HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 20:33

Fincsi "kis" pingek itt Várpalotán.  :reklamacio:
Természetesen nem ment letöltés.

Ping statistics for 193.239.149.1:
    Packets: Sent = 500, Received = 497, Lost = 3 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 8ms, Maximum = 285ms, Average = 49ms
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#2442 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 20:37

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 19:04

Én is úgy hallottam, hogy mindennemű korlátozás ami nem szerepel az ÁSZF-ben törvénytelen. Jelenleg nincs mit ugrálni hiszen tesztidőszak van, hivatkozhatnak arra, hogy időlegesen van így (amit egyébként én is nagyon remélek), de ha a március hónapot is így kezdjük meg akkor szerintem van helye a reklamációnak.

Mondom ezt úgy, hogy egyébként egy este alatt (amikor is nem él a korlát) átlagember számára horribilis mennyiséget lehet letölteni az új sebességekkel (akár 6-8 DVD lemeznyi adatot), de a dolog nem erről szól.

Szigorúan elméleti síkon vitába szállnék: az ISzT általá kibocsátott Acceptable Use Policy mindig is az ÁSzF elválaszthatatlan részét képezte (képezi), ebben van két kitétel:
- Tilos meggátolni más felhasználót abban, hogy használja és élvezze a szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat.
- Tilos a hálózatot szerzői jogvédelem alá eső alá eső anyagok átvitelére használni, ha az átvitel során mások szerzői joga sérül (pl. tilos kalóz szoftverek átvitele).

Ez utóbbit tudjuk, hogy a heavy userekre igaz (igen, tudom, hogy a film, zene, stb magáncélra szabadon letölthető, de vissza már nem osztható, szoftverek nem is tölthetők magáncélra sem, csak az ingyenesek), de nem vagyunk jogosultak/nem akarjuk/nem fogjuk bizonyítani.
Az előbbinél viszont a 24/7 csontra kiterhelt (nem fair use) használattal más előfizetőnél lassulást, pingnövekedést, halált okoz, amivel meggátolja, hogy normális (fair) módon használja/élvezze a szolgáltatást.
Ennek megfelelően ha korlátoznánk bármit is, jogilag védve lennénk szerintem. Bár én nem vagyok jogász és nem is jártam igazán körül a kérdést.

És az összeesküvés elméletek gyártóinak elárulom, a hallgatásom oka, hogy márciusig (vagy még tovább) annyi munkám van, hogy fingani sincs időm, és szimplán nem tudom egy felhígult topic napi sokoldalas termését követni/elolvasni/megválaszolni.

Majd emelünk, kicsit lecsillapodnak a kedélyek, aztán folytatjuk a párbeszédet, addig meg nincs miről beszélni.

#2443 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 20:41

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:37

Majd emelünk, kicsit lecsillapodnak a kedélyek, aztán folytatjuk a párbeszédet, addig meg nincs miről beszélni.

Úgy legyen, várunk vissza, Yo munkát ! :respect:

#2444 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 20:45

Na ebbe a p2p bizbazba én is beleszaladtam. Fedorra linux 350K helyett 30-al csorog, aszittem sírvafakadok. Kénytelen vagyok ftp-ről szedni, ami meg 100K/userre van korlátozva, természetesen 1 szál.

Ha 10 vagy 20 megabites előfizunál télleg p2p korlát lesz, akkor az tényleg gáz.
Szemétség lenne. :mad:
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#2445 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 20:49

Idézet: NeoMaN01 - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 20:45

Na ebbe a p2p bizbazba én is beleszaladtam. Fedorra linux 350K helyett 30-al csorog, aszittem sírvafakadok. Kénytelen vagyok ftp-ről szedni, ami meg 100K/userre van korlátozva, természetesen 1 szál.

Ha 10 vagy 20 megabites előfizunál télleg p2p korlát lesz, akkor az tényleg gáz.
Szemétség lenne. :mad:

fsn.hu-n nics fent?
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#2446 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 20:52

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 20:28

persze, de ha van neki külön topic, miért nem lehet azt használni?

Mert felesleges neki egy külön topic, csak azért, mert kevesebb embert érint, mint a mostani p2p para. Mi már rég befejeztük, ti meg még mindig ontjátok a "de lassú a torrent" postokat. Engem pl. nem érdekel, de nem küldök át senkit másik topicba...

#2447 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:08

"Ennek megfelelően ha korlátoznánk bármit is, jogilag védve lennénk szerintem. Bár én nem vagyok jogász és nem is jártam igazán körül a kérdést."

Gyanús!

#2448 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:12

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 19:37

És az összeesküvés elméletek gyártóinak elárulom, a hallgatásom oka, hogy márciusig (vagy még tovább) annyi munkám van, hogy fingani sincs időm, és szimplán nem tudom egy felhígult topic napi sokoldalas termését követni/elolvasni/megválaszolni.

Képes voltál leírni 200 szót ahelyett a 6 helyet, hogy Igen, ezentúl korlátozzuk a p2p forgalmat, vagy Igen, ideiglenesen korlátozzuk a p2p forgalmat.  :confused:

#2449 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:15

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:12

Képes voltál leírni 200 szót ahelyett a 6 helyet, hogy Igen, ezentúl korlátozzuk a p2p forgalmat, vagy Igen, ideiglenesen korlátozzuk a p2p forgalmat.  :confused:

no comment..
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#2450 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:18

Irigyeim követ tessék,olcsó a kő.
Csak szép sorban. :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2451 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:20

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:18

Irigyeim követ tessék,olcsó a kő.
Csak szép sorban. :Đ

Áj vant szám sztón... Háu máccs? :D

Egyébként nem vettem észre tényleges lassulást a torrentezés közben...

#2452 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:23

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 20:52

Mert felesleges neki egy külön topic, csak azért, mert kevesebb embert érint, mint a mostani p2p para. Mi már rég befejeztük, ti meg még mindig ontjátok a "de lassú a torrent" postokat. Engem pl. nem érdekel, de nem küldök át senkit másik topicba...

csak ennyi lenne az értelme pédául:

NSD: "szimplán nem tudom egy felhígult topic napi sokoldalas termését követni/elolvasni/megválaszolni."

Tényleg nem kötekednbi akarok, de az egyik technikai probléma (amikben legyünk őszinték, NSD eddig sokat segített), a másik meg egyedi szocproblém, ami csak felesleslegesen gyarapítja a topic terjedelmét (és például NSD el se tudja miatta olvasni a lényeget)

Részemről lezártam a vitát, ha a forum tulajdonosai ezt nem látják be maguktól, szerintem ez sajnálatos dolog és valóban nem a mi dolgunk ítélkezni mások felett. Csak javasoltam egy szerintem teljesen ésszerű megoldást, amit itt pár ember nem tud elfogadni.

sorry  :offtopic:

Szerkesztette: -=nfs=- 2007. 02. 06. 21:25 -kor

#2453 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:29

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:23

Tényleg nem kötekednbi akarok, de az egyik technikai probléma (amikben legyünk őszinték, NSD eddig sokat segített), a másik meg egyedi szocproblém, ami csak felesleslegesen gyarapítja a topic terjedelmét (és például NSD el se tudja miatta olvasni a lényeget)

Nem gondolom, hogy az utolsó pár oldalban sok post szólt a dolgozónetről, ami miatt NSD nem tudná elolvasni a "lényeget". Hogy kinek mi a lényeg, az meg egyéni elbírálás. Részemről is vita lezárva.  :respect: :kocc:

#2454 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:30

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:23

a másik meg egyedi szocproblém, ami csak felesleslegesen gyarapítja a topic terjedelmét

Az ilyen hozzászólások gyarapítják feleslegesen, nem az értelmes kérdések. Igen, ebben benne van az enyém is épp úgy, mint a te előződ. Azt hiszem itt én is kiszállok... nyugodtan űzzétek el az összes értelmes embert innen a flamelésekkel, a p2pkorlát, a hány100gigakorlát, a linuxisok meg a többi rendkívül érdekes és fontos témával.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2455 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:33

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:30

Az ilyen hozzászólások gyarapítják feleslegesen, nem az értelmes kérdések. Igen, ebben benne van az enyém is épp úgy, mint a te előződ. Azt hiszem itt én is kiszállok... nyugodtan űzzétek el az összes értelmes embert innen a flamelésekkel, a p2pkorlát, a hány100gigakorlát, a linuxisok meg a többi rendkívül érdekes és fontos témával.

azért is enyém lesz az utolsó szó :D :D :D :D :D :D :D

#2456 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:37

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 20:30

nyugodtan űzzétek el az összes értelmes embert innen a flamelésekkel, a p2pkorlát, a hány100gigakorlát, a linuxisok meg a többi rendkívül érdekes és fontos témával.

Meg ne haragudjál rám, de igénybe vettem egy szolgáltatást amit nem tudok úgy használni ahogy eddig. Úgy egy hete ***** ideges vagyok, de mégis nyugodtan, értelmesen próbálom elmondani, hogy mi bajom van. Igen, folyamatosan. Addig kérem, hogy szálljanak le a lábamról amíg meg nem teszik.
Engem egyáltalán nem zavar a Te problémád, sőt átérzem hiszen biztos neked fontos annyira, mint az enyém nekem. Az egésznek egyetlen egy mondattal elejét lehetett volna venni 4 napja.

#2457 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:49

Részemről szomorú ,hogy igy fogjátok fel.
Nem vérre megy az egész.
Persze az egész ország megosztott,és mért pont ez a totyik lenne kivétel.

Hangulatjavítóként: Nem chello témájú link.

:respect:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2458 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:51

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:37

Meg ne haragudjál rám, de igénybe vettem egy szolgáltatást amit nem tudok úgy használni ahogy eddig. Úgy egy hete ***** ideges vagyok, de mégis nyugodtan, értelmesen próbálom elmondani, hogy mi bajom van. Igen, folyamatosan. Addig kérem, hogy szálljanak le a lábamról amíg meg nem teszik.
Engem egyáltalán nem zavar a Te problémád, sőt átérzem hiszen biztos neked fontos annyira, mint az enyém nekem. Az egésznek egyetlen egy mondattal elejét lehetett volna venni 4 napja.

Szerinted a szolgáltató kihirdetné, hogy emberek most p2p szűrőt tesztelünk , bocsi ??
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2459 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:53

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:12

Az ilyen kijelentések megelőzése végett írtam oda, hogy szigorúan elméleti síkon válaszolnék. De te mindenáron olyan szavakat akrsz a számba adni, amiket nem mondtam és kötöd az ebet a karóhoz.

Egyébként meg bejelentetted már, mint műszaki hibát? Jó estét, Simon Templar vagyok, ügyfélszámom ez és ez, ha torrent protokollon keresztül az alábbi irányokból töltök, ezt és ezt a hibajelenséget tapasztalom. Az ügyfélszolgálat pedig a normál belső csatornákon eszkalálja a megfelelő személy(ek)nek, ha nem jut veled dűlőre.

Lehet hamarabb megoldódna a problémád, mintha csak hangulatot keltenél.

#2460 Felhasználó inaktív   Biaggi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:53

Na jó akkor én is írok, pedig ritkán szoktam.

De a torrent nálam is nagyon lassú, 40 - 50 , ez a maximum , és télleg idegesítő....

Ha nem torrenteznék , végülis engem se zavarna, de így más a helyzet!
Max Biaggi a legjobb azt csá!!!

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.