HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (141 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3 II.

#2621 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 25. 18:32

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 17:18

könnyen dumálsz, most fényképezted  ;)

Amúgy a lair sárkányai (lásd lenti kép) szerintem nem is tudnának repülni - valahogy túl tömzsik...
http://www.ultimagame.com/play_station_3/i..._f154256_x.html

#2622 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 18:44

Kép

Idézet

The 'new' 65nm chip will replace the current 90nm units that can be found in PS3s. It is smaller as compared to the 90nm version, thus it is cheaper to produce and emits less heat. Also, the SRAM on the 65nm Cell B.E is improved. Sony engineers managed to run the 65nm Cell B.E. chip at 6GHz with just 1.3V. Sony is expected to continue using Cell B.E. architecture into their next generation PlayStation 4 and there is a possibility that IBM's eDRAM technology will be employed.

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2623 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 19:01

Na, jól szét lettem szedve a B3D-n is ezzel az összehasonlítással.

Érthetetlen hogy ennyi embernek tetszik ez, kvázi felesleges a melóhelyen szopnunk meg erőfeszítéseket tennünk, ha ilyesmi is elég a közönség lenyűgözéséhez... már csak a megrendelőkkel kell megértetnünk ;)
Viszonyításképpen: ha én ilyesmit próbálnék eladni a művészeti vezetőnknek, szénné lennék cikizve, hosszabb távon meg repülnék mint a győzelmi zászló.

Bár sztem továbbra is inkább arról van szó, hogy a Lair ki lett hirdetve az überatyaúristen grafikai csodának, és ezért minden PS3 fan annak látja, ha a fene fenét eszik is...

Szerkesztette: Laa-Yosh 2007. 02. 25. 19:02 -kor

LY

#2624 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 21:39

Laa-Yosh: szerintem 10 emberbol 8 nem is tudja, hogy mit kellene elvarnia egy nextgen rendszertol, talan ezert nem latjak, mekkora gaz ez. Mert az. Ez egy ocsmanysag, konyorgom, hogy nez ki a kornyezet, a texturak, meg az egesz...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2625 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 22:31

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 14:12

Bocsánat a profán stílusért, de l*****t. Ez az egész úgy néz ki, mintha olyan ember lenne felelős a grafika stílusáért aki vagy az alapvető képzőművészeti elvekkel sincs tisztában, vagy szánt szándékkal sz**ik rájuk. Vagy nem volt elég ideje és csak összehajigálta.

LY, avass már be engem is, hogy miről is van szó itt tulajdonképpen. Azt látom, hogy van egy halom screenshot a fenti linken, majd később betettél egy képet, melyen az előbbiekhez hasonló grafikai megoldással készült táj látható. Mit kell nézni? Mi a szar szerinted?

#2626 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 22:33

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 19:01

Olvasgatva a hozzászólásokat, szerintem nem fogják fel miről írsz. Nem azt látják amit te. Csak az effekteket nézik és nem azt, hogy milyen tartalom van mögötte.

De úgy látszik ez a trend, nyomjunk rá egy valag hdr-t meg displacement mapet és mindenki hanyattvágja magát.

Egyébként az outcast voxel alapú tájai jutnak eszembe erről. Bár tartalmilag még az is több volt talán.

#2627 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 22:37

Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 22:31

LY, avass már be engem is, hogy miről is van szó itt tulajdonképpen. Azt látom, hogy van egy halom screenshot a fenti linken, majd később betettél egy képet, melyen az előbbiekhez hasonló grafikai megoldással készült táj látható. Mit kell nézni? Mi a szar szerinted?

Azt, hogy csinalnak valamit, ami tele van nextgen effektekkel, erre a sok geek azt mondja, hogy hu-ha, de valami olyan igenytelen iparosmunka a design, hogy az mar faj.

#2628 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 22:43

Idézet: Waldi - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 22:37

Azt, hogy csinalnak valamit, ami tele van nextgen effektekkel, erre a sok geek azt mondja, hogy hu-ha, de valami olyan igenytelen iparosmunka a design, hogy az mar faj.

csak azt nem értem, hogy ebben mi a nextgen, mikor már maga a textúrák is elnagyolt, okádék, sz*rok?! :think: :rolleyes:

Szerkesztette: Csokis 2007. 02. 25. 22:43 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2629 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 22:44

Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 22:31

Lehet most hülyeséget mondok, de nekem az jött le, hogy LY 1 óra alatt összehozta ugyanazt a grafikát, mint ami a screenshotokon van :Đ
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2630 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 22:47

Waldi kb. eltalálta; még annyit tennék hozzá, hogy nagyon gyanúsan kevés munka van a grafika mögött, valószínűleg kapkodva dobálták össze.

Ez pedig azt a feltételezést erősíti, hogy valamikor 2006 során kivágták a Lair 1.0-át és újrakezdték egy Lair 2.0 fejlesztését. Talán túl magasra céloztak és rádöbbentek hogy képtelenség megvalósítani - de a sok lóvé miatt valami játékot mégis ki kell hozni, ezért most lóhalálában próbálnak összerakni valamit, és ezért bizonytalan a megjelenési dátum is.

Persze látnunk kell a végső játékot, mielőtt feltételezések helyett következtetéseket vonnánk le.
LY

#2631 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 22:49

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 23:44

Lehet most hülyeséget mondok, de nekem az jött le, hogy LY 1 óra alatt összehozta ugyanazt a grafikát, mint ami a screenshotokon van :Đ

Azért messze nem ugyanaz, de nagyjából azt akartam illusztrálni hogy egy 2004 óta fejlesztett játéknak nem lenne szabad így kinéznie. Ráadásul ezekből az erőforrásokból (poligonszám, textúra részletesség, shader összetettség) ennél sokkal szebbet is ki lehetne hozni, ha elég időt szánnak rá.
LY

#2632 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 08:02

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 21:44

Lehet, hogy még mindig nem értem teljesen, de a Lair -ben az a táj mozog, míg LY renderelt egy állóképet valamilyen terragen szoftverrel. Ha pedig azon megy a vita, hogy ezek a képek szépek-e avagy sem, akkor megint nem értem a felháborodást: a jelek szerint sokaknak tetszik, sokaknak pedig nem. Van legalább öt ismerősöm, aki egy percig sem bírják az ICO vizuális stílusát, de attól még nekem az egyik kedvenc játékom...

#2633 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 26. 09:40

HaZeX, a vita lényege, hogy szakmailag ez a grafikai design szarnak számít LY szerint, igénytelen munka művészetileg. Nem arról van szó, hogy technikailag kevés lenne.

#2634 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 12:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 22:33

Olvasgatva a hozzászólásokat, szerintem nem fogják fel miről írsz. Nem azt látják amit te. Csak az effekteket nézik és nem azt, hogy milyen tartalom van mögötte.

De úgy látszik ez a trend, nyomjunk rá egy valag hdr-t meg displacement mapet és mindenki hanyattvágja magát.

Egyébként az outcast voxel alapú tájai jutnak eszembe erről. Bár tartalmilag még az is több volt talán.

Azért jó, hogy egy alpha-beta buildről vitatkoztok.. :D
Majd ha már kijött és vigigtoltátok, akkor tessék fikázni, ill. véleményt alkotni. :respect:

Szerk.:

Idézet

Persze látnunk kell a végső játékot, mielőtt feltételezések helyett következtetéseket vonnánk le.

Nem szóltam, helyes. :respect:  :Đ

Szerkesztette: Finix 2007. 02. 26. 12:28 -kor

#2635 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 13:47

Ugytunik a GS (vagy a GS-hez hasonlo cucc) marad a PS3-ban es csak az EE+RDRAM parost tuntetik el.

#2636 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 15:37

Idézet: max-pain - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 12:26

Ez valam vicc? Ennel meg a WII sportjatekai is jobban neznek ki :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2637 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 15:39

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 16:18

wow. ez igen!

#2638 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 15:59

Ne izéjj már te is SFIJ, direkt randára csináltam...
LY

#2639 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 16:03

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 19:01

Érthetetlen hogy ennyi embernek tetszik ez, kvázi felesleges a melóhelyen szopnunk meg erőfeszítéseket tennünk, ha ilyesmi is elég a közönség lenyűgözéséhez... már csak a megrendelőkkel kell megértetnünk ;)
Viszonyításképpen: ha én ilyesmit próbálnék eladni a művészeti vezetőnknek, szénné lennék cikizve, hosszabb távon meg repülnék mint a győzelmi zászló.

LY a giccs mindig is vonzotta az embereket. legyen szo agyonciradazott porcelanrol, kertitorperol vagy eppen CG-rol :D

#2640 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 16:08

Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 8:02

Lehet, hogy még mindig nem értem teljesen, de a Lair -ben az a táj mozog, míg LY renderelt egy állóképet valamilyen terragen szoftverrel.

oo ize nemtom megnezted-e a 2 repulo sarkanyos kepet, ami olyan mint egy kollazs. Ennel meg a meglehetosen kozepszeru magyar photoshop-artistak is szebbet csinalnak. emellett az osszes kepen *baj van* a vilagitassal. Tusom hogy ez nem szur szemet olyanoknak akik nem fotoznak/videoznak...

Téma megosztása:

• (141 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »