Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 12:08
Most mondjam azt, hogy csak most 3 méteren belül itt van legalább 12-féle pálinka, meg úgy éves mennyiségben 100 különböző félét megiszom, de ott ami van az magasan a második helyezett a listámon. Elsőt sajna nem lehet reprodukálni, görögből hozott narancspálinka, de közel volt a likőrhöz, mert kb. 35% magassága lehetett, meg édes nőies. Aztán 10 perc után már nem gondoltam nőiesnek
Aztán hogy témánál maradjunk, lassan jöhetne a sógor, mert kénytelen leszek egyedül csapraverni az 5 littyes Heinekent.
Aztán Csepelen van ám jó sör is, pofátlan occsón, meg olyanok, hogy mézes gyömbérsör, vörössör, estébé. Frissen csapolva. Utóbbi jobb volt, mint amit London közepén kocsmában ittam. De ott van fügepálinka, az is bekerült a best of kategóriámba.
Szeretem én is a söröcskét, azt a mézes gyömbérsört szívesen megkóstolnám. Sajna a környéken még nem találkoztam vele.
Pálinka ügyileg a barack és a szilva ami bejön és gyakrabban fogyasztom, mézzel vagy anélkül. De csak is kizárólag a tiszta szilvából ill. barackból készültet.

A kutyulmányokat annyira nem kultiválom, persze azért az is lecsúszik.

Most az ünnepekre készítettem egy kis különlegeset. A páleszeket szétöntöttem fél literes, nagy szájű üvegekbe, és tettem mindegyikbe aszaltgyümölcsöt. Nyílván a saját fajtájából. Fél literenként úgy 8-10 szemet, hosszában elvágva, hogy jobban kijöjjön a zamata.

Minden nap gondosan forgattam őket, hogy a kioldott finomság elkeveredjen. A barack az baba sárga lett tőle, a szilva meg pár nap után, mint valami koszos sütőolaj. Az ízük nagyon érdekes. A baracknak van egy érdekes, amolyan érett barackos elő és utóíze az áztatástól, a szilva nem ennyire behatárolható. Viszont rengeteget lágyult mindkettő, pedig 52%-osak. Asszem adok nekik egy kis mézet, majd az belágyítja őket.
Szerintem egy finom pálinka teljesen más hangulatuvá varázsolja az estét a barátokkal. A hatása is teljesen más, mint a Whiskey, Vodka, Jager turmixoknak.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!