HWSW Informatikai Kerekasztal: Virtual PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Virtual PC Internetezés Virtual PC-n

#21 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 21:21

Jogos hogy kiakar menni a netre. Ki is kell engedni. Az hogy a gazdagépeden is kint vagy a neten, nincs összefüggésbe a virtuális gépen történőkkel. Olyan ez mintha két géped lenne és ugyanazon a madzagon egymástól függetlenül mindkettő kitudna menni. Valójában ami a virtuális gépen történik, azt a gazdagép nemlátja és viszont, a virtuális gép sem tudja mit csinál a gazdagép.

Nefelejtsd el! Amit a virtuális gépen csinálsz az külön dolog. Mintha két géped lenne.

Esetleg a szolgáltatód fejezheti ki nemtetszését, mert csak egy gépre szól a szerződés. Én pár éve használgatom a virtuális gépet és csak pár hónapja van olyan netem, ahol két gép mehet egyszerre, de a T-online előtte sem szólt semmit. Tudtak róla de nemfoglalkoztak vele.
Ne add fel ilyen hamar.
RaidX

#22 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 21:24

Tárcsázni, meg windsl meg stb.? Teljesen rossz úton jártok, megkevered szegény srácot ahogy azt kell. Vmware-ben NAT-ra állítod a hálókarit és azonnal lesz neted a win98-ban mintha router lenne a gép előtt.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#23 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 21:30

uhh vazze...
Windows XP-n megosztod a netet a net megoszto varazsloval, a win98-ban meg beallitod a halokartyat dhcp-re.

amugy ez SZVSZ elég hamváda holt ötlet, ha nem akarsz direkt virusos oldalakat, meg ilyesmiket tesztelni totál felesleges, nem fog össze vissza fertoodni a geped (persze ehhez el kell olvasni amit a gep kiir, nem pedig mindenre okot nyomni)

nomeg összes frissitest felrakni, bar ez mostanaban necces annal akinek nincs vasarolt valid xp-je....
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#24 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 21:38

@charlie

A Vmware virtuális gépnél kicsit másképp működnek a dolgok, mint a kábellel összekötött gépeknél!
RaidX

#25 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 21:43

Tegnap csináltam meg win95-ön.
XP-n felcsatlakozol, vmware-ben beállítod NAT módra. Ha nem lenne, a hálózati beállításoknál hozzáadod a TCP/IP protokollt, IP beállításokat alapon hagyod, a Gateway (átjáró) fülön pedig hozzáadod a 192.168.42.0 címet (win98 alatt talán már alapértelmezett átjárót kér, akkor oda). Ezután mennie kell a netnek.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#26 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 21:50

Idézet: RaidX - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 21:38

@charlie

A Vmware virtuális gépnél kicsit másképp működnek a dolgok, mint a kábellel összekötött gépeknél!

Jó tudni, így X év használat után.  :omg: Én is leírtam mi a megoldás, meg HavocS kollega is. Tessék ilyen módon használni!

Charlie megoldása is jó lenne, de teljesen felesleges mert tud NAT-olni a vmware is, aztán nem kell szopni ICS-sel.

Szerkesztette: FlowM@N 2007. 01. 15. 21:52 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#27 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 22:04

Amúgy Virtual PC nem képes NAT-ra, ugye? Netem simán van alóla, de portokat nem tudok állítgatni neki sehogy. (Természetesen VMWare-t használok én is, de érdekelt volna a virtual pc is egy csöppet)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#28 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 22:20

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 22:04

Amúgy Virtual PC nem képes NAT-ra, ugye? Netem simán van alóla, de portokat nem tudok állítgatni neki sehogy. (Természetesen VMWare-t használok én is, de érdekelt volna a virtual pc is egy csöppet)

NAT-ot tud, csak port forward-ot nem. Ahogy látom még a 2007-ben sem sikerült megoldani.

#29 Felhasználó inaktív   beteg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 13:03

hali!
Tudom, hogy meg lehet csinálni, valahol olvastam, csak nem emlékszem, pls segítsetek!
Létező gép oprendszerét szeretném átköltöztetni másik gépen futó Virtual PC-be. Beállításostul, installált progistul, mindenestül átmigrálni.
thx
szegény ember főzzelvíz

#30 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 19:09

A VmWare oldalán van valami Vmware Converter 3.0 Beta progi, állítólag ilyet tud.
RaidX

#31 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 20:11

Elnézést, de már nemtudtam szerkeszteni az előző hszt.

Ingyenes virtuális gép VirtuálBox néven, tőb boprendszerre, 64bites támogatás 1-2 hónapon belül várható. Nyilt forráskód GPL.

Az oldal és letöltés

Gyorsabbnak tűnik mint a VmWare. Érdemes kipróbálni.

Szerkesztette: RaidX 2007. 01. 17. 20:16 -kor

RaidX

#32 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:18

Idézet: RaidX - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 8:16

Harminc napig használható, ezidő alatt belővőd a virtuális gépedet, Utánna van egy progi amivel a virtuális gépet használni tudod de módosítani nem. Vagyis nemtudsz rá már új programot telepíteni.
Csekélyke tudásomat szivesen megosztom, ha segítség kell, nagyon könnyű belőni, az általa felkínált beállításokkal már jól működik, a net beállítása csak mint rendesen. Biztonságos csatornán keresztül tudsz a valódi gép általad megadott könyvtáraihoz csatlakozni (csak olvasható, csak írható és RW mód) De ez a kapcsolat könnyen letiltható és szükség esetén engedélyezhető. A program letöltéséhez regisztráció kell, a megadott e-mail címre néha kapsz levelet az ujdonságokról, nem zaklatnak.

Apróbb probléma hogy a virtual folder sem a vmware playerben sem az ingyenes szerver verzióban nem műxik. Azaz max. hálózaton keresztül szambázhatsz...

#33 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 21:08

Idézet: LCoder - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:18

Apróbb probléma hogy a virtual folder sem a vmware playerben sem az ingyenes szerver verzióban nem műxik. Azaz max. hálózaton keresztül szambázhatsz...

Én Vmware Workstation-t használok, de soha nem használtam még ezt a funkciót. :Đ Network share, aztán csá. Persze ízlések és pofonok. :)

#34 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 23:21

Indítsd el az operációs rendszert a VM alatt, majd a felső sor menűknél válaszd a VM menűt a lenyíló ablakban Install Vmware tools. Ha az automatikus indítás engedélyezve van, automatikusan indul a telepítés egy kis idő után, ha nics engedélyezve, az optikai meghajtót megnyitva setup.exe ha jól emlékszem. Telepítés végén ujrakell indítani a virtuális gépet. Utánna tudod használni a virtual foldert.
VM->Setting->Option Shared folder enablednél pipa. Add funkciónál beállítod a kívánt könyvtárat, ez bármikor változtatható és megszüntethető.
RaidX

#35 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 00:15

Köszönöm, tudom hol van. :)
Csak nem kell.

#36 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 20:01

Idézet: RaidX - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 19:09

A VmWare oldalán van valami Vmware Converter 3.0 Beta progi, állítólag ilyet tud.

De még mennyire, hogy tud :)
Már a final is kijött, a beta-nak (a feltelepítettnek) lejárt az érvényessége, a final is ingyenes a "starter edition"-ben, de az is bőven mindent tud.
Még MS virtualpc VHD image-ekből is tud konvertálni, meg Ghost9+-ból is.

#37 Felhasználó inaktív   cbdkroa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 26. 13:29

Sziasztok,

Találkoztatok már olyannal, hogy a Virtual PC (04' & 07' is), nem hajlandó Leállítani az image file-t, ha Exchange van rajta. Mar nem először csinálja és VMware sem hajlandó megbírkózni a feladattal.

Üzenet csatolva.

Ha van vmi tippetek 5let, szívesen venném.

Üdv,
K

Csatolt fájl:

#38 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 18:37

Idézet: RaidX - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 19:09

A VMware converter 3.0 (már nem béta, kijött véglegesben) MS VHD felé asszem nem tud konvertálni, csak MS VHD-t VMware irányban. Azt viszont jól.

#39 Felhasználó inaktív   n@rby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 03. 11:02

Szisztok nekem linux alol fut a Vmware Serverem nagyon szuper, SbS 2003 (tartomány ,exchange,)minden szuper viszont a Vista nem megy fel:(
bemásoltam a hibát.Ha esetleg tudotok megoldást azt megköszönném:)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: n@rby 2007. 03. 03. 11:07 -kor

#40 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 13:14

Idézet: n@rby - Dátum: 2007. márc. 3., szombat - 12:02

Szisztok nekem linux alol fut a Vmware Serverem nagyon szuper, SbS 2003 (tartomány ,exchange,)minden szuper viszont a Vista nem megy fel:(
bemásoltam a hibát.Ha esetleg tudotok megoldást azt megköszönném:)

Bár még nem teljes a Vista támogatás, nekünk itt működik Workration 5.5.3 és Server 1.0.1 alatt is. Milyen csatolót használsz, mi síma IDE-vel próbáltuk server alatt...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó