HWSW Informatikai Kerekasztal: Intim Sarok! II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intim Sarok! II. Kényes kérdések és komoly válaszok helye Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:36

Idézet: MarKinG - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:31

A védekezés a legfontosabb. Csak sokan felelőtlenek, az ilyeneket kéne elköttetni  :(

Az elköttetés nem véd a nemi betegségek ellen.  Bár gondolom, Te csak arra gondoltál, hogy ne szaporodjanak.  :rolleyes:

#162 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:41

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:36

Az elköttetés nem véd a nemi betegségek ellen.  Bár gondolom, Te csak arra gondoltál, hogy ne szaporodjanak.  :rolleyes:

Hát elsősorban arra.... Akinek meg nincs annyi esze, az pedig megérdemli.  :rolleyes:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#163 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:52

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 12:24

A "szingliduma" az saját tapasztalat, vagy csak megint felolvasóestet tartasz a Hímsovi vagyok c. könyvedből?
Egyébként vicces, hogy ezt pont te kérded, aki nemi bajra felírt antibiotikumot szed :nevet:

Aztán. Jó lenne, ha definiálnád, mit értesz szingli meg szingliduma alatt. :think:

A kérdésedre válaszolva: Munkaköri "ártalom" tudod, hogy tisztában vagyok azzal, milyen szexuális szokások vannak Magyarországon és hogy milyen nemi betegségek fordulnak elő, milyen gyakorisággal. Szoktam szaklapokat olvasni. Én ezt tájékozottságnak nevezem, de te hívd csak, ahogy jól esik.

Duomoxot szedek ami egy "szélesspektrumú antiobitoikum". Nem nemibajra kaptam, hanem a több mint egy hete tartó betegségemre ami magas lázzal jár. Ennyit a ferdítéseidről.
Nem tudom mivel vagy tisztában mega munkahelyedről se tudok semmit, de az általánosításokat nagyon utálom. Főleg amik úgy kezdődnek, hogy " a pasik" .
Mellesleg nemibetegséget nem csak szexuális úton kaphatsz.

Szerk: "A Duomoxot a légszőszervek (fül, orr, torok), a vizeletkiválasztó szervek, húgyútak, a gyomor-bélrendszer és a bőr bizonyos fertőzéseire, valamint bizonyos nemi betegségekre, amelyeket a Duomox-ra érzékeny baktériumok okoztak. "

Szerkesztette: Harlequin 2007. 01. 06. 13:56 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#164 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 15:25

Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:11

...

felfogásod abszolut korrekt... :up:

#165 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 15:26

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:36

Az elköttetés nem véd a nemi betegségek ellen. 

...mint ahogy a tabletta sem...sajnos  :(

Szerkesztette: WhiteHunter 2007. 01. 06. 15:28 -kor

#166 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 15:27

Idézet: Harlequin - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:52

Mellesleg nemibetegséget nem csak szexuális úton kaphatsz.

hallgatlak... ;)

#167 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 15:33

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 11:33

Mit is várunk egy olyan országban, ahol elterjedt nézet, hogy a védekezés a nők dolga? Meg ahol védekezés alatt max. a teherbe esés elkerülését értik, és a nemi betegségekkel nem számolnak? Mert az ellen aztán a megszakított közösülés és az antibébitabletta nagyon megvédenek ám... Tényleg, sztem is tök felesleges a gumi használata... :smoker:

...a gumi használata igen hasznos dolog.
Én ebből élek.
:D
Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#168 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 15:38

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 15:27

hallgatlak... ;)

...gondolom ama bizonyos sunyi lapos tetvekre gondol, ami valahol a nemibetegség kategóriába tartozik....
De pl ha az AIDS-et nézed, az sem kizárólag nemi úton terjed, bár ez ugye meg már nem nagyon a nemibetegségek közé tartozik, inkább csak ezen úton is beszerezhető....
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#169 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 15:41

Idézet: Harlequin - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:52

Nem tudom mivel vagy tisztában mega munkahelyedről se tudok semmit, de az általánosításokat nagyon utálom. Főleg amik úgy kezdődnek, hogy " a pasik" .

Hát, már többször leírtam, meg ott az "megjegyzés"-ben is, amiből ki lehet találni, de akkor most csak a te kedvedért isoráz, szájbarágósan: biológus vagyok, ezen belül molekuláris biológus, ezen belül meg mikrobiológus, továbbá járványtani intézetben dolgozom.

Egyetlen mondatom sem kezdődött "a pasik" szófordulattal (azt írtam, hogy "mit várunk egy olyan országban, ahol az az általános hozzáállás, hogy a nők feladata a védekezés - de feltételezem tudsz olvasni és értelmezni is azt amit olvasol), csak rögtön nekem támadtál. Úgyhogy a "ferdítés"-es kijelentésed nem ártana újragondnod.

Szerkesztette: OnLány 2007. 01. 06. 15:44 -kor

Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#170 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 15:45

Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 13:11

Jelen! :cool:

Neked egy nagy :up:, de sztem mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy igen kevés az ilyen hozzáállás sajnos :(
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#171 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 16:05

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 15:27

hallgatlak... ;)

uszoda...

Szerkesztette: Harlequin 2007. 01. 06. 16:10 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#172 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 16:07

Nem a rudasba kell menni only men napon :nevet:

Amúgy sajnos való igaz h az uszodák nem túl sterilek...azóta nem tettem be itthon fedett uszodába a lábam, mióta még gimis úszások alkalmával a nézőtéren a padok alatt mászkáltak a csótányok a bvsc-ben.... :omg:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#173 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 16:29

Idézet: MarKinG - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 16:07

Nem a rudasba kell menni only men napon :nevet:

Amúgy sajnos való igaz h az uszodák nem túl sterilek...azóta nem tettem be itthon fedett uszodába a lábam, mióta még gimis úszások alkalmával a nézőtéren a padok alatt mászkáltak a csótányok a bvsc-ben.... :omg:

Az nem baj ha mászkálnak, hiszen akkor biztos lehetsz benne, hogy még van levegő a földön.
Ha a hátukon feküdnének, mozdulatlanúl, az lenne a baj!
;)
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#174 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 17:33

Idézet: Harlequin - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 16:05

uszoda...

azt hittem a WC-ülőkét mondod  ;)

az uszodában nem lehet a klasszikus nemibetegségeket megszerezni, hanem olyan fertőzéseket, amik nőknél a nemi szervekben súlyos folyást,  gyulladásokat okoznak...a gyulladások pedig sok más szövődményt, pl. a petevezeték összenövéseket, amik meddőséghez vezetnek...stb.

Ezeket úgy hívják, hogy : szexuálisan átadható fertőzések (STD- Sexual Transmitted Diseas)
ilyenek az  uszodai fertőzések  pl. a  trichomonas vaginalis stb. (zöldes, viszkető folyás a jellemzője) ill. egyéb  számos gombás fertőzés, ami a női ill. férfi nemiszerveket támadják, csak az utóbbinál ez nem látványos, csak urológiai vizsgálat  derít rá fényt.
A nőknél ez mindig látványos formában nyilvánul meg, folyás, húgyutak fertőződése, sűrű vizelési inger, gyulladt, fájó vagina,  ill. a közösülés is sok esetben fájdalmas ilyenkor.
Mindépp orvosi kezelést igényel. A súlyosságtól függően írnak fel hüvelytablettát, antibiotikumot, de előtte kenet alapján diagnosztizálják a kórokozót.  Ilyen esetben a szexuális partnert is kell kezelni visszafertőződés miatt, ill ilyen esetben a közösülés kerülendő, vagy gumióvszer használata a gyógyulásig.  De ezek nem nemi betegségek, de egymásnak  átadható betegségek, ezért mindkét felet kezelni kell !!!
Férfiaknál hosszútávon prosztata betegségeket okoz a kezeletlen fertőzés...nehéz felismerni, mert nincs tünete, de ha a női partner megkapja, mindenképp kell a férfit is kezelni!!!

hajlam esetén,  ilyen hölgyeknek a strandolás nem ajánlott, inkább  a természetes vizeket keressék fel nyáron...

* chlamydia - nem nemi betegség, viszont nemi úton terjedő fertőzés, kezeletlenül meddősdéghez vezet

* AIDS - ez sem nemi betegség, de ez is nemi úton terjed... kimenetelét tudjuk  :(

Nemi betegségek...
*Lues(szifilis)....ma már nincs (régen ez volt a vérbaj és halálos kimenetelű volt...)
* kankó/ tripper ,  gonorrhea, 

Szerkesztette: WhiteHunter 2007. 01. 06. 17:46 -kor

#175 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 17:55

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 17:33

az uszodában nem lehet a klasszikus nemibetegségeket megszerezni, hanem olyan fertőzéseket,....

Leülhetsz, ötös.  :D
Egyébként biztosan hajlam kérdése is, nekem hál istennek még sosem volt ilyen bajom strand után. Anyukám meg elment a Széchényibe, aztán hetekig kezelték....ezért nem is jár már :(
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#176 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 19:01

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 17:33

*Lues(szifilis)....ma már nincs (régen ez volt a vérbaj és halálos kimenetelű volt...)

Tudtommal szifilisz még mindig van, meglepően sok, ahhoz képest, hogy milyen egyszerű gyógyítani (penicillinnel).

#177 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 19:10

Idézet: anyaanya - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 17:55

Egyébként biztosan hajlam kérdése is...

Hajlam? :think: Sztem nagyon sok tényezőtől függ. Hogy egy szervezetbe bekerülő kórokozó okoz-e betegséget, az mindig a gazdaszervezet és a patogén aktuális viszonyától függ. Pl. hogy a gazdának milyen az immunológiai állapota, a patogén mennyire virulens és még sok más. Nőknél nagyon fontos a hüvelyi flóra is az ilyen kórokozók "nyakoncsípésében".

Szerkesztette: OnLány 2007. 01. 06. 19:42 -kor

#178 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 20:37

Találtam még a témához kapcsolódó cikket...klikk

#179 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 20:40

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 19:10

Hajlam? :think: Sztem nagyon sok tényezőtől függ. Hogy egy szervezetbe bekerülő kórokozó okoz-e betegséget, az mindig a gazdaszervezet és a patogén aktuális viszonyától függ. Pl. hogy a gazdának milyen az immunológiai állapota, a patogén mennyire virulens és még sok más. Nőknél nagyon fontos a hüvelyi flóra is az ilyen kórokozók "nyakoncsípésében".

ez mind igaz...  :up: mint ahogy az is, hogy sok tényezőből áll, ill. alakul ki "hajlam" 

#180 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 20:52

Idézet: OnLány - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 19:01

Tudtommal szifilisz még mindig van, meglepően sok, ahhoz képest, hogy milyen egyszerű gyógyítani (penicillinnel).

régen népbetegség volt és gyógyíthatatlan...mára sikerült visszaszorítani, ezért csak a kis  százalékban előforduló nemi betegség kategóriába tarozik... szerencsére jól gyógyítható antibiotikum tablettákkal  vagy  injekció kúrával...

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.