Idézet: hun005 - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 14:04
A táblázat szerint az up to 8Mbit csak tényleg a központhoz viszonylag közel lévőket
fogja érinteni mert látható hogy már 100 méter távolságtól rohamosan csökken az elérhető sebesség.
Ráadásul ez gondolom az optimális eset.Ha ehhez hozzávesszük a magyar viszonyokat,kábelezés,kábelek csillapítása,stb akkor még ez is csökkenti azok számát akik minél gyorsabb elérést fognak kapni.
Ebből következik hogy az ADSL2+ sokkal nagyobb távolságból is viszonylag nagyobb sebességet tudna
produkálni.De ennyire ne legyünk optimisták hogy majd ADSL2-re váltanak most az említett időszakban
azaz kb 3 hónap alatt:)
Még valami,a központ kérdése.Mert mindig csak azt mondjuk központ de milyen központ?
Mindenki ilyen pontosan tudja milyen messze van tőle?
Én nem vagyok ADSL szakértő csak azt tudom hogy itt a faluban ahol vagyok tőlem kb 300m
kábelhosszban van a posta mellett egy kis ház az van ráírva hogy T-COM és oda mennek be a zsinórok.
Akkor most ott van a DSLAM is ahogy szokták mondani vagy valahol távolabb ki mondja ezt meg nekem
Mondjuk innen a legközelebbi falu is több Km de lehet hogy a határban van valahol az úgymond ADSL
központ?
Én nem tudom csak hangosan gondolkodom.
1-2 oldallal előbb belinkelte valaki a t-com honlapját, ahol pdf formátumban fennt van hogy minden településnek utcára és címre pontosan hol van a központja.

Súgó
A téma zárva.