HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész

#261 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 20. 10:32

Idézet: xkacsa - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 3:23

Sziasztok

Véleményeteket kérném. Venni szeretnék magamnak és húgomnak laptopot. Amit kinéztem: Lenovo 3000 C200 (TZ04LHL) Core2Duo, mindez 205e. Van vkinek jobb ötlete (árban ekörül) akár Acer is lehet?

Húgomnak pedig:
ACER Travelmate 2492nWLMi   156e

Köszi előre is...

hmm, abban a lenovo 3ezresben csak 512ram, meg 80-as vinyo.
meg sima 15"-os kijelszo (1027*768)

Én mult héten vettem egy amilo-t, az csak 10ezerrel drágább (visszaolvasol megtaláalod a gépet) és 2* annyi ram, ati x1100-as videokártya, 120-as vinyo (nekem a ram meg a nagy vinyo volt a fontos), van benne kártyaolvaso, stb...
aksirol olyan 2,5-3 orát bir, attol fug mit csinlász, meg mennyi a háttérvilágitás.

igaz, nem intel, hanem AMD, de az is kétmagos, valamint 64 bites (jelenleg nem sok előnye van, de ha hosszutávon nézzuk, akkor van, és gondolom nem egy évre veszed a gépet)

jah, ez van sulinetbe is.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#262 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 11:49

Üdv!

Hallottam, hogy az notiakku élettartama nem romlik olyan gyorsan, ha amikor hálózatról használjuk huzamosab ideig, akkor kiveszük belőle!
Kérdésem lenne, hogy ez  mennyie igaz?? :confused: Mert amikor töltjük, akkor benne kell, hogy legyen... viszont 100%-nál kivegyem? :think: ez nem tűnik ésszerűnek... :)
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#263 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 11:58

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 10:49

Üdv!

Hallottam, hogy az notiakku élettartama nem romlik olyan gyorsan, ha amikor hálózatról használjuk huzamosab ideig, akkor kiveszük belőle!
Kérdésem lenne, hogy ez  mennyie igaz?? :confused: Mert amikor töltjük, akkor benne kell, hogy legyen... viszont 100%-nál kivegyem? :think: ez nem tűnik ésszerűnek... :)

Nem tudom mi az igazság! Mert én is hallottam, hogy állítólag tényleg nem célszerű teljesen feltöltött állapotú akkuval hálózatról használni a notit!

Azzal érveltek, hogy az esetleges túltöltés miatt megfőhet az aksi (gáztermelődés, esetleg robbanás!) Meg azzal is, hogy az aksi tk. azért van hogy használjuk (feltöltsük, lemerítsük) - tehát ez a normális működés, nem az hogy töltőn van folyamatosan...

Az ellenérv az, hogy az áramkör elvileg tudja mikor van szükség töltésre, és nem nyomja feleslegesen az energiát az aksiba, ha arra nincs szükség (tehát mikor fullon van)! Ezért is kvázi hülyeség ez az egész - talán csak a régebbi típusú aksikra igaz...

Amúgy meg tök mindegy, mert az aksi előbb-utóbb akkor is tönkre megy. Fogyóeszköz, ha mértékletesen / normálisan használod akkor nem lesz semmi baja, és kibír talán 1,5 - 2 évet! (18 hónap a standard úgy hiszem)
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#264 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 12:07

többnyire tökmindegy, valóban

2.5 éve használok egy céges Compaq nx7010-et, még az eredeti akkuval. Soha nem szedtem ki az akkut, és nemritkán megy 10 óránál is többet (de ha lekapcsolom, akkor is a töltőn marad. Túltöltést persze semmiképp nem kap)

kezdetben 4 óránál is tovább tudott menni egy töltéssel, ma már csak 2-2.5-et - de ez gyakorlatilag lényegtelen (legalábbis nekem, persze)

#265 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 12:08

a mostani gépek már nem csinálnak ilyet, ha feltöltödött az aksi, akkor simán villanyrol megy.
(gondolj bele, a telefonod se tölti tul az aksi, akármeddig van rajt)

az ajánlott viszont, hogy ne tölts rá, csak ah teljesen lemerült, legalábbis fusinál ezt ajánlják, és gondolom nem lehet hülyeség, de fene se tudja :confused:

(egyáltalán elindul a gép kivett aksival?)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#266 Felhasználó inaktív   ikke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 20. 15:24

hello

3-4 éves asztali gép leváltásán agyalok, valamennyit játszanék is rajta battlefield2 vagy hasonlok nem tudom hogy mennének e a gépeken
kiszemelt notikkal kapcsolatban kérnék véleményt/segitséget:

http://www.pcland.hu/aa127.htm

a fő dolog amin agyalok köztük a proci légyszi ennek tekintetében nyilatkozzatok :) olvasgattam a neten és az alapján a core 2 duo az erösebb ezek közül. DE toshibában az integrált vga mennyire teljesithet jol az 512es memo rovására?

core2 1,83GHz és 945GM vs X2 1,6GHz és Nvidia7600go vs Turion64 2GHz és ati X1600

elöre is köszi minden hozzászolást

#267 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 15:38

Ugyan tökugyanazokat a dolgokat linkelted. :)

De ha komolyabban akarsz játszani a géppel, akkor a Core2-es notit elfelejted a 945GM-el, és Turion64-et veszel X1600-al, vagy X2-t az NV7600goval.

#268 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 15:43

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 12:08

a mostani gépek már nem csinálnak ilyet, ha feltöltödött az aksi, akkor simán villanyrol megy.
(gondolj bele, a telefonod se tölti tul az aksi, akármeddig van rajt)

az ajánlott viszont, hogy ne tölts rá, csak ah teljesen lemerült, legalábbis fusinál ezt ajánlják, és gondolom nem lehet hülyeség, de fene se tudja :confused:

(egyáltalán elindul a gép kivett aksival?)

Elvileg a Li-Ion-nak tökmindegy hogy hogyan töltöd, sőt a túlzott lemerítést nem is szereti.
Ellenben a inkább feltöltések száma (ciklusa) ami döntő az élettartam szempontjából.

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 20. 15:43 -kor

#269 Felhasználó inaktív   ikke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 16:10

jahh igen, jolsikerült a linkelés ))

http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_i...ikk=M677X-005HU

http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_i...ikk=M655X-028HU

http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_i...1&cikk=A100-811

és a két MSI kombinácio között valos tudásban akad különbség?

#270 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 16:58

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. dec. 14., csütörtök - 10:39

Ha a Ghost-ot fel kell telepíteni, akkor ez nem járható út, hiszen pont az a bajom hogy semmit sem tudok telepíteni, mert nem leszek rendszergazda...  :omg:

A hardvertelepítésről meg az jutott eszembe, hogy az eszközkezelőben is ott a hardverváltozások keresése opció.

Mondjuk amíg nincs itt a vas addig felesleges spekulálni csak nem árt tisztában lenni a lehetőségekkel, meg nem akkor futkosni fűhöz-fához :think:

Nna, megjött a gép  :cool: IBM-Lenovo T60

Szóval a problémám ugye továbbra is az, hogy külső usb-s winchesterre szeretnék egy full működő rendszert felrakni, hogy arról használhassam a gépet mindenfélére.

Tegnap próbaképpen megpróbáltam a telepítést, a "poén", hogy a bootsorrend átállítása után tényleg csak az USB-s vinyót látta az XP CD, és oda engedte a telepítést. Viszont elég sokáig szórakozott a merevlemez-vizsgálattal, majd kiírta hogy módosításokat végzett a lemezen, és jött az újraindítás.
Újraindítás után meg megint jött a telepítő, és valami hibaüzenet mellett nem volt hajlandó elindítani a telepítést (a partíció kiválasztásánál akadtam el tehát)
A kézikönyvben írtak szerint telepítés előtt letiltottam a kétmagos működést, viszont hablatyolt a SATA-ról is (úgy néz ki ilyen vinyó van a notiban), ugye az XP a sata driverek telepítése nélkül nem mászhat fel. (Vagy valami compatibility módba kéne rakni a sata-kezelést, és utólag felrakni a szükséges drivereket)

A kérdésem, hogy vajon emiatt nem lehet usb-re sem telepíteni a winfost? De ha igen, akkor miért érdekli, hogy a másik, nem is látszó belső vinyó milyen csatolású?  :think:  Vagy lenne valami apró trükk/beállítás, amire nem jöttem még rá?

Asszem FAT32-be particionált 40GB-s PATA laptopvinyóról van szó egyébként, amin úgy 2.2 giga szabad hely van. Csak azt akarom megnézni hogy megy-e a telepítés, és utána vennék (vagy összeeszkábálnék) egy "rendes" 3,5"-os 7200-as külső vinyót.

#271 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 18:09

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 11:49

Üdv!

Esetleg akkor van csak ertelme, ha tenyleg hosszu ideig nem lesz hasznalva (tobb mint 1 honap) es alapvetoen egy elcseszett tervezesu notiban van, es sok meleget kap.

#272 Felhasználó inaktív   Lzolcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 19:48

Nos, sikerült beruháznom egy Lenovo C200-ba, csak egyetlen kezdő kérdésem lenne:
Adnak hozzá alapból winXP home-ot, valamint egy rakás szoftvert. Ezek fel voltak telepítve rá, meg betöltve a rescue partícióra. De mi van, ha én mondjuk fel akarok rá rakni egy XP Prof-ot? Akkor ezeket a cuccokat honnan szerezhetem be? A honalpjukon nem találtam, CD-t pedig nem kaptam hozzá :(

#273 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 23:21

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss...cid=HOME-LENOVO

gyorsba... pedig aztán nekem nincs is! :D beírod a termék számát, vagy rákeresgetsz külön... hogy milyen típus, milyen oprendszer, stbstbstb.. aztán downloads & drivers, és leszeded külön-külön az összes driver-t! Ott minden megvan! ( a minden igaz! )

#274 Felhasználó inaktív   Lzolcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 00:11

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 23:21

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss...cid=HOME-LENOVO

gyorsba... pedig aztán nekem nincs is! :D beírod a termék számát, vagy rákeresgetsz külön... hogy milyen típus, milyen oprendszer, stbstbstb.. aztán downloads & drivers, és leszeded külön-külön az összes driver-t! Ott minden megvan! ( a minden igaz! )

najó,

ezt én is megtaláltam, de itt nincs pl Norton Internet Security, Antivirus, miegymás.
Valószínű úgyismást használnék ezek helyett, csakhát, jó lenne tudni azért, hogy mi a helyzet :)

#275 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 08:45

Idézet: ikke - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 16:10

Hogyne lenne különbség, a drágábban (677X) a legmodernebb AMD mobilproci, a kétmagos Turion 64 X2 van, valamint Nvidiás a grafikus hardver, azt fejből nem tudom hogy  7600go vagy a mobil x1600 az erősebb.

Sajnos a 7600Go-ról kevés infó van, pl. a Futuremark nem is listáz ilyen kártyát egyik tesztjében sem, de szerintem kb. egy szint.

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 21. 08:52 -kor

#276 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 08:57

Idézet: Lzolcsi - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 20:48

Nos, sikerült beruháznom egy Lenovo C200-ba, csak egyetlen kezdő kérdésem lenne:
Adnak hozzá alapból winXP home-ot, valamint egy rakás szoftvert. Ezek fel voltak telepítve rá, meg betöltve a rescue partícióra. De mi van, ha én mondjuk fel akarok rá rakni egy XP Prof-ot? Akkor ezeket a cuccokat honnan szerezhetem be? A honalpjukon nem találtam, CD-t pedig nem kaptam hozzá :(

Pont azért nem kaptál hozzá semmilyen CD-t, mert minden ott figyel a rejtett partíción, ezt a kézikönyv is írja.

#277 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 09:04

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 17:58

Nna, megjött a gép  :cool: IBM-Lenovo T60

Szóval a problémám ugye továbbra is az, hogy külső usb-s winchesterre szeretnék egy full működő rendszert felrakni, hogy arról használhassam a gépet mindenfélére.

Tegnap próbaképpen megpróbáltam a telepítést, a "poén", hogy a bootsorrend átállítása után tényleg csak az USB-s vinyót látta az XP CD, és oda engedte a telepítést. Viszont elég sokáig szórakozott a merevlemez-vizsgálattal, majd kiírta hogy módosításokat végzett a lemezen, és jött az újraindítás.
Újraindítás után meg megint jött a telepítő, és valami hibaüzenet mellett nem volt hajlandó elindítani a telepítést (a partíció kiválasztásánál akadtam el tehát)
A kézikönyvben írtak szerint telepítés előtt letiltottam a kétmagos működést, viszont hablatyolt a SATA-ról is (úgy néz ki ilyen vinyó van a notiban), ugye az XP a sata driverek telepítése nélkül nem mászhat fel. (Vagy valami compatibility módba kéne rakni a sata-kezelést, és utólag felrakni a szükséges drivereket)

A kérdésem, hogy vajon emiatt nem lehet usb-re sem telepíteni a winfost? De ha igen, akkor miért érdekli, hogy a másik, nem is látszó belső vinyó milyen csatolású?  :think:  Vagy lenne valami apró trükk/beállítás, amire nem jöttem még rá?

Tegnap megint futottam egy kört.
Most simán ment a lemezellenőrzés, és utána továbblépett a telepítő (fájlmásolás). A következő reset után viszont kékhalál volt a jutalmam ezzel a szöveggel:

"A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
Végezzen vírusellenőrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített merevlemezeket és merevlemez-vezérlőket. Ellenőrizze, hogy a merevlemez megfelelően van-e konfigurálva és lezárva. Futtassa a CHKDSK /F programot a lemezhibák megkeresésére, majd indítsa újra a számítógépet.
Technikai információ:
*** STOP: 0x0000007B (0xF7C7E640, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000)"

Valakinél ötlet?  :confused:  Csinált valaki hasonlót? (eredménnyel, persze  :D )

Lehet hogy még telepítés előtt compatibility módba kellett volna raknom a SATA vezérlőt? Vagy mi lehet a baj?

#278 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 09:43

„Stop 0x0000007B” hibák elhárítása Windows XP rendszerben

http://support.micro...om/kb/324103/hu
Eszközillesztőkkel kapcsolatos problémák

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 21. 09:43 -kor

#279 Felhasználó inaktív   Lzolcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:17

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 8:57

Pont azért nem kaptál hozzá semmilyen CD-t, mert minden ott figyel a rejtett partíción, ezt a kézikönyv is írja.

és ha esetleg másoprendszert szeretnék használni, mint amit adtak hozzá, akkor máris buktam ezeket a programokat?

#280 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 10:44

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 10:04

Tegnap megint futottam egy kört.
Most simán ment a lemezellenőrzés, és utána továbblépett a telepítő (fájlmásolás). A következő reset után viszont kékhalál volt a jutalmam ezzel a szöveggel:

"A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
Végezzen vírusellenőrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített merevlemezeket és merevlemez-vezérlőket. Ellenőrizze, hogy a merevlemez megfelelően van-e konfigurálva és lezárva. Futtassa a CHKDSK /F programot a lemezhibák megkeresésére, majd indítsa újra a számítógépet.
Technikai információ:
*** STOP: 0x0000007B (0xF7C7E640, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000)"

Valakinél ötlet?  :confused:  Csinált valaki hasonlót? (eredménnyel, persze  :D )

Lehet hogy még telepítés előtt compatibility módba kellett volna raknom a SATA vezérlőt? Vagy mi lehet a baj?

Nem hittél nekünk, hogy nem fog menni az USB-re telepítés...  ;)