Idézet: westlake - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 5:29
ejj.. szerinted en miert futtatok harom st2004-et? kit erdekel, hogy mar egy peldany is leterheli mindket magot? pontosan az a lenyege az egesznek, hogy erdekes modon a harombol neha csak egy hibazik.. a masik ketto megy tovabb vigan akar orakig
a jelenlegi westlake fele tuning koktel hozzavaloi:
3 resz cpu-z, 1 resz everest, 1 resz memset, 1 resz core temp, 1 resz process explorer, 1 resz real-time process monitor, 1 resz setfsb, 1 resz hypersnap-dx es ami az "izet" adja az egesznek, az a 3 resz stress test 2004

igazabol nem az lenyeg, hogy pont ezek a progik fussanak nalatok is (persze az st204-ek fussanak), hanem az, hogy ennyi ablakot nyitogassatok meg.. elhihetitek, hogy megvan a haszna!
Ééés... a legfontosabb kritérium: hogy ebben a felállásban pontosan 30 percig bírja kilépés nélkül.
Különben semmit sem ér összehasonlításnál.
De hadd adjak egy tanácsot a nem westlake-féle, átlag tuningoló, nem 22 procit próbáló usereknek:
Stabil akkor lesz a rendszer, ha legalább 8-10-12 órát (de lehet az 24 is nyugodta) fut az Orthos.
Aki stabil gépet akar, az ennek megfelelően állítsa be. Nyilván ha ti is 22 proci tuningpotenciálját akarnátok kipróbálni, mint westlake, akkor nem lenne sok értelme 22 procin napokig futtatni az Orthost úgy, hogy az egyik 20perc után, a mási 3 óra, a harmadik meg 9 óra után lépett ki... majd miután ez megvan, a 3 és 9 órás jobb példányokat újra próbálni más órajelen napokig...
ez k* sok idő, ennek kikerülésére jó a westlake-teszt. Egy rövid, ámde a nagyon jól közelítő, összehasonlítható eredményt ad a procik tuningpotenciálját illetően.
Sztem érdemes új procinál ezzel vagy vmi hasonlóval kezdeni és ha megvan a gyors, hozzávetőleges eredmény (legalább az kiderül, hogy a full stabil állapotot milyen órajel körül keressétek: 3, 3.5 vagy 3.8ghz

) utána mehet a megtalált órajel körül némi órajel csökkentéssel és/vagy fesz emeléssel (a hőmérséklet függvényében) a full stabil, soksok órás Orthos(ok) lefutásával a stabil végeredmény beállítása.
Idézet: JonesC - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 21:35
1 gigánál elég bátor dolog kikapcsolni a swapet.
4-nél talán.
Idézet: BoGab - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 21:52
Nekem 2g van és windowska 3g swapet ajánl, 2g legoflalva és 4 a max:D
Finom leszek: idióta :Đ
Tényleg sok dolog le volt már írva ezzel kapcsolatban. Csak röviden a lényeg:
1. 1GB-nál kikapcsolni sztem életveszély. Könnyen kifuthat bármi belőle. 2-nél sem életbiztosítás. 4-nél már ki lehetNE, ha csak átlagos progikat/játékokat használ az ember.
2. Ami miatt mégis csak lehetNE kikapcsolni, de nem tanácsos, az az, hogy soxor a proginak kell a swapfile. Hiába van elég ram, van ami használná mindenképp és el sem indul nélküle.
3. Ha meg van, akkor a mérete kérdéses.
-2gb ram mellett 1gb: és ha vmi nagyobbat kellene kiswappelni?
-2gb mellett 4gb: hát az már rég rossz, ha ennyi mem kell vminek és csak 2gb a fizikai memünk...
más részről viszont ha ilyen progit kell futattani, akkor inkább lassan fusson, minthogy használni/elindítani se tudjuk: tehát mehet a 4gb.
Szóval a fentiek értelmében 1-2gb ram mellett 2-3-at(extrém igények mellett 4-et) érdemes sztem swapfilenak beállítani.
4. De ha megvan akkor legyen fix méret, vagy külön swap partíció. Változó méretnél semmit nem nyersz, de cserébe szarrá töredezik, ami gáz.
Biztos, hogy kikapcsolva gyorsabb lehet 1-2 progi, de sztem általános használatra több a hátránya. Nem érdemes ezzel vesződni azért a pár százalékért...
SZVSZ