HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész

#101 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 10. 13:50

Idézet: -vadaszg- - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 14:45

Lehetséges kevereni a DDR & DDRII-t?

Nem.

#102 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 19:06

Üdv!

Mi a különbség az ML, MT és TL procik között? (Ha jól tudom, az első kettő singel, míg az utolsó dual magos. És még...?)
És melyik éri meg jobban, Egy MT-37(1MB cache) vs. TL-50(2x256kb cache)...
...pontosabban Fijutsu-Siemens TL-50, 1 GB DDR2ram, nV 7400 128MB ... vs. Asus MT-37, 1 GB DDR1ram, nV 7300 64MB...

THX!
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#103 Felhasználó inaktív   Zolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 11. 18:22

Sziasztok!

Szeretnék egy belépő notebook-ot venni. Nem kellene játékra, csak alapvető felhasználásra: net, msn, zene, filmek. Egyetlen "nagyobb" kívánságom, hogy legyen rajta s-video kimenet - szeretném TV-hez csatlakoztatni. 512MB-os konfigra gondoltam. Sulinetben venném.

Egyelőre nem döntöttem el, melyik típust vegyem. A keret: 160ezer forint.

Sokáig a Toshiba L30-134-el szimpatizáltam (ezt mostanában 140-ért lehet kapni - azt nem tudom ténylegesen lehet-e vagy már elfogyott). Ezen viszont sajnos nincs s-video kimenet, úgyhogy kompromisszum lenne.

A másik kiszemelt: Acer TravelMate 2492. Ezen van svideo, bár a grafikus kártyája gyengébbnek tűnik. Vagy nem?

A fent említettek közül melyiknek milyen előnye/hátránya van a másikhoz képest? Vajon melyik típus szervizigényesebb?

Ha valakinek van favoritja a kategóriában, azt is megoszthatná velem.

Kösz,
Zolt

#104 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 18:38

Nekem (illetve a hugomnak én csak segédkeztem) a Toshiba van, erről már privátban értekeztünk. Telefonhívásra megmondják van-e még belőle. Összehasonlítanám a kettőt:

A VGA-kimenetet át lehet alakítani S-Videora - bár nem tudom mire kell, csak ennek a hiánya miatt nem vennék másfajtát.

Az Acer-el kapcsolatban: előny-hátrány:

-linuxos (már ha ez hátrány, általában az szokott lenni csak azért írom, no offense, ezekből általában fekete XP-s noti szokott lenni)
-szerintem gyengébb a grafikai része valamivel
+egy kicsit erősebb a proci
+dupla akkora az akksija
+kártyaolvasó

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 11. 18:40 -kor

#105 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 18:40

Idézet: Zolt - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 19:22

Sziasztok!

Szeretnék egy belépő notebook-ot venni. Nem kellene játékra, csak alapvető felhasználásra: net, msn, zene, filmek. Egyetlen "nagyobb" kívánságom, hogy legyen rajta s-video kimenet - szeretném TV-hez csatlakoztatni. 512MB-os konfigra gondoltam. Sulinetben venném.

Egyelőre nem döntöttem el, melyik típust vegyem. A keret: 160ezer forint.

Sokáig a Toshiba L30-134-el szimpatizáltam (ezt mostanában 140-ért lehet kapni - azt nem tudom ténylegesen lehet-e vagy már elfogyott). Ezen viszont sajnos nincs s-video kimenet, úgyhogy kompromisszum lenne.

A másik kiszemelt: Acer TravelMate 2492. Ezen van svideo, bár a grafikus kártyája gyengébbnek tűnik. Vagy nem?

A fent említettek közül melyiknek milyen előnye/hátránya van a másikhoz képest? Vajon melyik típus szervizigényesebb?

Ha valakinek van favoritja a kategóriában, azt is megoszthatná velem.

Kösz,
Zolt

A Toshiba mindenképp jobb választás mind anyagminőségre, mind megbízhatóságra, mint az Acer.

Esetleg szemezgess az aláírásomban levő linken. :)

Szerkesztette: PLacc 2006. 12. 11. 18:41 -kor

--Powered by IBM

#106 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 18:43

Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 13:59

Van valakinek ötlete, hogyan lehet beállítani a Mobility Radeon X1600-nál, hogy ne használja ki a +128 mb memóriát a RAM-ból? Nekem egyelőre elég lenne, ha csak 128 mb saját memóriát használna, viszont jelenleg úgy vettem észre, hogy folyton 256 mb memória van neki.

Honnan gondolod, hogy folyton 256-ot használ?  :confused:
Egyébként a notik 90%-ában nem lehet állítani (a 10%-ban BIOS-ban állítható), magától veszi el, ha szükséges, ezért is fura, hogy folyton elvesz +128-at...
--Powered by IBM

#107 Felhasználó inaktív   Zolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 18:50

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 17:38

Nekem (illetve a hugomnak én csak segédkeztem) a Toshiba van, erről már privátban értekeztünk. Telefonhívásra megmondják van-e még belőle. Összehasonlítanám a kettőt:

A VGA-kimenetet át lehet alakítani S-Videora - bár nem tudom mire kell, csak ennek a hiánya miatt nem vennék másfajtát.

Az Acer-el kapcsolatban: előny-hátrány:

-linuxos (már ha ez hátrány, általában az szokott lenni csak azért írom, no offense, ezekből általában fekete XP-s noti szokott lenni)
-szerintem gyengébb a grafikai része valamivel
+egy kicsit erősebb a proci
+dupla akkora az akksija
+kártyaolvasó

Ja hogy át lehet a VGA-t svideo-ra alakítani? Ez egy fontos információ, köszönöm. Kb olyan eszközke, mint az svideo-scart vagy az svideo-rca? (Mennyibe kerül az átalakító? :))

A Toshiba elvileg 1.4 óráig bírja. Az Acer nemtom. hogy valójában mennyi, azt a tulajdonosok tudnák megmondani :)

Egyből újra szimpatikus lett a Toshiba! :)

Z

#108 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 18:56

Idézet: Zolt - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 18:50

Ja hogy át lehet a VGA-t svideo-ra alakítani? Ez egy fontos információ, köszönöm. Kb olyan eszközke, mint az svideo-scart vagy az svideo-rca? (Mennyibe kerül az átalakító? :))

A Toshiba elvileg 1.4 óráig bírja. Az Acer nemtom. hogy valójában mennyi, azt a tulajdonosok tudnák megmondani :)

Z

Azt nem tudom mennyibe kerül az átalakító, de a cégnél van ilyenünk. VGA-ról RCA, S, stb. Bár egy külön pici "doboza" is van, nem csak 1 kábel.

#109 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 19:06

Idézet: Zolt - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 19:50

Z

Az Acer 2492 akksija kímélő használat (böngészés, zenehallgatás, MSN, Skype) több mint 2.5 óráig bírja (bekapcsolt wlan mellett).
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#110 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 19:21

Idézet: Zolt - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 18:50

Z

Ezt keresed?  :)
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#111 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 19:57

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 19:21

Ezt keresed?  :)

Igen, nekünk is hasonló van ilyen átalakításra, csak annak valami Pocket a neve.

#112 Felhasználó inaktív   Zolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:25

Köszönöm.

Ahogy nézem a 16ezres árral kb ott lennék, mintha az Acer-t venném az s-video kimenetével.

Most aztán megint nem tudom helyik notebook-ot... :)

#113 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 22:13

Idézet: Zolt - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 18:22

Hol lehet annyiért L30-as Toshibát kapni sulinetben? Engem is érdekel ez a gép. ha nincs rajta s-video kimenet, az azt jelenti, hogy nem lehet tv-re, projektorra sem kötni?

#114 Felhasználó inaktív   Czmorek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 01:47

Hi!
Szerintetek milyen gép ez?
Toshiba A100 192
Ez a proci (T2500) 64bites?

#115 Felhasználó inaktív   Zolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 07:54

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 21:13

Hol lehet annyiért L30-as Toshibát kapni sulinetben? Engem is érdekel ez a gép. ha nincs rajta s-video kimenet, az azt jelenti, hogy nem lehet tv-re, projektorra sem kötni?

Hát, szerintem semilyen tv-kimenet sincs rajta. Viszont ajánlottak aátalakítókat, amik a toshiba-n lévő vga kimenetet RGB(TV) kimenettél alakítják, bár ott nekem túl sok a felhívás, hogy hogyan "safe"... :)

#116 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 10:52

Idézet: Twelve - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 23:13

Ha nincs rajta S-Video, akkor TV-re nem lehet, de projektorra biztos lehet VGA (D-SUB) kimeneten keresztül, így lehet monitorra is kitenni a képét.