HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#2241 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 23:16

:up:  :respect:  NFS.

Nem hittem de eggyet értek veled.
Ezt is megértük.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2242 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 23:39

Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 22:39

Erről meg az a véleményem, hogy egy adott topic tartalmának meghatározását bízzuk a moderátorokra/házigazdákra, a "mehet oda nyugodtan irogatni" "kérést" is max. tőlük fogadom el.

:up:  :respect:
Papesz

#2243 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 23:44

:offtopic:

Valahogy meg lehet azt oldani, hogy az engem nem érdeklő emberek beírásait ne lássam? NFS, én is tudok számodra egy helyet, ahova a problémáddal mehetsz irogatni, de sajnos a jóízlés visszatart attól, hogy linkeljem neked ;) :D

X.

#2244 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 23:47

Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 22:39

Erről meg az a véleményem, hogy egy adott topic tartalmának meghatározását bízzuk a moderátorokra/házigazdákra, a "mehet oda nyugodtan irogatni" "kérést" is max. tőlük fogadom el.

Én is egyetértek.  :respect: Minden olyan téma ebbe a topicba tartozik szerintem, ami a chello-val összefüggésbe hozható. Legyen szó bármilyen jellegű "chellos" vitatémáról ...

Amúgy nálam is döglődik a torrent. A régebbi sebesség töredékével tudok csak lefelé tölteni, de az up különös módon általában fullon megy.
Http és ftp forgalommal nincs gond, ott a maxot hozza.

#2245 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 23:50

Idézet: tubby - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 21:44

Csak kérdezem.

Mi az a piros ! lent középen?

a router port-forward mellett meg okozhatja hibas tuzfal beallitas is :)

#2246 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 23:56

Érzem holnap jön NSD és megmondja a frankót ezzel a torrent dologgal kapcsolatban. Hacsak nem titkos info.

#2247 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 00:03

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 0:50

a router port-forward mellett meg okozhatja hibas tuzfal beallitas is :)

Úgy látom mindenki egyszerre állítgatta el az eddig jól működő tűzfalát, meg a routerét...  ;)

#2248 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 00:18

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 23:16

:up:  :respect:  NFS.

Nem hittem de eggyet értek veled.
Ezt is megértük.

akkor téged is megköveznek majd :D

#2249 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 00:24

Még egy 5let azoknak, akiknek döglődik esetleg a net és routert használnak. Érdemes átállítani a routerben a Maximum Ports számát 4096-ra. Sok routerban ez alapból 512-re, vagy 1024-re van állítva. Talán kicsit segít. A torrent nem lesz gyorsabb, de stabilabb lesz a netkapcsolat tőle sokkal. A TCP Timeout (in seconds) és az UDP Timeout (in seconds) értékeit pedig 120-ra állítani, mert alapból 2000 környékére van állítva.

Mondjuk ezeknek inkább böngészésnél van értelme, de legalább böngészni lehet normálisan :D

Szerkesztette: -=nfs=- 2007. 02. 05. 00:25 -kor

#2250 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 00:26

Idézet: DaMaGepy - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 16:14

Már kb 2 hete nincs normális net Miskolcon a Tizeshonvéd/Vologda meg kitudja még melyik utcában. Hébe-hóba van csak, meg ha van akkor is tetülassu 1-2K. Sokszor TV is elmegy. Elvileg csináltak valamit múlt héten émászosok, de nem hiszem hogy ott volt a baj. Persze ezért ugy kell fizetni mintha lett volna net. Utánanézni meg kijavitani persze lusták, mert már csomóan beszóltak, és nem hiszem, hogy 2 hét alatt ne jöttek volna rá hol a bibi... Azt mondják vmi központi hiba, nem mintha érdekelne.
a 2 hétért persze elkérik az 5000 Ft-t (classic).
Mi lenne ha azt mondanám, hogy ha 2 hétig héba-hóba van net (most pl 3-4 napja már egyáltalán nincs) akkor én is majd hébe-hóba fizetek?!

Anyám is ott lakik a környéken, 2 hete kötötték be neki a Chellot. Erre ma mondja, hogy 1 hete nincs net, mondom ok ügyfélszolgálat. Felhívom őket, ránéz, azt mondja nincs net azon a környéken tudnak róla csinálják. Mondom és mikorra várható az elkészülése? Erre rávágta, hogy ezt nem jelentették le, majd elkészül, ha elkészül. Telcsi délután megint más ügyintéző, megint elzongorázzuk az egészet, mondom neki jóvá is írják ezt az időszakot? Persze a korrekt válasz az volt, hogy tudnak a hibáról, de csak az első bejelentést követő 72 óra múlva számolják a jóváírást. Hála az égnek utána ha loss-al is (egy linux netinstall is alig futott le), de beindult a net. Szóval picit normálisabb is lehetne a hozzáállása az üfsz-nek, nem csak ilyen droid stílust kéne megütni, mert szerintem ez elvárható, főleg ha a semmiért fizet az ember.
Más.
Az meg egy dolog, hogy nálam is otthon, meg másnál megy a net, de jó lenne kicsit több empátia más hibájával szemben itt a neten is, ne csak állandóan azt nyomják egyesek, hogy nálam jó, te vagy a béna.
Más.
Engem nem érint, de a MAC cserélgetős időszaknak úgy tünik tényleg vége. Egyik ügyfélnél állandóan restartolt a modem. ÜFSZ-t hívtuk vagy 10x, minden alkalommal az volt a válasz, hogy nála van a gond. Aztán 11x-re végre utána is néztek és kiderült, hogy tiltólistára került mert sokszor cserélgette a MAC címét.

#2251 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 00:29

Idézet: localnet - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 0:26

kiderült, hogy tiltólistára került mert sokszor cserélgette a MAC címét.

érdekes valakit ilyenért tiltani :) ha akartam volna naponta 20X cserélek mac-et szerintem :D igaz nálam ez csak 2 volt napont :D

#2252 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 00:35

:Đ Beindult a Chello Legendárium.  :Đ
Wazz. Tiltólistára került :lama:

Én még ilyen kocsonyahorpaztó szöveget :lol: nem hallottam.

nekem a VIII.kerben classic-nál kb 3 nótabukta és 3 pc variálódik olykor naponta többször.
a prov.chello.hu már becsukott szemmel is müködik úgy 6 éve.
No és körülbelül 2xer volt a 6 év alatt,hogy új jelszót kellet kérni telefonon.
De ,hogy kitiltottak volna mert gépet cseréltem...  :think:
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2253 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 00:44

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 0:29

érdekes valakit ilyenért tiltani :) ha akartam volna naponta 20X cserélek mac-et szerintem :D igaz nálam ez csak 2 volt napont :D

szvsz itt valami felreertes lesz, tiltolista brutalis lenne...  :think:

#2254 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 00:51

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 1:24

Még egy 5let azoknak, akiknek döglődik esetleg a net és routert használnak. Érdemes átállítani a routerben a Maximum Ports számát 4096-ra. Sok routerban ez alapból 512-re, vagy 1024-re van állítva. Talán kicsit segít. A torrent nem lesz gyorsabb, de stabilabb lesz a netkapcsolat tőle sokkal. A TCP Timeout (in seconds) és az UDP Timeout (in seconds) értékeit pedig 120-ra állítani, mert alapból 2000 környékére van állítva.

Már kezdtem örülni egy jó ötletnek, de
1. nem lehet/tudok ilyesmit állítani a routeron (asus wl530g)  :(
2. a legutolsó firmware-frissítés egyik oka : Fixed: BT overloading test issue (enlarge maximum connection to 4096 and reduce TCP establish time to 120 seconds)  ;)
Így ez is kilőve, de azért köszi!
A biztonság kedvéért odavontattam mindent a kábelmodemhez, router nélkül is ugyanolyan...

#2255 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 00:56

torrent teszt: két torrent, kapcsolat 5 illetve 6 seeddel, összsebesség 100k felett kicsivel, adsl júzerektől is megvan a 10k, ami nem sok, de nem is tudjuk, hogy az ellenfél hány peernek seedel, mivel viszonylag régebbi torrentek, valószínűleg többnek is.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2256 Felhasználó inaktív   KisJoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 05. 00:57

ha 4-5 napja xar a torrent, akkor folosleges mindent elallitani, mert ha a gepben (hw-sw) nem tortent valtozastatas, akkor mashol lesz bibi...
torrent most zuz ezerrel, ejszaka van.

#2257 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 01:02

tény, hogy most szar a chello és ezt nem lehet semmire ráfogni. Sajnos ez van :( De eddig minden emelésnél ez volt, emlékezzetek rá. Igaz csak a hivatalos emelésektől kezdődtek a nagy gondok általában, nem előtte egy hónappal. És senki nem mondja azt, hogy ez azért van, mert mindenki tőlt agyba-főbe :) Megint mindent átkonfigolnak és szokás szerint az átállás után 2-3 hónappal talán lehet majd normálisan használni. (legalábbis remélem)

#2258 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 01:04

Idézet: KisJoe - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 0:57

ha 4-5 napja xar a torrent, akkor folosleges mindent elallitani, mert ha a gepben (hw-sw) nem tortent valtozastatas, akkor mashol lesz bibi...
torrent most zuz ezerrel, ejszaka van.

jó neked :) Úgy látszik a mi szeretett nyóckerünk még nem egy frekventált környék internetszempntból :D Vagy valaki nagyon elkezdte kiszedni a vizbűl a zokszigént  :D

#2259 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 01:07

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 1:04

jó neked :) Úgy látszik a mi szeretett nyóckerünk még nem egy frekventált környék internetszempntból :D Vagy valaki nagyon elkezdte kiszedni a vizbűl a zokszigént  :D

Victor Hugo utcából megy rendesen ... :D  :Đ

#2260 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 01:09

persze, mert látják, hogy anya leszel :D

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112