HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész

#301 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 21. 15:29

Idézet: PLacc - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 16:16

Hát ha nincs IBM XP telepítőd, akkor még az SP2-es XP is kevés. USB-s floppy kell: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...60#entry4592055 :D

Most nincs nálam a kézikönyv, de mintha írták volna, hogy floppi nélkül is lehet vhogy telepíteni, erre való a compatibility mód. Csak lehet hogy én ezt túl későn kapcsoltam be, vagy nemtom. Ilyen a drágám lelke  ;)

Ejnye, szóval önreklámozunk?...

#302 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 18:26

Idézet: Pizsama - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 15:29

Toshiba név még mindig többet ér mint egy Acer vagy egy Fusi...

számodra....

#303 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 21. 18:33

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 18:26

számodra....

Mivel ez a másik kettő az occsó verziósban tuti kuka, így sok vesztenivaló nincs, ha csak a neve miatt kipróbálja. Akár be is válhat  :D
Make love not Wor.

#304 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 19:59

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 17:26

számodra....

Magánvélemény volt... :o
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#305 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 20:44

Azért én az Acer-t nem húznám le... FuSi-val mondjuk eggyetértek.

#306 Felhasználó inaktív   vik1228 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 21. 21:01

Tekintettel arra, hogy sok e-mailt kaptam azzal a kérdéssel kapcsolatban amit én tettem fel :) most válaszolok (mivel időközben megtudtam a megoldást)

SP2-t tartalmazó Windows XP telepítő CD.
Nekem Windows XP Extended Edition lett feltelepítve.

A kérdés:

Helló mindenkinek!! 
Vettem egy Acer AS3692NWLMI típusú notebookot amin alapból Linux van a típusa talán Linpus Linux v9.2 ettől szerettem volna "megválni", vagyis windows xp-t felrakni de a telepítésnél hibaüzenetet írt ki, kb. akkor amikor a meghajtó progikat másolta fel.
Idézem:
A rendszer problémákat talált és a Windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt....(és egyéb rizsa)
Technikai információ:
Stop :  0x0000007E(0xc0000005,0xf854aobf,0xf8996208,0xf8995f08)
pci.sys  -  adress  f854a0bf base at f8543000 date stamp 3b7d8556  "

#307 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 23:29

Sziasztok! notebook vásárlás előtt állok! nem komoly célokra kell notebook csak nosztalgiázni!
-játékra,képeketnézni,zene,filmeket másolni stb...
100-130e ft ba gondolkodtam! Lényeges dolognak tartom 512 ram és jó videokártya legyen benne szóval nem integrált  :D Szétnéztem de nagyából egy két helyen láttam jó configokat csak a videokártya sehol nem volt valami fényes, pl. a mostani noteszembe acer4502LMi 9700radeon vissz mindent  :respect: aki tud segiteni megköszönöm! thx all!  :Đ
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

#308 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 02:44

Idézet: dzsozefo - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 0:29

Sziasztok! notebook vásárlás előtt állok! nem komoly célokra kell notebook csak nosztalgiázni!
-játékra,képeketnézni,zene,filmeket másolni stb...
100-130e ft ba gondolkodtam! Lényeges dolognak tartom 512 ram és jó videokártya legyen benne szóval nem integrált  :D Szétnéztem de nagyából egy két helyen láttam jó configokat csak a videokártya sehol nem volt valami fényes, pl. a mostani noteszembe acer4502LMi 9700radeon vissz mindent  :respect: aki tud segiteni megköszönöm! thx all!  :Đ

Csodák nincsenek. Ennyi pénzért Celeron M, 256 Mb, max. i915 csippes alaplap, integrált vga, combo drive jár, oszt csókolom.
Viszont most van a Metroban akciós IBM Thinkpad R51e. 1,5 celM, 256Mb, 40giga, wlan, dvd író, Ati x200M,  120 ezer az ára, sulinetre is. Veszel még egy memóriamodult itt az apróban 4k-ért, és ennyi. Ez a csúcs ebből a pénzből.

Szerkesztette: Kernelpanic 2006. 12. 22. 02:45 -kor

#309 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 11:23

Sziasztok!

Megvettem a Toshibát. Nagy nyüstölés csak karácsony után, egyelőre szösszenetek.

Európa csendes, újra csendes.....

Bill kombinációval kikapcsolható a képernyő (asszem ez lesz a hosszú éjszakai letöltések legkézenfekvőbb megoldása, vagy van ennél takarékosabb beállítás arra, hogy csak a letöltés menjen?)

A kézikönyvben azt írják, hogy 24 óránál tovább ne menjen egyhuzamban, értsd kapcsoljam ki egy kis időre. Hmm? Vélemények?

Az akksit vegyem ki, ha 8 óránál hosszabb ideig a s*ggébe dugom a 230-at, elkerülendő a túltöltést, robbanást stb....!  (Ez korábban feltett kérdésekre adhat választ, miszerint nyugodtan benne lehet-e hagyni az akksit, mivel intelligens és nem tölti ha nem kell. Ezek szerint ez Forrest Gump! :D )

Más:MM-ben fogdostam a 130ezres FuSi-t. Itt írták, hogy recseg-ropog. Nos én ilyet nem tapasztaltam, megfogtam a két sarkánál és megpróbáltam "kettétörni". Igaz nem vagyok egy Fekete Laci, de ez meg se nyekkent....

Egyelőre ennyi! Szerintem (ha nem megy tönkre) Nekem bőven megteszi. Játszani nem próbáltam vele, de nem is akarok, szerintem a notebook nem arra való.

#310 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 20:13

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 19:09

Esetleg akkor van csak ertelme, ha tenyleg hosszu ideig nem lesz hasznalva (tobb mint 1 honap) es alapvetoen egy elcseszett tervezesu notiban van, es sok meleget kap.

A noti Fujitsu-Siemens Amilo Pa 1538... a proci (Turion TL-50) a vga (Go 7400) és a töltő melegszik mint atom, de az akku jéghideg :D
-amúgy használom, akkuval, hálózaton, folyamatosan, nap mint nap ;)
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#311 Felhasználó inaktív   !liquith! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 20:18

Sziasztok!

Kellemes problémával szembesültem: munkahelyi vásárlás, határ kis túlzással a csillagos ég.  :up:
A Vaio SZ szériája ideális lenne, mert kicsi, gyors és nem utolsó szempont: baromi jól néz ki.
Pl: http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP....&Dept=computers

Viszont nagyon fontos, hogy a gép megbízható legyen és kapcsolatban vannak kétségeim...
Mennyire áll ellen rázkódásnak, kosznak, esetleg folyadéknak, mennyire minőségiek az alkatrészek stb.?
Az alternatív választás a Thinkpad T60-as lenne...
Írjon akinek van tapasztalata, előre is köszönöm!

#312 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 20:29

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 15:48

Kory
Placc

Kösz a linket, úgy néz ki hogy a SATA a ludas. Szenteste környékén :) megpróbálom megint, lehet addigra véletlenül megy - vagy az elejétől újrapróbálom, és az elejétől compatibility módba
wááá :banghead:

Az SP2-vel ellátott Windows XP CD tartalmazza a SATA-vezérlőt, vagy ott is kell külön floppival b@szakodni telepítéskor? (nekem Service Pack nélküli van, azért kérdem)

Nem a sata a ludas. Az XP-t nem lehet külső USB-s tárolóeszközre telepíteni, onnan futtatni. Az USB vezérlő driverei nem töltődnek be a tárolóeszköz driverekkel együtt az oprendszer indulásakor, ezért röviddel az indulás után kihasal az oprendszer, mert nem tudja honnan folytatni a betöltést...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#313 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 21:25

Sziasztok, elég ritkán írok, de most egy érdekes problémára lettem figyelmes:
karácsony előtti őrület, HP 500 br. 120-ért (P1300 Celeron, combo drive, 2 USB, 1 PCMCIA, 256 MB RAM vagy Fujitsu Amilo L 7320 br. 130-ért (P1300 Cel., DVD doube-layer író, 3 USB, WLAN, stb.).
Most a HP-vel szálltak el az árak vagy az Amilo nem teljesen fekszi az utat?
Köszönöm a válaszokat.
----------
rohamkocka

#314 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 22:51

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 21:29

Nem a sata a ludas. Az XP-t nem lehet külső USB-s tárolóeszközre telepíteni, onnan futtatni. Az USB vezérlő driverei nem töltődnek be a tárolóeszköz driverekkel együtt az oprendszer indulásakor, ezért röviddel az indulás után kihasal az oprendszer, mert nem tudja honnan folytatni a betöltést...

:mad:

az OK, hogy nem tudja folytatni, de akkor hogyan tudja elkezdeni?  :think:

(nálam egy fél másodpercre látni felvillanni a win xp töltőképernyőt, utána jön a kékhalál, és ugye addig is el kellett jutni valahogy)

Szerkesztette: Uuncsiii 2006. 12. 22. 22:52 -kor

#315 Felhasználó inaktív   soopaFLY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 23:47

Aki még sulinetes notebookban gondolkodik, tudom ajánlani az Asus A6M modellt. Br. 180e, Sempron 3400+, Nvidia 6100go, 512MB, 60GB, 15,4" és két év garancia. Adnak hozzá egy elég korrekt hordtáskát meg egy optikai egeret.

#316 Felhasználó inaktív   Lzolcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 09:57

Már megint én a C200-al :D
(Lehet hogy lassan topicot kéne nyitnom neki...)
Szóval sikeresen felraktam rá a WinXP Prof-ot, lementettem a C meghajtóról még ezelött a könyvtárakat, és onnan szépen fel is raktam minden programját, omnipass, lenovo care, stb...
Egyedül az audio driverrel vannak gondjaim. Látszólag feltelepül, de a windows nem látja a hangkártyát benne. Ellentétben z eszközkezelőben van 4 ismeretlen eszköz, amiből három egyszerűen csak "Base System Device" egy pedig "PCI Device".
Internetre csatlakozva sem talál hozzájuk drivert.
A Hangkártyát pedig nem látja az eszközkezelőben, szóval lehet, hogy ezek közül valamelyik az.
Sajnos a lenovo supportja meg épp lehalt, úgyhogy a letöltések nem mennek.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mit csinálok rosszul?

#317 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 10:26

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 22:25

Sziasztok, elég ritkán írok, de most egy érdekes problémára lettem figyelmes:
karácsony előtti őrület, HP 500 br. 120-ért (P1300 Celeron, combo drive, 2 USB, 1 PCMCIA, 256 MB RAM vagy Fujitsu Amilo L 7320 br. 130-ért (P1300 Cel., DVD doube-layer író, 3 USB, WLAN, stb.).
Most a HP-vel szálltak el az árak vagy az Amilo nem teljesen fekszi az utat?
Köszönöm a válaszokat.

Akkor most végülis mit akartál kérdezni?  :think:

#318 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 11:00

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 23:51

:mad:

az OK, hogy nem tudja folytatni, de akkor hogyan tudja elkezdeni?  :think:

(nálam egy fél másodpercre látni felvillanni a win xp töltőképernyőt, utána jön a kékhalál, és ugye addig is el kellett jutni valahogy)

Az XP indulásának első fázisában az NTLDR végzi a modulok betöltését, ennek végén indul el a kernel (hal.dll, i/o manager) az XP "töltőképernyő" ekkor jelenik meg. Az NTLDR a BIOS rutinokat használta a betöltésekhez (ezért menne akár egy pendrive-ról is idáig), innentől azonban az elindított oprendszer a saját 32bites drivereit használja, az alaplapi usb hub drivereinek betöltésekor elveszti az eddigi BIOS alapú hozzáférést az usb diszkhez és ekkor áll meg...
https://forum.hwsw.h...howtopic=103881
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#319 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 17:31

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 12:00

Az XP indulásának első fázisában az NTLDR végzi a modulok betöltését, ennek végén indul el a kernel (hal.dll, i/o manager) az XP "töltőképernyő" ekkor jelenik meg. Az NTLDR a BIOS rutinokat használta a betöltésekhez (ezért menne akár egy pendrive-ról is idáig), innentől azonban az elindított oprendszer a saját 32bites drivereit használja, az alaplapi usb hub drivereinek betöltésekor elveszti az eddigi BIOS alapú hozzáférést az usb diszkhez és ekkor áll meg...

Köszi a linke(ke)t, ezt a bootolhatósági izét még át kell nyálaznom.

Az vajon megoldás lehet, ha megkérném az IT-seket (bár lehet egyszerűbb vennem egy másik, asztali gépet  :D ), hogy a külső usb-s vinyómra (kiszerelem vagy valami) image-eljék fel a laptopom C: partícióját? Utána ha azt rádugnám usb-s keretben a gépre, már tudnia kéne indulnia róla, nem? Vagy most az van, hogy soha az életben nem bootolna usb-ről az XP, tehát nem csak a telepítésnek szól a probléma?

Vagy mekkora hülyeség lenne az, ha én egy sima asztali gépen felraknám a vinyóra a
MBR meg ilyesmi mennyire kavarhat be? Ebben a témában annyira nem vagyok otthon.
(Bocs ha OFF, de végülis laptopról van szó)

#320 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 18:02

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 18:31

Köszi a linke(ke)t, ezt a bootolhatósági izét még át kell nyálaznom.

Az vajon megoldás lehet, ha megkérném az IT-seket (bár lehet egyszerűbb vennem egy másik, asztali gépet  :D ), hogy a külső usb-s vinyómra (kiszerelem vagy valami) image-eljék fel a laptopom C: partícióját? Utána ha azt rádugnám usb-s keretben a gépre, már tudnia kéne indulnia róla, nem? Vagy most az van, hogy soha az életben nem bootolna usb-ről az XP, tehát nem csak a telepítésnek szól a probléma?

Vagy mekkora hülyeség lenne az, ha én egy sima asztali gépen felraknám a vinyóra a
MBR meg ilyesmi mennyire kavarhat be? Ebben a témában annyira nem vagyok otthon.
(Bocs ha OFF, de végülis laptopról van szó)

Ahogyan fentebb írtam, nem csak a telepítés, egy kész renszer futtatása sem megoldható. Inaccessible boot device hibaüzenettel fog elröppenni a külső vinyóra klónozott XP is a bootolás ezen fázisában. Lehet bűvészkedni, ahogyan a linkelt topicban említett német oldalon csinálják, de az eredményessége igen kérdéses.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.