HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész

#361 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 25. 15:27

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 14:07

Több mint 10 Acer notink van, kb tudom merre kell keresgélni, bár én inkább az FTP alapú cuccot használom... :) Az általad megadott link ugyanarra a 2006.01.30.-as dátumú cardrdr.zip-re mutat az FTP-n amire korábban a szintén 2.0-ás 5in1 volt linkelve, szóval max annyi történhetett hogy pl az ms/mspro mellé felvették támogatotta az msproduo-t is, és minnyá 6in1 lett belőle, vagy a sima SD mellett most már a SDHC kártyákat is támogatja az olvasó.

nem is azért mondtam... bár én nem tudhattam, hogy 10 gépetek van! :D csak azért odaírtam.. Egyébként én is FTP-ről szedtem le ezeket, csak így jobban látszik, hogy mi-micsoda.. amúgy az inteles wireless drivere nem is jött le normálisan, csak akkor, ha ftp-ről szedtem.. Lényeg a lényeg, ha leszedem home-ot vissza rá prof. akkor ezeket a driver-eket felrakom akkor ugyanolyannak kell lennie mindennek, mint amilyen volt ugye? Most azt nemtudom, hogy olyan apróságok, amik mondjuk úgy, hogy "tetszenek" mint pl. screensaver, vagy rendszertuljadonságoknál az az 'ACER' logó, ami ott van, vagy esetleg háttérkép, ezeket hogy tudnám majd visszaállítani?

#362 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 15:39

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 16:27

nem is azért mondtam... bár én nem tudhattam, hogy 10 gépetek van! :D csak azért odaírtam.. Egyébként én is FTP-ről szedtem le ezeket, csak így jobban látszik, hogy mi-micsoda.. amúgy az inteles wireless drivere nem is jött le normálisan, csak akkor, ha ftp-ről szedtem.. Lényeg a lényeg, ha leszedem home-ot vissza rá prof. akkor ezeket a driver-eket felrakom akkor ugyanolyannak kell lennie mindennek, mint amilyen volt ugye? Most azt nemtudom, hogy olyan apróságok, amik mondjuk úgy, hogy "tetszenek" mint pl. screensaver, vagy rendszertuljadonságoknál az az 'ACER' logó, ami ott van, vagy esetleg háttérkép, ezeket hogy tudnám majd visszaállítani?

Sajna a képernyővédőt és a háttérképet nem találtam az Acer FTP-n, bár annyira nem is kerestem. Az a fura hogy egyedül az oprendszer nélküli Travelmate 4233NWLMi-hez kaptunk driver CD-t amin rajta van a Travelmate screensaver és a háttérkép is egy ACER mappában (TM.MSI, ACER.JPG). Meg kellene nézni a backupot, amit a telepítés után készítettél, hogy került-e bele valami ilyesmi. Ha nem akkor kézimunkával kell kiszedni a szükséges file-okat.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#363 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 16:18

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 16:27

rendszertuljadonságoknál az az 'ACER' logó, ami ott van

A rendszertulajdonságoknál megjelenő támogatási információhoz, és logohoz tartozó fileok az oeminfo.ini és oemlogo.bmp (a windows\system32 mappából), ezeket kell elmenteni.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#364 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 18:14

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 17:18

A rendszertulajdonságoknál megjelenő támogatási információhoz, és logohoz tartozó fileok az oeminfo.ini és oemlogo.bmp (a windows\system32 mappából), ezeket kell elmenteni.

köszi! akkor már +van ez is!! háttérkép az volt backup-on.. kép.kímélő + kiszedtem! :up:

#365 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 18:34

Skacok!

A HP-Dell-Toshiba trió közül melyik adja a legjobb supportot? Gondolok itt szervizre, driverekre, alkatrészellátásra, mindenre.

Szerkesztette: Miki2 2006. 12. 25. 18:35 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#366 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 25. 22:17

Szerintem a Toshiba, bár a töménytelen mennyiségű Satellite miatt a Technotrade kiadta a szervíz egy részét, és vannak gondok. De erről gyakrolatilag csak nagyforgalmú kereskedők tudnak nyilatkozni.

#367 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 23:31

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 12:03

A notebook.hu viszonylag drága hely, akár érdemes lehet előkereni a teszkós, auchan-os, electroworld-os stb. szórólapokat, ilyen ár- és minőségi kategóriában ők is tartanak sulinetes laptopot, és ha ott a polcukon, azonnal vihető.

Az 'erzsébeti Tescoban nyolc (igen,nyolc) darab laptop volt 22-én. Mikor rákérdeztem,mondták,hogy már mindent kihordtak a raktárból,ami eladható,ezek is "kiállítási" darabok voltak.
----------
rohamkocka

#368 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 23:49

MM-ben (Miskolc) van 150-ért a Toshiba. Eddig jó, bár ez az első laptopom....

#369 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 00:27

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 19:34

Skacok!

A HP-Dell-Toshiba trió közül melyik adja a legjobb supportot? Gondolok itt szervizre, driverekre, alkatrészellátásra, mindenre.

Ezek közül a HP notik (nw800, nx8220, nx6x20-as cuccok járták meg a szervizt) supportjáról tudok nyilatkozni. Normális, korrekt szerviz pl a Systrend (de ez soktényezős dolog, másnak lehet nem éppen ez a tapasztalata), kifutott tipusokhoz (2 évnél nem öregebb) is normális időn belül van alkatrész, de ha egyeztetek velük akkor egy TFT, burkolat vagy HDD csere (raktárról elérhető alkatrésszel) akár rögtön (max 2 órán belül) elvégezhető. Driverek rendben vannak, a központi support viszont nagy céghez méltóan nehézkes lehet... :)

#370 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 14:39

ATi X1600-as VGA van a notiban és az normális szerintetek, hogy jobban fűt majdnem mint a radiátorunk? :D egyébként viccet félretéve... nagyon meleg... bár, ha lehúzom konektorból, akkor azért annyira nem vészes.... de még így is durva.. Még játékot nem nagyon mertem rajta futtatni.. :rolleyes:

#371 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 15:22

Miután átböngésztem a topikot, egyéb testvértopikokkal együtt, az alábbi két modell közül fogok választani a héten (feltéve, hogy nem kapkodták el őket):

Dell Latitude D520-04 - HP nx6310 EY501ES

Tudtok jobbat bruttó 230-260 körül?
Nem akarok WXGA-t, mert túl kicsi a szememnek az 1280 pixeles kép.

Szerkesztette: Miki2 2006. 12. 26. 15:23 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#372 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 21:14

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 14:39

ATi X1600-as VGA van a notiban és az normális szerintetek, hogy jobban fűt majdnem mint a radiátorunk? :D egyébként viccet félretéve... nagyon meleg... bár, ha lehúzom konektorból, akkor azért annyira nem vészes.... de még így is durva.. Még játékot nem nagyon mertem rajta futtatni.. :rolleyes:

Powerplay-ben állitsd be balancedre, ha bedugod a konnektorba akkor is, és akkor nem megy száz százalékosan.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#373 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 21:30

köszi! Eddig Nvidia-s voltam, szal nem nagyon vágtam.. :up: Mondjuk nekem magyar, de akkor POWERPLAY-nél átállítottam az (1) "elektromos hálózathoz csatlakoztatva" csúszkát "kiegyensúlyozottra" + a (2) "magas teleptöltés" és az (3) "alacsony teleptöltés"-t is "kiegyensúlyozottra"... amúgy meg az (1) max-on volt, a (2) és a (3) pedig minimumon... akkor végülis így jó lesz nem? vagy az alsó kettőt hagyjam úgy ahogy volt?

#374 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 22:15

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 15:22

Én is azt hittem, és most áldom az agyamat, hogy a 15,4-es kijelzős notit 1680-as felbontással vettem meg...

#375 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 22:48

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 15:22

akkor megnöveled a betűméretet, és ugyanakkorában nézed, csak élesebben. az elterjedt XGA kijelzők normál méretben a szemnek szuboptimális DPI-vel rendelkeznek. 1024*768 optikiailag olyan 10,4-12,1-es kijelzőn ad szép, kellemes részletességet. 

#376 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 23:30

Idézet: !liquith! - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 21:18

Sziasztok!

Kellemes problémával szembesültem: munkahelyi vásárlás, határ kis túlzással a csillagos ég.  :up:
A Vaio SZ szériája ideális lenne, mert kicsi, gyors és nem utolsó szempont: baromi jól néz ki.
Pl: http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP....&Dept=computers

Viszont nagyon fontos, hogy a gép megbízható legyen és kapcsolatban vannak kétségeim...
Mennyire áll ellen rázkódásnak, kosznak, esetleg folyadéknak, mennyire minőségiek az alkatrészek stb.?
Az alternatív választás a Thinkpad T60-as lenne...
Írjon akinek van tapasztalata, előre is köszönöm!

Ugyanebben a helyzetben en az alairasomban szereplo T60-ast valasztottam. Jol.
while (!sleep) sheep++;

#377 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 08:07

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 21:30

köszi! Eddig Nvidia-s voltam, szal nem nagyon vágtam.. :up: Mondjuk nekem magyar, de akkor POWERPLAY-nél átállítottam az (1) "elektromos hálózathoz csatlakoztatva" csúszkát "kiegyensúlyozottra" + a (2) "magas teleptöltés" és az (3) "alacsony teleptöltés"-t is "kiegyensúlyozottra"... amúgy meg az (1) max-on volt, a (2) és a (3) pedig minimumon... akkor végülis így jó lesz nem? vagy az alsó kettőt hagyjam úgy ahogy volt?

SZVSZ hagyd a minimumon aksis üzemnél, ha meg jártszani akarsz fel tudod huzni (be is lehet asszem hozzá ilyen hotkéyt állitani)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#378 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 10:35

Oksa! Akkor marad úgy! :up: thx master.

#379 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 18:15

Sziasztok!

Tudom kicsit offtopic itt, de talan ez az a hely amit a legtobb notebookos tapasztalattal rendelkezo ember olvas... arrol van szo, hogy a SMART adatok szerint oregszik a notebookom merevlemeze  (ami egy Seagate ST960821A), nem varnam meg amig vegleg megfekszik, lecserelnem. Mit javasoltok helyette? 60-80GB-ban es kb. 20e forintos ertekhatarban gondolkozom... legyen csendes, es ne melegedjen tulsagosan (pont a tenyerem alatt dolgozik)... mi lenne a legjobb valasztas?

Koszi,
Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#380 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 18:19

na várjál, mielőtt lecseréled, melyik paraméter alapján mondod, hogy öregedik? ahhoz nagyon rohadtul baromi sokat kell használni, hogy a gyárilag specifikált értékeket lenullázza, és utána sem kell történnie semminek.

Szerkesztette: special 2006. 12. 27. 18:20 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.