HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész

#21 Felhasználó inaktív   rabxly 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 29. 19:35

Üdv!

????????? Mostmár annyifélét olvastam itt, hogy abszolút össze vagyok kavarodva!
Kérdés tehát: Ha veszek egy FuSi Amilo Pi 1556-os notit (persze 3 év garanciával), akkor az szétesik-e csak azért, mert amilo? Egyáltalán, érdemes-e belefektetni, vagy keressek inkább valami hasonló teljesítményűt/árút egy másik gyártónál? Ha az utóbbi igen, szívesen vennék pár javaslatot.  :respect:

#22 Felhasználó inaktív   attttis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 22:15

Sziasztok!

Már írtam ,hogy kb 2 hete vettem egy FUSI Amilo Pro V3505-ös notit.
Akkor kiszedtem az akksit, azóta is a fiókban van. Ha beteszem és lemerült, akkor ezt is meg kell formázni, mint a telefonokban az aksit? Kell 16- órát tölteni eleinte? Vagy ezt mennyit kell és hányszor?
Ha tegyük fel vonaton használom és lemerülne, szabad hagyni csontig lemerülni, hogy kikapcsoljon magától? Bekapcsolt állapotban szabad-e tölteni?

Köszi szépen mindenkinek aki válaszol.
Tudom, hogy fárasztó vagyok.
Köszi
Attila

#23 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 29. 22:59

Idézet: attttis - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 22:15

Sziasztok!

Akkor kiszedtem az akksit, azóta is a fiókban van. Ha beteszem és lemerült, akkor ezt is meg kell formázni, mint a telefonokban az aksit? Kell 16- órát tölteni eleinte? Vagy ezt mennyit kell és hányszor?
Ha tegyük fel vonaton használom és lemerülne, szabad hagyni csontig lemerülni, hogy kikapcsoljon magától? Bekapcsolt állapotban szabad-e tölteni?

Köszi
Attila

Ez a kerdes mar sokszor elhangzott, de egyhangu valaszt ne varj ra, mindenki mast mond. Ket dolog van ami fix, Li-Ion akksit nem kell formazni (telefonban sem) de artani nem arthat (tultolteni nem tudod), teljesen lemeriteni viszont nem szabad. Ennek ellenere a mai napig sokan azt mondjak hogy az elejen toltsuk 16 orat, nem tudom ok e a hulyek, vagy en tanultam rosszul, esetleg meg a NiCd,NIMH akksik idejebol maradt berogzodes ez. En egyik telefonomat sem toltottem celzottan meg 16 orat, de pl nemreg vettunk baratnomnek egy uj telot, azt toltottuk kb 12 orat, ne en legyek a hulye, aki nem csinalja amit a tmobile mond. :) Szerintem mind1.
Termeszetesen szabad bekapcsolt allapotban tolteni, altalaban a kezikonyben meg is adjak, hogy mennyi a toltesi ido kikapcsolt illetve bekapcsolt allapotban, szoval legalabb itt egyetert mindenki. Amugy miert szedted ki az akksit? Uresen semmikepp ne tarold, ha mindenaron ki akarod venni akkor 50-60% os toltottsegi szinten idealis tarolni, huvos, szaraz helyen. Javitson ki valaki ha tevednek:)
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#24 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 23:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 13:17

aki használja is, annál bizony amortizálódnak.

Ha használva van, akkor bármi amortizálódik. Nekem most cseréltek alaplapot harmadszor a Dell Precision M60-ban röpke 3 hónapon belül.  Ja és procit is cseréltek most. Remélehőleg most 1 hónapnál tovább fog működni.

#25 Felhasználó inaktív   horitomy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 08:37

Idézet: KelleJ - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 15:45

Én kinéztem magamnak 1 ilyet:

http://home.delfin.h...ils.php?id=3237

Szerintetek megéri?

Főként netezni, meg esetleg filmet nézni fogok rajta, meg néha office-t használni,
Utaztatni max 1 hónapban 1x.

Várom a véleményeket.

Ez olcsóbb és mégis ugyanaz!
http://plaza.unas.hu...6743,mbd_192867

#26 Felhasználó inaktív   horitomy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 08:57

Idézet: attttis - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 22:15

Sziasztok!

Köszi
Attila

Ami biztos:
1. Nem fog ártani ha egyszer 16 órát fogod tölteni.
2. Ha nem használod akkor legyen feltöltve, úgy rakd el. (Én teljesen feltöltöm ilyenkor.)
3. Ha nem használod akkor is pár havonta merítsd le a géppel, majd ismét töltsd fel. (1-2 havonta nem árt!, sőt: kell!)
4. Nyugodtan várd meg, hogy kikapcsoljon a gép lemerüléskor. Messze van még az a teljes kisütéstől!

Ha összevissza töltögeted a li akkukat akkor az idő folyamás csökken a kapacítás, de ezt a veszteséget egy pár normális töltéssel visszanyerheted.

#27 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 30. 09:24

Idézet: horitomy - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 8:57

Ami biztos:

2. Ha nem használod akkor legyen feltöltve, úgy rakd el. (Én teljesen feltöltöm ilyenkor.)

Errrrr. 40-50 százalék körül érdemes tárolni minél alacsonyabb hőmérsékleten, szárazon. Ha valakinek nem fontos minden perc akkuidő, akkor kb. 80 %-ig érdemes tölteni, sokkal lassabban degradálódik. A teljes feltöltés-lemerítés veszi leginkább igénybe.

Idézet

ha összevissza töltögeted a li akkukat akkor az idő folyamás csökken a kapacítás, de ezt a veszteséget egy pár normális töltéssel visszanyerheted.

A Li-ion lényege az össze-vissza töltögethetőség memória-effektus nélkül.

Szerkesztette: special 2006. 11. 30. 09:24 -kor

#28 Felhasználó inaktív   attttis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 12:17

Sziasztok!

Köszi szépen a hozzá szólásokat. Megint okosabb lettem.
Köszi!
Attila

#29 Felhasználó inaktív   Thocy a ZAGY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 30. 12:28

Üdv! Úgy fest, hogy sikerült lezsírozni magamnak egy HP nx7400-as gépet M430-as (1,73ghz) Celeronnal, 1GB memóriával. A processzor mibenlétével tisztában vagyok, a teljesítménye nekem elég lesz jó ideig (ha esetleg 1-2 év múlva kiderül, hogy mégsem, az alaplap támogatja a bővítést akár Core 2 Duora is, de amire használva lesz, arra elég a Celeron), azonban a megrendelt 2x512GB RAM helyett jelenleg csak 1GB-tal tudja adni az egyébként direkt notebook árusításra szakosodott győri cég.

Az rendben van, hogy így egyrészt 2.000.-HUF-tal olcsóbb (ez számomra másodlagos ekkora nagyságrendben - egyébként a gyári modul korrekt beszámításával 185.000.-HUF a végösszeg 1GB-ra bővítve FreeDOS-sal), illetve az eladónak is igaza van, hogy későbbi bővíthetőség szempontjából ez még előnyös is lehet, azonban azt nem tudom, hogy egy Celeron processzor, illetve az integrált GMA950 VGA teljesítményét hogyan befolyásolja a dual helyett single, tehát fele akkora sebességű memóriabusz? Észreveszem én ezt a mindennapokban?

Nem szövegszerkesztésre vagy netezésre gondolok, mert akkor nyilván nem, de mondjuk valami erőforrásigényesebb alkalmazás esetében sem számottevő a teljesítményveszteség? Nem játékra lesz a gép, de néha haverokkal összeülünk egy kicsit StarCraftozni, Red Alertezni, vagy Quake 3, esetleg CS partira és jó lenne, ha nem akadozna. Ezeket a régi játékokat (a 3D-sekre gondolok) elvileg simán viszi az integrált video, láttam már egy hasonló asztali gépen (gondolom nincs lényeges különbség a két integrált vga között), de ott dualban működtek a RAM-ok, így dupla sávszélességből gazdálkodhatott a VGA.

2GB-ra nem mostanában akarok bővíteni, így valószínűleg egy évig is egy modullal működne a gép, ha ezt a megoldást választom.

Tud valaki érdemben nyilatkozni erre? Előre is köszönöm!

#30 Felhasználó inaktív   pgyuf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 12:33

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy HP nx6310 gépet. Két konfig jöhet szóba: Celeron M (1,7), Core 2 Duo 945 chipset(T5500). Olvastam tesztet pc-s core 2 duoról és ott kb 20-50%-al nagyobb teljesítményt (azonos órajelen) ért el a core2 a Pentium Dvel összehasonlítva. A kérdésem az lenne, hogy az integrált notiknál is mérhető ez a különbség? Tudom, hogy a core2 processzorai rengeteg mindenben különböznek egy celeron m-től (speedsep, fogyasztás, grafikai telj, 64 bit stb).
Jelentkezik a gyorsaság akár már az xp betöltődésével? Játékra abszolult nem használnáma gépet.

A 6310-et leginkább wlan, irodai alkalmazások, photoshp, winrar/zip, dvd nézés-re használnám.

Ha a jövőre gondolok érdemes-e ma ilyen alaplapi video vezérlős gépet core2-vel venni? Az árkülönbözet 40-50e.
A prohardver fórumán kiutáltak már a Celeron-os topiktársak, lehet, hogy csak irigyek, mert én még választhatok, vagy igazuk van és a celeron is majdnem olyan gyors, mint a core2 duo?

Tehát érdemes-e Core2-es gépet Celeron M-es helyett venni?

Van valakinek tapasztalata a Core 2-es notikkal?

köszi

#31 Felhasználó inaktív   engine19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 21:45

Idézet: pgyuf - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 12:33

Tehát érdemes-e Core2-es gépet Celeron M-es helyett venni?

Na, ahogy olvastam Te nem hasznalnad ki a Core2-t. Ahoz amire hasznalni akarod elég egy Cel-M is (kivéve ha sokat utazol mert a Core2Duo tovabb birja). Abbol a maradék 50k-bol meg vegyél az asszonynak egy ékszert  ;)
Amugy, filmnézésre, netezésre, wlanozásra, irodai munkára tökéletesen elég a celeron M, az integrált videokarikon meg játszani... hát  :rolleyes: Játékra aki vesz valamit az asztalit vegyen. 

#32 Felhasználó inaktív   pgyuf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 22:07

Idézet: engine19 - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 21:45

Na, ahogy olvastam Te nem hasznalnad ki a Core2-t. Ahoz amire hasznalni akarod elég egy Cel-M is (kivéve ha sokat utazol mert a Core2Duo tovabb birja). Abbol a maradék 50k-bol meg vegyél az asszonynak egy ékszert  ;)
Amugy, filmnézésre, netezésre, wlanozásra, irodai munkára tökéletesen elég a celeron M, az integrált videokarikon meg játszani... hát  :rolleyes: Játékra aki vesz valamit az asztalit vegyen.

Játszani nem akarok. A maradék pénzből ékszert? :eek: Dehogy, plusz RAM + táska + egy plusz winyó az asztaliba. Ezek szebben csillognak! :D

köszi

#33 Felhasználó inaktív   hatizsak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 23:26

Sziasztok!

Két noti közül kellene döntenem, nem igazán sikerül:

egyik: ASUS A9rp 5B002 ára: 168K

http://www.usanotebo...ntb.php?id=1071

a másik electroworld-ös toshiba: ára: 150K

http://ce.computers.toshiba-europe.com/cgi...ERIES_ID=117983

a toshiba-nak az aksija gyenge, asus notikról nem tudok sokat (mellette szól az erősebb proci, 2 év gari és nekem a sima kijelzők jobban tetszenek).

Vélemény? Kösz.

#34 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 00:03

Nagy, nehéz, kevés tudású, mi kell még, én egyiket sem venném. De ez meg az én véleményem.

#35 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 09:53

Idézet: hatizsak - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 0:26

Sziasztok!

Két noti közül kellene döntenem, nem igazán sikerül:

egyik: ASUS A9rp 5B002 ára: 168K

http://www.usanotebo...ntb.php?id=1071

a másik electroworld-ös toshiba: ára: 150K

http://ce.computers.toshiba-europe.com/cgi...ERIES_ID=117983

a toshiba-nak az aksija gyenge, asus notikról nem tudok sokat (mellette szól az erősebb proci, 2 év gari és nekem a sima kijelzők jobban tetszenek).

Vélemény? Kösz.

:offtopic:  Eseteleg egy MSI S271o subnotit? :) (info az aláírásomban)