Elküldve: 2007. 03. 16. 11:16
Hehe, érdekesek a tapasztalatok. Én először windows 3.1-el találkoztam. Aztán 3.11 For Workgroups. De a paint-en meg a passziánszon kívül egyikből sem nagyon volt több kihasználva.
Aztán jött a win95, instabil volt, minden baja volt, de azért bírtuk. OSR2-t jóval tovább használtuk, sokkal stabilabb volt mint a sima, de persze egy videókártyacserét ez sem viselt el reinstall nélkül.
Aztán jött a win98, ami a kedvencem lett, nekem ez jött be a legjobban a 9x windowsok közül. Stabilabb volt mint az SE. Sőt annyira bejött, hogy se az ME, se a 2K nem tudta leváltani, mindketttőt kipróbáltam, de mindkettővel több gondom volt mint a sima 98-al. Egészen az XP-re váltásig sima 98-at használtam de XP-re sem rögtön megjelenéskor váltottam, hanem már vagy 1 éve kinn volt, amikor rászántam magamat.
Vistáról meg annyit, hogy semmi késztetést nem érzek rá, hogy váltsak, majd ha kényszerítenek. Kipróbáltam laptopon, de azon kívül, hogy 2/3-ára csökken az üzemidő, és fagyott állandóan semmi lényeges változást nem tapasztaltam. Persze jól néz ki, de egy operációs rendszer ne jól nézzen ki nekem, hanem elsősorban jól működjön minél kevesebb erőforrás lefoglalása mellett. Ja és ne nézzen hülyének amire a vista elég hajlamos, még szerencse hogy a híresztelésekkel ellentétben ki lehet benne kapcsolni az ilyen funkciók nagyrészét.