Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 17:58
Nna, megjött a gép

IBM-Lenovo T60
Szóval a problémám ugye továbbra is az, hogy külső usb-s winchesterre szeretnék egy full működő rendszert felrakni, hogy arról használhassam a gépet mindenfélére.
Tegnap próbaképpen megpróbáltam a telepítést, a "poén", hogy a bootsorrend átállítása után tényleg csak az USB-s vinyót látta az XP CD, és oda engedte a telepítést. Viszont elég sokáig szórakozott a merevlemez-vizsgálattal, majd kiírta hogy módosításokat végzett a lemezen, és jött az újraindítás.
Újraindítás után meg megint jött a telepítő, és valami hibaüzenet mellett nem volt hajlandó elindítani a telepítést (a partíció kiválasztásánál akadtam el tehát)
A kézikönyvben írtak szerint telepítés előtt letiltottam a kétmagos működést, viszont hablatyolt a SATA-ról is (úgy néz ki ilyen vinyó van a notiban), ugye az XP a sata driverek telepítése nélkül nem mászhat fel. (Vagy valami compatibility módba kéne rakni a sata-kezelést, és utólag felrakni a szükséges drivereket)
A kérdésem, hogy vajon emiatt nem lehet usb-re sem telepíteni a winfost? De ha igen, akkor miért érdekli, hogy a másik, nem is látszó belső vinyó milyen csatolású?

Vagy lenne valami apró trükk/beállítás, amire nem jöttem még rá?
Tegnap megint futottam egy kört.
Most simán ment a lemezellenőrzés, és utána továbblépett a telepítő (fájlmásolás). A következő reset után viszont kékhalál volt a jutalmam ezzel a szöveggel:
"A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
Végezzen vírusellenőrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített merevlemezeket és merevlemez-vezérlőket. Ellenőrizze, hogy a merevlemez megfelelően van-e konfigurálva és lezárva. Futtassa a CHKDSK /F programot a lemezhibák megkeresésére, majd indítsa újra a számítógépet.
Technikai információ:
*** STOP: 0x0000007B (0xF7C7E640, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000)"
Valakinél ötlet? :confused: Csinált valaki hasonlót? (eredménnyel, persze

)
Lehet hogy még telepítés előtt compatibility módba kellett volna raknom a SATA vezérlőt? Vagy mi lehet a baj?