HWSW Informatikai Kerekasztal: Kinek milyen a Desktopja? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (118 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kinek milyen a Desktopja? III.

#181 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 10. 16:35

idézet:
Ezt írta galileo:
[/quote]

Hello! azt a felső sort a képernyőn milyen progival csinálod? Megköszönném, ha megmondanád és belinkelnéd. Persze csak ha megy win2000-en is.
Előre is köszi! :eek: :eek:

[ 2004. február 10.: bull1 szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2004. február 10.: bull1 szerkesztette a hozzászólást ]

#182 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 16:53

Helló bull1!

Ez egy kőkorszaki WinBar nevű program. 1.2.92 beta (2002 06 13) Hogy honnan azt ne kérdezd, szerintem keress rá.
290 kilo az egész, ha kell elküldöm. Freeware.

#183 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 20:06

Találtam :)
(annyi képet szúrtam már be majdnem ugyanarról ezért most csak [url="http://"http://lacam.uw.hu/ido.jpg"]ide[/url] linkelem.) Akit érdekel megnézheti.
Az alsó animált... (ha minden jól megy, akkor a gif nevét nem változtatják, csak frissítik. Akkor az asztalomon, mindig a friss európai helyzet látszik)

ui.: most valahogy belejöttem az időjárásba, majd elmúlik :)
Bocsi... :)

[ 2004. február 10.: lacam szerkesztette a hozzászólást ]
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#184 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 22:53

idézet:
Ezt írta lacam:
Találtam :)
(annyi képet szúrtam már be majdnem ugyanarról ezért most csak [url="http://"http://lacam.uw.hu/ido.jpg"]ide[/url] linkelem.) Akit érdekel megnézheti.
Az alsó animált... (ha minden jól megy, akkor a gif nevét nem változtatják, csak frissítik. Akkor az asztalomon, mindig a friss európai helyzet látszik)

ui.: most valahogy belejöttem az időjárásba, majd elmúlik :)
Bocsi... :)

[ 2004. február 10.: lacam szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

és mi a linkje ennek a képnek?
hogy állítod be az aktív desktopnak?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#185 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 07:17

idézet:
Ezt írta mikike:

és mi a linkje ennek a képnek?
hogy állítod be az aktív desktopnak?
[/quote]

Csáó.
Nem változtatják a nevet, csak frissítik :)
Szóval a linkek:
A [url="http://"http://image.weather.com/images/maps/en_UK/web_intl_europe_currt_600.jpg"]felső[/url]
Az [url="http://"http://www.meto.gov.uk/datafiles/6hrlyani.gif"]alsó[/url] (mozgó) kép.
Az alsót ritkán (6 óránként) frissítik, de azért nem rossz így sem. (még mindig keresek ennél jobb [sűrűbben frissített] satelites képet, majdcsak találok...)
A hogyan:
XP-n: jobb gomb az asztalon, tulajdonságok, asztal, asztali elemek testreszabása gomb, web fül, új gomb, oda beírod az elérési utat (linkeket). Miután "le OK-ztad" bejön egy másik ablak, ami ok-ra vár, utána szinkonizál. Alkalmaz stb... és kinn is van az asztalon.
Pozicionálod, majd ismét a web fül-ig, ott az asztali elemek zárolása, ezzel teljesen beleolvad az asztalodba.
Az ütemezett szinkronizálást nem próbáltam, de vannak opciók dögivel. Úgy érheted el őket, hogy a listán szereplő elemre katt, majd a szinkronizálás gomb. Bejön egy ablak, ott gyorsan nyomd meg a beállítás gombot (jobb lent) [azért gyorsan mert pár mp után eltűnik az ablak]
Ott értelemszerűen a fülenként állíthatod (ha akarod) hogy Be/ki jelentkezéskor, Üresjáratban, vagy Ütemezve frissítse az elemeket.
Remélem nem mondtam sok hülyeséget, de nekem így működik...
Kicsit hosszú lett, bocs.

szerk.:
ui.: a felső nem érhető el innden (nemtom miért, de az asztalon megy. Ha nem, akkor megondom a webelérését az oldalnak, ahonnan a kép jön, és majd onnan kell kimásolni a kép elérési útját)

[ 2004. február 11.: lacam szerkesztette a hozzászólást ]
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-

#186 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 08:22

idézet:
Ezt írta galileo:
Helló bull1!

Ez egy kőkorszaki WinBar nevű program. 1.2.92 beta (2002 06 13) Hogy honnan azt ne kérdezd, szerintem keress rá.
290 kilo az egész, ha kell elküldöm. Freeware.
[/quote]

Szia galileo! Keresem a progit, de ha a biztonság kedvéért elküldenéd, megköszönném szépen.

--------------------------------
Csak szépen nyugodtan, mint a galambok, hiszen azok is állatok! :D :D

[ 2004. február 11.: bull1 szerkesztette a hozzászólást ]

#187 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 08:42

kösz lacc
tényleg mozog

meg van egy EarthView nevű program is, ami hasonló, régebben használtam, az is hasonló
(régi asztalos topikban látsz képet)
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#188 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 10:57

idézet:
Ezt írta mikike:
kösz lacc
tényleg mozog

meg van egy EarthView nevű program is, ami hasonló, régebben használtam, az is hasonló
(régi asztalos topikban látsz képet)
[/quote]

Köszi a tippet, műxik az Earthview :)
Egész pofás...

#189 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 14:30

Tényleg jó. Valós képet mutat felhőügyileg? Mert most Itt full felhő van, mégis ritka a felhőzet a képen.

#190 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 14:35

idézet:
Ezt írta bull1:
Tényleg jó. Valós képet mutat felhőügyileg? Mert most Itt full felhő van, mégis ritka a felhőzet a képen.[/quote]

Nálam felhőügyileg perfekt...
(be kell állítani, hogy ne randomon nyomja a felhőt, hanem netről update-elje...)

#191 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:12

idézet:
Ezt írta lacam:

Nálam felhőügyileg perfekt...
(be kell állítani, hogy ne randomon nyomja a felhőt, hanem netről update-elje...)
[/quote]

ascreen area-nál nincs bejelölve egy négyzet sem, udate meg 4 perc. Csak az a baj, hogy 30 napos. Van megoldás? :D :D
------------
Csak szépen nyugodtan, mint a galambok, hiszen azok is állatok! :D :D

[ 2004. február 11.: bull1 szerkesztette a hozzászólást ]

#192 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:34

Megoldás van rá...
(de azthiszem ezt inkább nem folytatom, mert szeretnék még maradni a fórumon ) :D :D :D
(bocs hogy nem részletezem. D..+oldás)

Szerk: ha valahol látod, vigyázz, mert a 2.0-tól tud netről felhőt szinkronizálni... (az update notes-ja szerint)

#193 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 18:35

[ 2004. február 12.: lacam szerkesztette a hozzászólást ]

#194 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 08:15

idézet:
Ezt írta lacam:
Megoldás van rá... :D :D :D
(bocs hogy nem részletezem. D..+oldás)

[/quote]

Mailben megkaphatom?
Ja az enyém, Earth-nélkül.
[url="http://"http://195.199.176.225/~bull/mayhat.jpg"]itt[/url]

[ 2004. február 12.: bull1 szerkesztette a hozzászólást ]

#195 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 13. 21:31

Sziasztok!

Én is feltettem a samurize cuccost, bekonfigoltam a tv műsort, 1-2 adatot a gépről valamint a DesktopWeatherXML-t. Elvileg kafa is lenne egy kivétellel: elég összevissza frissiti a tv műsorokat. Az internetbeállítást, amit a script kért megcsináltam (addi nem is frissitett egyáltalán), most viszont 4-6 cimke mindig van, ami "lefagy" azaz restart configig nem frissül, de a többi igen. Sőt, néha az időjárás modul is lassabban frissül, elvileg 30perc van berakva, de van hogy 1 órát sem változik a cucc, ezt a LastUpdate cimkénél jól látni...másnál nincs frissitési gond?

#196 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 09:51

idézet:
Ezt írta Wolffking:
Sziasztok!

Én is feltettem a samurize cuccost, bekonfigoltam a tv műsort, 1-2 adatot a gépről valamint a DesktopWeatherXML-t. Elvileg kafa is lenne egy kivétellel: elég összevissza frissiti a tv műsorokat. Az internetbeállítást, amit a script kért megcsináltam (addi nem is frissitett egyáltalán), most viszont 4-6 cimke mindig van, ami "lefagy" azaz restart configig nem frissül, de a többi igen. Sőt, néha az időjárás modul is lassabban frissül, elvileg 30perc van berakva, de van hogy 1 órát sem változik a cucc, ezt a LastUpdate cimkénél jól látni...másnál nincs frissitési gond?
[/quote]

CSáó.
Nekem is van néha ilyen problémám, de nem gyakori. Amit csinálhatsz (nekem legalábbis ez használt) az, hogy a műsor 2 percenként olvassa ujra. ("run every X min" -nél azthiszem 5 perc az alapértelmezett)
Mondom, ez csak 1 tipp...
A weather... Passz. Nálam is bizonytalan (1szer jó, 1szer nem)
Remélem azért a tv-s dolog beválik...
üdv.

#197 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 14. 14:40

Köszi, megpróbálom, egyébként az időjárásnál előfordulhat (ez csak okoskodás) hogy mivel ez egy központi szerver, nem mindíg kap aktuális friss adatot magyarországról. Csak mondjuk 2 óránként. Vagy ha még lustábbak, akkor ritkábban.
De tegnap hatalmas poén volt, csetelés közben egyszer csak látom, hogy havazást ír a progi, mondom mi a szösz, kinézek, és tényleg havazott...legalábbi itt pesten :) :) :)

Ja, a tv-vel kapcsolatban, van egy olyan sejtésem, hogy az bolondíthatja meg a scriptet, hogy ha megnézitek, a port.hu oldalán nem mindíg link a műsor neve, és gondolom olyankor a [a href=...] tag elmarad, ekkor pedig a script nem találja normálisan az adatot és lefagyhat az adott cimke...de ez csak egy 5let
:)

#198 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 02. 14. 20:59

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#199 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 21:04

idézet:
Ezt írta lacam:

Csáó.
Nem változtatják a nevet, csak frissítik :)
[/quote]

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#200 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 14. 21:08

Kép
¤

Téma megosztása:

• (118 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.