HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész

#2401 Felhasználó inaktív   Rookie 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 06. 17:43

Idézet: special - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 15:57

A Core Duo a 2003-ban debütált Pentium M egyeneságú leszármazottja, 2006 legelején jelent meg. Kódnév: Yonah.
A Core 2 Duo egy új mikroarchitektúra, mely a Pentium M gyökeres átalakításával és a NetBurst tapasztalatainak beolvasztásával született meg, széles felépítésű, 64 bites kiterjesztéssel, 2006 közepe. Ez a Core mikroarchitektúra. Kódnév: Merom.
A Pentium Dual Core egy "Celeron kettő". Namost ilyen márkanév alatt Yonah és Merom gyökerűek is vannak. Tudtommal a T20xx és T21xx sorozatok Yonah, a T23xx pedig Merom-alapúak.

hát izé...
ha ez amolyan "Celeron kettő", annyira nem javasolt, nem igaz? mellesleg a most futó Celeron M-ek akkor csak annyiban mások, hogy egymagosak?
DYSLEXIA FOR CURE FOUND!

#2402 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 06. 19:41

Idézet: Rookie - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 18:43

mellesleg a most futó Celeron M-ek akkor csak annyiban mások, hogy egymagosak?

- 1 mag
- kisebb cache
- speedstep hiánya  - ez leglényegesebb talán; tehát állandóan max órajelen megy

#2403 Felhasználó inaktív   Rookie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 19:57

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 18:41

- 1 mag
- kisebb cache
- speedstep hiánya  - ez leglényegesebb talán; tehát állandóan max órajelen megy

ezek szerint a pentium dual core, a core x duo es a celeron teljesen mas modellek, a teljesitmeny nagyjabol ugy alakul, hogy celeron -> pentium dual core -> core duo -> core 2 duo.
van vkinek gyakorlati tapasztalata pentium dual core-ral?
DYSLEXIA FOR CURE FOUND!

#2404 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 21:14

Sziasztok!

Fogalmam sincs milyen notit vegyek, nem tudom melyik a jó márka. Kb 150-200 ezer körül gondolkozom, lényeg, hogy megbízható legyen, mert sokat lenne használva, 1 GB ram elég, nem kell jó videokártya max egy film megnézésére használnám a videokártya adta lehetőségeket, gyors és megbízható processzor kellene, kijelző mind1, vista telepítése kizárva,  kártyaolvasó, wi-fi, bluetooth legyen benne, mondjuk ez mindegyikbe van szinte... Programozni kellene főleg ©, ubuntu és xp lenne rajta, vinyó sem fontos 80-100 GB-nél nagyobb, felesleges. Hallottam, hogy a DELL megbízható, és jó de elég drága, találnék magamnak valót ebben a kategóriában? Remélem mindent leírtam ami fontos lehet, segítségeket előre is köszi!

Szerkesztette: Adamka1999 2008. 01. 06. 21:22 -kor

#2405 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 06. 23:10

Idézet: Rookie - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 19:57

ezek szerint a pentium dual core, a core x duo es a celeron teljesen mas modellek, a teljesitmeny nagyjabol ugy alakul, hogy celeron -> pentium dual core -> core duo -> core 2 duo.
van vkinek gyakorlati tapasztalata pentium dual core-ral?

Ennyi infóval milyen gyakorlati tapasztalatot akarsz még? A Pentium DC kisebb L2 cache-sel, lassabb busszal bír, és nincs benne virtualizáció. Ugyanolyan gyártástechnoógiával készül, tartalmaz dinamikus energiagazdálkodást (SpeedStep), teljesítménye alig marad el a nagyobb testvérekétől, mondjuk 10-20% maximum. Cserébe pofátlanul olcsó.

#2406 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 00:05

Idézet: Adamka1999 - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 21:14

Sziasztok!

Fogalmam sincs milyen notit vegyek, nem tudom melyik a jó márka. Kb 150-200 ezer körül gondolkozom, lényeg, hogy megbízható legyen, mert sokat lenne használva, 1 GB ram elég, nem kell jó videokártya max egy film megnézésére használnám a videokártya adta lehetőségeket, gyors és megbízható processzor kellene, kijelző mind1, vista telepítése kizárva,  kártyaolvasó, wi-fi, bluetooth legyen benne, mondjuk ez mindegyikbe van szinte... Programozni kellene főleg ©, ubuntu és xp lenne rajta, vinyó sem fontos 80-100 GB-nél nagyobb, felesleges. Hallottam, hogy a DELL megbízható, és jó de elég drága, találnék magamnak valót ebben a kategóriában? Remélem mindent leírtam ami fontos lehet, segítségeket előre is köszi!

Tök mindegy, csak legyen hozzá 3 év gari, és megfelelő szervízháttér, vagyis ilyenkor nem baj, ha valaki kicsit konzervatívabb a márkák terén. Az anyaga legyen kemény, minél merevebb, a kijelző pedig tükröződésmentes.

#2407 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 07:33

Idézet: Adamka1999 - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 22:14

Sziasztok!

del inspiron 6400; xp-vel pont belefér a 200e-be
a bluetooth nem alap dolog

#2408 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 08:59

Idézet: special - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 0:05

Tök mindegy, csak legyen hozzá 3 év gari, és megfelelő szervízháttér, vagyis ilyenkor nem baj, ha valaki kicsit konzervatívabb a márkák terén. Az anyaga legyen kemény, minél merevebb, a kijelző pedig tükröződésmentes.

Szia!
Az mit jelent, hogy konzervatívabb a márkák terén?:)

#2409 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 09:00

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 7:33

del inspiron 6400; xp-vel pont belefér a 200e-be
a bluetooth nem alap dolog

Szia!
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...&mode=laptop_uj
Erre gondolsz ugye?:)
XP van itthon eredeti tisztaszoftveres, úgyhogy az nem is kell.

#2410 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 09:13

Idézet: Adamka1999 - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 10:00

Szia!
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...&mode=laptop_uj
Erre gondolsz ugye?:)
XP van itthon eredeti tisztaszoftveres, úgyhogy az nem is kell.

több hasnoló típus van, ez is lehet; notebook.hu-n is nézd meg
tisztaszoftverhez kell legális alap, így min. xphome-ot venned kell rá..

#2411 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 10:39

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 9:13

több hasnoló típus van, ez is lehet; notebook.hu-n is nézd meg
tisztaszoftverhez kell legális alap, így min. xphome-ot venned kell rá..

Ezt most nem értem, legális alap? Miért kellene xphome-ot vennem?

#2412 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 10:54

Idézet: Adamka1999 - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 10:39

Ezt most nem értem, legális alap? Miért kellene xphome-ot vennem?

Mert a tisztaszoftveres megoldas csak egy frissites, csak akkor hasznalhatod ha mar van egy barmilyen regebbi legalis windows-od.

Idézet

Szükséges-e legális oprációs rendszer (frissítési alap)a Campus szerzõdésben található Windows frissítés jogtisztaságához?

Új hardver vásárlása esetén az OEM (Original Equipment Manufacturer) konstrukciót javasoljuk, amely kedvezõ áron biztosítja az operációs rendszert (és így a jogtiszta Windows frissítési alapot) az új számítógéphez.

Szerk: ha jol tudom amit az allam megvett, az egy nagyvallalatok reszere kitalalt konstrukcio, alap eves/havi dijert mindig mindenbol a legfrissebb verziot hasznalhatjak, de ez csak egy frissites (upgrade) nem teljes verzios licensz (termeszetesen a telepitolemezen teljes verzio van)... pl. a munkahelyemen is ilyen konstrukcioban kerulnek fel a szoftverek a gepekre, megveszik a dell vasat egy alap oprendszerrel es erre telepitik az XP Pro-t (mert itt most ez a standard). De csak ugy legalis, ha van gyarilag egy oem windows minden uj gepen...

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 01. 07. 10:59 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2413 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 13:37

Idézet: Adamka1999 - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 8:59

Szia!
Az mit jelent, hogy konzervatívabb a márkák terén?:)

a hagyományos márkák a számítógéppiacon: hp, dell, ex-ibm lenovo, toshiba, fujitsu siemens. szerintem acer is már felverekedte magát mára.

#2414 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 13:37

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 10:54

Mert a tisztaszoftveres megoldas csak egy frissites, csak akkor hasznalhatod ha mar van egy barmilyen regebbi legalis windows-od.

Szerk: ha jol tudom amit az allam megvett, az egy nagyvallalatok reszere kitalalt konstrukcio, alap eves/havi dijert mindig mindenbol a legfrissebb verziot hasznalhatjak, de ez csak egy frissites (upgrade) nem teljes verzios licensz (termeszetesen a telepitolemezen teljes verzio van)... pl. a munkahelyemen is ilyen konstrukcioban kerulnek fel a szoftverek a gepekre, megveszik a dell vasat egy alap oprendszerrel es erre telepitik az XP Pro-t (mert itt most ez a standard). De csak ugy legalis, ha van gyarilag egy oem windows minden uj gepen...

Samott

Én felsőoktatásban lévő egyetemista vagyok, nekem úgy van ilyenem, de ilyenről még nem hallottam sohasem...

#2415 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 13:51

Idézet: Adamka1999 - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 13:37

Én felsőoktatásban lévő egyetemista vagyok, nekem úgy van ilyenem, de ilyenről még nem hallottam sohasem...

Nem gond, azert szoltunk. Jo ha tudsz rola...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2416 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 14:36

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 13:51

Nem gond, azert szoltunk. Jo ha tudsz rola...

Samott

Köszi a tájékoztatást, azért durva, hogy 3 éve ezt használom és nem is tudtam róla...

#2417 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 18:06

Idézet: Adamka1999 - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 15:36

Köszi a tájékoztatást, azért durva, hogy 3 éve ezt használom és nem is tudtam róla...

talán ha elolvastad volna legalább 1x a licence feltételeket amit elfogadtál... 
bocs  :D

#2418 Felhasználó inaktív   infectedmann 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 18:30

Sziasztok!

Kinéztem 3 (illetve 4 :D) notebook -ot, de nem tudok dönteni, hogy a nem túl távoli jövőben melyiket vegyem meg.

http://www.usanotebo...oduct&prid=6604
http://www.usanotebo...oduct&prid=6644
http://www.notebook.hu/notebook/lenovo/len...vo_n200_ty228hv

Ha nagyon szeretném esetleg erre betudnék ruházni:
http://www.usanotebo...oduct&prid=6938

#2419 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 18:50

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 18:06

talán ha elolvastad volna legalább 1x a licence feltételeket amit elfogadtál... 
bocs  :D

Persze, mert: "Elfogadom a szerződési feltételeket" bepipálom ---> "tovább" azonnal:D

#2420 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 19:12

Idézet: Adamka1999 - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 19:50

Persze, mert: "Elfogadom a szerződési feltételeket" bepipálom ---> "tovább" azonnal:D

Dell Inspiron6400-eseknek kicsit lejjebb fog menni az ára.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.