Köszi a választ, acu!
Máris sokat segítettél, végre kaptam egy átfogó és értelmes választ a kérdéseimre...
Tulajdonképpen nem akarok magamnak egy erőművet összeállítani, csak az a fontos, hogy szépen és szaggatásmentesen menjenek bizonyos játékok. Nem feltétlenül a legeslegújabb játékokra gondolok, hanem inkább a "régiekre", mint pl. Counter-Strike: Source, stb.
A videokártyára most max. 30 ezer Ft körüli összeget szánok. A procit kb. 3 GHz-esre tervezem, bár már abban sem vagyok biztos, hogy procik közül melyik a jobb, az Intel, vagy az AMD...
Az ATI vagy GeForce dilemmával kapcsolatban: a csendes hűtés nem lenne rossz, de nem is életbevágó, inkább a teljesítmény az elsődleges szempont számomra.
PCI-E vagy AGP: az AGP-sek tényleg sokkal drágábbak, pl. AGP-s nVidia 7600GT (Leadtek): 40200 Ft, ezzel szemben a PCI-E-s nVidia 7600GT (Asus): 33840 Ft. Eddig azt gondoltam, hogy amiatt, hogy a PCI-E-s kártyák rosszabbak, de mint mondtad, acu, ennek épp ellenkezője igaz. Ha már a 7600GT-nél tartok, mennyire ajánljátok ezt a típust? Ennek az ára még beleférne a keretbe a PCI-E-s esetében, ha tényleg jó.
A lényeg, hogy milyen videokártyát éri meg megvenni MAX. 30-34 ezerért? (de lehet olcsóbb is

) A lényeg az, hogy a játékok szépen fussanak vele.
Köszönöm válaszaitokat előre is!