HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerver hosting - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerver hosting avagy magyarország hosting világa Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 11. 10:31

A Jézuskának küldtem levelet, hogy hozzon domain-t meg tárhelyet karácsonyra. Csak még azt nem tudom milyet.

Kábé két .com-os domain lenne. Viszont én használok minden f@sságot, mysql, mssql, php. Ha ASP.NET is megy rajta az már maga a csoda lenne, az annyira egyelőre nem is fontos. De mondjuk IIS-ben gondolokodom mindenképpen szóval úgyis tudja. SSH, SFTP is zsír, de jó a sima FTP is. Egyelőre azt hiszem ennyi a nyűgöm, meg néhány aldomain szép lassan. Kereken nulla látogatóval számolok, aztán lehet marad is annyi. :Đ Tárhely, meg mondjuk legyen 500MB. Egyelőre játszani kéne, talán pár hirdetés tavaszra, de nem tudom.

Hogy egy ilyen egy-két évre? Jahno? :think:

#242 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 11. 11:42

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 11:31

Hogy egy ilyen egy-két évre? Jahno? :think:

IIS/ASP ügyben meisternek kell írni. Én max. domaint adok occsóért, de helyet nem :-)
Make love not Wor.

#243 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 11:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 12:42

IIS/ASP ügyben meisternek kell írni. Én max. domaint adok occsóért, de helyet nem :-)

Okézsoké. Köszönöm. :respect:

De te is csinálsz ilyet, nem? Csak drágán? :D Vagy az ASP-vel meg MS-sel van gond? Vagy velem? :Đ
Mindegy, akkor majd megkeresem meister-t. De lehet jár is erre. :)

#244 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 11:52

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 12:49

De te is csinálsz ilyet, nem? Csak drágán? :D Vagy az ASP-vel meg MS-sel van gond? Vagy velem? :Đ

Annó nem MS vonalat kezdtem el, mert ahhoz értettünk, most meg minek kezdjek még egybe? Bár elég kevés idehaza a jó IIS alapú hosting. No minnyá ideszabadítom.
Make love not Wor.

#245 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 11:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 12:52

Annó nem MS vonalat kezdtem el, mert ahhoz értettünk, most meg minek kezdjek még egybe? Bár elég kevés idehaza a jó IIS alapú hosting. No minnyá ideszabadítom.

Az a baj, hogy lehet eltévedtem, át kéne másznom másik topic-ba. :Đ Megzavar ez az "új" elrendezés. :D

Értem, viszont akkor lehet lesz még kérdésem. Mert ha nem jók, akkor nem jók és akkor azon változtatni kell. Na majd jövök.

:respect:

Szerk.: Közben rendszabályozom magam, áttelepülök a domain tárhely topic-ba. Pedig azt kerestem alapból, éppen, hogy nem szúrta ki a szemem. :omg:  :Đ

Szerkesztette: Ndrew 2009. 10. 11. 12:27 -kor

#246 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 12:45

Sziasztok,

kicsit furcsa kérdésem lenne, de csak mint "informátor" szeretnék puhatolózni: szeretne egy ismerősöm létrehozni egy társkeresőt. Igen, semmi extra, "just another dating site".. próbáltam lebeszélni róla, van annyi mint a szemét, de.. na mindegy. :)

Ez ugye sok képpel jár és JÓ ESETBEN sok felhasználóval.

Milyen sávszél igénye lehet egy ilyen oldalnak ? (Dedicated hosting-ra keresek megoldást amúgy, a vas is saját lenne). Csak úgy durván, hasra, semmi nagy dolgokat nem várok. Próbáltam web-es statokat nézni, okosabb nem lettem. Mondjuk egy love.hu, kb. 1.300.000 regisztrálttal ?

Hogy létjogosultsága is legyen kérdésemnek itt: nem magyar piacra készülne, de szeretné Magyarországon üzemeltetni. Külföldre érdekelne, melyik a legjobb sávszélt produkáló szolgáltató(k) és/vagy teljesen felejtős kis országunk és telepítse a vasakat máshova ? (Svéd??? Ausztria?)

Köszi a válaszokat.
Om mani peme hung.

#247 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 13:00

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 13:45

Sziasztok,

kicsit furcsa kérdésem lenne, de csak mint "informátor" szeretnék puhatolózni: szeretne egy ismerősöm létrehozni egy társkeresőt. Igen, semmi extra, "just another dating site".. próbáltam lebeszélni róla, van annyi mint a szemét, de.. na mindegy. :)

Milyen sávszél igénye lehet egy ilyen oldalnak ? (Dedicated hosting-ra keresek megoldást amúgy, a vas is saját lenne). Csak úgy durván, hasra, semmi nagy dolgokat nem várok. Próbáltam web-es statokat nézni, okosabb nem lettem. Mondjuk egy love.hu, kb. 1.300.000 regisztrálttal ?

Hogy létjogosultsága is legyen kérdésemnek itt: nem magyar piacra készülne, de szeretné Magyarországon üzemeltetni. Külföldre érdekelne, melyik a legjobb sávszélt produkáló szolgáltató(k) és/vagy teljesen felejtős kis országunk és telepítse a vasakat máshova ? (Svéd??? Ausztria?)

Köszi a válaszokat.

Helyileg, adatpark/dplex, datanet nekik eleg jo savjaik vannak kulhonba. En adatpark szemellenzos vagyok mert azt ismerem, de Jahno pl. a proserverekhez bejaratos (afaik), arrol majd nyilatkozik o.

Elso korben 1 vas boven eleg. Kepek szamat, meg a meretet le kell korlatozni, es maris nem fog elszallni a tarhely, es savszelesseg foglalas.
Aztan ha nem fuccsol be fel ev utan az egesz, akkor lehet az sql-t, meg a kepek tarolojat, kulon szedni, boviteni stbstb.

Dedicated hosting nem feltetlen = sajat vas.
Adatparkosoktol lehet berelni mindenfele szervert, kicsit nagyot, satasat, sasosat, meg szerintem valami msa-t is szereznek ha arrol van szo... Persze ha tokeeros, akkor vegyen sajatot, es amortizalja o.
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#248 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 13:25

Nagyon köszi a választ, több mint kimerítő.

Megnézzük a két említett nagyot és javaslok neki egyet. Ha nem borul be - ahogy mondod - vagy van kedve tolni bele a tőkét brahiból, ezek egyike lesz.

Valami kvad kór saját vas meg ESX...  :rolleyes:

Szerkesztette: Eperkutyus 2010. 01. 20. 13:25 -kor

Om mani peme hung.

#249 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 14:06

Idézet: Vendor - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 13:00

ismerem, de Jahno pl. a proserverekhez bejaratos (afaik), arrol majd nyilatkozik o.

Én csak anyázni szoktam, de amúgy nincs Velük semmi bajom :-) Igazából valahova tegye le, kezdje el kicsiben, aztán kiderül, hogy pénzt úgysem tud belőle csinálni, majd jól bedől az egész hóbelebanc.
Make love not Wor.

#250 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 14:11

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 12:45

Próbáltam web-es statokat nézni, okosabb nem lettem. Mondjuk egy love.hu, kb. 1.300.000 regisztrálttal ?

és telepítse a vasakat máshova ? (Svéd??? Ausztria?)

Regisztráció semmit nem jelent, van belőle jópár halott.

Ha külföldre szeretne, akkor előbb találja ki a célpiacot, nyilván a közelben kell vasat venni, vagy virtuális cumót lőni.

Ha mindenképpen EU, akkor London, Frankfurt, Amsterdam. Naygjából a sorrend is jó, de eleve az EU szerverek kb. 40-50%-a van londoni datacenterben.
Make love not Wor.

#251 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 14:17

Idézet: Vendor - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 13:00

Elso korben 1 vas boven eleg. Kepek szamat, meg a meretet le kell korlatozni, es maris nem fog elszallni a tarhely, es savszelesseg foglalas.
Aztan ha nem fuccsol be fel ev utan az egesz, akkor lehet az sql-t, meg a kepek tarolojat, kulon szedni, boviteni stbstb.

Jaja, különszedés is egyből 40ezer/hó költség. De a most letett vasat úgy kell meglesni, hogy skálázható legyen, több interfész, némi HDD bővítési lehetőség, satöbbi. Később ezt meg lehet hagyni proxy frontendnek, aztán kész, mögé lehet lapátolni a többi vasat, esetleg külön a web, külön az SQL, meg amiket mesélsz. Ilyet eddig úgyis csak bedőlni láttam  :Đ
Make love not Wor.

#252 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 14:42

Neki ez a jó. Nem feltűnő. Hiszen mindenki legyint rá.

Pedig az eredeti célja nem (csak) a társkeresés.. egy olyan ötletet talált ki mögé.. pf..
Magam is kíváncsi leszek. :)

Az lesz amúgy ahogy mondtad, ha nő, frontend lesz, mögötte a motyó. ESX segít VM migrációban, így sokat nem kell xopni reinstall-al (jó esetben legalábbis) :)
Om mani peme hung.

#253 Felhasználó inaktív   bartibi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 24. 20:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Eperkutyus - Dátum: 2010. 01. 20. 12:45

Sziasztok,

Köszi a válaszokat.

Hello!

A mydate.hu amikor még teljesen ingyenes volt akkor 100-200Mbit/s sávszél igénye volt, 2 géppel tolják web+mysql.

Üdv,

Tibi

--------------------
www.szerverplex.hu

#254 Felhasználó inaktív   bartibi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 24. 20:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 01. 20. 14:17

Jaja, különszedés is egyből 40ezer/hó költség. De a most letett vasat úgy kell meglesni, hogy skálázható legyen, több interfész, némi HDD bővítési lehetőség, satöbbi. Később ezt meg lehet hagyni proxy frontendnek, aztán kész, mögé lehet lapátolni a többi vasat, esetleg külön a web, külön az SQL, meg amiket mesélsz. Ilyet eddig úgyis csak bedőlni láttam  :Đ

Hello!

Azért 40ezer/hó alatt is meg lehet úszni azt ... de tényleg érdemes olyan gépet vásárolni ami kicsit hosszabb távon is használható.
Sztem egy olcsóbb Intel Szerver lap, 1db Quad Xeonnal és pl 2Gb rammal, WD raid HDD-kel teljesen tökéletes.

Üdv,

Tibi

--------------------
www.szerverplex.hu

#255 Felhasználó inaktív   bartibi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 24. 20:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Eperkutyus - Dátum: 2010. 01. 20. 14:42

Neki ez a jó. Nem feltűnő. Hiszen mindenki legyint rá.

Pedig az eredeti célja nem (csak) a társkeresés.. egy olyan ötletet talált ki mögé.. pf..
Magam is kíváncsi leszek. :)

Az lesz amúgy ahogy mondtad, ha nő, frontend lesz, mögötte a motyó. ESX segít VM migrációban, így sokat nem kell xopni reinstall-al (jó esetben legalábbis) :)

Hello!

Én a Citrix XenServer-t ajánlanám mert a Live Motion-t is tartalmazza és mind emellett teljesen ingyenes!!!

Üdv,

Tibi

--------------------
www.szerverplex.hu

#256 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 26. 23:27

Használja a szolgáltatást valamelyikőtök? http://webtarhely.manzol.hu
Kicsit azért bizonytalan vagyok.

Téma megosztása: