HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:55

Engem speciel hidegen hagy a torrentek lassúsága, viszont az rohattul bassza a csőrömet, hogy ma már 3x álltam neki egy 500mb-os zipet feltölteni valahova, és egyszer sem sikerült, mert a kibaszott chello valamiért megszünteti az adatforgalmat kb 100mb után. És ezt menetrendszerűen, minden alkalommal. Pedig még csak nem is illegális tartalom, de persze ahova töltöm fel, ott folytatni nem lehet. Szal mindig kezdhetem elölről.

#2482 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 23:09

nekem szintén csinálta ezt,azzal a külömbséggel,hogy tudtam folytatni újracsatlakozás után.
Kellemetlen amikor az ftp átmegy RETR gondolkodóba... :mad:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2483 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 23:50

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:55

Engem speciel hidegen hagy a torrentek lassúsága, viszont az rohattul bassza a csőrömet, hogy ma már 3x álltam neki egy 500mb-os zipet feltölteni valahova, és egyszer sem sikerült, mert a kibaszott chello valamiért megszünteti az adatforgalmat kb 100mb után. És ezt menetrendszerűen, minden alkalommal. Pedig még csak nem is illegális tartalom, de persze ahova töltöm fel, ott folytatni nem lehet. Szal mindig kezdhetem elölről.

Ezzel én is küzdöttem már, de nem biztos, hogy ez a chello problémája. Sokkal inkább az ftp-é vagy a kliensé vagy a túloldalé. ADSL-en eleve reménytelen ilyen mennyiségeket feltölteni, mert hamarabb time-outol.
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#2484 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 07. 00:01

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:55

Darabolt zip nem johet szoba?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2485 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 00:02

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:23

Tényleg, kb 5 embernek volt ez a baja itt  a fórumon :D Ez már a szinte mindenki  ? :)

Nem mindenki teszi szova. :)
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#2486 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 00:09

Ennyi offot is rég olvastam el mint ma! Egyébként készíthetitek a köveket! 30k-s feltöltési korláttal 350-es downt értem el..
40k-s upload mellett 330 volt mindez.......
50k-s uploadnál 300-310 közöt..... :up:

#2487 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 00:36

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 23:55

Ez például simán lehet router beállítási probléma, hogy példát is hozzak: linksys wrt54g-vel volt ilyen bajom, fix idő után mindig meghalt az ftp upload. A megoldás: dd-wrt firmware-ben a tcp keepalive értéket feljebb kellett emelni. De ahogy elhangzott, lehet kliens hiba, szerver gond vagy egyéb. Szerintem ez kifejezetten nem chello gond lesz.

#2488 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 00:44

Idézet: HookR - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 1:02

Nem mindenki teszi szova. :)

Igen, közel sem mindenki. Nekem sem volt valamelyik nap jó a torrent, ráhagytam, túlélem. Amúgy szerintem elképzelhető hogy korlátoznak valahol, és értelmét is látom: például ha központi kapacitást bővítik és tesztelik, addig a többi eszköz teherbírásához limitálják a hálózat forgalmát mondjuk x gbit/s-ben, aminek áldozatául esik a torrent. És miért pont az? Mert gondolom igen nagy hányadát adja az összforgalomnak, így ezt érdemes shapelni. És logikusan nappal nagyobb az összforgalom, ezért a torrent döglődik mert korlátozódik, éjjel meg hasít mert van szabad kapacitás. Várható (és tudható) volt, hogy a bővítés nem lesz zökkenőmentes, de szerintem kibírható hogy most nem szakít a 3/6mbit, viszont 1 hónap múlva meg hasítani fog a 10 meg a 20. Egy kis türelembe még senki nem halt bele. Nagyon. :)
Uff, köveket ide!  :D

#2489 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 00:49

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 1:44

Igen, közel sem mindenki. Nekem sem volt valamelyik nap jó a torrent, ráhagytam, túlélem. Amúgy szerintem elképzelhető hogy korlátoznak valahol, és értelmét is látom: például ha központi kapacitást bővítik és tesztelik, addig a többi eszköz teherbírásához limitálják a hálózat forgalmát mondjuk x gbit/s-ben, aminek áldozatául esik a torrent. És miért pont az? Mert gondolom igen nagy hányadát adja az összforgalomnak, így ezt érdemes shapelni. És logikusan nappal nagyobb az összforgalom, ezért a torrent döglődik mert korlátozódik, éjjel meg hasít mert van szabad kapacitás. Várható (és tudható) volt, hogy a bővítés nem lesz zökkenőmentes, de szerintem kibírható hogy most nem szakít a 3/6mbit, viszont 1 hónap múlva meg hasítani fog a 10 meg a 20. Egy kis türelembe még senki nem halt bele. Nagyon. :)
Uff, köveket ide!  :D

Így legyen :)

#2490 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 01:03

:eek: Benéztem ebbe a totyikba:RLAN :eek:
És elszégyeltem magamat.
Gyerekek a mi netünk ehhez képest hasít. :Đ
Szóval emelés előtt visszafogom magam seedelek máshonnét,ftp-vel leszedem,
és nem bosszantalak titeket

Szerkesztette: tikva 2007. 02. 07. 01:04 -kor

-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2491 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 03:59

Sajnos van egy rossz hírem: Csak 1-én fogják a configokat indítani.

Van egy jó is: Hazudnak, mert azt állítják, hogy bírni fogja a hálózat stabilan :)

Ma sikerült pontot tennem az ufsz-el egy 2 hónapja húzódó ügyben, ahol egy telefonon már elérhetetlen technikussal beszéltem, és elmondta.

Ugye nem te hajnali 10-kor, NSD? :)

#2492 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 04:38

Idézet: Gizmoka - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:14

"Csinálgat"  :D
Szerintem szenvednek ,mert már egy hete müvelik ezt  :p
Úgy gondolom lehet direkt van így ,mert nincs korlát és tudják ,hogy sok a letöltő... 
És nappal megakadályozzák öket!
Este jól jön azt tudom 350 el hasít simán  :)
No comment én várom a március elsejét : a jó pingel  , fix gyors letöltéssel , fix gyors feltöltéssel  :respect:
Kevesebb lesz az elmű számlám  :think:   :D

Sztem hülyeség, hogy pont most jött volna rájuk ez a "korlátozgatás"..

NSD meg ha azt mondja, hogy szerinte nem upc korlátoz, akkor el is hiszem neki!

Azt meg ne várd, hogy március 1.től full sávszéled lesz, jó ping stb.. június-júliusig (nem tudom pontosan melyik hónapig) írták a fejlesztéseket és nem is garantálták az új sávszélt.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2493 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 04:43

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 20:11

Korlátlan feltöltés esetén a letöltés ack packetjai beállnak a feltöltés adatfolyama mögé már a gépeden, így saját magadat lassítod le, szal ezen ne háborodj fel.

Kicsit későn reagálva, de ez tényleg így van. Én azt vettem észre, hogy ha egy 20-30%-al csökkentem a feltöltést, akkor fullon jön a letöltés. Persze ideális esetben.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2494 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 07:12

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 3:38

NSD meg ha azt mondja, hogy szerinte nem upc korlátoz, akkor el is hiszem neki!

Ha azt mondja, én is.  ;)

#2495 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 08:29

Sztem meg egyértelmű a p2p korlátozás. Olyan nincs, hogy minden jön csak a p2p nem. Mindegy milyen kliens, mind1 honnan, mindegy mit. Éjjel és hajnalban meglódul.
Érdemes elolvasni az index chello totyikjában lévő hozzászólásokat...

NDS mondta, hogy a UPC nem korlátozza a p2p a napokban? Én nem láttam tőle ilyet.

A másikmeg, hogy nehogymár valaki elküldjön a totyikból mert ilyenről megy a téma, és őt nem érdekli.
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#2496 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 08:34

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 20:11

Korlátlan feltöltés esetén a letöltés ack packetjai beállnak a feltöltés adatfolyama mögé már a gépeden, így saját magadat lassítod le, szal ezen ne háborodj fel.

Éjjel meg nem állnak be mögéjük, azér jó!
:))))))))
:D  :smoker:
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#2497 Felhasználó inaktív   galilei 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 07. 08:56

Nálam most 330-al megy a torrent, ha a feltöltést visszafogom 45k-ra .
Mondjuk az lehet, hogy korlátozzák egyes helyeken a p2p-t , ahol éppen bővítik, tesztelik, stb. a hálózatot.
Nálam is pár napig elég szarul ment minden, de most elfogadhatónak mondható.Így is maradjon ! :)
Sztem mindenhol normális lesz a net. Bízzunk azért a UPC-ben ! Még mindig a legjobb szolgáltató ! Most mindenki tegye a szívére a kezét. Kevesen gondolták, hogy ilyen nagyarányú lesz az emelés, és még a korlátot is eltörlik!

Persze ez nem zökkenőmentes, de nem is lehet elvárni, hogy az legyen ! Lesznek problémák egy ideig az átállás miatt, de utána valószínűleg minőségi szolgáltatást kapunk, ahogy eddig is.
Csak türelmesnek kell lenni még egy ideig !
(Mondjuk könnyen beszélek, mert nálam rendben van a net :) )

#2498 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 09:02

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 22:17

Kalózellenes bizottság

Offoffoff:

Kezdők ezek, kérem...

Tessék, a nagy testvér már a Gulágra küldi az illegális Windows használókat....

(Nem kamu, az az erdeti, Gorbacsov-féle levél Bill Gates-nek.

Szerkesztette: llamada 2007. 02. 07. 09:09 -kor

#2499 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:33

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 0:36

Ez például simán lehet router beállítási probléma, hogy példát is hozzak: linksys wrt54g-vel volt ilyen bajom, fix idő után mindig meghalt az ftp upload. A megoldás: dd-wrt firmware-ben a tcp keepalive értéket feljebb kellett emelni. De ahogy elhangzott, lehet kliens hiba, szerver gond vagy egyéb. Szerintem ez kifejezetten nem chello gond lesz.

egy darab routerem sincs

#2500 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:33

Idézet: HookR - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 0:01

Darabolt zip nem johet szoba?

Érdekes módon kb 7. próbálkozásra éjfél után itthagyva a gépet simán felment a cucc (egyben az 500mega).

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.