HWSW Informatikai Kerekasztal: Optiarc AD-7173A (Sony NEC Optiarc Inc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Optiarc AD-7173A (Sony NEC Optiarc Inc.) 18x+R/-R, 8x+R/-R DL, 8x+RW, 12x-RAM Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 13. 17:04

Idézet: Kaliga - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 15:25

Mi a különbség a sima 1.2 és az rpc1 között?

régiókódfüggetlen

#322 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 22:20

Üdv mindenkinek.

DVD-író vásárlás előtt állok, és ehhez kérnék segítséget.
Sajnálattal vettem tudomásul, hogy a magyar piacon baromira nincs választék. Mivel az LG-ből elegem van már, a Samu meg közismerten egy szemétdomb, kizárásos alapon marad csak szinte a NEC vagy a Plextor. A NEC-ben ugyan nem nagyon bízok, de csak jobb lehet, mint az előző kettő. A Plextor meg egy csöppet drága.

Az adat CD-k/DVD-k mellett sokszor DVD-Video lemezeket is szoktam írni, asztali lejátszókban való használatra. Ezért az írási minőség mellett a másik legfontosabb szempont az volt, hogy az író tudja a bitsettinget. Sok keresés után arra jutottam, hogy a Samsung mellett jelenleg a Plextor az egyetlen, ami támogatja ezt szinte az összes fajta DVD lemeznél. Természetesen a NEC is tudja a bitsettinget hackelt firmware-vel, de a firmware ilyen fajta módosítása garanciavesztéssel járhat, és ezt szeretném elkerülni. Az előző írómmal (Samsung) is megjártam már emiatt.

Ezért végül a Plextor PX-800a mellett döntöttem. Ami ugyan kicsit drága (14k), de a Plextor név meggyőzött... de csak addig, amíg rá nem jöttem, hogy ez egy "rebadged" (átcimkézett) NEC AD-7170A... :(

http://club.cdfreaks...p/t-222764.html

Idézet

Actually the 800A is a rebadged Optiarc AD-7170A with an updated (bugfixed) bootcode.

Persze a kettő mégsem teljesen ugyanaz. "Állítólag" csak abban különböznek, hogy a PX-800a szoftvere alapból lehetővé teszi a bitsettinget minden lemeztípusnál, míg a NEC nem.

Ez igaz? Kíváncsi lennék, hogy a kettő tényleg csak a firmware-ben különbözik egymástól?

Vagy mégsem, és érdemes mégis inkább Plextort venni egy kicsit drágábban, jobban megéri, mint a NEC?
Vagy teljesen mindegy, jó a NEC is, kevesebb mint fele áron, hiszen a hardver teljesen ugyanaz? A firmware-ját megtörjük, és akkor már tényleg teljesen ugyanolyan tudású lesz, mint a Plextor, ugyanaz a minőség is?

Egyáltalán jelent még valamit a Plextor, mint márka? Vagy már mostanra is teljesen kivonultak a piacról,  és Plextor terméket vásárolni csak felesleges pénzkidobás?

Szerintetek most melyiket lenne érdemes megvenni? Ad a Plextor PX-800a valamilyen pluszt a NEC AD-7170A-hoz képest, a bitsettingen kívül?

Előre is köszönöm a segítséget.

#323 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 22:36

Ui. az előző posthoz (off):

(Az előző DVD íróm egy Samsung WriteMaster SH-W162C volt.

Mondanom sem kell, hogy a kis mocsok egy évig sem bírta ki, és elkezdett b...kodni. Mostanra meg teljesen megdöglött, jól. Ki hitte volna... ;)

Az általa megírt lemezek, és más meghajtók által írt lemezek írási minőségét már szabad szemmel is látni lehet. Olyan, mintha a Samsung egyenletlen intenzitással pörkölte volna meg a lemezeket, néhány helyen meg üres csíkokat hagyott benne. Persze azért olvashatóak így is... többnyire. :D

JÓÓÓÓ a Samsung. (Jó olcsó  :D  )

De ezt csak így zárójelben, nehogy a Samsung fanok felakasszanak... :D )

#324 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 15:41

Update:

Egy hete keresek, de továbbra sem találtam semmi olyan információt, ami alapján reálisan össze lehetne hasonlítani a két meghajtót. Elolvastam többszáz egymásnak ellentmondó tesztet, véleményt és cikket a két termékről, de nem lettem semmivel okosabb, viszont egy csomó időm ráment.

Most már nagyon elegem van ebből. Úgy döntöttem, marad végülis a px-800a, lesz ami lesz.

Üdvözlet.

#325 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 22:10

Már megint nem bírok normálisan írni. Sorra cseszi el a lemezeket. Egyedül imgburn-el sikerül lemezt írnom! Nevetséges, hogy csak azzal lehet, semmi mással. Mondtátok, hogy Alcoholt és társait távolítsam el. Power iso-t telepítettem fel, mert mindenképpen szükségem van virtuális meghajtóra. Most mit tegyen ilyenkor az ember?
Más tapasztalt ilyet?

#326 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 22:14

Persze lehet olyat is játszani, hogy mindig csinálok egy képfájlt és imgburnel kiírom, de szoktam olyan programokkal is lemezt írni, amik nem tudnak képfájlt csinálni!

A GÉpem vagy az író a hibás?

#327 Felhasználó inaktív   Messor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 13:13

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a DVDinfoPro /hivatalos honlapról, trial verzió/, nevű program, okozhat-e valami anomáliát CD/DVD írásnál?

Úgy értem telepít-e olyan drivert, egyéb sw-t, ami bezavarhat?

Köszönettel:

M
"Fly away to a rainbow in the sky
gold is at the end for each of us to find
There the road begins where another one will end
Here the four winds know who will break and who will bend
All to be the master of the wind"

By: Manowar, Master Of The Wind...

#328 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 07. 19:16

Nekem is új problémák jelentek meg az íróval...
A héten többször előfordult már, hogy az írás megkezdése előtt hibaüzenettel elszáll az egész. "Lézer beállítási hiba" és már adja is ki a lemezt.ImgBurn-nel ugyanez a hiba...
Döglődik a meghajtó, vagy mi lehet?
Egész eddig remekül írta ezeket a Verbatim lemezeket... :(

#329 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 19:48

Idézet: olaj - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 20:16

A héten többször előfordult már, hogy az írás megkezdése előtt hibaüzenettel elszáll az egész. "Lézer beállítási hiba" és már adja is ki a lemezt.ImgBurn-nel ugyanez a hiba...

Mennyi idős az íród?
Nekem a 3 éves Pio 108-as játsza ezt.
Írtam PPéternek, de rá se fütyül. :(

#330 Felhasználó inaktív   Messor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 13:11

Idézet: olaj - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 20:16

Sziasztok!

Nekem tegnap adta be a kulcsot egy Pio 111D, ugyanevvel a hibával kezdte...

Aztán vettem egy AD7173S-t.

Eddig jó , bár csak 1 napos... :)

Üdv:

M
"Fly away to a rainbow in the sky
gold is at the end for each of us to find
There the road begins where another one will end
Here the four winds know who will break and who will bend
All to be the master of the wind"

By: Manowar, Master Of The Wind...

#331 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 20:00

Idézet: Killer - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 19:48

Mennyi idős az íród?

Tavasszal vettem...
Egszer már szórakozott a régebben megírt minuszos lemezek(mind Verbatim) olvasásával, most úgy néz ki ugyanez a formátum már az írásnál is "halott ügy".
Ma viszont felbontottam a pluszos Plextor hengert és két lemezt is megírtam vele.WTF?

#332 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 18:17

Már megint nem bírok írni. Minden virtuális meghajtót mellőzzek. Gondoltam, h a neroéval csak nem lesz gond. Hát de. Ha egyszer nagyon kell. Én mindenképpen arra gyanakszom, hogy az alaplapon van bibi, és nem ezzel az szériával, mert ismerősömnek ugyanilyen írója van, és kényelmesen használja a Virtual drive-okat.
De ez így egy akkor sem normális dolog. Írják rá h nem működik ezzel az alaplappal és nem vettem volna meg.

Ilyennel mitlehet tenni? Garancia gondolom nem vonatkozik erre.

Miért zavar be egy virtual drive. A régi írómnál nem volt gond!

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  Log.txt (0byte)
    Letöltések:: 52

Szerkesztette: Primary 2007. 11. 10. 18:46 -kor

#333 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 17:48

Akadt egy kis gondom a NEC7173A-s íróval. Elég ritkán írók dvd-t, de ha írok, akkor tuti, hogy egyszerre többet.

Érdekes, de már többször tapasztaltam ezt. Már nem is tudom mikor használtam az írót utoljára, most viszont írtam egy dvd-t. Tehát kiírok valamit a dvd-re és a lemezellenőrzésnél a dvd vége tiszta crc. Jó, jöhet a következő teljesen ugyanolyan lemez, ugyanazt az adatot kiírja másodjára hibátlanul. Tényleg nem változott semmi.

Tehát elsőt elrontja, de utána semmi gond. Van erre valami ésszerű magyarázat? Lehet ez valami összefüggésben azzal, hogy rég használtam? Vagy csak fatális véletlen? Egyébként tényleg nem hibázik soha. Ötletem sincs mihez lehet köze. :think:

A DVD most Ridisc volt, de volt már ilyen TDK-val is. Az író külön ágon van berakva, firmware 103-as, a Nero pedig 7.10.1.0-es verziószámú.

Szerk.: Megírtam mégegyet, hibátlan.  :reklamacio:  :Đ  :)

Szerkesztette: sadam 2007. 11. 14. 18:11 -kor

[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#334 Felhasználó inaktív   monix 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 29. 11:54

Sziazstok!Szeretném valaki hoáértő segítségét kérni!
Van 1 acer laptopom,benne Optiarc DVD RW AD-7560A ATA Device dvd író,és az a gondom vele,hogy minden második lemeznél,95%-os kész írásnál,ezt írja ki:cd-írás hiba!Nero 8.1.1.0-ást használok!Több féle lemezzel próbáltam,de a jelenség mindig ugyanaz!Próbálkoztam a nero-n kívül más progival,és akkor is azt csinálja,ezért gondolom,hogy nem program hiba,hanem az íróé!Aki tudja mi lehet a gond,az kérem segítsen,mert már nagyon mérges vagyok!!

Köszönöm szépen! Mellékelem a hiba jelentést,hátha valaki érti!

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  Log.txt (0byte)
    Letöltések:: 97

#335 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 21:08

Vettem egy NEC 7173s 1.02 optikai megjatót, mert a régi (ami tényleg NEC) 3520A 3.07 (bt firmware modded) nem írta a Dual Layeres lemezeket. Semmilyen márkát.
No gondoltam élesben fogom tetsztelni, először egy Verbatim MCC 03RG20 16X lemezt írtam vele. Gond nélük kipörkölte. Úgy döntöttem körbenézek a neten firmware ügyileg, lecseréltem egy moddingolt 1.02re (Liggy's)
Ok akkor jöhet amiért vettem, a DL lemezek. ImgBurn izzít, 3 Ridata és egy Verbatim DL lemezt is nagyon szépen megírt. Jó akkor most nézzünk megint egy Vebatim MCC 03RG20 16x DVD-R utánna meg egy Verbatim TAIYO 16x DVD-R lemezt adtam be neki.(Nero 8) Mind a kettőt elrontotta 1-2 szektor nem egyezett. Pedig a régi NEC komolyan mondom egyetlen Verbatimot sem rontott amióta megvan! Lehet, hogy a firmware szar? :think: Majd visszarakom az originalt és megnézem azzal is. Valakinek valami tapasztalata e téren?
A régi íróval megint írtam egy TAIYO lemezt próbaképpen...pröfekt lett..:)

#336 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 05. 22:18

Hát ez egy szar...komolyan mondom...még próbáltam kettő lemezt egy másik modding firmwarrel, hibázott 2 szektorban mindkétszer...felraktam rá az original firmware-t és elbaszta a lemezt már írás közben...pegig Taiyo volt...hmmm :down:

#337 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 11:02

Kééész vége feladom....veszek egy IDE változatot, ezt már 3.napja nem tudom megcsinálni...pedig már mindennel próbálkoztam! :(

Kép

#338 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 15:15

Idézet: voneout - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 12:02

Kééész vége feladom....veszek egy IDE változatot, ezt már 3.napja nem tudom megcsinálni...pedig már mindennel próbálkoztam! :(

Kép

Nekem is a tököm tele van vele, de kerültöném a márkát.

#339 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 14:38

Kipróbáltam egy másik gépben is az írót...ugyancsak elb***ta a lemezeket...megy vissza garanciába! Hát nem volt egy hosszú életű az elődjéhez képest.  :down:

The Optiarc is fucking shit...

#340 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 14:44

Nekem satas 7170 van, amióta feltettem rá az 1.02es firmwaret csomót rontott és olyan lemezeket sem olvas vissza, amit vele írtam és a többi itthoni cucc simán beolvassa (másik nec, 2xlg). Rahedli neccel találkoztam, de ilyet még nem láttam, support egy f*s, se egy mailcím, se semmi...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.