HWSW Informatikai Kerekasztal: Samsung SGH-D900 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Samsung SGH-D900

#1 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 29. 18:48

Csodálkozom, hogy nem találtam az új Samsung "papírtelefonjáról" szóló topicot. Már néhány hónapja kint van, itthon is kapható, igaz nem éppen a legolcsóbb kategória.
Ami igazán megfogott benne, az a vastagsága (vagy inkább vékonyságot kellene mondani?:)), ami mindössze 13mm.

Jellemzői a következők (a teljesség igénye nélkül):
- szokásos 3 sávos (900/1800/1900)
- 60MB belső memória, amit microSD kártyával bővíthetünk
- kijelző mérete 240*320 pixel (2.1")
- zenelejátszás: MP3, AAC, AAC+, AAC+(e)
- TV kimenet
- 3megapixeles kamera
- mérete: 103,5 x 51 x 12,9 mm / 85 g

Kép

Azt hiszem, megtaláltam D500-asom utódját. :)
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#2 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 20:40

En is gondolkoztam anno, hogy kellene egy ilyen topic, de vegul megsem a d900 mellett dontottem. Szep telo, jo telo, de valami szerintem hianyzik belole, ami a d500ban megvolt. Lehet hogy csak szamomra, de olyan furcsa volt eloben, es a d500hoz kepest jatekszernek tunt, hianyoztak a krom betetek a billentyuzetrol, stb, kozel sem volt olyan elegans, mint a maga idejeben a d500. Persze ez az en velemenyem, az biztos hogy jo telefon, a d500al sem volt semmi problema a masfel ev alatt, gondolom ezzel sem nagyon lesz, egyszeruen samsung. a kameraja viszont iszonyat jo, legalabbis amit a kijelzon lattam, mikor probalgattam.

Szerkesztette: netcobra 2006. 11. 29. 20:41 -kor

#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#3 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 20:57

Érdekeseket írsz szó sem róla, de furcsának találom, hogy neked annyira nem nyerte meg a tetszésedet annak ellenére, hogy képek alapján te is szemet vetettél rá.
Nézegettem a többi Ultra Edition telefont, és a D840 még jobban tetszik, mint a D900. Ha még nem találkoztál vele, itt egy kép

Kép

Első ránézésre úgy tűnik, mintha a 840-es jobban kidolgozott lenne, formásabb külsővel. Szerinted?

#4 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 21:56

A kep amit linkeltel nekem nem jon be, de megnezegettem guglin. Ez nekem kicsit jobban tetszik, bar azert tudasban nem ugyanaz a ketto ahogy latom. Ennek ellenere sajnos nalam ez sem lenne a befuto, megpedig azert, amiert a D600 sem lett anno: Mi a f*sznak kell kirakni egy slider telon a hatlapra a kamerat, ahol serul es megbontja a designt, stb. Raadasul meg ki is dudorodik :omg:  Lehet en vagyok a hulye, de az ilyen apro hulyesegek kiakasztanak.. Persze lehet inkabb bennem van a hiba.

Nem azt mondtam, hogy nem tetszett, hanem inkabb ugy fogalmaznek, hogy en tobbet vartam a D500/D600 utan (kulsore). Persze meg igy is tulmegy a legtobb ma kaphato telefonon, csak valamivel meg feldobhattak volna. Pl egy erintopanellal mint az E900on, bar nem tudom pl mennyire nehez azt megszokni. Ennek ellenere szerintem nagyon jo telo, ha nem kellett volna a wlan akkor biztos ezt vettem volna, de persze meg az is lehet hogy kesobb beruhazok egyre. Amugy szerintem egyaltalan nem draga (persze relative, a kategorian belul) , ahhoz kepest hogy a D500 a megjelenesekor 150-160k rol indult, ezt anno amikor megjelent mar 93ert tudtam volna venni, fuggetlenul. Aproneten meg azt latom hogy 70k korul mar meg lehet venni, ennyit szerintem boven meger. A d840 rol nem tudok nyilatkozni, bevallom oszinten most lattam eloszor, pedig altalaban kepben vagyok a telokkal, majd hetvegen potolom a hianyossagot es szemrevetelezem valamelyik gsmboltban, biztos van mar.

Szerkesztette: netcobra 2006. 11. 29. 21:57 -kor

#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#5 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 22:05

Lassan át kellene nevezni "Samsung Ultra Edition topic"-ra. :) Amikor kijött a 900-as, akkor nekem teljes meggyőződésem volt, hogy 3G-s lesz. Tévedtem. Szerencsére. A videótelefonálás még elég kiforratlan itthon, úgy érzem.
Mire lecserélem a D500-at, addigra tuti kijön majd pár szép telefon. ;)

#6 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 22:26

Azert a 3g nem csak a videotelefonalasbol all. Gyorsabb adatatvitel es jobb hangminoseg (2100Mhz). Peldaul az en telefonom is 3g-s pedig egy kamera sincs benne, szoval nem videotelefonalasra vettem :)  Ennek ellenere en sem tartom sokra a 3g-t, netezni csak wifin netezek (igazabol szinte mindenhol talalok free hotspotot a varosban), a 3g inkabb meg az "egyszer talan majd jo lesz valamire kategoria" szamomra, mint anno a wap volt. Abbol se lett semmi..  Na de mindegy, ez itt offtopic.

Szep telefonok mindig jonnek, sott, meg szebbek is:) Ez is olyan mint a pc, ha mindig varsz az ujra, akkor sosem cserelsz. Bar en is tudom, hogy a d500at nehez letenni, nalam rekordidot huzott ki es nehez szivvel adtam el.

#7 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 09:47

Szép is lenne, ha a jövőben már csak ronda telefonokat gyártanának! :) Egyébként azon gondolkodtam, hogy nem lenne-e jobb átnevezni a topicot "Samsung Ultra Edition telefonok"-ra? Egy átfogóbb téma hasznosabb lenne, ez meg szerintem nem fog egymagában annyi embert érdekelni, mint a D500 topic anno. Vélemény?

#8 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 18:46

Jövő év elején lehetne megint telefont cserélni, de nem nagyon látok semmi olyat, amit a D500 helyett lehetne venni.
Jó persze vékonyka ez a D900 (meg szélesebb is szerintem), de semmi olyan funkció/dizájnelem nincs benne, ami miatt cserére vágynék. Anno a 6310hez képest eléggé hiperűrügrás volt a D500 :) ez mostani a D900as csere meg max egy bakugrás.

Számomra a 3G is olyan, amiről a mobilszolgáltatók meg vannak győzödve hogy mekkora faszaság, de én továbbra is csak biznisz körben látom értelmet a "bárhol netezhetek gyorsan" és a "videótelefonálhatok" témaköröknek. Ott meg ugye jóval kisebb az árérzékenység, így nem éri meg leszivárogtatni az átlagusernek, átlagáron.
Az MMS sem jött be nagyon, a waphoz meg a tartalom is hiányzik és valami átalánydíjas izé (bár lehet már minden van, mégsem tudok róla, mert nem érdekel).
A bolhafingnyi méretben való tévézes pedig közröhely.

#9 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 19:10

Ez is egy vélemény... Nekem továbbra is tetszik, de lehet, hogy nem érdemes ettől még lecserelni rá a D500. Jó kis telefon, nagyon megszerettem. :)

#10 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 12. 19:48

Ez azért jelent valamit :) : http://www.sg.hu/cikkek/50533/a_samsung_d9...b_gsm_telefonja
"Építse a termékét szorgalmasan. . .álljon mögötte és a siker 100% jönni fog."

- George G. Blaisdell ( a ZIPPO gyújtó megalkotója)

#11 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 16:02

Szerintem inkább akit érdekel ez a telefon, az nézzen be ebbe a D900-as topicba, - ott élet is van, továbbá több mint 3000 hozzászólás!  ;)
Továbbá egy D900-as FAQ a telefonnal most ismerkedőknek.

Szerkesztette: tlala 2007. 03. 23. 16:05 -kor

#12 Felhasználó inaktív   pig 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 16:45

Lehet, hogy én vagyok a noob, de nem találom, hogy kell a billentyűhangot kikapcsolni. A beállítások/hangbeállítások/billenty (csak ennyi látszik) szürke. Nem tudom változtatni. Ez mitől van?
Illetve az sms hangját se tudom csak a alapokra cserélni. Ez még nem is olyan nagy baj, de itt se tudok hangerőt beállítani. Ez normális?
Az igazság az, amit a többség annak hisz.

#13 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 10:33

Idézet: pig - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 16:45

Lehet, hogy én vagyok a noob, de nem találom, hogy kell a billentyűhangot kikapcsolni. A beállítások/hangbeállítások/billenty (csak ennyi látszik) szürke. Nem tudom változtatni. Ez mitől van?
Illetve az sms hangját se tudom csak a alapokra cserélni. Ez még nem is olyan nagy baj, de itt se tudok hangerőt beállítani. Ez normális?

Hello!

Azért nem tudod kikapcsolni a billentyűhangot, mert ugo-s téma van beállítva, mikor gépelsz be egy számot. Lépj ki teljesen addig, amíg  a hátteret nem látod, majd az oldalsó gombot nyomd lefele, ezzel leveszi a bill.hangot, és így a szép téma is megmarad. Sms hangja csak az alap zenék lehetnek, sajna ez van. Van új firmware ami ezt megoldja, csak garanciavesztés, ha azt felnyomod.
"Építse a termékét szorgalmasan. . .álljon mögötte és a siker 100% jönni fog."

- George G. Blaisdell ( a ZIPPO gyújtó megalkotója)

#14 Felhasználó inaktív   Bogíí 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 21:22

Sziasztok! Miért van az, hogy az elküldött üzeneteket nem tárolja a telefon?

#15 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 21:09

Tré mobilnál most van D900i akcióban 18-ért dominó csomagban. (fekete és ezüst színben. Ez utóbbi jobban néz ki sokkal ráadásul 1 része fém)
Szal ha valaki ilyet akar az csapjon le rá, mert azt hiszem ennyiért ajándék!  :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 12. 25. 21:11 -kor

#16 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 19:51

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. dec. 25., csütörtök - 21:09

Tré mobilnál most van D900i akcióban 18-ért dominó csomagban. (fekete és ezüst színben. Ez utóbbi jobban néz ki sokkal ráadásul 1 része fém)
Szal ha valaki ilyet akar az csapjon le rá, mert azt hiszem ennyiért ajándék!  :)

Hat mi bevasaroltunk belole meg az unnepek elott, baratnom+anyja es edesanyam is kapott egyet, bar bnomon kivul egyikuk sem hasznalja ki a tudasat, ennyiert tenyleg ajandek volt. Es megalapitottam en is, hogy ezustben sokkal szebb. Majdnem vettem magamnak is, de igy is kb tizszer annyi telefon van itthon, mint kellene:)

#17 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 22:13

biza biza :)
Én sem bántam meg. Bár a Java feltöltéssel elvoltam (samsung rulez:) )de alapjába véve teljesen elégedett vagyok vele eddig.
Mindent tud amire nekem szükségem van  :up: 

Egyébként annak aki nem látott volna még ezüst/szürke D900I-t:

Kép

Kép

Kép

Kép

Szerintem baromi pofás  :)

Illetve az I verzió specifikációi, vagyis hogy miben különbözik a sima D900-tól:

Ami plsuzba bekerült:
- Sztereo FM rádió
- Gyorsabb szoftver
- A kamerával jobb minőségű képeket lehet készíteni
- Az akku készenléti ideje megnőtt
- A kamera auto focus sebessége gyorsabb
- Illetve az ezüst szín.

Amit kivettek:
- A sima D900-ban volt egy ún. Picwiever nevű program. Ennek a segítségével a doc; pdf; xls; txt stb.. kiterjesztésű szöveges fájlokat lehetett elolvasni. Nos a D900i-ben erre nincs lehetőség, mivel a program nem került a telefonba.

Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 01. 02. 22:29 -kor

#18 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 11:44

Java játékok/alkalmazások milyen arányban indulnak el nálad?
Mert feltölteni fel tudom rá őket, de a lehető legritkábban indulnak is el, és akkor is csak a régebbi/illetve gyengébb játékok. (Öcsém kapta karácsonyra, igazából ezért lenne szempont)

Másik marha idegesítő vonása a kamera fókuszmódja, amivel nem lehet előre fókuszálni, és a kívánt időpontban elsütni, hanem minden esetben a gomb lenyomása után következik az élesreállítás, ami egyrészt pár másodpercbe beletelik, másrészt vagy jó lesz, vagy nem, ráadásul nincs lehetőség a kép átkomponálására sem.

vassté

Szerkesztette: AViD 2009. 01. 04. 11:54 -kor

#19 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 17:08

Eddig csak játékot töltöttem fel rá.
Az arány.. nos igen. Általában csak a régebbi cuccok indulnak el rajt (ofc a symbianos JAVA alkalmazások FAIL :D)
kb 55-60 általam próbált játékból 23 indult el, és volt játszható. (Az ericsson és a nokiás cuccok 90%-ban szintén nem mentek)
Szal szorgalmasan kell keresgélni :D

A kamerára nem tudok mit mondani, az sajnos tényleg elég balf*szul van megoldva etéren  :(

Meg amúgy van ezen kívül is 1-2 elb*szott dolga a telefonnak, bár 99%-ban orvosolhatók az orange mod-al. (már ha valakinek van vele kedve szórakozni. Én a 2 év gari miatt biztos nem fogok egyelőre)

Itt 1 lista arról hogy mit is javít, változtat meg az Orange mod:

Idézet

- Menü a középső gombra került (bal menü gombból Új SMS lett, jobb menü gomb a Telefonkönyvben tárolt telefonszámaink listázására/keresésére ugrik)

- Bill. feloldás egyetlen - a középső - gombbal, rákérdezés nélkül

- új kameradriver - jobb képek teljes fókusz üzemmódban és kevés fénynél

- sok felesleges, nagyon lassító visszakérdezés törölve

- ahol maradt visszakérdés, azután is gyorsabban vált

- kameracsippanás autófókusz módban is kikapcsolható

- SMS írásnál jóval gyorsabb lett a köv. karakterre ugrás
- SMS-be van ékezetes betű
- SMS-be a nagy É nem eszik meg 60karaktert
- SMS-be egy új menűpont--->Hozzáadás a tiltottak listájához (ilyenkor az sms feladója ugy látja, hogy megkaptuk az sms-t de valojába nem!)

- SMS jelző hang lehet .mp3 is! (A kivánt .mp3-at bemásolod a telefon memoriába majd átnevezed Sms1 -nek a részleteknél meg megnézed a zene hosszát majd menü 9, 4, 3, 1 és ott
beállitod pl.:Sms1 -et aztán lejebb meg a zene időtartalmát ami min. 1 sec max. 30 sec -lehet!

- Törölve a sok fölösleges .swf (Igy most csak a magyar .swf van rajta!)

- percjelző hang 55 másodpercre állítva

- beállítható, hogy a csengőhang teljes hangerővel induljon

- telefonbeszélgetések felvehetőek. Egyszerűen beszélgetés alatt megnyomod a kamera gombot a felvétel be/ki kapcsolásához) Amíg folyik a beszélgetés felvétele, kint van a desktopon egy piros telefon ikon, benne egy nagy R betű. A felvételek a Saját hangok mappába kerülnek, sorszámozva és dátumbélyeggel ellátva.

- hihetetlen egyszerű java feltöltés (Elég csak a .jar .jad fájlt az "Telefon Egyéb fájlok" mappába másolni, majd ráállni, Opciók/Telepítés)

- java memóriaméret 8 MB-ra növelve

- java játékok/programok futva maradnak a háttérben (át lehet váltani hívást fogadni, telefonálni, stb. aztán vissza játékra), C gombbal válthatunk vissza ill. lőhetőek le

- billentyűzet hangja kikapcsolható, akkor is, ha a Menü-9-3-6 alatt a betűtípus "TÉMA" -ra van állítva

- gyors kihangosítás (a kihangosítás esetében nem teszi fel a "Ki szeretné-e hangosítani IGEN vagy NEM" kérdést, hanem egyből kihangosítja, akár már a kicsengést is)

- automatikus időzónaváltás lehetősége

- háttérvilágítás kikapcsolása/elsötétítés az akku kímélése érdekében 5 mp-re is állítható

- hívó beállított képe valóban teljes képernyős

- hívószámhoz rendelt fotó kijelzése akkor is, amikor én hívom

- videó teljes méretre váltása a baloldali funkciógombbal történik

- # gombbal hármas körforgásban az alábbi jelzésmódok választhatóak: Rezgős/Néma/Csengés (ez utóbbi a beállított módon). Ez az ikon, a hagyományos hangos módot jelenti, ill. egy áthúzott hangszóró (a Néma) és egy rezgős telefont ábrázoló ikon a Rezgős üzemmódhoz.

- alapképernyő jóval testre szabhatóbb. Be lehet állítani, hogy az idő/dátum kijelzés ki/be, fent/lent, legyen-e olvashatóbbá tevő szürkés átlátszó háttércsík az idő/dátum kijelzés alatt, ill. hogy megjelenjen-e a két funkciógomb felett a gomb funkciója.

- kiválasztható, hogy az összes/csak a telefonban lévő/csak kártyán lévő nevek látszódjanak a Telefonkönyvben

- beállítható, hogy Új nevek mentésekor Telefon/Kártya/Rákérdez

- kameragomb hosszan nyomva (ill. a számbillentyűket hosszan nyomva abban az esetben, ha nincs hozzájuk gyorshívás rendelve) Zseblámpa funkció (kamerafénnyel)

- ha valamelyik nyílra állítod a Bluetooth-Menü-t akkor a valódi Bluetooth menü jelenik meg az "Új eszköz keresése" helyett

- csatlakoztatott headset esetében a telefonhívást és az SMS jelzőhangot hallani lehet a headset-en keresztül

- telefonálás befejezése után a zenelejátszó a háttérben folytatja a zenét (háttérben marad, de rákérdez, hogy folytatni akarjuk-e, később piros telefonnal lőhető le) ikon:

- SMS küldése a telefonkönyvbejegyzés bármelyik számára
- lépkedés a megnyitott SMS-ek között a jobbra-balra nyilakkal
- extra dektop info bővítmény
Ha akarjuk, kint lehet a desktopon a vett jel erőssége dB-ben (sajnos oroszul írja a dB-elt) van, az akku állapota %-ban, és az akku hőmérséklete C-ban. szerintem ez egy picit zsúfolttá teszi a képernyőt.
- új, 20 (!) fokozatú nagyfelbontású, informatív akkukijelzés

- új,más akku töltés jelzés kikapcsolt állapotba:

- az akkufesz csökkenésekor alkalmazott tiltások kivéve (lehet még fényképezni, stb. - meglepő sokáig bírja még az akku)

- egy újabb Samsung hiba javítva: ha SMS küldés közben csukjuk be a csúszkát, már nem szakad meg az SMS küldés

- beszélgetés közben a mikrofon a C gombbal ki/be kapcsolható (kikapcsolva megjelenik egy pici áthúzott mikrofon)

- MP3-as lejátszási listák megnövelve 102 file/lista méretre

- kártya kezelése kissé gyorsult

- egyéb apróságok

Szal akinek van vele kedve szórakozni, megéri :D

Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 01. 04. 17:17 -kor

#20 Felhasználó inaktív   adamka90 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 23:08

nekem is van ien telom(fekete) és háát a plexi keresztbe elvan törve sajnos,de a kijelzöje ép!! Azt hogyan lehet kicserélni,ha tudja valaki szoljon,mer jolenne :)

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó