HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 II. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:44

Olvasta mindenki az elöző oldalon lévő Script-ről szoló párbeszédet, vagy csak mindenki a Szólj hozzó gombot ismeri? :) Érdekes, én nem gondoltam, hogy a vizsgálat külön megy, de így belegondolva, tényleg így logikus, napi 25 ezer ügyfélel számolva, 20 nap alatt jön ki a teljes emelés. Bár nem tudni mennyire hivatalos ez az információ. De ha igen, akkor közel ~100 ezer ügyfélnek van már naggyából megemelve. Ebből Budapesten kb. maximum 5-10 ezer user lehet.

Szerkesztette: Socket 2007. 01. 18. 14:47 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#202 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:47

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:40

Shabba hidd el így van:( nézd meg a dslam listát kisunyom D1 dslam rákötve Ják (3000lakos) Balogunyom (2000lakos) Sorokpolány (1200 lakos) Sorkikápolna (700 lakos) Sorkifalud(1100 lakos) Kisunyom pedig írd és mond 300!!!!!!!!! lakos ..ebben hol a biznisz?

pesti kötsög vagyok bár, de ismerem vas megyét, néhányat az általad felsorolt falu közül is.. azért ott inkább idősebbek laknak, akik nemhiszem, hogy nagyon vágynának az adsl-re.. tehát össz vissz lehet egy 10-20%-a a népnek, aki dsl-ezik.. sőt.. még ennyi sem.
Per Aspera Ad Astra

#203 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:49

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:47

pesti kötsög vagyok bár, de ismerem vas megyét, néhányat az általad felsorolt falu közül is.. azért ott inkább idősebbek laknak, akik nemhiszem, hogy nagyon vágynának az adsl-re.. tehát össz vissz lehet egy 10-20%-a a népnek, aki dsl-ezik.. sőt.. még ennyi sem.

Sumi csak itt a faluba (sorokpolány) 50 előfizető van adslre +50 igény beadva ami le van adva !!!

#204 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:51

Ja meg azért a Script is bele-bele esik a nagyszámok törvényébe, ha azt vesszük, hogy minden 20. embernek T-comos dsl elöfizetése, és kb. minden ~5. ember Budapesten lakik, ezért jöhet ki Budapestre nagyobb emelt user szám.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#205 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:55

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:49

Sumi csak itt a faluba (sorokpolány) 50 előfizető van adslre +50 igény beadva ami le van adva !!!

szerintem pont errol beszeltunk nem? :)

idosebbek laknak stb....

No akkor meg egy kis adalek... :) Elarulom, hogy ugyfeleim kozott nem is egy van aki 50eves, 60eves sot van egy hazaspar ferfi 73, no asszem 69 eves es elofizetenenek, de!!!! NINCS MIRE!!!! telefonon havi 20at fizet ki a sima betarcsazos netre, mert akkor sem fog lemondani rola... Tenyleg neki mi a szarnak adsl? :) ekkora hulyet, h netezni mer idos koraba... pofatlansag... szerintem is...
Azt hiszem holnap megyek a Parlamentbe es eloterjesztem, h ugyan mar vezessuk be 25 eves kor felett ne netezhessen senki se!

Mivan akkor, ha idos? Basszus jussunk mar el oda hogy nem a kort es a lakossagot nezzuk... Azt kellene nezni ebben a rohadt vilagban, ki mit akar... Nem azt kell kiszolgani, amit nem akar az ember, hanem azt amit akar... T vezetoseg meg jo lenne, ha kimaszna az asztal alol, ahol vakarassza magat elgondolkodna es eljutna oda, h ha szarik fejleszteni akkor nem lesz tobb a bevetel... mert ugye a nagy osi torveny, h befektetes nelkul loszar se lesz nemhogy nyereseg es hason...

#206 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 14:57

Idézet: Piton - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:55

szerintem pont errol beszeltunk nem? :)

idosebbek laknak stb....

No akkor meg egy kis adalek... :) Elarulom, hogy ugyfeleim kozott nem is egy van aki 50eves, 60eves sot van egy hazaspar ferfi 73, no asszem 69 eves es elofizetenenek, de!!!! NINCS MIRE!!!! telefonon havi 20at fizet ki a sima betarcsazos netre, mert akkor sem fog lemondani rola... Tenyleg neki mi a szarnak adsl? :) ekkora hulyet, h netezni mer idos koraba... pofatlansag... szerintem is...
Azt hiszem holnap megyek a Parlamentbe es eloterjesztem, h ugyan mar vezessuk be 25 eves kor felett ne netezhessen senki se!

Mivan akkor, ha idos? Basszus jussunk mar el oda hogy nem a kort es a lakossagot nezzuk... Azt kellene nezni ebben a rohadt vilagban, ki mit akar... Nem azt kell kiszolgani, amit nem akar az ember, hanem azt amit akar... T vezetoseg meg jo lenne, ha kimaszna az asztal alol, ahol vakarassza magat elgondolkodna es eljutna oda, h ha szarik fejleszteni akkor nem lesz tobb a bevetel... mert ugye a nagy osi torveny, h befektetes nelkul loszar se lesz nemhogy nyereseg es hason...

vegyük példának a dc++-t a dc modik nagy része 30 feletti sőt több 50 felettit ismerek..szal ...

#207 Felhasználó inaktív   kocka` 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:03

Idézet: Freddy - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 0:02

Kép

Nekem 5 perccel ezelott emeltek, 1mbit-rol.
19ker (wekerle). Ferencvarosi 'FERENC' tel kozpont.
regi siemens modem, regi siemens splitter.

én azt hittem én is odatartozom  :eek:
én is kispest de nem wekerle attól 2 utcával kijjebb

#208 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:08

húha most h feljött a dc++ csodálkozom mert valahogy 200fölött szedek :D
msákor meg dcről csak 60kval jön..

Szerkesztette: Danika123 2007. 01. 18. 15:08 -kor

<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#209 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:11

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:40

Shabba hidd el így van:( nézd meg a dslam listát kisunyom D1 dslam rákötve Ják (3000lakos) Balogunyom (2000lakos) Sorokpolány (1200 lakos) Sorkikápolna (700 lakos) Sorkifalud(1100 lakos) Kisunyom pedig írd és mond 300!!!!!!!!! lakos ..ebben hol a biznisz?

Ahogy nézem a térképen igen közel van szombathely. Ezek a települések 15-30km-re vannak onnan. Végülis ha ezt a 30km-nyi szakaszt optikával elérik, és a köztes településeket szépen felfűzik erre a gerincre akkor már nincs igazán kapacitás gond. miniDSLAM-okat meg lehet tenni akár minden településre ha ott van ethernet végpont, így a rézkábel távolságok lerövidülnek és igen nagy sebességet is el lehet érni. Ha ennyi településről lehet annyi előfizetőt összeszedni ami mellett rentábilis egy ilyen beruházás akkor lehetne benne fantázia.

#210 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:21

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:11

Ahogy nézem a térképen igen közel van szombathely. Ezek a települések 15-30km-re vannak onnan. Végülis ha ezt a 30km-nyi szakaszt optikával elérik, és a köztes településeket szépen felfűzik erre a gerincre akkor már nincs igazán kapacitás gond. miniDSLAM-okat meg lehet tenni akár minden településre ha ott van ethernet végpont, így a rézkábel távolságok lerövidülnek és igen nagy sebességet is el lehet érni. Ha ennyi településről lehet annyi előfizetőt összeszedni ami mellett rentábilis egy ilyen beruházás akkor lehetne benne fantázia.

de nem teszik:( a legmesszebb levő falu ják 18Km

#211 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:22

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:49

pont ott lakik a nagymamám:)
Per Aspera Ad Astra

#212 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:22

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:11

én pl gépekkel foglalkozom egy csomó helyen mondták már kössem be a netet kaptak adsl modemet meg passt logint ..de nem megy..:(

#213 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:23

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:22

pont ott lakik a nagymamám:)

Földim vagy?:D fogadok a temető utcában lakik:)

#214 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:24

Idézet: Szpisti78 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 14:05

Tudsz olyan szervert ahonnan minden tempóval tudok tölteni és tuti lesz a sebességmérés?

https://www.hwsw.hu/...d/ATi/9700demos

Innen pl. ha elkezded letolteni a 70 megas demot, az jonni fog, ahogyan a csovon atfer. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:28

Idézet: Frosty - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 13:19

Olyan mintha először a lakótelepeket, társasházakat, lakóparkokat emelgetnék a fővárosban. Mezei kertes kuckósok úgy látszik megint maradnak későbbre.  :reklamacio:

Kivéve orbán panelkommunistáit; itt Békáson semmi.

#216 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:31

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:28

Kivéve orbán panelkommunistáit; itt Békáson semmi.

türelem..

#217 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:32

Itt nálunk sok a roma, csodálkozom, hogy még nem lázadtak hogy nincs emelés. Vagy lehet nem is neteznek :D

#218 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:34

Idézet: hzcs - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:32

Itt nálunk sok a roma, csodálkozom, hogy még nem lázadtak hogy nincs emelés. Vagy lehet nem is neteznek :D

Nekik már saját kommunikációs műholdjaik vannak. Vagy felszedték az összes optikai kábelt és berakták a házba. :nevet:
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#219 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:36

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 16:34

Nekik már saját kommunikációs műholdjaik vannak. Vagy felszedték az összes optikai kábelt és berakták a házba. :nevet:

A rézdráútot azt tudom hogy felszedték, mert szokták égetni róla a burkolatot :)
De optikával mit kezdenének? :D

#220 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:38

Idézet: hzcs - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:36

A rézdráútot azt tudom hogy felszedték, mert szokták égetni róla a burkolatot :)
De optikával mit kezdenének? :D

Azt én honnan tudjam? Drága oszt jó' van! :D
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.