem rajzolja ki a tavoli kis standot a busz mogott (masodik kepen jobban latszik)
- gyenge AA (PS3), elso es a masodik kepen is meg a Super Duper Markt tetejet es betuit stb.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#3663 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 19:10

Az Xbox 360 miért 360?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#3664 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 19:17

az xbox szar volt, ezért vettek egy 360fokos fordulatot...
JóSebesség

#3665 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 19:56

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 19:17

Akkor lehet, hogy a kovetkezo is xbox lesz siman? :Đ

#3666 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 20:42

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 19:17

Ha 360 fok akkor abból megint csak szar lesz.... :D
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#3667 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 22. 23:20

Idézet: FragMaster - Dátum: 2008. dec. 21., vasárnap - 21:02

Nah akkor nekem halk gép hangos meghajtó combom van :Đ

Jah, ezzel én is így vagyok, a ventillátorokat lényegében nem is hallom, ellenben a meghajtó az nagyon zavaró volt játék közben, persze ez mostmár az új dashboard-dal megoldódott ugye. Benq van benne egyébként.
mgf

#3668 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 06:29

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 20:42

Ha 360 fok akkor abból megint csak szar lesz.... :D

tudom :p
JóSebesség

#3669 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 07:08

Idézet: mgf - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 23:20

Benq van benne egyébként.

Az enyémben Samsung van.
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#3670 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 07:40

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. dec. 22., hétfő - 20:02

- low-res texturak (PS3), ez a masodik kepen jobban latszik, nezd meg a sziklakat az eloterben
- gyengebb arnyekolas (PS3), szinten ugyanott latszik a legjobban
- hianyzo elemek (PS3), ez az elso kep, a hid oszlopa nem vet arnyekot a vizre es nem rajzolja ki a tavoli kis standot a busz mogott (masodik kepen jobban latszik)
- gyenge AA (PS3), elso es a masodik kepen is meg a Super Duper Markt tetejet es betuit stb.

Ez most komoly vagy csak viccből írtad?

#3671 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 08:14

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 7:40

Ez most komoly vagy csak viccből írtad?

Komoly.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3672 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 10:28

Komoly, korábban volt ez a teszt, ott ugyanazt írták mint én neked. Csak most hozzácsapták a PC-t is és újra feltették az oldalra.
Ennyit ér az erosebb hardver ha konzolban van.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#3673 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 16:55

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 11:28

Komoly, korábban volt ez a teszt, ott ugyanazt írták mint én neked. Csak most hozzácsapták a PC-t is és újra feltették az oldalra.
Ennyit ér az erosebb hardver ha konzolban van.

Most itt valami frappáns, cinikus dolgot kellene írnom, hogy a témához való felsőbbrendűségemet bizonyítva nevetségessé tegyem a vitapartnerem álláspontját, finoman kitérve az érveléssel történő válaszadás elől.

Khm...

Azt hiszem egy kicsit túlkommunikáltam a dolgot, mindegy. :D Vágjunk bele, mi is a véleményem.

A textúrák felbontása nem biztos hogy kisebb, de lehetséges. Mentségemre legyen mondva délelőtt szemüveg nélkül néztem, annyira nem tűnt fel, csak az, hogy x-en jóval kontrasztosabbak a képek. Lehet, hogy emiatt tűnik úgy, hogy nagyobb a felbontása, mint a ps3 verziónak, de lehet hogy a ps3-on tényleg alacsonyabb felbontásúak a textúrák. Ott, ahol egy rész hiányzik, nekem az tűnt fel, hogy egy nagyon kicsit más nézőpontból van megcsinálva a szkrínkepcsör, és ott már lehet hogy az engine nem rakja ki. Annál is inkább lehet, mert az x verzióban meg a korlát oszlopának grafikája hiányzik.

Ami számomra ebből a tesztből kiderült, hogy nincs igazi különbség a 3 konzol között. Ezt mostmár azért se deletézem, pedig ahogy beírtam és elolvastam, láttam hogy hülyeség, én most a PC-t is konzolnak vettem :D végül is egymás mellett voltak a tesztben. A 3 platformnak nevezzük így, más a leképezése. Én megmondom őszintén azt gondoltam előre, hogy nagyjából egyformáknak kell lenniük, de ha eltérés van akkor a ps3-é szebb KELL hogy legyen az erősebb hardver miatt. Ellenben azt is olvastam, hogy király a ps3 hardvere, csak egy kínszenvedés programozni. Lehet, hogy ez a ps2-vel is így volt, mert még idén-tavaly is jelentek meg ps2-re olyan játékok, amik mondjuk grafikailag azon a platformon is elképzelhetetlenek voltak úgy négy éve (pl FF XII). Ez azt támasztja nekem alá, hogy nehéz és időigényes a ps hardver programozása, és csak a végére érik be, míg az x esetében relatíve könnyebb, jobban támogatott és hamarabb vezet eredményre. (Azaz az xbox a sötét oldal, mert könnyebb, simább, gyorsabb  :Đ ).
Szóval, elképzelhető, hogy 2-3 év múlva látunk valami nagyot a ps3 grafikájából, vagy az is lehet, hogy már most is vannak olyan játékok, amik kiadják hogy (tegyük fel) jobb mint az x, de azok nem multiplatform játékok, és a multiplatform játékok konverziója ilyen ps3-ra fogadjuk el (valószínű hogy a jövőben sem fogják totál újraírni a multiplatform játékokat a ps3 miatt, megsokszorozva ezzel a fejlesztési költségeket).

Ergo, tanácstalan vagyok, mi erről a véleményetek?

#3674 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 17:07

Multplatform jateknal eleg ritkan szokott latvanyos elteres lenni kepminoseg teren, max. PC-n magasabb felbontasu texturakban es az aktualis GPU-k, PPU-k feature-jeinek tamogatasaban merul ki a dolog. (Wii-t ertelemszeruen nem tekintve).
A jelemzobb, hogy PS3-on szaggat a dolog, vagy a felbontast, FSAA-t veszik vissza ha sebesseg problemak vannak.
Igazan optimalizalt jatekkal a platformexkluziv jatekok kozott talalkozni, de azok meg ertelemszeruen nem osszehasonlithatoak.
Tehat lenyegeben, az ocsobb tomegjatekok grafikajat minig az aktualis leggyengebb platform korlatozza be, hiszen ha valamelyik platformra koltseges extrat fejlesztenek (akar csak az optimalizacio munkaorait tekintve), akkor az csak az adott platformon jelent extra bevetelt. X dollar befektetes altalaban jobban megterul, ha az az osszes eladast segiti, nem csak annak a 20-30 %-at.

#3675 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 19:08

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 15:55

Most itt valami frappáns, cinikus dolgot kellene írnom, hogy a témához való felsőbbrendűségemet bizonyítva nevetségessé tegyem a vitapartnerem álláspontját

Eddig olvastam a hozzászólásodat mert nem vitáról van szó hanem tények kozzétételérol ;)

#3676 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 20:32

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 20:08

Eddig olvastam a hozzászólásodat mert nem vitáról van szó hanem tények kozzétételérol ;)

Pedig érdemes lenne tovább is, mert elindítottam egy gondolatmenetet magamban, és kíváncsi vagyok a te véleményedre is róla.

#3677 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 21:24

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 19:32

Pedig érdemes lenne tovább is, mert elindítottam egy gondolatmenetet magamban, és kíváncsi vagyok a te véleményedre is róla.

Oké, elolvastam :)
A textúrákról írtál hogy lehet, hogy kisebb felbontásúak a PS3-on. Nem lehet hanem biztos. Meg van ott még más kulonbség is.
2-3 év múlva a PS3-ra ís szebb/jobb játékokat írnak? Lehet. Biztos. De most nem két-három év múlva van, most most van :)

De nekem édesmindegy hogy melyiket veszed, csak akkor habzik a szám mikor azt írják hogy a PS3 jobb mert erosebb benne a hardver :omg: Konzolnak az Xbox360 jobb, ha neked másra is kell (Blu-Ray lejátszás, internetbongészo stb.) akkor vegyél PS3-at. Én csak a piacon lévo legjobb konzolt akartam megvenni ami azért lejátssza az egyre bovulo DVD-film gyujteményemet is, ebbol lett az Xbox360. Elején én sem tudtam melyiket kellene. Ne csak a hardverrol olvass, ez nem PC :)

#3678 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 21:42

Előre láthatóan a belátható időn belül egyiket se fogom megvenni. De figyelemmel kísérem mind a kettőt, hogy ha oda kerül a dolog, akkor ne kutyafuttában szerzett infók alapján kelljen választani. Eddig erről a fórumról szereztem a két konzolról származó információim 95%-át.

#3679 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 06:54

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 20:42

Előre láthatóan a belátható időn belül egyiket se fogom megvenni. De figyelemmel kísérem mind a kettőt, hogy ha oda kerül a dolog, akkor ne kutyafuttában szerzett infók alapján kelljen választani. Eddig erről a fórumról szereztem a két konzolról származó információim 95%-át.

Akkor viszont nem értem, hogy gyakorlati tapasztalat hiányában, a neten olvasott (fél)információk alapján miért kell vitát generálni. A 360 Japán kivételével minenhol jobban fogy, mint a PS3, így a warezra fogni az itthoni eladásokat egyszerű baklövés. Már évek óta common knowledge, hogy a PS3 erősebb CPU-ját a 360 jobb GPU-ja tökéletesen ellensúlyozza, sőt - az Eurogamer immár 11 részes face-offjában a multiplatform címek 99%-a a 360-on nézett ki jobban. És még valami, ami kimaradt az érveid köréből: a HD generációba beszállni vágyó Gipsz Jakab fele áron jut hozzá a 360-hoz, mint a PS3-hoz, ami elég jól ellenételezi a BR meghajtót, a cell-t és úgy általában mindent, ami a PS3-ban papíron baromi jól néz ki.

#3680 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 10:19

Plusz szerintem a box kontrollere kényelmesebb :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

Téma megosztása:

• (241 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.