Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 7:18
annak idején csak azért vettem, mert az öreg 8500LE-nek nem volt digitális kimenete - amúgy bőven elég lett volna az is...
ez a 9600 már gyárilag passzív bordával jött, amit Zalmanra cserélve végképp nem melegszik - és a csönd sokkal fontosabb nekem, mint a nagy teljesítmény, úgysem játszom a gépen
na mindegy, 64 bites Ubuntut használok, és vagy az előbbit, vagy néhány piszkálgatás előtt ugyanezt, csak "9500/9700" helyett "Unsupported acceleration on R300" üzenetet kapom az X logjában - így aztán se GL, se persze AIGLX...
gyári ATI drivert pár hónapja fölraktam, azzal lett végre 3D gyorsítás, de úgy tudom az nem támogat vmit, ami a Berylnek kellene, így végül leszedtem, és újrainstalláltam az xorg-os drivereket
ráguglizva a hibaüzenetre egyébként elég tipikusnak tűnik, sokan szívnak vele, és számomra használható megoldást még nem találtam - ezért gondolom hátha az új X segít majd
FGLRX driverrel az AIGLX nem megy, XGL-nek viszont mennie kell. Az AIGLX meg csak az opensource ati driverrel megy, már ahol megy (nekem a sima R9600-ammal megy). Berylnek mindegy melyik van alatta (aiglx vagy xgl). Nvidiát kell venni (azzal megy szépen az AIGLX meg az XGL is). Az ati képtelen -már évek óta- egy rendes drivert produkálni linuxra (az fglrx még 2D-ben is olyan lassú, mint a csiga, sima X alatt lehet "radírozni" az ablakokkal, az opensource driver lassan mindenbe lekörözi).

Súgó
A téma zárva.