Idézet: attttis - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 22:15
Sziasztok!
Már írtam ,hogy kb 2 hete vettem egy FUSI Amilo Pro V3505-ös notit.
Akkor kiszedtem az akksit, azóta is a fiókban van. Ha beteszem és lemerült, akkor ezt is meg kell formázni, mint a telefonokban az aksit? Kell 16- órát tölteni eleinte? Vagy ezt mennyit kell és hányszor?
Ha tegyük fel vonaton használom és lemerülne, szabad hagyni csontig lemerülni, hogy kikapcsoljon magától? Bekapcsolt állapotban szabad-e tölteni?
Köszi szépen mindenkinek aki válaszol.
Tudom, hogy fárasztó vagyok.
Köszi
Attila
Ez a kerdes mar sokszor elhangzott, de egyhangu valaszt ne varj ra, mindenki mast mond. Ket dolog van ami fix, Li-Ion akksit nem kell formazni (telefonban sem) de artani nem arthat (tultolteni nem tudod), teljesen lemeriteni viszont nem szabad. Ennek ellenere a mai napig sokan azt mondjak hogy az elejen toltsuk 16 orat, nem tudom ok e a hulyek, vagy en tanultam rosszul, esetleg meg a NiCd,NIMH akksik idejebol maradt berogzodes ez. En egyik telefonomat sem toltottem celzottan meg 16 orat, de pl nemreg vettunk baratnomnek egy uj telot, azt toltottuk kb 12 orat, ne en legyek a hulye, aki nem csinalja amit a tmobile mond.

Szerintem mind1.
Termeszetesen szabad bekapcsolt allapotban tolteni, altalaban a kezikonyben meg is adjak, hogy mennyi a toltesi ido kikapcsolt illetve bekapcsolt allapotban, szoval legalabb itt egyetert mindenki. Amugy miert szedted ki az akksit? Uresen semmikepp ne tarold, ha mindenaron ki akarod venni akkor 50-60% os toltottsegi szinten idealis tarolni, huvos, szaraz helyen. Javitson ki valaki ha tevednek:)