HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   atus3 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:05

Délután óta dadogós a Net itt Miskolcon. Amikor megy, akkor teljes a sebesség, de ez csak pár másodpercig tart, utána elmegy legalább ugyanannyi időre.

Pl. ilyen egy bix.hu ping:
<ld. melléklet>

Telefonálni nem tudok, mert annyira vacak. Gondoltam megpróbálom az on-line helpdesk chatet (http://www.upc.hu/in...12367&&R=30673), azért van, de bármit írok a "Cable Modem MAC:" mezőbe, ezt írja ki: "HIBA: az email cím vagy a modemszám hibás!". E-mailnek gondolom a chellos mail kell, MAC-nek próbáltam a modem matricáján levő "HFC MAC ID" és "USB CPE MAC ID" mezőket, valamint az "ipconfig /all" parancs kimenetének a "Physical address" mezőjét, de egyik sem volt jó. (Mit kell oda írni?) E-mailt nem akarok írni, mert arra leghamarabb napok után reagálnak.

Másnak megy Miskolc Diósgyőrben a Net?

Csatolt fájl:

Szerkesztette: atus3 2007. 01. 26. 19:10 -kor

#42 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:10

Idézet: ebertek - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 18:54

Nekem még szebb :p De hogy mit csinál ott az a monornet-es ADSL :confused:  :confused:

A monornet ADSL is UPC... ezert lehet a kavarodas.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#43 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:11

Idézet: ebertek - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 18:54

Nekem még szebb :p De hogy mit csinál ott az a monornet-es ADSL :confused:  :confused: 

El van írva a DNS bejegyzés. Előfordul.

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2007. 01. 26. 19:12 -kor

#44 Felhasználó inaktív   claym4n 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:15

Idézet: atus3 - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 19:05

<ld. melléklet>

Ejnye, miért nem jobb-klikk--megjelölés--enter--ctrl+v :) ? Bár a lényeg így is látszik. Elég ronda, meg kell hagyni.

Idézet

Valami routing probléma lehet a két szolgáltató között hogy nem BIX-en keresztül cserélnek adatot, hanem a nemzetközi peeringjeiken át.

Feltehetőleg. Egyébként ezt már egyszer régebben is észrevettem, de mindezidáig nem volt zavaró. De gondolom az UPC-nek sem jó, hogy a nemzetközi gerinchálót megjárja a szomszédba küldött csomag.

NSD: nem lehet ezt "javítani"?  :confused:

Szerkesztette: claym4n 2007. 01. 26. 19:20 -kor

#45 Felhasználó inaktív   atus3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:19

Idézet: claym4n - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 19:15

Ejnye, miért nem jobb-klikk--megjelölés--enter--ctrl+v :) ? Bár a lényeg így is látszik. Elég ronda, meg kell hagyni.

Egy képet nehezebb manipulálni :D

Amúgy igazad van...

Szóval használta már valaki az on-line helpdesk chatet? Hogy lehet oda bejutni?

#46 Felhasználó inaktív   nickol26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:32

Valaki meg tudná mondani, hogy a router befolyásolja a pinget vagy nem? Köszi!

#47 Felhasználó inaktív   claym4n 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:33

Idézet: nickol26 - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 19:32

Valaki meg tudná mondani, hogy a router befolyásolja a pinget vagy nem? Köszi!

Helyes működés esetén, és feltéve, hogy más nem tölt rajta, igazán elhanyagolható mértékben befolyásolja. (értsd: ~0 ms)

#48 Felhasználó inaktív   nickol26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:37

Köszi a gyors választ! Routerral minden ok viszont a mérő szerint nagyon nagy az ingadozás :(  Chello classicom van és sajna elég sokszor 1500 körül van a 3000 helyett a sebesség. A ping sajna elég magas és emiatt nem tudunk játszani. Van valakinek  valami ötlete?

#49 Felhasználó inaktív   stifi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:52

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 18:42

MAC címet mondanál NSD-nek?  :evil2:

mégcsak nem is otthonról, de nem is upc hálózatról írok, nem véletlenül :)
nekem így jó!:)

#50 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:05

Idézet: stifi - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 19:52

mégcsak nem is otthonról, de nem is upc hálózatról írok, nem véletlenül :)
nekem így jó!:)

Szvsz fel fogják számolni egyben a különbözetet.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#51 Felhasználó inaktív   stifi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:19

Idézet: JonesC - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 20:05

Szvsz fel fogják számolni egyben a különbözetet.

lehet, de talán az ügyintéző számlájára?!  :think:
kértem telefonon, aláírtam a szerződést, visszaküldtem, nem hiszem hogy nekem kéne külön kérvényeznem hogy hadd fizessek már többet :)
a csekkek jönnek, összegyűlik pár, befizetem, nem szoktam nagyon tanulmányozni, de persze ha visszafelé megkérnek, hogy fizessek be x ezer forintot, azt meg fogom kérdőjelezni..
tudom, tudom, sunyi kis szemét vagyok, a boltban is mindenki azonnal szól ha ezres helyett tízezrest kap vissza, talán még én is.. de egy multi céget soha nem leszek hajlandó támogatni ilyen módon, ha valamit elrontanak, viseljék a következményeit  :banghead:

#52 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:39

Idézet: stifi - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 20:19

...viseljék a következményeit  :banghead:

Kemény vagy ;) Amúgy lehet, hogy újat mondok, de a hwsw fórumát nem a UPC futtatja, így kb senkit nem érdekel, honnan írsz épp :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#53 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:44

kértem telefonon, aláírtam a szerződést, visszaküldtem, nem hiszem hogy nekem kéne külön kérvényeznem hogy hadd fizessek már többet :)
a csekkek jönnek, összegyűlik pár, befizetem, nem szoktam nagyon tanulmányozni, de persze ha visszafelé megkérnek, hogy fizessek be x ezer forintot, azt meg fogom kérdőjelezni..
tudom, tudom, sunyi kis szemét vagyok, a boltban is mindenki azonnal szól ha ezres helyett tízezrest kap vissza, talán még én is.. de egy multi céget soha nem leszek hajlandó támogatni ilyen módon, ha valamit elrontanak, viseljék a következményeit  :banghead:

Nekem a tonline-al fordult elő anno, hogy egy ideig tévesen kedvezményesen számláztak.
Egyszer valami más ügyben az ÜSZ.re betelefonálva derült ki, hogy valamikro előző év közepén úgy vették, hogy én aláirtam valami hosszabbitási szerződést, akciós díjjal.
Mondtam a csajnak, hogy akkor mutassa már meg ahol aláritam. Nem tudták, beismerték hogy tévedtek, és a különbözetet nem is kellett kifizetnem (kb 2k*6-7ho).

#54 Felhasználó inaktív   Kaitooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:56

Idézet: stifi - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 21:19

alomvilagban elsz? :)
Szerinted ha valamit alairtal, es igenybe is vetted a szolgaltatast, az ugyintezo fizeti neked?
Szerintem is egybe kinyomjak neked, en inkabb szoltam volna..

Ez az az eset, mikor mondjuk nem kapsz 3honapig csekket, es hopp, kikapcsoljak az aramot. Kurvara nem erdekli oket hogy tenyleg megkaptad-e a csekket vagy nem.

De ne legyen igazam, nem az irigyseg beszel belolem, ugyesnek all a vilag :)

#55 Felhasználó inaktív   PunishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 21:49

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 16:34

1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  pool41-gw.bp-1031.rubicom.hu [89.147.74.62]
  2    <1 ms    <1 ms    <1 ms  89.147.80.209
  3    <1 ms    <1 ms    <1 ms  rubicombix.rubicom.hu [89.147.80.1]
  4    <1 ms    <1 ms    <1 ms  195.70.58.210
  5    <1 ms    <1 ms    <1 ms  bix.tvnetwork.hu [193.188.137.131]
  6     4 ms     4 ms     4 ms  84.236.0.13
  7     4 ms     4 ms     4 ms  www.tvnetwork.hu [80.95.64.67]

Itthon van. Vagy én vagyok Németországban. ;) Szerintem Szegeden van hostolva a weboldaluk.

BIX helyett biztos megint kulfoldre hirdetik a tartomanyt mert ennyi eszuk van tvnet is elszokta ezt jatszani idonkent:) majd eszreveszik hogy sok a UPC csomag kulfold felol az pedig draga nekik:)

#56 Felhasználó inaktív   Sailorland 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 22:11

Idézet: stifi - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 17:34

én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy upc lightal kezdtem, az első hónapban nem is korlátoztak le, de a másodikban már 10-e környékén, ekkor felhívtam az ügyfélszolgálatot, kértem standardot, megkaptam az akicósat, levették a korlátot, 1 óra múlva hasított a standard, és már 3 hónapja kapom ugyanazokat a chello lightos számlákat 5700 forintról, mint előtte :)

ez már szolgáltatás a javából :)

Én hónapokkal ezelőtt váltottam classic-ról light-re, azóta csak a számlám kevesebb, a download-om nem  :)

#57 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 22:25

Mennyi új user van itt a fórumban. És mind olcsóbban kapja a Chellot, mint kéne. Lehet, hogy van valami titkos HWSW-UPC megállapodás, amiről mi nem tudunk?  :eek:
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#58 Felhasználó inaktív   Kr3w 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 22:31

Idézet: moq - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 23:25

Mennyi új user van itt a fórumban. És mind olcsóbban kapja a Chellot, mint kéne. Lehet, hogy van valami titkos HWSW-UPC megállapodás, amiről mi nem tudunk?  :eek:

Lehet upgradelek Plusra, 1 hónap múlva le lightra és az ÜSZ-es emberkének bemondom a jelszót: hávéesvé, de psszt titok :D

#59 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 22:57

Idézet: Kr3w - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 22:31

Lehet upgradelek Plusra, 1 hónap múlva le lightra és az ÜSZ-es emberkének bemondom a jelszót: hávéesvé, de psszt titok :D

Ki kell hogy ábrándítsalak, de úgy tűnik, csak az új hwsw usereknek jár ez a Chello kedvezmény :D

#60 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 23:05

Nem akarlak elkeseríteni, de szép nagy számlát kapsz majd egyszer egyben ha nem szólsz sokáig és jogilag is nekik lesz igazuk. Mivel aláírtad a szerződést ezért akármikor számonkérhetik rajtad. Sajnos volt ilyen esetem és én coptam. Pedig elmentem ügyvédhez is, de kiröhögött  :D

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.