HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (141 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3 II.

#2541 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 14. 14:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 12:21

a sky boxok kerdeskore egy dolog - nemis olcso, kb eves szinten 50-60 ezer forintodba faj az angliai fantomelofizetesed fenntartasa. mindazon altal az m$-nek komoly bevetelei szarmaznak a live-bol igy aszondom nothing gona happen. kitiltanak? naes? reggelek egy masik accot oszt' jonapot :D

Azért ez nem ilyen egyszerű. A Sky-nak se rossz a Te pénzed, nem ezért nem lehet itthon előfizetni. Ha egy Sky-on játszott filmet a jogtulajdonos csak angliai sugárzásra engedélyezte ( a Sky csak arra vette meg, mert így olcsóbb), és ha kideríti / bebizonyítja hogy máshol is nézik, akkor simán perelhet, vagy nem ad el később  content-et, esetleg jóval drágábban. ( Ugyanez igaz a kódolt csatornákra is, ha a jogtulaj rájön hogy valahol kódolatlanul is tudják venni, hasonló a helyzet.)  Namost ha az MS reményei szerint az X360 set top box is lesz egyben, akkor az hogy ki, honnan reggelt, már nem olyan kérdés amit simán le lehet sz*ni. Mert az hogy esetleg le tudod szedni egy japán játék demóját az nem olyan nagy ügy. De ha mondjuk egy filmsorozat jogait megveszi az MS mondjuk az USA-ra (esetleg EU-ban még nem is adták "rendes" TV-n sem) és azt nálunk is názi valaki kamu USA regisztrációval, akkor az MS-t is megs*ggezheti érte a tulajdonos. 

Szerkesztette: delphijos 2007. 02. 14. 14:39 -kor

PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#2542 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 18:33

Akit érdekel úgyis nézi a sorozatokat, inkább törölnék el a földrajzi határokat mint mesterségesen próbálják fenntartani. De szvsz aki tv-ben nézi a sorozatokat magyar szinkornnal az totál más réteg mint az, aki live-on letöltené 720p-ben angolul.

#2543 Felhasználó inaktív   shadowman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 21:49

Szerintem az nemsokat erdekel hogy itthon ki milyen sorozatokat nez.A lehetoseg adott,es ez eppen eleg ahhoz,hogy rossz legyen valakinek.

#2544 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 23:21

Idézet: delphijos - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 14:36

Azért ez nem ilyen egyszerű. A Sky-nak se rossz a Te pénzed, nem ezért nem lehet itthon előfizetni. Ha egy Sky-on játszott filmet a jogtulajdonos csak angliai sugárzásra engedélyezte ( a Sky csak arra vette meg, mert így olcsóbb), és ha kideríti / bebizonyítja hogy máshol is nézik, akkor simán perelhet, vagy nem ad el később  content-et, esetleg jóval drágábban.

túldimenzionálod. a sky-t hidegen hagyja az a max néhány 100 ezer szürke előfizetés amit az erurópai, főleg német júzerek jelentenek. amúgymeg márcsak mértegazdaságossági okokból olcsóbb a filmet 100 millió potenciális nézőre megvenni mint 10-20 millióra. az ok ennél prózaibb: ha full eu coverage van, akkor kell flamand, német, spanyol, francia, magyar, román hottentotta szinkronhangot/feliratot gyártatni ami már árdrágító tényező, sőt idő is. a sky kb 1-3 hónapot lagzik az usák premierhez képest, a többi, így a magyr kertvk meg legalább 1 évet.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2545 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 23:25

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 14:36

Sok eszuk van, e korul meg lehet venni mar szamlaval, rendes garanciaval is...

Krinyo

:up:

ráadásul nehezen hihető. azt még elfogadja az ember, hogy manyi néni a piacon számla nélkül árulja a répát, de egy 100k körüli elektronikai termékre ez már necces. pláne ha betéved a boltba egy apeh elllenőr vevőnek álcázva... ha én boltosnak lennék nem kockáztatnék be egy fullos adórevíziót ráadásal a tettenérés miatt egy többmilliós azonnali bírságot...

#2546 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 14:04

Ezt is eljött, PS3 game az első helyen.

1. (PS3, Sega) Virtua Fighter 5 - 48,346
2. (WII, Nintendo) Wii Sports - 45,897
3. (WII, Nintendo) Wii Play - 36,090
4. (NDS, Nintendo) More Brain Age - 32,800
5. (NDS, Nintendo) New Super Mario Bros. - 29,026
6. (PS2, Capcom) Grand Theft Auto: San Andreas - 27,519
7. (NDS, Nintendo) Wario: Master of Disguise - 26,815
8. (NDS, Marvelous Interactive) Harvest Moon: The Island I Grew Up On - 26,804
9. (NDS, Marvelous Interactive) Luminous Arc - 25,676
10. (PS2, Sega) J-League Pro Soccer 5 - 24,468

#2547 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 14:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 22:25

:up:

ráadásul nehezen hihető. azt még elfogadja az ember, hogy manyi néni a piacon számla nélkül árulja a répát, de egy 100k körüli elektronikai termékre ez már necces. pláne ha betéved a boltba egy apeh elllenőr vevőnek álcázva... ha én boltosnak lennék nem kockáztatnék be egy fullos adórevíziót ráadásal a tettenérés miatt egy többmilliós azonnali bírságot...

3 boltot is tudnek emliteni ahol max akkor kapsz szamlat, ha konyorogsz erte.

#2548 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 14:58

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 14:11

3 boltot is tudnek emliteni ahol max akkor kapsz szamlat, ha konyorogsz erte.

Ott nem vasarolnek.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2549 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 15:22

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 13:58

Ott nem vasarolnek.

Mert tudatos fogyasztó vagy. Átlagmagyar boldogan hagyja ott a számlát ha háromezerrel olcsóbban hozhatja el a cuccost.

#2550 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 16:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 14:21

nemis olcso, kb eves szinten 50-60 ezer forintodba faj az angliai fantomelofizetesed fenntartasa.

És az nem olcsó? Én (és más is) ennél többet fizetek a szemcsés-sz*ros analóg UPC kábelért. :reklamacio:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2551 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 18:13

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 16:11

És az nem olcsó? Én (és más is) ennél többet fizetek a szemcsés-sz*ros analóg UPC kábelért. :reklamacio:

az elofizetes fenntartasa annyit jelent hogy szepen a kamucimre/kamunevre kijovo sky-os "fontos" kerdoiveket megvalaszolgatjak es visszakuldik a sky-nak. theat a sky ugy latja hogy egy rendes uk-beli elofizetes van. erre meg rarakodik ugy a havi 10ks elofizu dij, persze ezert mar HD-t kap az ember, nem pedig 3MBites SD-t :D

#2552 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 18:45

Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 15:22

Mert tudatos fogyasztó vagy. Átlagmagyar boldogan hagyja ott a számlát ha háromezerrel olcsóbban hozhatja el a cuccost.

Muhaha, tudatos fogyasztó, ez egy új fogalom, mit kell alatta érteni? Szerintem qrvára nem a fogyasztó dolga, hogy ellenőrizze van e számla, és főleg nem neki kell kérnie. Na meg egyáltalán miért kellene számlát adni a konzolról? Blokk+garlevél. MM-ben sem kapsz névre szóló számlát még akkor sem, ha többszázezres cuccot veszel. Ez csak számtech boltokban szokás, nem értem miért.

#2553 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 19:02

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 18:45

Muhaha, tudatos fogyasztó, ez egy új fogalom, mit kell alatta érteni? Szerintem qrvára nem a fogyasztó dolga, hogy ellenőrizze van e számla, és főleg nem neki kell kérnie. Na meg egyáltalán miért kellene számlát adni a konzolról? Blokk+garlevél. MM-ben sem kapsz névre szóló számlát még akkor sem, ha többszázezres cuccot veszel. Ez csak számtech boltokban szokás, nem értem miért.

:offtopic: a blokk es a szamla uaz. szamlabol ellenben ketfajta van:
a) normal kisker szamla
b) afas szamla.
es barmino meglepo minden boltban igy az MM-ben is kaphatsz AFAs szamlat, csak elore kerni kell. De nemis ez a lenyeg, hanem az hogy H.Andras aszonta 3 olyan konzolboltot is ismer ahol pult alol, ha ugy teccik blokk vagy AFAs szamla nelkul aruljak akonzolt.

#2554 Felhasználó inaktív   Dzsekk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 15. 21:48

Márc. 23-a PlayStation's Day lesz.. alig várom már, h kipróbálhassam.. :p
www.megkeresem.eu - Regisztráld be vállalkozásodat ingyen!

#2555 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 22:09

Idézet: Dzsekk - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 21:48

Hol?

#2556 Felhasználó inaktív   Dzsekk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 15. 22:22

Idézet: Finix - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 22:09

Hol?

Hát gondolom nagyobb áruházakba kiraknak párat. Persze gondolom idővel, mert gyorsan elviszik majd. Ha bár külföldön porosodik a polcokon, szóval nem tudni.. :)
www.megkeresem.eu - Regisztráld be vállalkozásodat ingyen!

#2557 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 23:59

Idézet: Dzsekk - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 21:48

félek, hogycsak naaagy britanniában. talán bécsbe is jut néhány ezer darab...

#2558 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 00:03

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 19:02

:offtopic: a blokk es a szamla uaz. szamlabol ellenben ketfajta van:
a) normal kisker szamla
b) afas szamla.
es barmino meglepo minden boltban igy az MM-ben is kaphatsz AFAs szamlat, csak elore kerni kell. De nemis ez a lenyeg, hanem az hogy H.Andras aszonta 3 olyan konzolboltot is ismer ahol pult alol, ha ugy teccik blokk vagy AFAs szamla nelkul aruljak akonzolt.

Persze, hogy kaphatsz áfás számlát ha kérsz, én sem mondtam hogy nem.  Ez nem tudom honnan jött. De alapból nem kapsz számlát. Ha kérsz áfás számlát akkor a kisker boltban is adnak. Én igazából nem figyeltem, én kaptam blokkot a ps2-ről anno, mégis vagy 10k-val kevesebbe fájt mint az mm és hasonlókban. Persze lehet, hogy apeh ellenőrnek néztek mert ketten voltunk :D

#2559 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 01:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 20:02

es barmino meglepo minden boltban igy az MM-ben is kaphatsz AFAs szamlat, csak elore kerni kell.

Nah, látszik, hogy nem vásárolsz MM-ben :) Nem kell előre kérni: fizetsz és a blokkoddal odaslattyogsz a vevőszolgálathoz, ott írják meg.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2560 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 07:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 17:45

Bocsánat, nem voltam elég pontos, a számla alatt természetesen minden olyan papírt értettem, amely egy esetleges későbbi garanciaprobléma esetén igazolni tudja a vásárlást. Amire pedig utaltam, az az általad is nyilvánvalóan ismert jelenség, hogy párezer forint megtakarítása érdekében sokan hajlandóak lemondani a blokkról/számláról/garilevélről. És bár én is el tudok képzelni egy olyan tökéletes világot, ahol a bolt mindenkinek kérdés nélkül kiállítja a vonatkozó papírt, ma Magyarországon a kis boltokban erre oda kell figyelni, ergo beletartozik a tudatos vásárlás kategóriájába. 

Téma megosztása:

• (141 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.