HWSW Informatikai Kerekasztal: Talitopic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Talitopic sokadik cím, először Sör volt. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 27. 23:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 24., vasárnap - 12:08

Most mondjam azt, hogy csak most 3 méteren belül itt van legalább 12-féle pálinka, meg úgy éves mennyiségben 100 különböző félét megiszom, de ott ami van az magasan a második helyezett a listámon. Elsőt sajna nem lehet reprodukálni, görögből hozott narancspálinka, de közel volt a likőrhöz, mert kb. 35% magassága lehetett, meg édes nőies. Aztán 10 perc után már nem gondoltam nőiesnek :-)

Aztán hogy témánál maradjunk, lassan jöhetne a sógor, mert kénytelen leszek egyedül csapraverni az 5 littyes Heinekent.

Aztán Csepelen van ám jó sör is, pofátlan occsón, meg olyanok, hogy mézes gyömbérsör, vörössör, estébé. Frissen csapolva. Utóbbi jobb volt, mint amit London közepén kocsmában ittam. De ott van fügepálinka, az is bekerült a best of kategóriámba.

Szeretem én is a söröcskét, azt a mézes gyömbérsört szívesen megkóstolnám. Sajna a környéken még nem találkoztam vele.
Pálinka ügyileg a barack és a szilva ami bejön és gyakrabban fogyasztom, mézzel vagy anélkül. De csak is kizárólag a tiszta szilvából ill. barackból készültet. :lollypop:  A kutyulmányokat annyira nem kultiválom, persze azért az is lecsúszik. :D Most az ünnepekre készítettem egy kis különlegeset. A páleszeket szétöntöttem fél literes, nagy szájű üvegekbe, és tettem mindegyikbe aszaltgyümölcsöt. Nyílván a saját fajtájából. Fél literenként úgy 8-10 szemet, hosszában elvágva, hogy jobban kijöjjön a zamata. :D  Minden nap gondosan forgattam őket, hogy a kioldott finomság elkeveredjen. A barack az baba sárga lett tőle, a szilva meg pár nap után, mint valami koszos sütőolaj. Az ízük nagyon érdekes. A baracknak van egy érdekes, amolyan érett barackos elő és utóíze az áztatástól, a szilva nem ennyire behatárolható. Viszont rengeteget lágyult mindkettő, pedig 52%-osak. Asszem adok nekik egy kis mézet, majd az belágyítja őket.
Szerintem egy finom pálinka teljesen más hangulatuvá varázsolja az estét a barátokkal. A hatása is teljesen más, mint a Whiskey, Vodka, Jager turmixoknak. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#62 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 23:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 2:40

Azért had döntsük már el, hogy mi a rossz, mert nem csak Kanizsai létezik a sörből, ...

Régen a Kanizsai ser nem ilyen volt. :-(

#63 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 14:32

Idézet: neirda - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 23:31

Megmondaná valaki, mi a jó ebben a sörben ?

Ami rossz :
Keserű, rossz ízü, rossz szagu a leheleted, nagyokat böfögsz, állandóan wc-re mész, igényesebb csajhoz sörtől bűzölögve már nem is közeledhetsz, napi szintü fogyasztás mellett nem kevés összeget engedsz le a wc-n, max átmostad vele a beleid, ha sokat iszol: nincs önkontroll, esetleg nekimész a családnak is., nevetségessé válsz.....Kihagytam valamit ? akkor elnézést !!
És mi a jó ?

nagyon sokféle sör van, nem csak a kesernyések. pl. a jobb barna söröknek is kellemes az aromájuk vagy kezdetnek kóstolj meg egy belga gyümölcsös sört (a framboiset ne, mert az nem finom de a Kriek, Passion :lollypop:) a böfögés pedig nem sör-függő :) a napi fogyasztás semilyen alkoholos italból nem ajánlott.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#64 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 16:07

Idézet: neirda - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 0:31

Megmondaná valaki, mi a jó ebben a sörben ?

..ha sokat iszol: nincs önkontroll, esetleg nekimész a családnak is., nevetségessé válsz.....

Az nagyon szomorú dolog ha valakinek csak ilyen negatív dolgok ugranak be a sörözésről. Lehet ezt teljesen kultúráltan művelni. Menj el erre a bizonyos meghirdetett találkozóra és valószínüleg megláthatod.

#65 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 16:23

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 15:32

...a napi fogyasztás semilyen alkoholos italból nem ajánlott.

Bocs hogy már megint ilyen okos vagyok, de ezt nem állom meg szó nélkül  :Đ 
Örök kérdés, hogy meddig tart a mérték és hol kezdődik a függőség. Ezt általában a redszeres, vagyis a napi fogyasztással hozzák összefüggésbe, de ez csak féligazság.
A lényeg: onnantól kezdve mondható el hogy valaki alkohol-függő, amikor a fogyasztással kapcsolatban elveszíti valamely gátlását, tehát megtesz olyasmit amiről egyébként tudja hogy nem lenne szabad. Ha valaki csak heti két-három alkalommal iszik, de utána pl kocsiba ül és vezet, ő már függő. Nemet kellett volna mondania mert tudta hogy aznap még vezetni fog, de nem tette.
Aki pedig minden este bevesz pár sört, de csak este mikor már vége a napnak, az nem függő mert ő 100%-ig kordában tartja a szokást.

#66 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 17:35

Ez a mi a jó/rossz a sörben, kicsit túl lett ragozva.
Folytathatnánk ott a sort, hogy mi a jó a borban, pálinkában, whiskeyben, vodkában, a nőkben, férfiakban, cigiben, dugásban stb. stb. Mindnek van jó és rossz oldala, jellemzője. :Đ
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#67 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 28. 18:52

Kéremszépen, ez egy találkozótopik, kéremszépen.  :Đ
Január vége akkor kinek nagyon nem jó a vizsgaidőszak miatt?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#68 Felhasználó inaktív   neirda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 02:12

Az elöbb kihagytam valamit : néha megiszom egy - egy üveg citrom ízesítésü, minimális alkoholtartalmu sört [ félévente egy üveg ] , nem olyan rossz... de lehetne jobb is.
Ha  " normális " sört iszom véletlenül, max egy pohár, akkor kiráz tőle a hideg és megfájdul a gyomrom.
Nem Nekem való...mert ...  :boa:
" Könnyebb elviselni a nélkülözést, ha van egy kis luxusunk! "

#69 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 29. 07:57

Idézet: neirda - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 2:12

Az elöbb kihagytam valamit : néha megiszom egy - egy üveg citrom ízesítésü, minimális alkoholtartalmu sört [ félévente egy üveg ] , nem olyan rossz... de lehetne jobb is.
Ha  " normális " sört iszom véletlenül, max egy pohár, akkor kiráz tőle a hideg és megfájdul a gyomrom.

De nem minden rossz feltétlenül, ami neked nem való. :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#70 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 21:25

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 7:57

De nem minden rossz feltétlenül, ami neked nem való. :)

:respect:  Így van. Én pl a camparit utálom, mint varjú a rohadt tököt. Nem mellesleg állítom, hogy napi pár deci vörösbor még jót is tesz. Ezenkívül német tudósok kimutatták, hogy napi 2 sör szintén egészséges. Tehát nekem az a véleményem, hogy egy bizonyos szintig jót tesz az alkohol. Más kérdés, hogy ezt a mennyiséget én át szoktam lépni, de ez meg az én bajom :)
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#71 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:33

Idézet: neirda - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 2:12

Akkor ne igyad, ilyen egyszerű. :) Attól még más szeretheti (én sem szeretem kifejezetten, de némelyiket azért megiszom). A borokat pl. sokkal jobban szeretem, de már kevéstől (2-3 dl) is megfájdul a fejem, szóval...  :(

#72 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 19:32

részemről P vagy Szo estét javasolnék az összejövire. január második fele vagy a február a befutó? :think: eddig konkrétumokról még nem nagyon volt szó...
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#73 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 00:20

Idézet: Renwick - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 10:29

Eccerűen nem értem hogyan imádhatják annyian ezt a gusztustalan löttyöt, hogy még egy kiemelést is megért a topikja...  :p

üdv

R.

hat nem is tudom :))

Talan nem a magyar szar ihatatlan sornek nevezett valamit kellene megkostolni, hanem a telleg tobb evszazados hagyomanyok es receptek alapjan keszulo ale-eket, stoud-okat es meg sorolhatnam :)

A kulonbseg oriasi.

Nem akartam senkit sem megserteni azzal, hogy leszoltam a hazai sortgyartast, de europaban csak 3-4 orszag tud minosegi sort gyartani es mi nem vagyunk kozte...

Akit esetleg jobban erdekelnek, hogy milyen sorok is leteznek itt utannaolvashat: http://sorlap.hu/index.php?topicid=sortort...kid=20030113_01
"A UNIX rendszerek száma tízre nőtt és még több várható".
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)

#74 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 00:29

Pedig alapanyag lenne, első osztályú.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#75 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 00:39

szerintem az fo gond, hogy sem a hazai vizek minosege, sem az idojaras nem olyan ami a sorgyartasnak kedvezne...

#76 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 01:44

Idézet: giotto - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 0:39

szerintem az fo gond, hogy sem a hazai vizek minosege, sem az idojaras nem olyan ami a sorgyartasnak kedvezne...

Részletezd egy kicsit kérlek.

#77 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 10:00

Idézet: Papa - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 1:44

Részletezd egy kicsit kérlek.

Amennyire en tudom, a minosegi sorgyartas legfontosabb alapja a jominosegu lagy viz aminek amibol nekunk elegge szukos keszletunk van.

Sajnos a pontosan nem tudom beidezni azt a hozzaszolast ahol errol olvastam, mivel a sorlap.hu foruma ideglenesen zarva :(

#78 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 11:30

Aki teheti és szereti a sört, az véletlenül se hagyja ki a Müncheni Oktobefestet, tavaly volt szerencsém benne, félelmetesen szervezett az egész, nagyon finom sörökkel és kajákkal, roppant embertömeg világ minden tájáról és sehol egy kiabálás, verekedés stb. , hiába no,  a sörnek is megvan a maga történelme és kultúrája, ami itt nálunk sajna nem jellemző.Személyes kedvencemem a Guinness és egyszer ebbe az életbe kijutok Írországba....
Egy sörös taliba én is benne lennék, de Pest kiesik sajna :(
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#79 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 23:38

Idézet: Evil. - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 11:30

Egy sörös taliba én is benne lennék, de Pest kiesik sajna :(

Hello.

Itt dolgozol még a vasasoknál?  :smoker:
Múltkor eljöttem melletted kocsival, köszöntem is...  LOL, még csak vissza se köszöntél bazz  :Đ

Igaz, elég szórakozott fejed volt :D

#80 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 22:57

No akkor mi lesz ezzel a sörözéssel? Vizsgaidőszak után, de mikor is?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

Téma megosztása:

• (43 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.