HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#2441 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 14. 13:39

az oly-k tudnak gepen belul is panoramat csinalni (persze ilyet mas gep is tud), de csak es kizarolag oly kartyakkal. ez az egy funkcio le van korlatozva gyari kartyakra. hogy miert? marketingen kivul mas ertelmesnek velheto nem jut eszembe..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2442 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 13:42

Bekaphatják, panoramafactory rulez :)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2443 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 14:06

Idézet: Snakeiboy - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 22:09

HAt ha adhatok egy tippet akkor probalkozz Pozsonyban (Szlovakia) Az agem nevu cegnel. 1Gb-s Fuji H-s kartyajuk tuti van az arlistan is megnezheted es a 2Gb Fuji is H-a bar ezt nem irjak az arlistan de ha felhivod oket tuti megmondjak. A ceg internetes elerhetosege www.agem.sk
Remelem segitettem

Mondjuk nem értem mi a para tárgya, 9600 kezel CF-et is azokkal meg tele van a raktár mindenhol. Lassan írja tán a CF-et, (ami mellesleg igen buta gépen belüli szoftverhúzás lenne) ?

#2444 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 16:25

Ráhibáztál; tudtam én hogy kitalálod :). Lassabban (érezhetően)min taz M-es XD-t... :(. Hozott is valamit meg nem is... :rolleyes:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2445 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 18:56

Heh, fuji is elmehet a sunyi picsába, azért a pcmcia felületen lehet küldeni rendesen a datát a cf kártyába, még 300d is 2 mega felett írt rájuk bőven... Igaz nem is 18 megás volt a rawja.

#2446 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 19:10

Idézet: zwodka - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 21:34

Azért ezzel a Metz 58 AF-1C vakuval sem minden tökéletes. A kis vaku fénye csak 1/1 , 1/2 , 1/4 és Off között változtatható.

Legalább akkor ennyit sikerült már fejlődni (;  Az 54-esen még egyáltalán nem lehet állítani a másodvaku teljesítményét.

Az 58-asra már csak vissza kellene tenni a tekerőt, és megoldani, hogy jobbra 180 fokkal lehessen eltekerni a fejét, és egyből elégedett is lennék vele (;

#2447 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 19:14

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 8:46

Nos, a tegnapi képekből tolok ide kettőt:

Úgy látom nem rossz ez a kis fényterelőke.
Egyébként az ISO növelés zárt, lámpával megvilágított térben mindenképpen indokol az én tapasztalatom szerint is.

#2448 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 07:00

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 15:06

Mondjuk nem értem mi a para tárgya, 9600 kezel CF-et is azokkal meg tele van a raktár mindenhol. Lassan írja tán a CF-et, (ami mellesleg igen buta gépen belüli szoftverhúzás lenne) ?

Mélységesen egyetértek; nehogy valódi alternatívát adjunk már az ember kezébe... inkább fícsör listán mutasson jól...  :omg:

#2449 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 20:19

üdv! :)

mi a véleményetek a következő géppel kapcsolatban?

http://edigital.hu/product.php?productid=2...&cat=260&page=1

mert lehet, hogy vmikor a közeljövőben beruháznék 1 ilyen masinára. a kis olympus fe-110-ünk már nem igazán elégíti ki az igényeimet. :)

nos? :confused:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#2450 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 00:48

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 20:48

Igazából egyetlen rendszervakuval ha összeszarod magad az erőlködéstől akkor is marad egy kis árnyék - ez a kétrefis metz az egyik legtutibb megoldás a másik meg a gary fong lightsphere - utóbbival készült a másik trotyikban a lányomról készült kép is. Azon érdemes azért keresgélni az árnyékot. :]

+1 fő.... 580 EX
Dobj egy Pü-t, ha megjött!!

/de ne úgy, mint a fényterelőnél/
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2451 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 00:53

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 21:19

üdv! :)

mert lehet, hogy vmikor a közeljövőben beruháznék 1 ilyen masinára. a kis olympus fe-110-ünk már nem igazán elégíti ki az igényeimet. :)

nos? :confused:

Páromnak ennek az elődje van (s5600). Nekem nagyon tetszik az is, gondolom ez sem rosszabb... Bacott nagy kijelző, szoftveres stabilizátor, ami, ahogy értelmeztem, jobb kikapcsolva, mint be : )
Jó nagy zúúm van rajta, szal, össze vissza nyomkodhatod...
Ölég drágák az xd-kártyák, de szerintem ez az egyetlen hátránya, főleg ebben az árkategóriában.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2452 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 07:23

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 21:19

szerintem egy nagylátószög nélküli (38 mm-ről induló...) gép helyből felejtős, nagylátóra sokkal gyakrabban van szükség, mint extrém telére

#2453 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 07:36

Idézet: zwodka - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 19:14

Úgy látom nem rossz ez a kis fényterelőke.
Egyébként az ISO növelés zárt, lámpával megvilágított térben mindenképpen indokol az én tapasztalatom szerint is.

Hello,

Kéne egyet saccolni, hogy milyen vakuhoz hasonló az 58-as fejének mérete. (580ex, metz 54, stb). 430-asra, 580-asra most rendeltem párat, kb egy, másfél hét mire megérkezik.

#2454 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 14:07

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 8:23

szerintem egy nagylátószög nélküli (38 mm-ről induló...) gép helyből felejtős, nagylátóra sokkal gyakrabban van szükség, mint extrém telére

nem igazán hinném, hogy nekem szükségem lenne 28mm-ről induló optikához. mondjuk nem is igazán értem, hogy mi a haszna. mindegy. :)

és esetleg van vmi jobb gép ebben az árkategóriában (max.50k)?

@ Dolfer: jah, néztem most egy külföldi oldalon is agyon dicsérik a tesztben. és tényleg nem csinál rossz képeket. csak ugye a nagy zoomhoz tényleg állandó képstabilizálás kell, és az sajna naon zabálja az akksikat nemde?
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#2455 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 15:09

No, alapfogalmak.

fókusztáv, ami nem keverendő az x-ekben mérendő (igencsak semmitérő) zoomátfogáshoz - most, hogy nézel ki a fejedből, kb 50 mm effektív fókusztávnak megfelelő látószöget látsz. Ahogy ez a szám csökken, úgy szélesedik, tágul a tér, és ahogy nő, úgy nagyítódik ki annak közepén a megcélzott részlet (természetesen pontos fókuszt feltételezve ! :cool: )

A 28 mm jól jön beltérben, szobákban, hogy a képbe beleférjen a család, mondjuk húgod szülinapjának emlékfotózásakor - ma már ezt felfedezték a fotó apparátot gyártó cégek és igyekeznek a megfizethető kategóriában is használható látószöget adni. 6500 Fuhi már ilyen optikával szerelt.

Idézet

Dolfer: jah, néztem most egy külföldi oldalon is agyon dicsérik a tesztben. és tényleg nem csinál rossz képeket. csak ugye a nagy zoomhoz tényleg állandó képstabilizálás kell, és az sajna naon zabálja az akksikat nemde?

Nos, a fuji összes modellje (leszámítva dslr-eket, amikre felmennek nikon vr optikák) ma rendkívül kemény kézzel stabilizálhatóak igazán ami szerencsére akksit nem, de kalóriát és agysejtet igencsak sokat fogyaszt - egyiket az erőlködéskor mikor fotó készítés közben visszafojtott lélegzettel igyekszed a cájgot stabilan tartani, a másikat akkor mikor megnézed az eredményt. Magyarán szalonna stabilizátorral vannak szerelve, de lehet hozzá vásárolni fizikai egy- vagy háromlábú stabilizátort is, amire olcsón tudok adni "image stabilizer" címkét. (vagyis nincs benne optikai stab, amit ő annak hív az valójában csak az elszaródó fényviszonyok közötti emelt érzékenységet jelent ami a berázásveszélyt ugyan automatice csökkenti, de ennek ára a megnövekvő képzaj, közismertebb, emberközelibb nevén a képen részleteket, dinamikaátfogást együttesen csökkentő "rizsa", tudományosabb nevén "zizi"). Bármi kérdésed van, fordulj bizalommal hozzám, a rekeszizomgörcs garantált.  :cool:

#2456 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 15:14

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 15:07

nem igazán hinném, hogy nekem szükségem lenne 28mm-ről induló optikához. mondjuk nem is igazán értem, hogy mi a haszna. mindegy. :)

amikor nem fér bele minden(ki) a képbe, és már nem tudsz hova hátrálni, akkor nagyon nem mindegy...  :rolleyes:

és ilyen sokkal sűrűbben fordul elő (akár lakáson belül, akár nyaraláson), mint az, h ne lehetne közelebb menni egy hangyányit: egy tízszeres zoomnál az, h 280 vagy 380 a vége, már gyakorlatilag mindegy - amire a 280 nem elég, arra a 380 sem..
az elején a 28 vagy 38 sokkal jelentősebb különbség, mindenképpen az előbbi a szerencsés választás

#2457 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 15:17

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 16:09

nézel ki a fejedből, kb 50 mm effektív fókusztávnak megfelelő látószöget látsz

50 mm a "normál" fókusztáv, stimmel - de nem "emberi látószög"-ben, hiszen az 180 foknál is nagyobb

#2458 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 15:30

perifériális látást hagyjuk ki, mert ott nem olyan dolgokra vagyunk érzékenyek amire egy fényképelő is. A normál fókusztávot meg nem véletlenül mondják normálnak, ha nem hiszed hát járj utána.

#2459 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 16:17

a normal fokusztav az, ami ekvivalens a vetitett kep atmerojevel. :p

hogy ez kozel all ahhoz, amit tipikusan erzekelunk (vizszintesen vagy fuggolegesen?? ;) ), az egy masik kerdes. (es a periferias latast beleertve nem tobb, hanem pont 180 fok. legalabbis a homo sapiens eseten. egy kameleon az mas teszta..)

Szerkesztette: bogdan 2007. 09. 19. 16:18 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2460 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 16:42

Szánalmasnak tartom hogy ha szemléletesen akarok elmagyarázni valamit egy leendő fotó-megszállottnak, okoskodás, kukacoskodás, és szőrszálhasogatás a vége. Forduljatok kicsit magatokba, és értékeljétek, mennyi használható mondanivalót szűrt le a fényképelőt vásárolni kívánó egyén hozzászólásaitokból.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.