HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 ADSL sávszélességemelés 2007 Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 23. 17:19

állítólag meg fog szűnni a 3 megás csomag mert ott kevesebbet kell könyvelni :)
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#242 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 17:34

Idézet: DeadMeat - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 16:57

koki!Remelem invitel is hamarost kuld hasonlo tartalmu emilt  :D

szerintem arra várhatunk  :reklamacio:
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#243 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 17:46

Idézet: chriss745 - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 18:12

Amúgy nem tudom tudjátok-e, hogy a Pantel indít januártól hurokátengedéses ADSL2+ UPTO24Mbit-es csomagot 10 rugó körül + 2300 HUF Pantel telefon. Na az még érdekes lehet. Mondjuk annak is  csak 768 az UP-ja. :(

Le vagy maradva. Pantel tavaly október óta szolgáltat hurokátengedéssel. A 24Max csomag is létezik már május óta az üzleti ügyfeleknek és június óta a lakossági ügyfeleknek is.

Szerkesztette: shabba 2006. 12. 23. 17:47 -kor

#244 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 17:59

Idézet: evone - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 11:59

foxyr, nalam is ugyanaz a helyzet, mindket szulonek van laptop, meg nekem itt egy asztali gep, es allandoan megy mindharomrol a net, ok is toltogetnek, enis toltogetek, webcamozok stb... es ez azert kurvara elviszi a savszellt, attol hogy eddig 1 ember irta ezt be neked, vannak akik nem irjak ide a velemenyuket, de hidd el nem mindenki csak warezol

ui. latom azert "ismered" az emberek igenyeit es szokasait, szerencsere nem vagy eleg ahhoz hogy az igenyeidnek megfeleloen mindenkinek 2 megabitet adjal

Szerintem felreertettel...nekem ugy tunik, hogy itt tobben elvarjak, hogy 8Mbites vonaluk legyen...mintha a 2Mbit nem lenne eleg...azert nem furcsa, hogy a T-online, aki az elofizetok tobb mint 40%-anak szolgaltat, havi 3Gb-tal szamol elofizetesenkent? Vegeztek azert ott eleg szep statisztikai szamolgatast, amibol ezt kiszurtek...es ugye ha az egesz csalad a neten log, leterheli a 2Mbit-et minden nap, akkor ugye nem 3Gb-os forgalom fog kijonni? Vagyis a tobbsegnek boven eleg a 2Mbit. Hidd el, hogy az olyanok, akik ezt joval tullepik, azok az 1%-at sem nagyon teszik ki.

Egyebkent nem vagyok en a 8Mbit, meg az emeles ellen (orulok is neki), mindossze kifejtettem, hogy a 2Mbit tokeletesen eleg az atlagfelhasznaloknak.

#245 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 18:08

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 18:59

Szerintem felreertettel...nekem ugy tunik, hogy itt tobben elvarjak, hogy 8Mbites vonaluk legyen...mintha a 2Mbit nem lenne eleg...azert nem furcsa, hogy a T-online, aki az elofizetok tobb mint 40%-anak szolgaltat, havi 3Gb-tal szamol elofizetesenkent? Vegeztek azert ott eleg szep statisztikai szamolgatast, amibol ezt kiszurtek...es ugye ha az egesz csalad a neten log, leterheli a 2Mbit-et minden nap, akkor ugye nem 3Gb-os forgalom fog kijonni? Vagyis a tobbsegnek boven eleg a 2Mbit. Hidd el, hogy az olyanok, akik ezt joval tullepik, azok az 1%-at sem nagyon teszik ki.

Egyebkent nem vagyok en a 8Mbit, meg az emeles ellen (orulok is neki), mindossze kifejtettem, hogy a 2Mbit tokeletesen eleg az atlagfelhasznaloknak.

Én is örülök a 8M-nak és legjobban annak hogy a Tikom már halad a korral  :D Szerintem tisztán üzleti megfontolás érezhetö ki a csomagok emelése mögött... Meg neki is ez egy teszt sorozat mit bir a rendszer.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#246 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 18:21

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 12:55

foxyr, de most őszintén, nem mindegy hogy kinek kell meg kinek nem? hidd el nagyon sokan ki tudják használni a 2 mbit-nél nagyobb sávot - nem csak warezra -
engem pl nagyon idegesít, amikor apám&anyám a laptopjukon neteznek, töltik a yó kis flashes oldalakat, kisebb fileokat, én meg cs-znek, de nem tudok mert ugrál a pingem. mindez 2 mbit mellett.

neked meg ha nem kell, akkor van olcsóbb csomag kisebb sávval.

biztos, hogy ott a 2Mbit a "gyenge lancszem"? Csak mert nekem is 2Mbit-es vonalam van, s elofordult mar olyan, hogy eppen toltottem le egy filmet, s mellette hibatlanul ment az Online F1...22-en voltunk a szerveren, 1db lagom nem volt...stb. szoval tokeletesen mukodott. Hozzateszem, hogy a bajnoki utan derult ki, amikor atmentem a masik szobaba, s ment a gep :D szoval nekem semmi problemam nem volt eddig Online jatekkal, ha a masik gepemen is adatforgalom zajlott (pl. baratnom netezett, vagy az elobb emlitett toltes).

#247 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 18:23

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 18:08

Én is örülök a 8M-nak és legjobban annak hogy a Tikom már halad a korral  :D Szerintem tisztán üzleti megfontolás érezhetö ki a csomagok emelése mögött... Meg neki is ez egy teszt sorozat mit bir a rendszer.

szerintem az IPTV fele toljak a rendszert. Termeszetes, hogy nem az erdekli oket, hogy mi mire fogjuk hasznalni...o csak a sajat erdekeit nezi, tisztan uzleti vallalkozasrol van szo.

#248 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 18:43

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 17:23

szerintem az IPTV fele toljak a rendszert. Termeszetes, hogy nem az erdekli oket, hogy mi mire fogjuk hasznalni...o csak a sajat erdekeit nezi, tisztan uzleti vallalkozasrol van szo.

ami nekik jó az nekünk is jó :D
csak az árakat ne emeljék inkább csökkentésk  :smoker:
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#249 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 19:13

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 19:23

...o csak a sajat erdekeit nezi, tisztan uzleti vallalkozasrol van szo.

Az is benne van a dologban, hogy bizonyos szerencsésebb helyeken van kábeles net is.

Egy ismerősöm pont most akart az 1MB-es ADSL-je helyett 2,5-ös chellot kérni, kevesebb pénzért.
Lebeszéltem róla, várja meg az emelést, majd utána eldönti mi legyen.

#250 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 23. 19:26

ahogy olvasom a nagy örömben és ujjongásban sokan elfelejtik, h ez upto. nem vagyok egy tecnhikai zseni, de sztem arányaiban nagyon kevés helyen  lesz elérhető a maximális sávszél.  ami nem lenne gond, mert tényleg elég a sztem átlagosan 2-4 megabit (vagyis amit a felhasználók jó része kap majd a valóságban) szinte mindenre,  amit az a sztem sovánka feltöltés (amiről még sehol nem láttam hivatalos adatokat) adni tud majd mind warez, mind multimédi/kommunikáció szintjén.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#251 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 19:38

Sziasztok!

Csak, hogy bekapcsolódjak a témába.  :Đ

Aki ismerős Solymáron, meg tudja mondani, hogy honnan adják az adsl-t? :)

Üdv.

Matter
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#252 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 19:58

Idézet: matternoster - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 19:38

Sziasztok!

Csak, hogy bekapcsolódjak a témába.  :Đ

Aki ismerős Solymáron, meg tudja mondani, hogy honnan adják az adsl-t? :)

Üdv.

Matter

Engem is érdekelne egy dokumentum, ahol városra le van bontva hol's merre van a központ. Valamelyik topicban volt egy ilyen doc, de az nem tartalmazta az összes várost...  :think:
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#253 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 20:03

Érdekes milyen sokan egyből skype, meg netrádió, meg hasonlót használnak. Persze szinte senki se warez-ol..  helyes.. :)

Bár melóhelyen 2M/2M-s vonal van és kb. 30-40 ember internet forgalmát, gyakran nagy csatolmányú (8-10MB)levelezését és gyakori skype használatát rendesen akadozás nélkül kiszolgálja. Csináltattam egy statisztikát a tűzfalasokkal, hogy hátha kellhet nagyobb sávszél, de kiderült, hogy kb. 1 hónap alatt olyan 7-8 alkalommal volt maxon kihasználva a sávszél. Tehát felesleges lenne emeltetni. De tudom, hogy itt sokak átlagos internet használata maximálisan kihasználja a 2M-t.
Nem azt mondom... persze jó,  hogy emelik, de ugye majd jönnek, hogy bezzeg nálam nem megy ennyivel. Meg miért fizetek volt 3 megásként ugyanakkora sávszélességért többet, stb.

Ne csodálkozzatok, mikor a t-com majd azt mondja hogy így jártál.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#254 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 20:27

Melohelyen 1megas ADSL-nel azert erosen eszrevenni, ha egy frissen telepitett gep szetnez Windows frissitesek ugyben a neten, abban az 1 oraban, amig mindent le nem tolt, alig tudok forumozni.
De akkor is befigyel ez a szuk keresztmetszet, ha kulfoldi kollega kuld nekunk valami sok megas szoftverfrissitest emailban.

VoipStunt hasznalat meg azert nem szokta tulterhelni a netet, mert az egesz irodanak van 1 accountja, ugyhogy egy ido utan meguntam, hogy beszelgetes mindig azert szakad meg, mert valamelyik kollegam frissen ujrainditott gepe automatikusan bejelentkezik ugyanazzal az accounttal, engem kileptetve. :omg:
Meg a hangminosegevel sem voltam elegedett, ugyhogy reflexbol az analog telefonert nyulok, ha valami arubeszerzest kell inteznem, illetve mobilhoz, ha a kulfoldi anyaceget/mobilos ugyfelet.
Pedig fonokom tobbtizezres telefonszamla csokkenest vart a VoipStunt hasznalatatol...

Egyebkent jo lenne, ha az uploadot novelnek _mindenhol_, mert munkambol kifolyolag eleg sokat tavsegitek VNC-vel, es neha igencsak kepregeny, amit latok.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 12. 23. 20:30 -kor

#255 Felhasználó inaktív   tibuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 20:43

Idézet: sadam - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 19:58

Engem is érdekelne egy dokumentum, ahol városra le van bontva hol's merre van a központ. Valamelyik topicban volt egy ilyen doc, de az nem tartalmazta az összes várost...  :think:

http://www.nhh.hu/do...m.php?cid=10828

#256 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 20:50

Idézet: tibuu - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 20:43

Köszönöm szépen.  ;)
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#257 Felhasználó inaktív   chriss745 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 23. 20:58

Mondjuk azért nem olyan szörnyű a helyzet a távolságokkal. Pl aki mondjuk 3,5 kilóméterre lakik a központtól (kábel hosszban) az is kap majd egy 5-6 Mbit-et. Azért ennél messzebbi lakosok már elég ritkák még városban is (annak nem adnak ADSL-t).

Amúgy kíváncsi lennék, hogy közületek van-e olyan valaki, aki nem P2P-ezik otthon. Ugye ezekben az esetekben jól jön az upload emelés. :) Én ezt nagyon jó húzásnak tartom a T-com-tól. Már éppen akartak volna az emberek átállni hurokátengedéses alternatívára, de hát ez annál mérföldekkel jobb ajánlat így. Nem beszélve a 45 napos várakozásról amit a T-com kibulizott ha átadod a vonaladat valami third party szolgáltatónak.

Tegnap körülnéztem mennyi máshol az ADSL. Döbbenet! Igaz, hogy németországban 16 Mbit 8000 HUF. DE. Ausztriában, Szlovákoknál a 2Mbit 15-20.000 HUF. Szal emelés után jobb ha befogjuk a szánkat egy jó darabig...

#258 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 21:10

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 20:27

...amig mindent le nem tolt, alig tudok forumozni.

:D

Amúgy a VoipStunt tud directcallt is, az az két vezetékest kapcsol össze és akkor nem számít, hogy milyen sebességű neted van. Én most egy VoipXXXX klónt használok, 5 centért összekapcsol két magyar vezetékes vonalat és egy órát lehet beszélni.

#259 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 23:02

Idézet: chriss745 - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 21:58

Tegnap körülnéztem mennyi máshol az ADSL. Döbbenet! Igaz, hogy németországban 16 Mbit 8000 HUF. DE. Ausztriában, Szlovákoknál a 2Mbit 15-20.000 HUF. Szal emelés után jobb ha befogjuk a szánkat egy jó darabig...

30 euro a TDSL-16k, 10 euro az ISP díj, 16 a telefon, vagy lehet venni egyben flat telefonnal 60 euroért. Ha belegondolsz nálunk 10k körül lesz az up to 8 Mbps, ez megegyezik a német 16mbps 40 eurojával. A telefon ott több.

Az is érdekes hogy ez a díj csak tavaly csökkent le így. Az elmúlt 3 év alatt a német Tíonlány 93%-os piaci részesedése 50%-ra csökkent mert az alternatívok olcsóbbak lettek, és a hurokátengedésesek akik ott 2-3 évvel hamarabb indultak szintén lenyomták az árakat és erre ott már tavaly reagálni kellett.

Németben az internet díj volt az ami magas volt 30 euro volt a standard 1 Mbps-es csomagnál, 40 és 50 euro volt a 2 és 3(később 6mbps-esnél). Korábban a 768kbps-es volt 30 euro és a 1.5 mbps-es 60 euro volt. És tavaly ez az internet díjrész csökkent le úgy hogy először nyáron 15 euro lett az 1 és 2 mbps-es és 30 euro a 6mbps-es. Majd pár hónappal később tavaly ősszel egységesen 10 euro lett minden csomagra.

A érdekes az egészben az hogy németben az elmúlt 6 év alatt ezzel jól kerestek az ISP-k és volt miből csökkenteniük, idehaza viszont a kezdetek óta 2001-től kvázi ezzel a 10 euroval egyenértékű díj az amit az ISP-k megtarthatnak a befizetett havidíjból. Vagyis mi már 2001-ben ott jártunk mint ahova a németek 2005 végén eljutottak. Ezért is van az hogy a hazai ISP-k anyagilag nem túl erősök mert évek során nem volt miből megszedni magukat.

A nagyker díj az ami németben viszont mindig is alacsonyabb volt mint itthon, de DT-t ez az elején nem zavarta mert addig amíg a kezdetekkor Tíonlány 93%-át uralta a piacnak és mint ISP jól keresett tök mindegy volt honnan jön a pénz. Viszont nálunk a Tíonlány piaci részarány sosem volt ilyen magas, itt a kezdetek óta 50% körül tartja magát a cég, ahova 3 éve alatt DT lesüllyedt.

Szóval a lényed idehaza a nagyker díj volt az ami magas volt de azért idővel az is csökkent. Pl. az a 30 euro amiért németben a 16 mbps-et vesztegetik az idehaza a 2mbps-es csomag nagyker díjával egyenértékű ami ugye most 8 mbps-es lesz.

És az up to 8 meg up to 16 Mbps-et meg nem lehet úgy összehasonlítani hogy az egyik 2x gyorsabb mint a másik. Csak a szerencsén múlik hol lakik az előfizető és neki mennyi realizálódik ennyiből, legalább mínusz 1km-nyivel több szerencse kell ahhoz hogy dupla is legyen a speed.

#260 Felhasználó inaktív   chriss745 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 23. 23:31

Idézet: shabba - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 23:02

És az up to 8 meg up to 16 Mbps-et meg nem lehet úgy összehasonlítani hogy az egyik 2x gyorsabb mint a másik. Csak a szerencsén múlik hol lakik az előfizető és neki mennyi realizálódik ennyiből, legalább mínusz 1km-nyivel több szerencse kell ahhoz hogy dupla is legyen a speed.

Hát ez nem teljesen van így, mert az függ az ADSL szolgáltatás típusától. Pl én 1,7 km-re lakok kábel hosszaban a telefonközponttól, ami ADSL1-ben 8Mbit-et jelent, viszont ADSL2+-ban kb menne a 19 Mbit.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.