Windows Server 2008
Elküldve: 2011. 03. 15. 20:00
kellene egy kis segítség, elég nagy bajban vagyok.
volt egy windows sbs 2008, amiben kinőttük a vinyót. gondoltam semmi gond, copy nagyobbra. hiren cuccaival próbáltam, de klónozás után nem indult az új vinyón a rendszer.
gondoltam akkor bedugom én gépembe a vinyókat, és ott megcsinálom valami wines programmal. asszem itt lehetett a hiba (egyszer megpróbált a server vinyójáról bootolni a gépem, persze egyből kékhalál).
végül sikerült átmásolni, be is bootolt, de vmi nem stimmelt, és az eredeti vinyóval se megy már rendesen.
gondoltam semmi baj, ott a full backup, restore, és mehet.
beteszem win install lemezt, bebootolok. restore, kiválasztom az image file-t. elindul, egyszer csak katasztrofális hiba 0x8000ffff és ennyi. többször próbáltam, mindig ez a vége.
hogy tudom kinyerni a backupból a lényeget? vagy ellenőrizni, ilyesmi? milyen programmal lehet egyáltalán hozzáférni?
(windows beépített backup cucca)
thx
Elküldve: 2011. 03. 16. 07:49
mint kiderült meghasal attól a win sbs 2008, ha úgy bootolok/használnám, hogy nincs bedugva hálókábel...

(tehát az eredeti vinyó, és a másolat is hibátlan.)
Elküldve: 2011. 03. 29. 12:58
Gyakorlatilag semmi más nincs telepítve, csak a Network Policy Server, a Remote Access Service és a Routing.
Mikor beállítom a VPN-t, a következő figyelmeztetéseket kapom:
Idézet
A certificate could not be found. Connections that use the L2TP protocol over IPsec require the installation of a machine certificate, also known as a computer certificate. No L2TP calls will be accepted.
Idézet
Failed to apply IP Security on port VPN2-0 because of error: A certificate could not be found. Connections that use the L2TP protocol over IPSec require the installation of a machine certificate, also known as a computer certificate.. No calls will be accepted to this port.
(ebből jó sok van)
Ha pedig megpróbálok csatlakozni, akkor a kliensnél 720-as hibát kapok, a szerver naplóba pedig ez kerül:
Idézet
CoId={3E9F732C-B362-4B5C-9213-2EEFE01B8A1C}: The user HUDSON\szucsati connected to port VPN3-126 has been disconnected because no network protocols were successfully negotiated.
Kerestem a megoldást rá, a sok ötlet közül az az egy működött, hogy az IPV4-nél nem DHCP-t állítok be, hanem megadok egy IP tartományt. De ez nyilván csak workaround.
Nem igazán értem, miért van ez. Többször telepítettem már VPN-t, sosem volt ilyen gond. Van, ahol van AD CA service, ahogy a hibaüzenet szerint kéne lennie. Van, ahol a szerver maga a DHCP szerver is, van, ahol router osztja az IP-ket. Fix IP tartományt sehol nem kellett beállítanom. Sőt, ugyan ezen a gépen, ugyan ezzel a telepítőlemezzel (MS oldalról letöltött SP1-es evaluation) is működött már.
Elküldve: 2011. 05. 04. 13:58
Lenne egy nagyon komoly kérdésem: win 7 alatt nem lehet valahogy futtatni win server 2008-at virtuálisan, vagy bármi mást, amin futna a a windows media services? MMS szórást szeretnénk, de nem akarnék több partíciós megoldást a win7 mellé. Nem tudom létezik-e ilyen? Bármilyen más megoldás érdekelne, a lényeg hogy az MMS működjön, amihez ez a windows media services kell...
Köszönöm!
Elküldve: 2011. 05. 05. 10:55
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 03. 29. 12:58
Gyakorlatilag semmi más nincs telepítve, csak a Network Policy Server, a Remote Access Service és a Routing.
Mikor beállítom a VPN-t, a következő figyelmeztetéseket kapom:
...
http://technet.micro...750(WS.10).aspx
Preshared key lesz a barátod...
Szerkesztette: bibe 2011. 05. 05. 11:00 -kor
Elküldve: 2011. 05. 05. 10:59
Idézet: hornel - Dátum: 2011. 05. 04. 13:58
Lenne egy nagyon komoly kérdésem: win 7 alatt nem lehet valahogy futtatni win server 2008-at virtuálisan, vagy bármi mást, amin futna a a windows media services? MMS szórást szeretnénk, de nem akarnék több partíciós megoldást a win7 mellé. Nem tudom létezik-e ilyen? Bármilyen más megoldás érdekelne, a lényeg hogy az MMS működjön, amihez ez a windows media services kell...
Köszönöm!
VMware, Virtualbox és még egy csomó minden van, aminek a segítségével Windows 2008-at futtathatsz Windows7-en...
De a Windwos 7-ben van "Media Streaming", persze de nem teljesen ugyanaz, mint a szerveren az MMS, de a leírásodból nem is derül ki, hogy pontosan mit is szeretnél...
Szerkesztette: bibe 2011. 05. 05. 10:59 -kor
Elküldve: 2011. 05. 05. 12:19
Idézet: bibe - Dátum: 2011. 05. 05. 11:59
De a Windwos 7-ben van "Media Streaming", persze de nem teljesen ugyanaz, mint a szerveren az MMS, de a leírásodból nem is derül ki, hogy pontosan mit is szeretnél...
Kapok egy videót online egy másik gépről, majd ezt a jelet én szórom szét pár gép között online.
Elküldve: 2011. 05. 05. 13:27
Idézet: hornel - Dátum: 2011. 05. 05. 13:19
VLC?
Elküldve: 2011. 05. 27. 17:53
Lehet, sőt biztos, hogy nem jó helyre írok, de sajnos nem találtam általános topikot ezügyben.
Kérdés:
Szervert kell összeraknom, hardver részével nem is lenne gond, de csak Windows server jöhet szóba. Eddig csak Linux (DEBIAN)rendszerrel volt dolgom, tehát a problémám nem kicsi.
Mire lessz használva:
- könyvelő, raktár és egyben számlázó program (http://www.ntc.ro/ga...rt&soft=galileo), max 4 felhasználó kapcsolódna egyidőben hozzá (4 üzlet, üzletenként 1 számítógép). E program miatt kell windowst használnom. Virtuális géppel gondok vannak, nem működik megfelelően;
- file server, gépek mentései ide mennének nap végén;
- GPS tracker szervere is lenne egyben. Ilyennel még dolgom nem volt, elméletileg jövő héten fogja demózni egy P3-s gépen a forgalmazó a múködését, ez működik linux alatt is.
Kb. ennyi. Milyen Windows szervert tudtok ajánlani? Link? Ár? Esetleg egy jó könyv hozzá? Angol, magyar mindegy ...
Hardver:
ASUS Z8PE-D12(ASMB4-IKVM)
Intel X5660 2 db
16 GB ram
2x1TB HDD
Segítségeteket előre is köszönöm!
Ata
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet
Elküldve: 2011. 05. 28. 16:47
Idézet: attila007 - Dátum: 2011. 05. 27. 18:53
ASUS Z8PE-D12(ASMB4-IKVM)
Intel X5660 2 db
16 GB ram
2x1TB HDD
Ha valóban ilyen CPU és RAM igénnyel számolsz, akkor én nem kockáztatnék építette szerverrel, vennék egy kis Dell vagy HP-t hasonló konfigurációban.
Azoknak van sok más előnye is (helyszíni cseregarancia, olcsó windows licensz, megbízható támogatás)
Mondjuk én HDD-nél inkább 2x250GB + 2x1TB vagy máshasonló méretben gondolkodnék, a rendszer inkább fusson külön az adatoktól, gyorsabb is, biztonságosabb is és nem komoly tétel.
Elküldve: 2011. 05. 29. 00:01
Idézet: MisterY - Dátum: 2011. 05. 28. 17:47
Egy procival, kevesebb RAMmal. Nem hinném, hogy a GPS cuccnak ekkora erőforrás kellene. Könyvelés erőforrását láttuk, ráadásul mai átlag cuccokhoz egyre divatosabb kis irodákba Atomos vagy hasonló vasakat tenni, mert legalább keveset zabál. Én is inkább vinyókra költenék, vagy fene tudja mire. Kicsit kusza a dolog, ha külsős telephely, akkor a VPN miatt sávszélt sem rángat annyira, szóval fene tudja.
Az meg a másik, hogy GPS-es tracker proggit lehet nem engedném rá az éles fileszerverre.
Elküldve: 2011. 05. 29. 07:28
Biztos, hogy ez a program menni fog dual xeon vason? Meg win2008-on?
SQL is kell hozzá? Egyik helyen SQL2000-et írnak, másikon meg sem említik, harmadiknál meg SQL2005-öt. Ezt is kellene tisztázni.
Ha ennyi proc meg ram lesz a gépben, akkor win2008-ból csak a rendes (win2008 standard + cal-ok) verziókat veheted meg; a csökkentett képességűeket (pl. foundation) nem. SQL-ből sem jöhetnek szóba az olcsóbb verziók.
Elküldve: 2011. 05. 29. 07:30
Szintén kérdés: ha P3as gépen demózzák (tehát nem egy mai progi), biztosan menni fog egy ilyen erőgépen és win2008-on?
Elküldve: 2011. 05. 29. 11:15
MisterY:
Hát igen, én is gondolkodtam ezen, de a nagykerünk, hálából, mert sok gépet, alkatrészt vásároltunk tőlük egyszeri 60%-s engednényt ad. Szerverre sajnos nem, de szoftverre, egyébb hardverre igen. De emiatt mindent triplán veszünk meg ha később esetleg probléma lenne valamelyik hardverrel ... Tudom, így sem tuti a dolog, de kb 250k-ból kihozunk mindent. Pénz beszél, kutya ugat ...
Jahno:
Én. Ha már, akkor csapjunk bele keményen. Sok minden tervbe van véve, ha esetleg beindul legyen egy szerver, amin nem akadnak meg a dolgok.
Jahno:
Elméletileg GPS-nek nem is kell ekkora erőforrás, de mint már fentebb is említettem, a kutya esete ... Kisebre azért nem költenénk, mert ha mondjuk 1 év múlva nagyobb igény jelentkezik szerverileg, akkor ott vagyok ahol a part szakad.
pgyafi:
Igen, mindkettő múködik ezeken a vasakon, szoftvereken (a könyvelő porgit láttam a saját szákhelyükön 2008-on, virtual gépen Windows Small Business Server 2011 Essentials-on, a GPS-t pedig kérni fogom, hogy rakják fel erre a 2011-re .... ).
Más:
Windows Small Business Server 2011 Essentials mikor jelenik meg? Felraktam próbából, de nem sokat tudok róla, vagy fektessek be másba? 2008 standard?
Hardverileg nem tudok mit csinálni, ez van, ezt kell szeressem. Azért az talán megynugtató, hogy minden alkatrész 3x van meg. 2 összeépítve, 1 tartalékba.
Köszönöm az eddigieket is, és továbra is várom az építő jellegű hozzászólásokat is!
Ata
Elküldve: 2011. 05. 29. 11:58
Idézet: attila007 - Dátum: 2011. 05. 29. 12:15
Ha valaki szeret mindenből nagyot venni, az általában én vagyok. De ez úgy kb. hülyeség. Persze ebben a formában occsó a RAM, akkor miért ne. Ezakár több virtuális vasat is el bír,kérdés mi az ami lehet ajövőben? Én mást nem raknék mellé, mert akkor legyen SBS/Exchange, csak az mellé megint nem jön ki a GPS-es cucc, vagy a hozzáértés.
Ami több RAMot használna, ahhoz viszont diszk is kell, azt meg gyanítom nem tudod egyszerűen bővíteni/szeparálni.
Szóval kellene egy nagyon kicsi szerver, ami a cuccaitokat viszi, meg egy ultrakicsi, amin a GPS-es ware megy.
Mostanára átfordult a világ, ezekez a feladatokhoz semmi Xeon, RAM, satöbbi nem kell, átlag 1-2 giga RAMmal a létező legkisebb gép is ki fog szolgálni majdnem örökké és tovább. Ha kinövöd, akkor meg patchkedden teszel bele RAMot.
Bár ha el van döntve, akkor azt hiszem hiába beszélünk, csak az OS lesz drágább, meg feleslegesen zörög ott ez a gép is.
Elküldve: 2011. 05. 29. 12:54
Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 29. 13:58
Ami több RAMot használna, ahhoz viszont diszk is kell, azt meg gyanítom nem tudod egyszerűen bővíteni/szeparálni.
Szóval kellene egy nagyon kicsi szerver, ami a cuccaitokat viszi, meg egy ultrakicsi, amin a GPS-es ware megy.
Mostanára átfordult a világ, ezekez a feladatokhoz semmi Xeon, RAM, satöbbi nem kell, átlag 1-2 giga RAMmal a létező legkisebb gép is ki fog szolgálni majdnem örökké és tovább. Ha kinövöd, akkor meg patchkedden teszel bele RAMot.
Bár ha el van döntve, akkor azt hiszem hiába beszélünk, csak az OS lesz drágább, meg feleslegesen zörög ott ez a gép is.
A hardver eldöntött, azon sokat változtani nem tudok. ez van, ezen kell elpötyörögjön a cucc.
Az semmit sem jelent, ha még 1-2 gép zörög e mellett. 4 felügyeleti gép megy folyamasosan 24/7-ben (örző védő cég, felügyelettel), de vannak fegyverboltjaink, összesen 3, még 1-t szeretnénk nyitni a közeljövővben, esetleg egy webboltot, de azt csak jövőre, ha lessz rá igény.
Ahogy te is mondod, a ram az olcsó, miért ne vennénk, ha van rá keret. Tárolóeszköz, érdekes kérdés, van egy NAS-unk a cégnél (dlink, 2x2 TB), szvsz elég lessz egy ideig. Eggyazon napon jött az adóvisszatérités és a nagyker levele a kedvezményröl. Szerver már rég kellett, mert így kész kínlódás volt, hogy az egyik üzletben lévő gépet használtuk szervernek ... 1gb ram, 2,4 celeron ... hát voltak fennakadások az már tuti.
GPS tracker-t mint szolgáltatást szeretnénk beindítani itt helyileg mert egyre nagyobb kereslet van rá, nem csak a saját autóink követését akarjuk megoldani. Ha ezt a GPS-es cumót mint egy virtuális linux gépet futtatom mondjuk a 2011 essentials alatt? Csak az a baj, hogy ez a 2011 essentials még meg sem jelent végleges verzióban. Azért lenne ez számomra a legmegfelelőbb választás, mert nem kellenek külön CAL-ok hozzá, ha esetleg bővíteni kell. De ez az egész liszensz dolog is elég homályos nekem, ha tudtok olyan oldalt ahol ezt részletezik, akkor azt megköszönném!
Még jó a dologban, hogy nem sürgős, ráér, nyár végére, őszre kellene valami használhatót kitalálni.
Ata
Elküldve: 2011. 05. 29. 14:19
Idézet: attila007 - Dátum: 2011. 05. 29. 13:54
Webboltra meg bérelni kell Linuxos tárhelyet. Ha a GPS-es részét külsősnek is oda szeretnéd adni, akkor a szállító cégtől úgyis kell lehetőség a supportjukhoz, az meg ne kotorásszon a fileszerveren. Másrészt ki fogja üzemeltetni? Innentől nem egyszerű a dolog.
Ráadásul rendelkezésreállást is kell majd vállalnod, de vasban még mindig azt mondom, nekem mindenféle nyilvántartó és ticketing rendszerek futnak sokkal kisebb vasakon. Van ahol majdnem 100 munkaállomás lóg tized ekkora gépen, vagy csak a ticketing rendszert nyomkodják csúcsidőben 300an (pedig ott az adatbánya kér erőforrást gazdagon), mellé intranetes oldalak, meg ami kell. Mellette a fileszerver is ízlés kérdése.
Szóval így egyben nehéz lesz, és hiába erős a vas, ha távlati terveidet nézve 2 másik kisebb cuccal értelmesebben lehet kijönni.
Legkisebb normális Dell i3as szerver, ami unitos az 200ezer alatt van. Aztán normális, ésatöbbi. Inkább ebből lőné kettőt, occsó satával. Ha vinyót kinövöd, akkor lehet rá storagét lógatni, de rögötn cserélheted magadnak is.
Saját koncepciód viszont sehogy nem jön össze, de örülünk és irigykedünk a jó vasadra

Elküldve: 2011. 05. 29. 14:24
Idézet: MisterY - Dátum: 2011. 05. 28. 17:47
Vagymég hasonlóval sem

Most néztem, legkisebb HP amennyiért van, nem érdemes összerakott izével szórakozni:
http://hpshop.hu/?sku=470065-340#