Idézet: Xabi - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:54
Szerintem jó helyen kapirgálsz, az ADSL down/up aránya erősen romlott, sávszéltől függően 5,2/1-10/1 16/1-20/1re, vagyis feleakkora jelenleg a down/up arány. Nálam jellemzően a friss cuccok jönnek lassan, a pár napos/népszerűek jönnek full sávon.
Szal szvsz nem a krolát miatt van, hanem az ADSL arányromlása miatt, a chellósoktól elég gyorsan jön a cucc.
X.
De nem kapirgál jobb helyen, mert külföldi trackerekről, ahonnan mondjuk egy adott fájl 500 seedere közül max. 3-4 a magyar, onnan is csigalassúan jön. Basszus: nehogymár 730 seedertől 18K-val töltsek, mert szétröhögöm magam (bár ez inkább siralmas). Ja és Január 31-ig minden rendben volt, onnantól meg gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra a p2p meghalt. Ezt félre lehet magyarázni azzal, hogy "ha full sávval töltesz fel, akkor nem is fogsz gyorsan letölteni" - de mindenki tudja, hogy nem erről van szó. Direkt kipróbáltam több olyan torrent oldalról több olyan fájllal, amit még múlt hónap végén töltöttem le - akkor minimum 200K-val jöttek lefelé, most meg MAXIMUM 20-szal.
Szóval én is jobban örülnék NSD-től egy olyan megerősítésnek, hogy: "nem, szó nincs p2p korlátozásról". Mivel azonban ez nem hangzott el, kvázi a mi kérésünkre sem, gyanítom, hogy pontosan erről van szó. Ez viszont akkor nagyon nem szép dolog, tekintve, hogy a torrent forgalmam minimum 60%-a leglális (film és játék preview-k, ésatöbbi) a maradék 40%-ot viszont nem nagyon osztom vissza és mivel szoftvert nagyon kevés esetben töltkök le, így azt hiszem egyetértünk abban, hogy magánhasználatra ezígy rendben is lenne. Akkor meg mégis milyen jogon korlátoznak? Mi értelme 10 vagy 20 megás netnek, ha még 1 megával sem tudom letölteni azt, ami érdekel???
Szerkesztette: PyRex 2007. 02. 06. 22:10 -kor