HWSW Informatikai Kerekasztal: Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Projektor ...

#41 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 00:35

Szóval kinéztem ezt a Acer PH 530-ast.

Csakhogy fogalmam sincs, hogy néz ki.
Ugyanis:
Itt
teljesen máshogy néz ki, mint
Itt.
Most akkor mi az igazság?
tesa

#42 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 02. 16. 00:47

ha jól látom akkor az acer nincs tisztában melyik terméke milyen, mert az oldalukon egy Acer PH730 van. ha esetleg az küldenék, sztem ne reklamálj, mert a duplájába kerül. :D
http://www.hazi-mozi...p?cid=812&aid=2
szerk: de persze az is lehet, h fordítva van :D

Szerkesztette: avman 2007. 02. 16. 00:53 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#43 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 10:37

Idézet: avman - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 1:47

ha jól látom akkor az acer nincs tisztában melyik terméke milyen, mert az oldalukon egy Acer PH730 van. ha esetleg az küldenék, sztem ne reklamálj, mert a duplájába kerül. :D
http://www.hazi-mozi...p?cid=812&aid=2
szerk: de persze az is lehet, h fordítva van :D

Tehát nekem tecccik ez a PH530-as. Szerinted honnan érdemes beszerezni, ahol bizhatok a korrek ügyintézésben. Webshopra gondolok, mert Pestre 1 évben kb 0,5-ször jutok el a nagy távolság miatt.

Szóval mit tudsz ajánlani, vásárlási, megbízhatósági, ügyfélközpontúsági, garanciaügyintézési szempontból ? Esetleg neked volt-e már ilyen webes vásárlási - pozitív - tapasztalatod?

Ja, itt beszélünk erről a modellről, de a márkáról nem tettünk említést. Mi a tapasztalat ennél a Acernél? Jó cuccokat készít, minőségre hajt, vagy csak eladás, meg olcsón....
Tudom, szubjektív a válaszod, de érdekelne.

AMÚGY, bárki, aki itt van, szívesen venném, ha hozzászólna, véleményezne.
Ez nagy segítség nekem.

Köszönöm.

Szerkesztette: tesa 2007. 02. 16. 10:42 -kor

tesa

#44 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 12:58

én azt javallom, h nézd ki a legolcsóbbat
http://www.argep.hu/...uct_394208.html
http://www.arukereso.hu/projektor-c88/acer...0-p7820022.html
(azokat kapásból zárd ki, ahol 1 évet adnak garanciát, mert ugye ha partnerhálózat vagy mifene tagja, tehát hivatalosan hozza be, akkor 2 évet kell adjon), írd a be a cégnevet a gúgliba ilyen egyenkénti kiegészítésekkel: gond, probléma, garancia, fórum, hozzászólás (ez talán 5-6 keresés). és ezzel azért már képet lehet kapni. (írd be pl. mistral garancia :D, na ha hasonló képet ad a cég, messzire kerüld :D)
majd érdeklődj utána itt, h milyen viszonyban vannak az ott vásárolt dolgokkal:
http://www.acer.hu/acereuro/page11.do?sp=p...&crc=1980130305
meg arról is, hogyan megy a garis dolgok javítása (azaz, ha vidéken vagy tényleg működik-e a pick and return (forrás a ramiris.eu):
>>Az ACER „PICK UP and RETURN” szervizszolgáltatása Magyarországon!    2007.01.22.

A 2005 óta Brnóban működő Acer szerviz 2006 júniusa óta a magyarországi szervizesetek javítását is vállalta, így már Csehország, Szlovákia és Lengyelország után nálunk is elérhető az eddigi talán legkényelmesebb szolgáltatás: a szervizgarancia visszaszállítással!!!

Hogy ez röviden mit is fed?

- az ügyfél felhívja a brnói telefonos ügyfélszolgálatot (budapesti szám, budapesti tarifával, magyar operátorral), bediktálja a rossz eszköz és a saját adatait
- E-mailben (vagy postán) kap egy címkét a szállításhoz, aminek a birtokában felhívja a UPS ügyfélszolgálatát és egyezteti, hogy mikor és hol vegye fel a futár a rossz készüléket.
- A UPS kiszállítja az eszközt Brnóba, majd a javítás végeztével visszaszállítja az ügyfélnek. A készülék megérkezéséről és a javítás befejezéséről az ügyfél automatikusan sms-t kap.

Mik a szolgáltatás előnyei?

- az ügyfél otthonról, telefonon intézhet minden dolgot a javítással kapcsolatban
- az Acer saját szervizének szakemberei javítják a gépeket, és biztosított az alkatrészellátás, ezért a szervizszolgáltatásban minőségileg jobban tudjuk kielégíteni az ügyfelek igényeit
- minden kommunikáció a szervizesetekkel kapcsolatban természetesen magyarul folyik, a szállítás költségei azt Acert terhelik.

ACER magyarországi Call Center szám:

+36 (1) 555-5200

Hívható:

munkanapokon 9:00-17:00 között.
(2 operátor)

Illetve:

hu_partner@acer-euro.com

(Szerviz eset bejelentő formátum használatával kizárólag Acer partnerek részére!) <<

ezek igazak -e a plusz jótállás vásárlásáról (azaz valóban 11e huf körül van a kibővítés a proji esetén 2-ről 3 évre):
http://www.c-enter.h...er/0140217.html
legrosszabb esetben is, ha gondod lesz, te cipelheted fel a márkaszervizbe (de végülis mindegy, h a pesti céget keresed meg személyesen, ahonnan rendelted, mert időben és útban kb. ugyanaz, meg ők is oda továbbítják nagy valószínűséggel), hiszen a garanciás dolgokat úgyis a szakszerviz intézi. annyi h a papírok rendben legyenek: számla + jótállási jegy + kiterjesztés + neten történő érévényesítés.
a csomagküldést pedig nagyon nem lehet elbaxni. átveszi a csomagküldő cég, kiszállítja. senkinek sehol nem érdeke, h úgy rosszul, slendriánul kezeljék a csomagokat. és én még egyetlen belföldi csomagos rémhírrel nem találkoztam (tégla volt benne, törött volt, stb)
személy szerint elég sokat rendeltem a pcland.hu -ról egyéb dolgokat (táp, ups, egyéb perifériák). eddig mindenben korrektek voltak, igaz semmi nem romlott még el. kopp, kopp, kopp. 
a vtcomp is korrekt volt. az edigitalról és a redtowerről már olvastam rosszakat.
szerk: a pixmániát meg messzire kerüld el egy ilyen tétellel.

Szerkesztette: avman 2007. 02. 16. 13:01 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#45 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 13:18

Idézet: avman - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 13:58

én azt javallom, h nézd ki a legolcsóbbat
http://www.argep.hu/...uct_394208.html
http://www.arukereso.hu/projektor-c88/acer...0-p7820022.html
(azokat kapásból zárd ki, ahol 1 évet adnak garanciát, mert ugye ha partnerhálózat vagy mifene tagja, tehát hivatalosan hozza be, akkor 2 évet kell adjon), írd a be a cégnevet a gúgliba ilyen egyenkénti kiegészítésekkel: gond, probléma, garancia, fórum, hozzászólás (ez talán 5-6 keresés). és ezzel azért már képet lehet kapni. (írd be pl. mistral garancia :D, na ha hasonló képet ad a cég, messzire kerüld :D)
majd érdeklődj utána itt, h milyen viszonyban vannak az ott vásárolt dolgokkal:
http://www.acer.hu/acereuro/page11.do?sp=p...&crc=1980130305
meg arról is, hogyan megy a garis dolgok javítása (azaz, ha vidéken vagy tényleg működik-e a pick and return (forrás a ramiris.eu):
>>Az ACER „PICK UP and RETURN” szervizszolgáltatása Magyarországon!    2007.01.22.

A 2005 óta Brnóban működő Acer szerviz 2006 júniusa óta a magyarországi szervizesetek javítását is vállalta, így már Csehország, Szlovákia és Lengyelország után nálunk is elérhető az eddigi talán legkényelmesebb szolgáltatás: a szervizgarancia visszaszállítással!!!

Hogy ez röviden mit is fed?

- az ügyfél felhívja a brnói telefonos ügyfélszolgálatot (budapesti szám, budapesti tarifával, magyar operátorral), bediktálja a rossz eszköz és a saját adatait
- E-mailben (vagy postán) kap egy címkét a szállításhoz, aminek a birtokában felhívja a UPS ügyfélszolgálatát és egyezteti, hogy mikor és hol vegye fel a futár a rossz készüléket.
- A UPS kiszállítja az eszközt Brnóba, majd a javítás végeztével visszaszállítja az ügyfélnek. A készülék megérkezéséről és a javítás befejezéséről az ügyfél automatikusan sms-t kap.

Mik a szolgáltatás előnyei?

- az ügyfél otthonról, telefonon intézhet minden dolgot a javítással kapcsolatban
- az Acer saját szervizének szakemberei javítják a gépeket, és biztosított az alkatrészellátás, ezért a szervizszolgáltatásban minőségileg jobban tudjuk kielégíteni az ügyfelek igényeit
- minden kommunikáció a szervizesetekkel kapcsolatban természetesen magyarul folyik, a szállítás költségei azt Acert terhelik.

ACER magyarországi Call Center szám:

+36 (1) 555-5200

Hívható:

munkanapokon 9:00-17:00 között.
(2 operátor)

Illetve:

hu_partner@acer-euro.com

(Szerviz eset bejelentő formátum használatával kizárólag Acer partnerek részére!) <<

ezek igazak -e a plusz jótállás vásárlásáról (azaz valóban 11e huf körül van a kibővítés a proji esetén 2-ről 3 évre):
http://www.c-enter.h...er/0140217.html
legrosszabb esetben is, ha gondod lesz, te cipelheted fel a márkaszervizbe (de végülis mindegy, h a pesti céget keresed meg személyesen, ahonnan rendelted, mert időben és útban kb. ugyanaz, meg ők is oda továbbítják nagy valószínűséggel), hiszen a garanciás dolgokat úgyis a szakszerviz intézi. annyi h a papírok rendben legyenek: számla + jótállási jegy + kiterjesztés + neten történő érévényesítés.
a csomagküldést pedig nagyon nem lehet elbaxni. átveszi a csomagküldő cég, kiszállítja. senkinek sehol nem érdeke, h úgy rosszul, slendriánul kezeljék a csomagokat. és én még egyetlen belföldi csomagos rémhírrel nem találkoztam (tégla volt benne, törött volt, stb)
személy szerint elég sokat rendeltem a pcland.hu -ról egyéb dolgokat (táp, ups, egyéb perifériák). eddig mindenben korrektek voltak, igaz semmi nem romlott még el. kopp, kopp, kopp. 
a vtcomp is korrekt volt. az edigitalról és a redtowerről már olvastam rosszakat.
szerk: a pixmániát meg messzire kerüld el egy ilyen tétellel.

:respect:  :respect:  :respect: :respect:  a válaszokért

Még arra nem válaszoltál  :rolleyes: , hogy véleményed szerint az ACER hol helyezkedik el a minőségi ranglistán. szerk.: lehet, hogy válaszoltál, csak sietve olvastam... :omg:
És még az, hogy e termék esetében milyen összeg számít olcsónak (mármint, ha kidob nekem a net sokféle árat), és mi az ami drágább, de legalább nem gyanús?

Hardware futár az korrekt cég? Leírási alapján annak tűnik.

Látom, hogy a PCLand, melyet pozitívként említettél csak 1 évet ad a projira, viszont jelezted, hogy alapból 2 év kellene, hogy legyen. :think:  :think:

Szerkesztette: tesa 2007. 02. 16. 14:18 -kor

tesa

#46 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 18:28

így első körben utánanéznék az edigital-nak. 2 évet adnak, csak valamit hallottam róluk, h ők németországon keresztül intézik a behozatalt.
továbbra is azt mondom, nézz ki pár helyet és érdeklődj az aceres ügyfélszolgáltaton (akár telefonon, de akár mélben) a garanciális dolgok mikéntjéről, illetve, h ezeknél a cégeknél kiállított garlevelet befogadják-e, tudnak-e egyáltalán felvilágosítást adni.
a pcland-ra is érdemes rákérdezni, lehet hibásan van kiírva. bár ebben az árban már van jópár, ami 2 évet ad.
ami még úgy érdekesnek tűnik:
http://www.addel.hu/template/temp1/detailp...roductid=133396 de bides, h túl olcsó :D
http://acer.completeoffice.hu/ csak postai díjakat ír, namost sztem barbár dolog ilyet a postára bízni.
tudom, mert rokon dolgozik már nagyon régóta a kiszállításnál. egy nemtörődöm, hanyag disznó. mesélt pár durva dolgot, mennyire nem érdekli őket.
ellenben szerepelnek az acer webáruházos viszonteladói között:
http://acer.hu/acereuro/page5.do?sp=page5&...g&crc=134874708
valamint itt vannak még disztribútorok:
http://acer.hu/acereuro/page5.do?sp=page5&...&crc=2305034033
érdemes kicsemegézni, hátha van köztük ami érdekes lehet.
a 10 -15e huf esetleges spórolás megér pár telefont vagy akár elég az e-mail. mondjuk ezzel is jól lehet szűrni, ha baxnak váalszolni (mert ugye más kategória a webshopos eladó, mint a gyártói support), vagy napos késésekkel, akkor azért én 2x is meggondolom a dolgot.
és a 240e körüli kategóriában meg elég sok webáruház van. sztem ott nagy gáz nem lehet, a túl olcsó mindig gyanús, de azért nem mindig gáz.
igazából, ha a garit úgy lehet intézni, h tényleg jönnek érte (vagy viszed), illetve az ügyfélszolgálaton tudnak mondani valamit a cégről (merhogy mittomén nem elég friss a netes lista), akkor onnantól kezdve majdhogynem teljesen mindegy kitől rendeled, főleg ha valamelyik nagyobb futárszolgálattal hozzák.
ja, én vásznat a briver.hu -ról rendeltem. elég széles a választékuk.

#47 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 18:38

az acer minőségre nem sokat tudok mondani. az olcsó laptopoknál sok a panasz, elhullanak, a szerviz lassú. de azért egy projektor jóval primitívebb jószág. magáról a képminőségéről meg semennyit. a nagytesvéréről olvastam szépeket valahol, szóval nagyon rossz nem lehet.

#48 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 20:47

Sziasztok!

kaptam pár listát azok a projektorok közül amiket meg lehet venni,illetve rám bizták a döntést egy adott listából. egyik szempont hogy képeket kellene vetiteni rajta nagyobb közönség előtt és olyan kellene ami napsütés mellett is látható ,illetve az kellene ezek közül amelyikkel a legjobban lehet látni a vetitett képeket napsütéskor.(ha ezekkel hasonló eredményt érhetek el,akkor azt ajánljátok hogy melyik a "best buy"ezek közül) melyik érték felelős ezért?a lumen,vagy a contrast?
ezek azok amik közül választhatok:

Sony VPL-EX4 projektor 2100 ANSI lumen XGA

Technológia: LCD,  Fényerő: 2100 ANSI Lumen,  Kontraszt: 300:1, Felbontás: 1024x768, Tömeg: 3 kg, Garancia: 3 év, Prime Support! 1024x768 2100 300:1 3
ár:153900
felbontás:XGA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Acer P5270 projektor colorboost

DLPTM, XGA 1024*768, 3kg, contrast: 2000:1, brightness: 3000 LUMENS, 31/28dB, DVI, HDMI, COLOR BOOST, 2 év pick-up garancia.

ár:157000
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Canon LVX7 projektor XGA/1500L

1024x768 1500lm 500:1 2.9 kg Natív XGA felbontás (1024 x 768 pixel)    1500 lumen fényerővel 500:1 kontrasztarány: Nagylátószögű, 1,6-szoros zoom Nagyméretű képek kis vetítési távolságok esetén is, könnyű kezelhetőség    háttérszín-korrekció és automatikus trapézkorrekció, 25dB 'Csendes' módban; Hordtáska

ár:162500
xga

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Epson EMP-TWD3 projektor

Felbontás:480p,Lencse:Manuális zoom / Manuális fókusz,Fényerő:1200 ANSI lumen nagy fényereju módban,Kontrasztarány:1000:1 ,Vetítési távolság:0,73 m - 7,57 m (széles látószögu 16:9 kép);Trapézkorrekció:Függoleges: -15 fok - +15 fok (Zoom: Tele),Zaj
ár:162900
WVGA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hitachi EDX22 projektor 2000 lumen XGA

XGA (1024x768) 2000 lumen 500:1 2.5 kg ezüst színű burkolat
ár:167972

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Acer XD1270D projektor
ADVANCED DLP, XGA 1024X768, 2.17kg, contrast: 2200:1, brightness 2300LUMENS,  32/28dBA, DVI
ár:125000
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BenQ MP612 projektor DLP; SVGA; 2500 ANSI l.

DLP; SVGA; Brightness : 2500 ANSI; 2.5kg; ; Noise level: 26db (Eco mode); 4000 hrs lamp life (Eco Mode); Brilliant Color; Blackboard mode; My Screen; Panel key lock; Hot key for FAQ; 3D color management
ár:132315
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Acer P1265 projektor colorboost

DLPTM, XGA 1024*768, 2.3kg, contrast: 2000:1, brightness: 2,400 LUMENS, 28/24dB, DVI, 4:3, COLOR BOOST, 2 év pick-up garancia
ár:139000
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hát ezek közül kellene megtudnom hogy melyik az ideális arra hogy nappal képeket lehessen vele prezentálni,ill melyik ezek közül a legjobb.
(én mint laikus a másodikra tippelek,de ez csak tipp...jól sejtem? :confused:
Kérlek segítsetek,nagyon fontos lenne!

Szerkesztette: cibuu 2007. 12. 08. 21:00 -kor

Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#49 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 14:05

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 21:47

Sziasztok!

kaptam pár listát azok a projektorok közül amiket meg lehet venni,illetve rám bizták a döntést egy adott listából. egyik szempont hogy képeket kellene vetiteni rajta nagyobb közönség előtt és olyan kellene ami napsütés mellett is látható ,illetve az kellene ezek közül amelyikkel a legjobban lehet látni a vetitett képeket napsütéskor.(ha ezekkel hasonló eredményt érhetek el,akkor azt ajánljátok hogy melyik a "best buy"ezek közül) melyik érték felelős ezért?a lumen,vagy a contrast?
ezek azok amik közül választhatok:

Ilyen esetben a lumen számít, de szerintem azt el lehet felejteni, hogy ilyen zsebprojektorokkal napsütés mellett élvezhető képet fogsz vetíteni. Nem teljesen világos, hogy itt most szabadtéri, vagy zárt térben, nappal, sötétítés nélküli vetítésről van szó. Előbbi esetben gyakorlatilag használhatatlan bármilyen projektor, erre találták ki a LED-falat. Utóbbi esetben beválhat mondjuk valamilyen komolyabb Christie proji, 3 kW-os xenon lámpával és ~15000 lumennel. Persze ennek az ára 50-100×-osa azoknak amiket felsoroltál.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#50 Felhasználó inaktív   Zotyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 10:06

Sziasztok!

Ha irodába keresek projektort, ami ált. Powerpoint bemutatókon lesz használva, mire figyeljek? Fényerőben a 2000 Lumen elég? Az igazat megvallva soha nem foglalkoztam eddig projektorokkal, csak most vennem kell egyet az irodába.  :think:
Abit IP-35, Intel Core2 Duo 6420@ 3.4 GHz, Inno3D 8800GTS 320MB 650/1900, 2x1 GB Kingmaxx DDRII 1066, SB Audigy2

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó