HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#1961 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 25. 09:47

Sziasztok!

Valami vízálló gépet keresnék, tengeri fotókhoz (1-2m mélységben).
Lenne
- Olympus mju 700-as + gyári vízalatti tok (3m-ig bírja)
- Olympus mju 725 SW, ami helyből 5m-ig vízálló, ütésálló, stb...

Szerintetek melyiket (60k-nál nem szánok rá többet)? Tudásban kb. egyformák: 7.1Mpixel, 3x optikai zoom stb...

Köszi!!
--Powered by IBM

#1962 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 10:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 9:12

hat az elso es elterjedt az a Sony camcorderekben alkalmazott szerintem softwareües megoldas lehetett ugy 15 eve.. (tenyleg, ilyet nem hasznalnak ma fenykepezogepek?)

kun szamara egy kis kiegeszites a fentiekhez: az erzekelo csusztatason alapulo stabilizalas szerintem csak dslr-ekben (ugye mer tudod, mit jelent ez a negy betu?) van, a kompakt-bridge gepeknel optikai stabilizatort hasznalnak, ma mar egyre gyakrabban a felsobb kategoriaban.

Jócsomó bridge-ben és kompaktban is ez van nem is kell olyan messzire menni pl a minolta egyes modelljei, aztán az újabb olympus ultrazoom csodákban is ugyanez van...

#1963 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 10:17

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 10:12

hat az elso es elterjedt az a Sony camcorderekben alkalmazott szerintem softwareües megoldas lehetett ugy 15 eve.. (tenyleg, ilyet nem hasznalnak ma fenykepezogepek?)

az más!

olcsóbb camcorderekben most is nagyon gyakori a szoftveres stabilizátor
az optika a teljes CCD-re vetíti a képet, a kamera normál esetben középről croppol egy kis részt, de ahogy érzi a remegést, már nem onnan, hanem a mozgást ellentételezve máshonnan kivágott képet használ fel
ehhez "játékktér" kell, innen a hatalmas különbség az érzékelő teljes-, és hasznos pixelszáma közt: pl 800e pixelből csak 400e-et használ képalkotásra

ott azonban nem arról van szó, h az egyes képkockák exponálása alatt mozdulna be a kép: azokkal nincs gond, különállóan élesek - csak a remegés miatt kicsit mást kivágást tartalmaznak, mint kellene

fényképezőgépnél viszont egyetlen képkockán belüli remegés a gond - azt ezzel a módszerrel nem lehet szűrni
esetleg vmi "anti-motion-blur" jellegű szűrőre van szükség, ami paraméterként kapja az elmozdulást - de biztosan nem egyszerű, és aligha tökéletes az eredmény

#1964 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 10:19

akartam valamit irni, de elgondolkodtam ezen...

ha jol ertettem anno, akkor ez a videofelvevokben hasznalt megoldas azon alapul, hogy az egymast koveto kepek kozotti kulonbseget nezi, es azokat tologatja vissza egymasra.. viszont ehhez tobb, egymas utan keszult kep kell, ami nem adott a fenykepezogep szamara. ha jol ertem, akkor ez hogy lehetne benne azokban a gepekben, amit emlitesz?

(viszont az eredeti kerdesem ugy tunik ezek szerint butasag volt.. ;))

valoban, a masodik resz ezt mondja:
http://en.wikipedia....wiki/SteadyShot

(es latom, hogy Degeczi is ezt irja..)

Szerkesztette: bogdan 2007. 07. 25. 10:21 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1965 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 15:48

Védővám miatt drágulhatnak a jó minőségű videót rögzítő fényképezőgépek
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1966 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 18:58

Akkor jó, ilyen vásárlása nem fenyeget. :D

#1967 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 19:18

hat amig a dslr-ekbe nem kerul be a live view-al egyetemben, addig valoban nem. de azutan??
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1968 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 19:42

Addigra a 20d annyira olcsó lesz, hogy veszek egy kamionnal és azok életem végéig kiszolgálnak majd.  :cool:

#1969 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 21:34

Idézet: kun - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 22:06

A kérdésem továbbra is arra vonatkozik, hogy hol találok olyan magyar szakirodalmat, ami érthetöen leirja a digi gépek technikáit, igy el lehessen dönteni, hogy melyek a fontos dolgok - ez az, ami nálatok kimerül a "milyen célra?" való kérdéssel - és melyek a parasztwapitások. :think:

A digitális fotó magazin 2006. decemberi számában van egy ilyen leírás, hogy vásárlásnál miket kell nézni, mi fontos mi nem. 4,5 oldal + 108 gép adatai 15,5 oldalon.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1970 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 22:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 20:18

hat amig a dslr-ekbe nem kerul be a live view-al egyetemben, addig valoban nem. de azutan??

Szerintem nem fog bekerülni. :) Ha csak a 24fps-es sorozatot nem számítjuk videónak, de akkor sem lesz más hang a felvételen, csak egy varrógépé. :Đ
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1971 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 22:08

Sziasztok

Rendeltem múlt héten egy Fujifilm A800-as digitális fényképezőgépet. 24-én kijött rendesen futárszolgálattal. A probléma ott kezdődött, hogy a fókuszmotort zavaróan zajosnak érzékeltem, miután rögtön kipróbáltam. Azonnal felhívtam a boltot, elmondtam, mi a baj. Fél óra múlva hívtak, hogy küldik a cseregépet, akkor adjam a futárnak a bajosat. Másnap(!)- ma - már délelőtt kijött a cseregép. DE, szintén ugyanazt a hibát produkálta(ja). Ismét telefon a cégnek, hogy most mi van ekkor? Kis idő múlva visszahívtak, és közölték, hogy náluk kipróbáltak egyet, és tényleg jelentkezik ez a normálisnál erősebb zaj fókuszáláskor.
A szervizük azt mondta, hogy ha nem ír ki zoom error-t akkor nincs a gépnek baja.

Mi a véleményetek? Tényleg lehetséges, hogy ennek a típusnak ez lenne a sajátossága?
tesa

#1972 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 07. 25. 22:40

Idézet: tesa - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 23:08

Sziasztok

Rendeltem múlt héten egy Fujifilm A800-as digitális fényképezőgépet. 24-én kijött rendesen futárszolgálattal. A probléma ott kezdődött, hogy a fókuszmotort zavaróan zajosnak érzékeltem, miután rögtön kipróbáltam. Azonnal felhívtam a boltot, elmondtam, mi a baj. Fél óra múlva hívtak, hogy küldik a cseregépet, akkor adjam a futárnak a bajosat. Másnap(!)- ma - már délelőtt kijött a cseregép. DE, szintén ugyanazt a hibát produkálta(ja). Ismét telefon a cégnek, hogy most mi van ekkor? Kis idő múlva visszahívtak, és közölték, hogy náluk kipróbáltak egyet, és tényleg jelentkezik ez a normálisnál erősebb zaj fókuszáláskor.
A szervizük azt mondta, hogy ha nem ír ki zoom error-t akkor nincs a gépnek baja.

Mi a véleményetek? Tényleg lehetséges, hogy ennek a típusnak ez lenne a sajátossága?

Kérdés hogy mit nevezünk abnormálisan zajosnak. Meghibásodás itt nem észlelhető.

#1973 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 22:51

Tesa, ugyan A800 még nem volt a kezemben, de más Fuji gépeknél is tapasztaltam ilyesmit. Üzemszerűnek tűnik az átlagosnál hangosabb fókuszálás.

#1974 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 23:09

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 23:51

Tesa, ugyan A800 még nem volt a kezemben, de más Fuji gépeknél is tapasztaltam ilyesmit. Üzemszerűnek tűnik az átlagosnál hangosabb fókuszálás.

Ha "üzemszerű" a hangosabb működés, akkor elfogadom. Majd megszokom legfeljebb.
tesa

#1975 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 11:53

28-300hoz a Fuji S6500fdmhez milyen (58as cirkuláris-ha jól tudom) polárszűrőt vegyek? 4-35ig vannak, gondooom sejtitek melyik véglet vonz  jobban :). Van amit nem szabad megvenni?
Normál/nagylátóból mé'ket, normált? Gondolom inkább 28 alatt kéne nagylátós, ezekkel még csak nem vignettál...

noname 4K: http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=475&page=4

hoya több mitn 11K :( :http://www.edigital.hu/product.php?productid=19979&cat=475&page=2

hama 5,3K :http://www.edigital.hu/product.php?productid=17241&cat=475&page=1
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1976 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 11:58

Idézet: PLacc - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 10:47

Sziasztok!

Valami vízálló gépet keresnék, tengeri fotókhoz (1-2m mélységben).
Lenne
- Olympus mju 700-as + gyári vízalatti tok (3m-ig bírja)
- Olympus mju 725 SW, ami helyből 5m-ig vízálló, ütésálló, stb...

Szerintetek melyiket (60k-nál nem szánok rá többet)? Tudásban kb. egyformák: 7.1Mpixel, 3x optikai zoom stb...

Köszi!!

Ez kérdés? :think:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1977 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 12:18

pár jópofa kép

----atyuska----

#1978 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 12:45

ehhe :)

#1979 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 13:46

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 12:53

28-300hoz a Fuji S6500fdmhez milyen (58as cirkuláris-ha jól tudom) polárszűrőt vegyek? 4-35ig vannak, gondooom sejtitek melyik véglet vonz  jobban :). Van amit nem szabad megvenni?
Normál/nagylátóból mé'ket, normált? Gondolom inkább 28 alatt kéne nagylátós, ezekkel még csak nem vignettál...

noname 4K: http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=475&page=4

hoya több mitn 11K :( :http://www.edigital.hu/product.php?productid=19979&cat=475&page=2

hama 5,3K :http://www.edigital.hu/product.php?productid=17241&cat=475&page=1

Azt olvastam más fórumon, hogy lineáris elég, a cirkuláris nem kihasználható, vagy valami ilyesmi. Talán a tükörreflexesekhez jó a cirkuláris....

... de lehet, hogy nem pontosan figyeltem oda.. :rolleyes:
tesa

#1980 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 14:02

Idézet: caratyuska - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 13:18

De durva néhány :)
Ami különösen tetszik, az az álcázott madárfotós, aki 1m-ről portrézza a madarat  :Đ
Meg az a 2 bitang nagy obis Nikonos fószer :up:

Szerkesztette: Melorin 2007. 07. 26. 14:04 -kor

[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99