HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core 2 Duo III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core 2 Duo III. conroe, merom - Orthos fetish club Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 28. 22:42

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 22:38

Nem rád értettem és nem arra aki mondta, hanem a windowsra :)

Ok. tudom... :)
Az előző hozzászólásomból kimaradt a hangulatjel... :)

Igen, sajna a win ilyen buta... Hiába a fizikai memória, mégis kell neki a swap.. sőt még használja is, mégha nincs is rá szüksége... :think:

Szerkesztette: Lenny 2006. 12. 28. 22:42 -kor

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#62 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 22:44

Pontosan. Pakolhatsz bele 8 gigát is, akkor is kell neki egy minimális swap.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#63 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 22:48

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 22:44

Pontosan. Pakolhatsz bele 8 gigát is, akkor is kell neki egy minimális swap.

Amíg 2GB-om volt, nem volt ilyen gondja... kikapcsolta a swap-otés soha sem panaszkodott.

Kivéve a Company of heroes játék, ahol a 2GB mellett is ellett neki a 768  :eek:

Normális?  :omg:  Minek neki 2GB mellett? Ráadásul használta is....  1 óra volt mire a visszatöltötte a swap file-ba rakott programokat. Persze 800 mega fölé nem ment a fizikai mem használata...

Na mind1

Innentől téma OFF.. :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#64 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 08:54

akkor szerencsed volt, mert a win hajlamos "megvadulni". pl volt olyan hogy nem volt a gamenak hangja, ha kikapcsoltam a swapet. meg persze az is eltartott egy ideig mire rajottem, hogy mi a gaz.

de ezt meg jo regen neztem... minimalis mindig kell neki.

#65 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 09:04

Idézet: Omega - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 14:08

P5B-D hídján is forró a borda, pedig csak alapórajel alatti tuning van, semmi nem kap plusz feszt. Ha Rudi fórumtársunk jövőre hazajön, hoz nekem egy 40mm-es halk cuccost TTS-től... kell rá az aktív hűtés, bár tuti nem károsodna hosszútávon sem így, de éngem zavar a nagy hő.

te omega... az eszaki hid orajelet azert emelted egy kicsit nem?  :Đ

azaz alaporajel alatti tuning a chipsetnek 50%

#66 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 09:07

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 13:21

hm.
érdekes, hogy pl. a tesztelés alatt, mikor kerestem mit bír a cucc, több különböző órajelen is, a westlake szabta kritériumoknak megfeleően, 2 stessprime prio9-en, simán ment 20 percet hiba nélkül, de pl 2-3 óra után vmelyik SP-Orthos, a kettő közül hibázott...
érdekes, akkor miért nem mind2nél jelez hibát ugyanazon a magon? mind1. most pl 3520MHz-en is 2 óra 05 perc után egyik szálon bebukott orthos...
most 3.44GHz-en nézem, 1.320V-on, mert pl itt is 1.304V-on 1 óra 2x perc után hibázott....  :(

akkor meg noveld a feszt (vagy csokkentsd az orajelet) - nalam volt hogy hibazott 6-8ora utan is. bosszanto, de egy 1x orat birjon mar ki (tobbre nincs idom itt hagyni).

#67 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 09:12

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 20:44

Ez pontosan micsoda. Nem is húzom.. :(

Vagy teszt közben ne használjak semmilyen programot?

a memoteszteket is min par orat futtasd (tobbszor menjen rajta vegig). elofordulhat hogy melegednek az ick, ami egy othosnal nem jon elo.

viszont az esetedben lehet a lap is. talan a proci, de erre kicsi az esely.

most ertem vegig. tenyleg csak a pagefile volt?

Szerkesztette: arn 2006. 12. 29. 09:14 -kor

#68 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 09:23

Idézet: arn - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 9:12

a memoteszteket is min par orat futtasd (tobbszor menjen rajta vegig). elofordulhat hogy melegednek az ick, ami egy othosnal nem jon elo.

viszont az esetedben lehet a lap is. talan a proci, de erre kicsi az esely.

most ertem vegig. tenyleg csak a pagefile volt?

Hát úgy tűnik. Amíg nem volt bekapcsolva a pagefile, addig már az első 2-3 percben kidobta a hibát. Bekapcsolás után a max hossz 20 perc volt, de addig hiba nélkül futott...

Majd próbálok hosszabb tesztet is lenyomni, de amint láttam itt is addig szokták általában terhelni, tesztelni...

#69 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 10:05

Idézet: arn - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 9:04

te omega... az eszaki hid orajelet azert emelted egy kicsit nem?  :Đ

azaz alaporajel alatti tuning a chipsetnek 50%

Jaja, 266@400 :)

#70 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 10:53

Idézet: westlake - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 5:29

ejj.. szerinted en miert futtatok harom st2004-et? kit erdekel, hogy mar egy peldany is leterheli mindket magot? pontosan az a lenyege az egesznek, hogy erdekes modon a harombol neha csak egy hibazik.. a masik ketto megy tovabb vigan akar orakig :rolleyes:
a jelenlegi westlake fele tuning koktel hozzavaloi:
3 resz cpu-z, 1 resz everest, 1 resz memset, 1 resz core temp, 1 resz process explorer, 1 resz real-time process monitor, 1 resz setfsb, 1 resz hypersnap-dx es ami az "izet" adja az egesznek, az a 3 resz stress test 2004 :D
igazabol nem az lenyeg, hogy pont ezek a progik fussanak nalatok is (persze az st204-ek fussanak), hanem az, hogy ennyi ablakot nyitogassatok meg.. elhihetitek, hogy megvan a haszna!

Ééés... a legfontosabb kritérium: hogy ebben a felállásban pontosan 30 percig bírja kilépés nélkül.
Különben semmit sem ér összehasonlításnál. :)

De hadd adjak egy tanácsot a nem westlake-féle, átlag tuningoló, nem 22 procit próbáló usereknek:

Stabil akkor lesz a rendszer, ha legalább 8-10-12 órát (de lehet az 24 is nyugodta) fut az Orthos.
Aki stabil gépet akar, az ennek megfelelően állítsa be. Nyilván ha ti is 22 proci tuningpotenciálját akarnátok kipróbálni, mint westlake, akkor nem lenne sok értelme 22 procin napokig futtatni az Orthost úgy, hogy az egyik 20perc után, a mási 3 óra, a harmadik meg 9 óra után lépett ki... majd miután ez megvan, a 3 és 9 órás jobb példányokat újra próbálni más órajelen napokig...
ez k* sok idő, ennek kikerülésére jó a westlake-teszt. Egy rövid, ámde a nagyon jól közelítő, összehasonlítható eredményt ad a procik tuningpotenciálját illetően.

Sztem érdemes új procinál ezzel vagy vmi hasonlóval kezdeni és ha megvan a gyors, hozzávetőleges eredmény (legalább az kiderül, hogy a full stabil állapotot milyen órajel körül keressétek: 3, 3.5 vagy 3.8ghz :D) utána mehet a megtalált órajel körül némi órajel csökkentéssel és/vagy fesz emeléssel (a hőmérséklet függvényében) a full stabil, soksok órás Orthos(ok) lefutásával a stabil végeredmény beállítása.

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 21:35

1 gigánál elég bátor dolog kikapcsolni a swapet.

4-nél talán.

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 21:52

Nekem 2g van és windowska 3g swapet ajánl, 2g legoflalva és 4 a max:D

Finom leszek: idióta :Đ

Tényleg sok dolog le volt már írva ezzel kapcsolatban. Csak röviden a lényeg:

1. 1GB-nál kikapcsolni sztem életveszély. Könnyen kifuthat bármi belőle. 2-nél sem életbiztosítás. 4-nél már ki lehetNE, ha csak átlagos progikat/játékokat használ az ember.

2. Ami miatt mégis csak lehetNE kikapcsolni, de nem tanácsos, az az, hogy soxor a proginak kell a swapfile. Hiába van elég ram, van ami használná mindenképp és el sem indul nélküle.

3. Ha meg van, akkor a mérete kérdéses.
-2gb ram mellett 1gb: és ha vmi nagyobbat kellene kiswappelni?
-2gb mellett 4gb: hát az már rég rossz, ha ennyi mem kell vminek és csak 2gb a fizikai memünk...
más részről viszont ha ilyen progit kell futattani, akkor inkább lassan fusson, minthogy használni/elindítani se tudjuk: tehát mehet a 4gb.
Szóval a fentiek értelmében 1-2gb ram mellett 2-3-at(extrém igények mellett 4-et) érdemes sztem swapfilenak beállítani.

4. De ha megvan akkor legyen fix méret, vagy külön swap partíció. Változó méretnél semmit nem nyersz, de cserébe szarrá töredezik, ami gáz.

Biztos, hogy kikapcsolva gyorsabb lehet 1-2 progi, de sztem általános használatra több a hátránya. Nem érdemes ezzel vesződni azért a pár százalékért...

SZVSZ

#71 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 11:07

Lehetne-lehetne, de a lényeg a swapet akármennyi memóriád van nem lehet kikapcsolni, mert a windows 64 gigánál is használni akarja :)

A swap méretet nem én állítottam be, telepítésnél ő mondta, hogy ennyi legyen én pedig nem néztem a körmére, hogy mi mennyi. Default algoritmus látható itt is, memméret*1.5, csodás :D Erre írtam, hogy idióta. Magyarul minél több a memóriád annál nagyobb a swap file, logikus nem? :Đ

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#72 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 11:39

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 11:07

Lehetne-lehetne, de a lényeg a swapet akármennyi memóriád van nem lehet kikapcsolni, mert a windows 64 gigánál is használni akarja :)

A Wintől aztán ki lehet kapcsolni a swap filet. Elfutkos magában simán nélküle. Fut az intéző és a kalkulátor is. :D A gond akkor jön, ha vmi olyan programot akarsz elindítani, amikel KELL a swapfile. Mert elég sok ilyen van... és még több aminek nem kell, de ajánlott.

Idézet

A swap méretet nem én állítottam be, telepítésnél ő mondta, hogy ennyi legyen én pedig nem néztem a körmére, hogy mi mennyi.

Hiba volt nem a körmére nézni!

Idézet

Default algoritmus látható itt is, memméret*1.5, csodás :D Erre írtam, hogy idióta. Magyarul minél több a memóriád annál nagyobb a swap file, logikus nem? :Đ

Igen, "elméletben" logikus.
Mert ha neked nem elég 2gb ram... 64 kell helyette, ez azt feltételezi, hogy ilyen igényű programokat használsz, aminek meg kell az ekkora swap...

Más kérdés, hogy ez a valóságban nem így műküdik lévén csak átlagprogramokat használó átlagjuzerekről beszélünk...

Ha vki 1-ről 2 vagy 4gb-ra memóriát bővít, jó eséllyel nem fog 2-4x annyi memóriát zabáló programokat futtatni. Vagyis lehet, hogy 1gb mellett még 4gb swap kellett neki, 4 mellett meg elég lenne 1gb is. Ilyen általános használat mellett egy bizonyos ram mennyiség felett tényleg érdemes lenne kikapcsolni, mert eljön az a határ amit már tényleg nem ér el az ember memhasználatban. (De persze ez is csak elméleti határ, hisz mint írtam, van olyan ami el se indul swap nélkül.)

Átlagos méretű 1-2gb ram mellett a mai "átlagos" felhasználású programk memigényét tekintve 2-3gb swap egészséges sztem.

Win-el együtt fut mindenféle szirszar progi, rögtön megeszik a gép 4-600megát (és ez még nem a Vista :D). Esetleg nem akarod becsukni a Commandert meg a böngészőket, letöltőket egy 1-1.5gb-ot megevő játék mellett...
Akkor szépen swappelje csak ki a böngészőket és mindent, ami épp nem használatos, hadd legyen a játéknak szabad hely. Na erre kell ez a 2-3gb swap.

#73 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 12:09

Én fix 2 GB-ra állítom mindig.
Ezek szerint ez kevés és 4 jobb lenne.
Na mindjárt jól átállítom.  :cool:

SZERK: Most néztem a rendszer szerint 1500 ajánlott. Na mindegy átállítottam 4 gigára.  :)

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 12. 29. 12:11 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#74 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 12:13

Idézet: szabi - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 12:09

Én fix 2 GB-ra állítom mindig.
Ezek szerint ez kevés és 4 jobb lenne.
Na mindjárt jól átállítom.  :cool:

SZERK: Most néztem a rendszer szerint 1500 ajánlott. Na mindegy átállítottam 4 gigára.  :)

Üdv
szabi

Ha eddig Neked nem volt kevés, akkor nem kevés a 2gb. :) Sztem maradhat nyugodtan.
De lehet, hogy másnak már az lenne.

Szerkesztette: vipisrac 2006. 12. 29. 12:13 -kor

#75 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 29. 12:53

Hali!

Én is beléptem a klubba ;)
Adatok aláírásban. Pár tapasztalat:
Alapfeszen megy a proci simán 3.2ghz-et, de(!) már ehhez is kevés az XP-120 :( , ugyanis idle-ben így 60 fokos a proci. Alapórajelen 45 fokos, azt hiszem amíg be nem szerzek egy jobb hűtőt addig alapon járatom(csak tesztekhez húzom meg), úgy is nagyon gyors a cucc.
De amúgy alapvetően jó lenne ez a hűtő, csak sajna  nem fér el jól a procin mivel a proci fölé szánt sűrűn bordázott rész nem pont a mag felett van.
Memóriának A-data vitesta-t választottam, elvileg jó bírják a tuningot, de ez is még várat magára a jobb hűtő beszerzéséig...

swap téma: sztem a legoptimálisabb felállás, ha 2 vinyó van és a rendszer vinyó a másik vinyó külön a swapnek létrehozott partíciójára swappel, ugyanis gyorsabb az adatátvitel két vinyó között, mint amikor saját magára ír(swappel) a vinyó.

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#76 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 12:59

a hofok ne legyen tul magas - de ennel az erteknel azaz erdekes, hogy megy vagy nem.

a swaprol: en 512-2048at szoktam beallitani. az esetek nagy reszeben eleg az 512 (95%), ha nem akkor megnoveli. ha tul nagy erezhetoen lassabb, mert sokat nyukal hozza (akar van eleg mem, akar nincs).

#77 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 17:54

Idézet: westlake - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 22:11

ez azt jelenti, hogy valami instabil a rendszeredben.. akkor is, ha (meg) nem tuningoltal..

És hogy tudom szűkíteni a kört?

Lapra, procira, memóriára...

#78 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:15

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 17:54

És hogy tudom szűkíteni a kört?

Lapra, procira, memóriára...

Ha valaki kitud segíteni valahogy amivel tesztelni tudnám... kezdem kicsit megbánni, hogy lecseréltem a stabil P4NW rendszeremet.. :(

#79 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:24

Pagefile bekapcs és nyomd a tesztet 10-12 órát, aztán ha nagyon unatkozol nyomj egy memtestet vagy goldmemoryt (többször, ne csak ilyen kóstolgatósakat, hanem a hosszabb teszteket).

De mintha azt írtad volna, hogy pagefile mellett nem dobott ki, akkor sztem ő volt a hiba. Nem kell annyit parázni :)

Van még a super pi, azzal talán a proci hibáit lehetne szűrni.

Szerkesztette: BoGab 2006. 12. 30. 00:25 -kor

#80 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:38

Most éjszakára hagyom a tesztet. Igen legtóbb nem csinálta, de most pagefile mellet is csinálja.. :(

holnap meglátjuk mi lett az eredménye a memtest-nek...

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.