HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 21:54

Idézet: mexel - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 20:31

Csak annyi, hogy sok helyről nekem is lassan jött, de van ahonnan akár 330-al is dönget akár nappal is a dolog. Lehet hogy hülyeség, de nem lehet oka az ADSL sávemelés? Nagy letöltési sebesség kicsi uppal? Mivel már gyorsan tudnak letölteni, elveszi kevesebb ember a feltöltési sebességeket, mert felfelé az ADSL viszont karcsú.

Szerintem jó helyen kapirgálsz, az ADSL down/up aránya erősen romlott, sávszéltől függően 5,2/1-10/1 16/1-20/1re, vagyis feleakkora jelenleg a down/up arány. Nálam jellemzően a friss cuccok jönnek lassan, a pár napos/népszerűek jönnek full sávon.

Szal szvsz nem a krolát miatt van, hanem az ADSL arányromlása miatt, a chellósoktól elég gyorsan jön a cucc.

X.

#2462 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:00

ez nem ettol van, ki lett tesztelve, nyugi :) biztos h a chello csinalgat vmit.. :(
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#2463 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:01

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 20:53

Az ilyen kijelentések megelőzése végett írtam oda, hogy szigorúan elméleti síkon válaszolnék. De te mindenáron olyan szavakat akrsz a számba adni, amiket nem mondtam és kötöd az ebet a karóhoz.

Egyébként meg bejelentetted már, mint műszaki hibát? Jó estét, Simon Templar vagyok, ügyfélszámom ez és ez, ha torrent protokollon keresztül az alábbi irányokból töltök, ezt és ezt a hibajelenséget tapasztalom. Az ügyfélszolgálat pedig a normál belső csatornákon eszkalálja a megfelelő személy(ek)nek, ha nem jut veled dűlőre.

Lehet hamarabb megoldódna a problémád, mintha csak hangulatot keltenél.

Tisztázzunk valamit. Ismerlek jópár éve. Index fórum. Kérdeztem, segítettél többször. Ott dolgozol ahol nekem problémám volt, ott voltál a fórumon is, tudtál, segítettél. Megköszöntem. Kicsivel odébb az avx-en moderátor vagyok tízezer+ hozzászólással. Naponta levelek tucatjait kapom a témába vágva és válaszolok. Nem azért mert jó fej vagyok, hanem mert azért vagyok ott. Ha nem akarok segíteni akkor nem vagyok ott. Ha megkérdezel hogyan kell Infinte plazmafalat telepíteni szívesen elmondom, vagy ha szakmai titoktartás kötelez akkor udvariasan elnézésedet kérem. Ez ennyi. Nekem is van dolgom, több cégem van, gyerekeim vannak, stb. Ez nem érdem. Állapot.
Most is problémám van. Nagy. Kérdeztem. Nem válaszoltál. Kérdeztem újra. Mellébeszéltél. Most kioktatsz. Sajnálom.

#2464 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:02

a dógozónettel mivan?
mer én nettel dógozom. :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2465 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:04

:offtopic:

öööö

egy apró megjegyzés evvel a p2p dologgal kapcsolatba....

ne legyetek abba annyira biztosak, hogy upc korlátoz valamit.
BIX-nek, mint szervezet, ugyanúgy kötelessége beengedni arra illetékes hatóságot, akinek, ha van felhatalmazása, turkálni a tcp packettek között, bátran megteheti, és gondolom meg is teszi!!!

"Szigorúan elméleti síkon vitába szállnék: az ISzT általá kibocsátott Acceptable Use Policy mindig is az ÁSzF elválaszthatatlan részét képezte (képezi), ebben van két kitétel:
- Tilos meggátolni más felhasználót abban, hogy használja és élvezze a szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat.
- Tilos a hálózatot szerzői jogvédelem alá eső alá eső anyagok átvitelére használni, ha az átvitel során mások szerzői joga sérül (pl. tilos kalóz szoftverek átvitele)."

irányadó szabályzatok: http://www.bix.hu/index.php3?lang=hu&page=...p=shdoc&docid=1, http://www.iszt.hu/i...lapszabaly.html

Bátran lehet olvasgatni  :cool:

:offtopic:
Keeping the funk alive

#2466 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:07

Idézet: Xabi - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:54

Szerintem jó helyen kapirgálsz, az ADSL down/up aránya erősen romlott, sávszéltől függően 5,2/1-10/1 16/1-20/1re, vagyis feleakkora jelenleg a down/up arány. Nálam jellemzően a friss cuccok jönnek lassan, a pár napos/népszerűek jönnek full sávon.

Szal szvsz nem a krolát miatt van, hanem az ADSL arányromlása miatt, a chellósoktól elég gyorsan jön a cucc.

X.

De nem kapirgál jobb helyen, mert külföldi trackerekről, ahonnan mondjuk egy adott fájl 500 seedere közül max. 3-4  a magyar, onnan is csigalassúan jön. Basszus: nehogymár 730 seedertől 18K-val töltsek, mert szétröhögöm magam (bár ez inkább siralmas). Ja és Január 31-ig minden rendben volt, onnantól meg gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra a p2p meghalt. Ezt félre lehet magyarázni azzal, hogy "ha full sávval töltesz fel, akkor nem is fogsz gyorsan letölteni" - de mindenki tudja, hogy nem erről van szó. Direkt kipróbáltam több olyan torrent oldalról több olyan fájllal, amit még múlt hónap végén töltöttem le - akkor minimum 200K-val jöttek lefelé, most meg MAXIMUM 20-szal.

Szóval én is jobban örülnék NSD-től egy olyan megerősítésnek, hogy: "nem, szó nincs p2p korlátozásról". Mivel azonban ez nem hangzott el, kvázi a mi kérésünkre sem, gyanítom, hogy pontosan erről van szó. Ez viszont akkor nagyon nem szép dolog, tekintve, hogy a torrent forgalmam minimum 60%-a leglális (film és játék preview-k, ésatöbbi) a maradék 40%-ot viszont nem nagyon osztom vissza és mivel szoftvert nagyon kevés esetben töltkök le, így azt hiszem egyetértünk abban, hogy magánhasználatra ezígy rendben is lenne.  Akkor meg mégis milyen jogon korlátoznak? Mi értelme 10 vagy 20 megás netnek, ha még 1 megával sem tudom letölteni azt, ami érdekel???

Szerkesztette: PyRex 2007. 02. 06. 22:10 -kor

#2467 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:11

Idézet: PyRex - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:07

De nem akpirgál jobb helyen, mert külföldi trackerekről, ahonnan mondjuk egy adott fájl 500 seedere közül max. 3-4  a magyar, onnan is csigalassúan jön. Basszus: nehogymár 730 seedertől 18K-val töltsek, mert szétröhögöm magam (bár ez inkább siralmas). Ja és Január 31-ig minden rendben volt, onnantól meg gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra a p2p meghalt. Ezt félre lehet magyarázni azzal, hogy "ha full sávval töltesz fel, akkor nem is fogsz gyorsan letölteni" - de mindenki tudja, hogy nem erről van szó. Direkt kipróbáltam több olyan torrent oldalról több olyan fájllal, amit még múlt hónap végén töltöttem le - akkor minimum 200K-val jöttek lefelé, most meg MAXIMUM 20-szal.

Szóval én is jobban örülnék NSD-től egy olyan megerősítésnek, hogy: "nem, szó nincs p2p korlátozásról". Mivel azonban ez nem hangzott el, kvázi a mi kérésünkre sem, gyanítom, hogy pontosan erről van szó. Ez viszont akkor nagyon nem szép dolog, tekintve, hogy a torrent forgalmam minimum 60%-a leglális (film és játék preview-k, ésatöbbi). Mégis milyen jogon korlátoznak? Mi értelme 10 vagy 20 megás netnek, ha még 1 megával sem tudom letölteni azt, ami érdekel???

És mivan ha tényleg csak szar a net? Máskor másoknak az FTP-vel volt pont ugyanilyen problémájuk. Nekem ma jött 100kval az ismeretterjesztő film, kb 20 seeder volt :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2468 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:13

ST: minden, ami nem szerepel hivatalos weboldalon, nem publikusan hozzáférhető vagy nem tartalmazza az ÁSzF, az ha nem is deklaráltan, de saját jól felfogott érdekemből belső információnak minősül. Ne vedd kioktatásnak az előző hozzászólásom, de ha nem jelentesz be valamit, az a hiba hivatalosan nem létezik. Ettől függetlenül ilyen beírások alapján mi elkezdhetünk nézelődni, de szerintem nem az a normális, hogy ennek a folyamatát lépésről lépésre ide vezetjük. Ha információra van szükségünk hozzá, amit a hibabejelentésekből nem tudunk levonni, megkérdezzük, volt már rá példa.

Csak annyit próbáltam mondani, hogy nem az szokott megoldást hozni, ha sokszor jelezzük, hanem ha jó helyen jelezzük.

Peace.  :respect:

#2469 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:13

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 23:11

És mivan ha tényleg csak szar a net? Máskor másoknak az FTP-vel volt pont ugyanilyen problémájuk. Nekem ma jött 100kval az ismeretterjesztő film, kb 20 seeder volt :)

Hirtelen egyik napról a másikra minden 10 chellósból minimum 7-nek a p2p hálózatokon a letöltési sebessége leesik a béka segge alá...? Háát nem tudom...

#2470 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:14

Idézet: boss-STEPHEN - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 23:00

ez nem ettol van, ki lett tesztelve, nyugi :) biztos h a chello csinalgat vmit.. :(

"Csinálgat"  :D
Szerintem szenvednek ,mert már egy hete müvelik ezt  :p
Úgy gondolom lehet direkt van így ,mert nincs korlát és tudják ,hogy sok a letöltő... 
És nappal megakadályozzák öket!
Este jól jön azt tudom 350 el hasít simán  :)
No comment én várom a március elsejét : a jó pingel  , fix gyors letöltéssel , fix gyors feltöltéssel  :respect:
Kevesebb lesz az elmű számlám  :think: :D
Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#2471 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:16

nos, ha korlátozni akarjak az upc-ék, akkor a titkositassal és a portok randomizalasaval ki lehet kerulni nem? ha igen, akkor meg minek aggodni?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2472 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:17

Kalózellenes bizottság

A Zene- Film- és Software-ipar Kalózellenes Koalíciója január 17-én találkozót szervezett a kormány és a jogérvényesítő hatóságok képviselőivel.

A találkozón a kormány és a jogérvényesítő hatóságok részéről képviseltette magát a MEH, a GKM, az IRM, az APEH, a Nemzeti Nyomozó Iroda, a VPOP és a Magyar Szabadalmi Hivatal. Utóbbiak támogatásukról biztosították a Koalíció célkitűzéseit és egyes konkrét cselekvési javaslatait. Felmerült egy miniszteri vezetés alatt működő, a hamisítás és kalózkodás elleni programot kidolgozó kormányzati munkabizottság létrehozása, amelyben a Koalíció is részt vesz. Mindkét oldal egyetértett abban, hogy a bizottság felállítása és a hatékony munka mielőbbi megkezdése kiemelt nemzetgazdasági érdek.

A Koalíció megalakulása óta a felek most egyeztettek először. A tervbe vett együttműködés áttörést jelenthet, hiszen a kormány és jogvédő szervek támogatása jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy a jövőben a kalózellenes küzdelem még hatékonyabb legyen.az előttük álló közös tevékenységre.

A 2006 júniusában alakult Zene- Film- és Software-ipar Kalózellenes Koalíciójának tagjai az Art Mozi Egyesület, az ASVA, a BSA, az Electronic Arts, a Független Producerek Szövetsége, a Magyar Filmforgalmazók Egyesülete, a Magyar Mozgókép Közalapítvány, a Magyar Mozisok Szövetsége, a Magyar Producerek Szövetsége, a Magyar Videokiadók Egyesülete, a MAHASZ, a ProArt, valamint a Sony Hungária Kft.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2473 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:19

Idézet: PyRex - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:13

Hirtelen egyik napról a másikra minden 10 chellósból minimum 7-nek a p2p hálózatokon a letöltési sebessége leesik a béka segge alá...? Háát nem tudom...

Igen, ez pont ugyanakkora esélyjel {bakker hogy kell ezt a szót leírni? :think: :D}  lehet központi hiba,mint központi buherálás. Talán területileg is be kéne írni ki hol tapasztalja a lassulást, abból jobban lehetne következtetni. Bár nekem mind1, mert működik, csak tényleg idegesítő a dolgozónet meg a 600 giga letöltés után most 20 oldalon a p2p összeesküvést olvasgatni :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2474 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:19

NSD, sztem csak annyit kene mondanod ezzel kapcsolatban, hogy tudsz p2p korlatrol, nem tudsz rola, es ez valami hiba, vagy pedig nem szolhatsz errol egy szot sem. valamint azt, hogy ha most mindenki akinek ezzel baja van betelefonal, hogy ez meg ez a hiba, akkor lesz -e valtozas szerinted?

ez kb 2 mondat, es semmi olyan nincs benne, ami esetleg rad karos hatassal lehetne :) (sztem)
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#2475 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:21

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:13

Csak annyit próbáltam mondani, hogy nem az szokott megoldást hozni, ha sokszor jelezzük, hanem ha jó helyen jelezzük.

Ebben biztos igazad van, valószínűleg én közelítettem meg rosszul a problémát. Ha gondom van akkor mindig megkérdezem a fórumokon, hogy másnak nincs-e hasonló. Ha nincs akkor bejelentem mert nálam van a guzmi. Mikor azt veszem észre, hogy szinte mindenkinek ugyanaz a gondja akkor azt gondolom, hogy erről biztos minden illetékes tud és dolgoznak rajta. Jelen esetben még azt is gondolom, hogy -a hiba jellegéből adódóan- egyenesen az illetékesek idézték elő. De -ismétlem- igazad van, elnézést kérek, de ettől függetlenül továbbra is várok valamilyen reakcióra - nem feltétlenül Tőled. De tudod, hogy egy "hivatalosan nem mondhatok semmit" félmondat is tud beszédes lenni.

#2476 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:21

helyileg én 11.kerben tapasztalom a lassulast, de mar amikor visszakorlatoztak (valamikor 28a kornyeken), akkor is szar volt :(

#2477 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:23

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:21

Mikor azt veszem észre, hogy szinte mindenkinek ugyanaz a gondja akkor azt gondolom, hogy erről biztos minden illetékes tud és dolgoznak rajta.

Tényleg, kb 5 embernek volt ez a baja itt  a fórumon :D Ez már a szinte mindenki  ? :)

#2478 Felhasználó inaktív   Tovi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:24

Na csak hogy bonyolultabbá tegyem a helyzetet  :)

Itt nálam (Pécs) rendben van a torrent, 330KB/s-el jön a cucc folyamatosan Classic-on, a feltöltési sebességet kicsit visszakorlátoztam 50 KB/s-ig, mert ha fullon ment tényleg torlódás volt...
Abit NF8;AMD Semptron 3400+(250x8);Titan D5TB4 CU35;2x512MB Infineon PC3200;Sapphire AGP8x X1650Pro 256MB GDDR3;IBM DeskStar 120GByte+Seagate Barracuda IV 160Gbyte 7200rpm;Pioneer DVD-106;Morex 9689 Silver ház

#2479 Felhasználó inaktív   zergelo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:39

Idézet: Tovi - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 23:24

Na csak hogy bonyolultabbá tegyem a helyzetet  :)

Itt nálam (Pécs) rendben van a torrent, 330KB/s-el jön a cucc folyamatosan Classic-on, a feltöltési sebességet kicsit visszakorlátoztam 50 KB/s-ig, mert ha fullon ment tényleg torlódás volt...

Este van...ilyenkor minenkinek hasit.

Ha dolgoztatok mar szolgaltato szektorban, akkor megertenetek NSD helyzetet....
Senki nem hivja a helpdesket hogy baja van.
Ha most NSD ide beirja hogy: igen korlatozzuk a P2Pt bocs gyerekek hogy senki nem szolt nektek, akkor szerintem egybol mindenki hivna az UFSZ-t es durvan menne az anyazas.

Viszont, ha nem lenne semmi bibi a dologban, akkor NSD (a historybol latszik hogy ilyen gyerek ez az NSD) mar reg nagybetukkel irna, hogy: gyerekek mirol beszeltek nalunk nincs semmi, tuti hogy ez meg ez meg ez miatt van valami.

Tehat, ha az eddigi eszmefuttatasom helyes, akkor is oda jutok hogy kiserleti egerek vagyunk, illetve tovabbra is fenntartom azt a lehetoseget, hogy upgrade/felkeszules az upgradere miatt lehet ez a korlatozas szeru dolog.
Ezt a dolgot az is alatamasztja, hogy a CselloÖbölnel nem tapasztalok hasonlo lassulast.
Szerintem valamit a UPChalo -> Internet gatewaynel baszkuraljak a rendszert. (remelhetoleg a mi oromunkre marc 1 utan.)
"...egy meggymag meg meg egy meggymag..."

#2480 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:49

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:19

Igen, ez pont ugyanakkora esélyjel {bakker hogy kell ezt a szót leírni? :think: :D}  lehet központi hiba,mint központi buherálás. Talán területileg is be kéne írni ki hol tapasztalja a lassulást, abból jobban lehetne következtetni. Bár nekem mind1, mert működik, csak tényleg idegesítő a dolgozónet meg a 600 giga letöltés után most 20 oldalon a p2p összeesküvést olvasgatni :)

Nézz körül más totyikokban is, mindenhol megy a sírás a p2p belassulása miatt a UPC usereknél.
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126