HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 30. 13:45

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 14:43

Nyilván takkra kihasználni nem lehet majd, de van akinek sokat számít az időtényező, magyarán nem folyamatosan tölt, de amikor igen akkor gyorsan van szüksége rá. (pl a munkám anyagait felrakják nekem ftp-re, oszt töltögethetem a sok-sok gigás tömörítetlen videoállományokat)

Szóval én nem vagyok ennyire borulátó

Így van, nekem is fontos, hogy a saját szerverünkről pikkpakk hozzájussak bármihez és ha kell, fel is tudjak tölteni gyorsan (mondjuk az most is megvan). De ezt egyesek képtelenek felfogni.

#702 Felhasználó inaktív   Kaitooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 13:45

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 14:28

éééés igeeen! már vártam :D

Ha tudsz ra elfogadhato ertelmes magyarazatot adni, elfogadom, amugy meg...

Az meg OK, hogy kevesebb penzt jelent a upcnek a kis felhasznalok csoportja, de kevesebbet is adnak erte. Az egesz halozatot erinto egyseges valtozas eseten pedig ez az erv szerintem nem hozhato fel.

Pelda: Holnaptol olcsobb lesz a benzin, de 1honapig csak a 3000ccm feletti jarmuveknek, mert azok tobbet fogyasztanak, tobbet tankolnak. 

#703 Felhasználó inaktív   Kramer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 30. 13:46

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 13:44

De mégis mi a búbánatos hétrőfös f*sznak?

Ezt csak úgy írtam, amúgy nem több az adatforgalmam 35 gigánál, pedig 3 gép van a családban, de mivel 30 giga volt a korlát, így hó vége előtt néhány nappal össze kellett húzni a nadrágszíjat.  :)

#704 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 13:47

Idézet: PyRex - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 13:43

"de az 5/1-nel tobbre nem hiszem, hogy szuksege lesz barkinek... "

De ne haragudj, ne mondd már meg, hogy kinek mire van/lesz szüksége.

másik dolog, hogy az, hogy 20 megás a neted, nem azt jelenti, hogy folyamatosan csak letöltesz

Szerintem meg igaza van, kivancsi lennek par honap mulva, mennyire fog megvaltozni a csomagok aranya az elofizetok koreben. Fogadni mernek ra, hogy drasztikus vandorlas lesz elsosorban classicosok fognak lejebb valtani szerintem.

#705 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hehe, már megint mindenki azt hiszi, hogy a többiek letöltőgépek...
Most már lehet rendesen nyomni a frankó web2-es cuccokat ("online" alkalmazások, ajax motyók stb.) Nem az a lényeg (bár, néha nem árt), hogy sokáig egyhuzamban húzza a drótot a kuncsaft, hanem hogy a faltól-falig válaszidők olyanok legyenek, hogy egy writely-t vagy egy ZOHO alkalmazást nyögés nélkül lehessen használni.
Ja, és itt ugye nem kell pazarolni a sávszélességet az IPTV-re, mint odaát :D

Nade térjünk a fontos kérdésekre:

Dömper, szerinted a Dolgozónet goes hova?

#706 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Nocsak. :) Mire felértem az üzemcsarnokból, még ~20 oldalas volt a topic :)

Gratula UPC, ti vagytok a királyak. Ez a korláteltörlés feladta a magas labdát a többi szolgáltatónak.

Területi terjeszkedés nincsen a tervekben?

#707 Felhasználó inaktív   Kramer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 30. 13:48

Idézet: repattila - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 13:47

Szerintem meg igaza van, kivancsi lennek par honap mulva, mennyire fog megvaltozni a csomagok aranya az elofizetok koreben. Fogadni mernek ra, hogy drasztikus vandorlas lesz elsosorban classicosok fognak lejebb valtani szerintem.

Ezértis jó a Standard csomag, mert így nem bukik sokat a UPC.

#708 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: repattila - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 14:47

De megint megkérdezem, ez kit érdekel? Az, hogy mit csinál 1000 ember, engem nem befolyásol. Téged igen?

#709 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: PyRex - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 13:43

másik dolog, hogy az, hogy 20 megás a neted, nem azt jelenti, hogy folyamatosan csak letöltesz

Nincs 20 megas netem, de volt 20 megas netem, es tok felesleges volt. (vegulis mindegy volt, az is csak 15 euroba kerult mint a tobbi) :) Ne legyel ennyire ellenseges, meglatod hogy nem lesz elony... nincs tartalom, nincs szolgaltato hatter, ami ki tudna szolgalni ezt a savszelt. Igen, van olyan extrem eset amikor ki tudod szedni a 20 megat... de ez nagyon ritkan fog elofordulni. Parasztvakitas a legjobb kifejezes erre a csomagra. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#710 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: repattila - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 13:47

Én megtartom a professionalt.Mert szeretem a speedet. :Đ :offtopic:  :respect:  :respect:  :respect:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#711 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Volt itt pár oldallal ezelőtt egy érdekes hozzászólás, hogy alázzuk majd sebességben a Hollnadokat (www.chello.nl)

Ez egyrészről az extrém kivételével igaz.......de.

Ha megnézed az extrém ára átszámolva 15.000 forint, de az ottani béreket nézve reálértékben ez olyan mintha itthon olyan kb 8ezerért adnák.
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#712 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 13:49

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 13:44

De mégis mi a búbánatos hétrőfös f*sznak?

verszemkielegitesre :D
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#713 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 13:51

Idézet: llamada - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 13:47

Nade térjünk a fontos kérdésekre:

Dömper, szerinted a Dolgozónet goes hova?

Jaja ez engem is igen-nagyon érdekelne.
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#714 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 13:53

Idézet: Samott - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 14:48

Nincs 20 megas netem, de volt 20 megas netem, es tok felesleges volt. (vegulis mindegy volt, az is csak 15 euroba kerult mint a tobbi) :) Ne legyel ennyire ellenseges, meglatod hogy nem lesz elony... nincs tartalom, nincs szolgaltato hatter, ami ki tudna szolgalni ezt a savszelt. Igen, van olyan extrem eset amikor ki tudod szedni a 20 megat... de ez nagyon ritkan fog elofordulni. Parasztvakitas a legjobb kifejezes erre a csomagra. ;)

Samott

Hú de fárasztó vagy... :omg:

Ne akarj már meggyőzn arról, hogy a saját 100 megabiten lévő szerverünkről (ahonnan senki külsős nem tölt, csak melóhoz használjuk, tehát meglesz a sebesség) NEKEM mindegy, hogy 20 megával töltök le, vagy 10-zel mert tökönszúrom magam. Had döntsem már el én, hogy mi a jó nekem...

Másik dolog: már eddig is volt olyan, hogy mondjuk 3 különböző szerverről töltöttem le, mind a háromól jött külön-külön 6 megával a cucc, de ugye a háromról egyszerre is csak annyival, mivel 6 megás a netem. Na ezután ez nem így lesz.

És tudod mit? Én örülök annak, ha mindenki csomagot vált lejjebb, mert akkor legalább nem lesz olyan, hogy egy szerverre ráakaszkodik 20 db 10 megás user  :p  :p  :p

#715 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 13:53

Idézet: crescent - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 13:32

Tudták Ők ezt nagyon jól. :smoker:
Ha Ők lépnek, a UPC is lépni fog (bár talán a válasz-emelés értékével nem lehettek teljesen tisztában).
Ergo, szerintem ezt az emelést (és a mértékét) a konkurenciának nagyban köszönhetjük.
Szal legyünk egy kicsit egyettérzőek. ;)

Jogos :)
Arra lennék kíváncsi, ha a T-Com nem lépet volna, akkor mit lépet volna a UPC, és mikor? De ezt nyilván soha nem tudjuk meg.
Linux For Human Beings

#716 Felhasználó inaktív   ebertek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 13:54

Őőő, én kisebb sokkot kaptam amikor olvastam a hírt  :eek:
20480/1024 kbit, korlát nélkül.. Az olyan sok.. Ijesztő. Juj. És mi lesz a pingekkel? :( És az az 1Mbit fel, az nem kevés a 20Mbit lehez képest? :think:
Mindegy, ettől függetlenül "örülök", ha másra nem is, dicsekedésre jó :up:

Valamit nagyon elszámoltam, vagy tényleg 6,18 TB-ot lehetne így letölteni, ha 24/24, 7/7 menne fullgázon? :think:
ebi :) | flickr | My Webpage

#717 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Asszem itt a cégnél adom is fel a megrendelést a chello 10Mbitre. 9900-ért 5x akkora sebesség mint amiért most kb 26ot fizetünk... Ha a 10-ből csak 5 Mbit realizálódik már akkor is megérte, míg az adsles ürge megmondta hogy itt bizony nem lesz fejlesztés a vonalon ez ennyi marad.

Love u UPC :D (aztán lehet otthon meg gó adslre ha elcsesződik a ping, helycserés támadás:) )
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#718 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

A lenyeg nem azon van, hogy hu, most ejjel-nappal tolteni fogok. Az azonnali eleresen lesz a hangsuly. Azon, hogy ezentul egy jobb videot le sem kell toltenem, siman tudom majd streamelni is. Es emellett baratnom akar meg netezhet is a notijan. Es ha eszembe jut, hogy valami kell, nem kell ra varni.

Ez a jo itt bent is a 16 megas csomagunknal is. Ami kell gyakorlatilag perceken belul megvan, barmekkora is legyen. Nem majd 2 ora mulva, nem, 7 perc mulva.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#719 Felhasználó inaktív   Kaitooo 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 14:33

Nem egyszerre megy rá a hálózatra a terhelés. Van idő bővíteni. És ha már ketté kellett szedni, akkor nyilván aki többet fizet, az kapja meg először.
Azért a lightnál két és félszeres, a standardnál több, mint 3x-os emelés lesz. Ha ennyit meg tudunk spórolni egy hónapig, az sokat segít a hálón.

ilyen sok light/standard elofizeto van?
Felre ertes ne essek, nincs egeto szuksegem a plusz sebessegre. Havi forgalmam eleri talan a 2-3gigat, kibirom meg 1 honapig...
Csak az embernek piszkalja a csoret az ilyen, mert en is fizetek azert, amit kapok. Meg ha  "szarba se" nez a upc

1kerdes: a korlat nelkuliseg marcius1tol mindenkire ervenyes? vagy az is eltolodva lesz

#720 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Kaitooo - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 13:45

Ha tudsz ra elfogadhato ertelmes magyarazatot adni, elfogadom, amugy meg...

Az meg OK, hogy kevesebb penzt jelent a upcnek a kis felhasznalok csoportja, de kevesebbet is adnak erte. Az egesz halozatot erinto egyseges valtozas eseten pedig ez az erv szerintem nem hozhato fel.

Pelda: Holnaptol olcsobb lesz a benzin, de 1honapig csak a 3000ccm feletti jarmuveknek, mert azok tobbet fogyasztanak, tobbet tankolnak.

Figyelj, egyszerre nem lehet mindenkinek emelni, nyilvan, hogy a kisebb csomagoknak sokkal tobb elofizetoje van, szerintem akar haromszoros is, igy az abbol adodo plusz terheles joval nagyobb lesz.
Na most akkor szerinted varjon mindenki tovabb, vagy ha mar lehet folyamatosan raengedni a gyorsabbakat, akkor kezdjek ugy el. Bar latom te cseppet onzo vagy, igy biztos az egyszerret valasztanad jo magyar szokas szerint, ha te "szivsz" szivjon mindenki alapon.

Inkabb orulnel, ahelyett, hogy kezded a sirast...

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.