HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 II. Értékeld a témát: -----

#971 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:03

Idézet: Laci082 - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 23:59

A Pantel is csak addig vagyánykodhat amíg ilyen kicsi a lefedettsége. ...

Igen ez valoszinű..de azért ez jo ideig nem fog változni szerintem, ha megnézed a jelenlegi lefedettségi térképet..amugy arra leszek kiváncsi, h vajh' a 4 megás csomaghoz adsl2+-os modemet adnak-e..mert ha később feljebb akarok lépni, már csak azzal lesz elérhető nagyobb sávszél..de jövő 7-en kiderül:)

#972 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:06

Idézet: Laci082 - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 0:59

A Pantel is csak addig vagyánykodhat amíg ilyen kicsi a lefedettsége. Ha kilép országos szintre ahol nincsenek ilyen sűrűn egymáshoz jözel a dslam-ok akkor kénytelenek lesznek visszavenni a magas minimális sebességből.

Pontosan erről van szó. Pantel Bp pár központjában van jelen és a nagyvárosokon túl nem is fog lépni. A nagyvárosok felé pedig mindig jobb gerinckapcsolódások vannak. Tíkom is garantálhatna jobb értékeket a fővárosra, csak akkor meg azért lenne itt a sírás hogy mi ez a diszkrimináció meg hasonlók. Ne fejeltsük el hogy Tíkom több mint ezer településen kínál ADSL szolgáltatás, több mint fél millió végponton. A Tíkomnak olyan garantálható minimum értéket kell megadni amit Bp-en és Bivalyröcsögén biztosítani tud.

#973 Felhasználó inaktív   blano 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:07

Idézet: Laci082 - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 23:57

A 18 Mb-es internetnél eddig 768 volt a minimum sebesség, szóval még emelkedett is.

Igazad van,most néztem meg, most is 768kbit.
Tavaj 11hó 20.-án változott
Azelőtt 6Mbit-re 2.5 Mbit volt a Min.

Szóval "tényleg javult" a helyzet! :think:

#974 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:11

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 1:03

Igen ez valoszinű..de azért ez jo ideig nem fog változni szerintem, ha megnézed a jelenlegi lefedettségi térképet..amugy arra leszek kiváncsi, h vajh' a 4 megás csomaghoz adsl2+-os modemet adnak-e..mert ha később feljebb akarok lépni, már csak azzal lesz elérhető nagyobb sávszél..de jövő 7-en kiderül:)

Én úgy tudom Pantel és Actel az a két hurokátengedéses alternatív aki bevállalta azt hogy saját ADSL modemet adjon. Pantel  D-Link 380T-t ad, Actel D-link vagy Comtrendet router/modem combót. TvNet és Yoned Tíkom modem készletéből adnak a saját szolgáltatásukhoz.

A nagyobb sávszélesség legkevésbé a modemen múlik, mert ha szükséges akkor gond nélkül kicserélik. A hurkot viszont már lehet ilyen 1xűen és olcsób kicserélni.

#975 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:15

Idézet: blano - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 1:07

Igazad van,most néztem meg, most is 768kbit.
Tavaj 11hó 20.-án változott
Azelőtt 6Mbit-re 2.5 Mbit volt a Min.

Szóval "tényleg javult" a helyzet! :think:

Valamit elnézel. A 12 és 18Mbps-es üzleti csomag tavaly júliusban jelent meg több mint 500 településen és azóta 768kbps a garantált minimuma. A 6Mbps-es csomagnak pedig 512kbps, még akkor is az volt mielőtt tavaly februárban 4Mbps-ről felemelték, szerintem még az előtt is amikor még 3Mbps-esnek hívták.

#976 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:23

Egyébként nem nagyon volt eddig jellemző panasz ADSL előfizetők részéről - márpedig ide a HC-abb hangosabbja réteg jár fórumozni - hogy olyan jellemzően maximum alatt működne Ahhoz hogy a garantált minimum környékére esen a sebesség mindenkinél közel egy nagyságrenddel kellene hozzá nőnie a forgalomnak. Az pedig nem holnap lesz, hanem még odébb. Addig pedig a hálózati techológia is fejlődni fog, és a jelenlegi technológiák is még elérhetőbbé és olcsóbbá válnak így a fejlesztések követni tudják az igényeket.

Mellesleg a garantált minimumot minden szolgáltató csak a saját hálózatán belül vállalja. Vagyis onnan hogy túllépsz a BIX switch porton, vagy nemzetközi irányba a peering partner routerére más senki nem garantál neked semmit.

#977 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:33

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 0:23

Mellesleg a garantált minimumot minden szolgáltató csak a saját hálózatán belül vállalja.

na ez meg a másik dolog, amit még sokan elfelejtenek..persze a szolgáltató se szereti első helyre tenni a reklámjaiban..

#978 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:38

Ez se magyar találmány, még mielőtt valaki megint "bezzeg külföldön" hozzászólást ír :D

#979 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 02:33

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 0:33

na ez meg a másik dolog, amit még sokan elfelejtenek..persze a szolgáltató se szereti első helyre tenni a reklámjaiban..

Szerinted ennek mekkora marketing értéke lenne (meg ennek az egész minimum marhaságnak) ? :)
Lenne biztos vagy 10 000 adsl előfizető összesen, mert egyesek a minimummal "riogatnak", miközben, mint ahogy shabba is írta, az még odébb van, és a fejlesztés se áll, így az igények nagy százalékban mindig ki leszenk szolgálva, a garantált minimum felett. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#980 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 08:00

Idézet: Brian63 - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 21:42

Mit panaszkodsz teee...
Én 3 nappal a HÍR bejelentése előtt váltottam 2M-ról 3M-ra. (8900Ft-ról 12900-ra)
Nem is volt hivatalosan ilyen csomag. Küzdeni kellett érte. :omg:
Csak röhögök magamon.... :D  :D  :D

ja ezt én is.... csak a trehány ember  :D  én 11000 fizetek 1M :omg:  és ovatosabb vagyok a csomagokkal inkább várok mig alakul  :smoker:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#981 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 08:25

Idézet: worxland - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 23:25

És most már tudja azt, amit az Opera kábé 3-4 éve :omg:  :Đ

Igazad van, de nincs min vitatkozni.
Lusta, megszokokások rabja vagyok. Utálok változtatni a megszokottakon.
Már elmúltak azok az évek, hogy valamilyen programnál V2.1.0.123-ról V2.1.0.125-re váltottam a feeling kedvéért.... :D
Most is csak kényszerből váltottam...

#982 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 08:31

Idézet: Cancer - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 23:59

Nekem az IE ezt nem csinálja, csaka Opera jegyzi meg... de 2, sőt 1 Mbit-tel, főleg, ha nem ürítem kilépéskor a cache-t akkor pár mp alatt tölt a 6-8 oldalt ;)
Viszont mégiscsak örülnék a 4 Mbit-nek... BF2142 demo 1,1 GB  :eek:   :eek:  még 4 óra és lent van... igaz, töltök mást is :p

(lemaradt: Te is pomázi vagy? :respect:)

1. IE akkor csinálja, ha beállítod a füleket, majd eszközkezelőben (mint a 6-osnál) beállítod alapértelmezettnek az oldalakat. erre megjegyzi.
2. Igen. Deák F. u. 1650m-re a központtól. És még semmi!!! :reklamacio:

#983 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 08:40

Idézet: Socket - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 0:17

Valóban kevés a sebesség.  :(  Ellenben ne 256 Kbyte-al tesztelj, hanem 2 megával, valószínű akkor kijön a valódi sebesség. (Ami alacsonyabb, ennél is)

Mekkora adatcsomaggal "illik" tesztelin. Az elméleti sávszélességhez legközelebbivel?

#984 Felhasználó inaktív   Newfronter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 08:42

Emeltek a haveromnak... 512kbit--> 1Mbit
Csemőben lakik, Cegléd melletti település.
Egy másik haveromnak is megtörtént, neki 8Mbit(majd rákérdezek mennyi pontosan) lett, Móricz Zsigmond tér közelében lakik...

Nemtudom mikor történt náluk az emelés, csak hogy volt... de már jó esély van rá, hogy mi is sorra kerülünk nemsokára. :D

Apropó... Mára virradóan valakinél emeltek?

#985 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 08:55

Idézet: blano - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 23:49

A Pantel sajnos még hírből sem hallott rólunk,Matyó falváról szerintem...
Beadok egy linket akit érdekel, ha nem tetszik az adminnak majd kiszedi...
http://www.sg.hu/cik...rnet_gyorsulasa

Örülj neki, Viktor így kevesebbet cs-zik :D
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#986 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 08:58

Idézet: Brian63 - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 8:40

Mekkora adatcsomaggal "illik" tesztelin. Az elméleti sávszélességhez legközelebbivel?

Minél nagyobb, annál jobb, mert annál inkább megközelíti a mért érték a valósat. 1k-s adatcsomag elküldési ideje elég hektikusan változhat, 1m már egyenletes eredményeket ad. Nekem pl. most egy darabig mikróm volt, ott a töltés kezdetekor van egy "burst", azaz egy rövid ideig annyival tölt mint az ökör. Ilyeneket hozott ki 1mbit sávszélnél:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: freeone 2007. 01. 21. 09:03 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#987 Felhasználó inaktív   Szpisti78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 09:36

Ez kedd óta a legjobb eredmény... (Budakalász)

Kép

#988 Felhasználó inaktív   Szpisti78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 09:43

IDM-el töltöttem az előbb: 800-820 kB/s -al repegetett... Azt hiszem ennyi a full...

#989 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 09:56

Hi!

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok vonali sebességet mérni és azt, hogy honnan tudhatom meg, hogy melyik DSLAM-hoz vagyok csatlakozva (router nem kér csak user-t és pass-t) ?
Régen router nélkül még kőbányai címet kellett írni, de az később megváltozott és már kb másfél éve nem csatlakoztam kézileg.

Egyébként 20ker 2Mb nem emeltek.  :reklamacio:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  old.png (0byte)
    Letöltések:: 0

#990 Felhasználó inaktív   Szpisti78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 10:35

Idézet: vna - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 9:56

Hi!

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok vonali sebességet mérni és azt, hogy honnan tudhatom meg, hogy melyik DSLAM-hoz vagyok csatlakozva (router nem kér csak user-t és pass-t) ?
Régen router nélkül még kőbányai címet kellett írni, de az később megváltozott és már kb másfél éve nem csatlakoztam kézileg.

Egyébként 20ker 2Mb nem emeltek.  :reklamacio:

Hm?

Nem értem, milyen kőbányai címhez kellett csatlakozni kézileg?

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.