HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows history - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows history avagy egy kis merengés a múltba. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#21 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 19. 08:08

Idézet: potyo - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 23:37

Én használtam eddig win95-től server2003-ig mindenféle windowst, sőt dos-t is. Érdekes módon, nekem a WinME jött be legjobban a 9x sorozatból. Szerintem a Server 2003 veri az összeset. Bár ez a kiveszem a lemezt, és nem tudja felfogni, hogy nem akarom visszatenni dolog ebben is van. Vistat még nem próbáltam.

A visszaemlékezés tetszik, de a Server 2003-ról betett kép egy kicsit lehúzza a kinézetét. Abban is van ugyanaz a stílus, mint az xp-ben, csak alapból ki van kapcsolva.

azétr a windows server 2003-at me keverd az asztali os-ekkel, nem ara lett kitalalva...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#22 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 08:56

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 7:58

Nekem erről pont ellenkező véleményem van. Főleg azért mert az egyik partíciómon még ma is hibamentesen fut
...
Szóval a WinMe-t nem kell ennyire a földbe döngölni mert nem volt az olyan rossz.

Haat, nem is tudom.

Mikor kijott _elmeletileg_ kompatibilis volt a Win98-as driverekkel.
Gyakorlatilag meg nem.

1 hetig kuzdottem pl. a Vortex2-es hangkartya 32 bites driverevel, mert allandoan kekhalt tole a rendszer, vegul feladtam aztan visszaraktam a Win98 SE-t, ahhoz ujabb 2 evig nem kellett nyulnom.

De volt olyan mazochista evfolyamtarsam, aki ME-t hasznalt, mondvan neki jobban bejon, mint a 98 SE.

#23 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 19. 09:04

Idézet: vincentvega - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 18:51

nah ez meg a másik, ami az idegeimre megy, még a feladatkezelő se zárja be a figyelmeztetést, csak ha beteszed újra a CD-t, és amint beolvasta, már veheted is ki... hogy ennek mi értelme..... :think:

Namost a lemezekért többnyire nem a windows az aki kérve könyörög, hanem az a program, amelyik használná a meghajtót. Logikailag biztos nehéz rájönni erre az egyszerű dologra, de ilyenkor a lemezt kérő programot kell lelőni, mely valószínűleg nem képes a lemez nélkül tovább ajnározni és ezt minő furcsa, az operációs rendszeren keresztül tudatja szerencsétlen felhasználóval. Szóval lehet, hogy megint nem az M$ tehet róla, hogy az adott program nem tud továbbjutni a lemez hiányán :) . Nálam pl. ha a lemezt kiveszem úgy, hogy mondjuk egy explorer ablak éppen böngészi, nemes egyszerűséggel bezárul az explorer ablak, és nem kér lemezt többé.

Szerkesztette: didyman 2007. 01. 19. 09:06 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#24 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 09:10

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 8:56

Haat, nem is tudom.

Mikor kijott _elmeletileg_ kompatibilis volt a Win98-as driverekkel.
Gyakorlatilag meg nem.

Igen, csak elméletileg. Ha a driver kifejezetten Win98-ra készült akkor voltak kompatibilitási gondok. De ettől még nem jelenthető ki, hogy az op. rendszer nem tökéletes. Ezzel az erővel az XP-re is írhatnánk, hogy sz*r mert ha az adott hardware gyártó töketlen és nem készített csak Win2000-hez driver-t akkor fennáll a veszélye annak, hogy a 2000-hez készült driver hazavágja az XP-t mert ugyebár az XP sem 100%-ban kompatibilis a Win2000-es driver-ekkel  :D .

Szerk:
Én már láttam kékhalált XP-n azért mert a gyagi hardware-hez nem volt XP-s driver csak olyan Win2000-es volt mely szépen haza is vágta az XP-t (persze rendszer-visszaállítással helyre lehetett tenni  :D )  de ettől még kiváló rendszernek tartom az XP-t.

Szerkesztette: wpepi 2007. 01. 19. 09:15 -kor

#25 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 09:42

98 felett azért mar illet wmd drivereket gyartani, azokkal meg ált. nincs gond.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#26 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 10:30

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 9:08

azétr a windows server 2003-at me keverd az asztali os-ekkel, nem ara lett kitalalva...

Nem keverem, de én használom asztali os-ként, és úgy mondtam róla véleményt. Nem kell mindjárt rámondani, hogy nem arra van kitalálva, és akkor már használhatatlan is arra.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#27 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 10:35

Idézet: potyo - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 10:30

Nem keverem, de én használom asztali os-ként, és úgy mondtam róla véleményt. Nem kell mindjárt rámondani, hogy nem arra van kitalálva, és akkor már használhatatlan is arra.

Az Windows Server 2000, Windows Server 2003 szerver op. rendszerek melyeknek az elsődleges céljuk a kiszolgáló szerep és nem az, hogy mint asztali op. rendszer használjuk. Természetesen működnek asztali rendszerként is csak éppen nem erre lettek tervezve.

Szerk:
Windows Server 2003-ból is több féle van. Pontosabban 4 tagból áll a család. Van kisvállalati kiszolgálónak tervezett (Sandard Edition), van közép és nagyvállalati környezetbe szánt változat mely már 8 processzort kezel (Enterprise Edition), van WEB kiszolgálónak tervezett (Web Edition), és van adatbázis kezelésre tervezett változat is (Datacenter Edition).
Ezek mind mind Windows Server 2003 op. rendszerek csak éppen más más feladatra, környezetre optimalizáltak.

Szerkesztette: wpepi 2007. 01. 19. 10:45 -kor

#28 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 01. 19. 10:40

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 10:35

Az Windows Server 2000, Windows Server 2003 szerver op. rendszerek melyeknek az elsődleges céljuk a kiszolgáló szerep és nem az, hogy mint asztali op. rendszer használjuk. Természetesen működnek asztali rendszerként is csak éppen nem erre lettek tervezve.

A 64 bites XP ezért jött ki Professional néven, mert windows server 2003-ra épül, de a Windows XP Professionalok ha csak a 32 bites-eket nézzük nagyon nagy számban megtalálhatóak, az otthoni felhasználók gépein. Persze leszögezem, hogy a 32 bites XP Professional nem a windows server 2003-ra épül, éppen ezért szoktam mondnai, hogy a 64 bit-es XP csak a nevében XP szerencsére, amúgy egy jóval fejlettebb, és újabb technológiát képvisel.

#29 Felhasználó inaktív   vincentvega 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 19. 15:46

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 9:04

Namost a lemezekért többnyire nem a windows az aki kérve könyörög, hanem az a program, amelyik használná a meghajtót. Logikailag biztos nehéz rájönni erre az egyszerű dologra, de ilyenkor a lemezt kérő programot kell lelőni.

Arra én is rájöttem, hogy, ha éppen explorerből valamit nézek CD-n és kiveszem, akkor be kéne zárni az explorert, csak nálam 98 alatt, amikor visszateszem az explorer-t, (mert magátol nem tudja elvégezni e nagyon bonyolult folyamatot, legalábbis nálam!), akkor nálam szétesett a kép, meg minden egyéb! Hogy miért azt nem tudom! De nagyon idegesítő volt, az tény! íezért nem szoktam kilőni az explorer-t, ezt a példát csak arra hoztam fel, ohgy egy szinvonalasabb program miért nem tudja felfogni, hogy én nem akarom tovább olvastatni vele a CD-t!!! ;)

#30 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 15:59

Most hiába magyarázzátok itt nekem, hogy nem arra lett szánva, én is tudom. Ennek ellenére mondom, hogy ugyanúgy, ha nem jobban használható asztali operációs rendszerként, mint az agyonsztárolt XP.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#31 Felhasználó inaktív   Gollam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 16:10

Hát a WinNT 3.51-est se hagyjuk ki. Szerettem, jól ment, nem nagyon borult meg semmitől.

#32 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 23:11

http://szoftverszuperszajt.buzz.hu/archive...ps_Me_es_Vista/

#33 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 23:42

Jáj, de utáltam a Windows Me-t..

3.1-től volt csak paint amúgy? :D
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#34 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 00:02

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 23:42

Jáj, de utáltam a Windows Me-t..

3.1-től volt csak paint amúgy? :D

Paintbrush  ?:)

#35 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 09:18

Az elso Windows (1.01?) ami a kezembe kerult egy handy scannerhez adtak driver gyanant. Runtime verzio volt, 3db 360k floppyn :-)
Aztan probaltunk DTPzni 1.03-3.1-es mindenfele verzion, de akkoriban szamunkra inkabb a GEM tunt nyeronek de aztan szep lassan kihalt.
A W95-98-ME vonal nagyjabol kimaradt (na jo W98 jatekra fel volt pakolve egy kulon HDD-re), a 3.1-es utan az NT vonal fantasztikusan stabilnak tunt.

#36 Felhasználó inaktív   Jigsaw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 16. 09:45

Én eddig ezeket használtam : win 3.1, win95, Win98, WinME, WinXP, és Vista

Eleddig összegezve az XP vezet nálam. Felraktam a Vistát is külön partícióra, (jó ha fennvan azért :)), tetszik, de még teljesen nem kiforrott szerintem, várni kell vele az SP-kig. Inkább még főleg XP SP2-t használok.

#37 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 11:16

Hehe, érdekesek a tapasztalatok. Én először windows 3.1-el találkoztam. Aztán 3.11 For Workgroups. De a paint-en meg a passziánszon kívül egyikből sem nagyon volt több kihasználva.

Aztán jött a win95, instabil volt, minden baja volt, de azért bírtuk.  OSR2-t jóval tovább használtuk, sokkal stabilabb volt mint a sima, de persze egy videókártyacserét ez sem viselt el reinstall nélkül.

Aztán jött a win98, ami a kedvencem lett, nekem ez jött be a legjobban a 9x windowsok közül. Stabilabb volt mint az SE. Sőt annyira bejött, hogy se az ME, se a 2K nem tudta leváltani, mindketttőt kipróbáltam, de mindkettővel több gondom volt mint a sima 98-al. Egészen az XP-re váltásig sima 98-at használtam de XP-re sem rögtön megjelenéskor váltottam, hanem már vagy 1 éve kinn volt, amikor rászántam magamat.

Vistáról meg annyit, hogy semmi késztetést nem érzek rá, hogy váltsak, majd ha kényszerítenek. Kipróbáltam laptopon, de azon kívül, hogy 2/3-ára csökken az üzemidő, és fagyott állandóan semmi lényeges változást nem tapasztaltam. Persze jól néz ki, de egy operációs rendszer ne jól nézzen ki nekem, hanem elsősorban jól működjön minél kevesebb erőforrás lefoglalása mellett. Ja és ne nézzen hülyének amire a vista elég hajlamos, még szerencse hogy a híresztelésekkel ellentétben ki lehet benne kapcsolni az ilyen funkciók nagyrészét.

#38 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 16. 23:15

Valamilyen elmebeteg oknál fogva az a véleményem, hogy kivárok 1-2 évet az új oprendszerek megjelenése után, általában az első nagyobb javítócsomagig. XP-m csak úgy másfél éve van, előtte a ME volt használatban. P4 alatti gépre máig is azt telepítem, ha a felhasználó kimondottan nem kér mást. Akkor közlöm vele, hogy magára vessen. Nálam 3 évig ment újratelepítés nélkül a ME és nem sok gondom volt vele. A 2-es windózban már volt paint, sőt feketemacska is, amit a 3-as sorozatból kihagytak. A cégnél van olyan 2000, amelyik az 5 évvel ezelőtti telepítése óta informatikust nemlátott, még egy defrag se volt rajta.
Mindegyik verziónak megvannak a maga hibái. Az XP-t pl képtelen vagyok leszoktatni az: "Az eszköz gyorsabb működésre is képes ..." üzenetről (USB), ami elég idegesítő, legfőképp azért, mert egy szál gyorsabb portom sincs, és ezt az oprendszer tuhatná a legjobban.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#39 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 23:34

Hát ME volt a leggagyibb windows az összes közül. Olyan mint egy szeméttelep, minden szemetet belelapátoltak, és úgy van összefoltozgatva, hogy szét ne essen :D És persze hullik belőle folyamatosan a szemét (szépen szemeteli tele a vinyót) aztán csakhamar teljesen szét is hullik  :Đ Én max ellenségeim gépére telepíteném.

#40 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 23:35

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. márc. 16., péntek - 23:34

Hát ME volt a leggagyibb windows az összes közül. Olyan mint egy szeméttelep, minden szemetet belelapátoltak, és úgy van összefoltozgatva, hogy szét ne essen :D És persze hullik belőle folyamatosan a szemét (szépen szemeteli tele a vinyót) aztán csakhamar teljesen szét is hullik  :Đ Én max ellenségeim gépére telepíteném.

Valahogy úgy :D
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó